شنبه 11 مرداد 1404 | ساعت 12:19
شنبه 11 مرداد 1404 | ساعت 12:19
×
سیاسی
شناسه خبر : 98036
تاریخ انتشار :

مهدی جهان تیغی

پشت پرده راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» اسرائیل درباره ایران

اسرائیل در هر دو راهبرد به ظاهر کلان امنیتی خود بیش از آنکه هدف گذاری های ضدامنیتی عمیق که شکستن خطوط قرمز ایران را به دنبال خواهد داشت، اهداف جانبی دیگری را دنبال می کند.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی با تشبیه ایران و گروه‌های مقاومت در منطقه به «هشت‌پا»، از راهبرد جدید تل‌آویو در حمله به سر هشت‌پا رونمایی کرد و مدعی شد: «ما دکترین هشت‌پا را به اجرا گذاشته‌ایم و دیگر با شاخک‌ها، با گروه‌های نیابتی ایران بازی نمی‌کنیم؛ ما معادله جدیدی را تدوین کرده‌ایم و سر هشت‌پا را هدف می‌گیریم».

در ذیل نکاتی قابل تامل درباره راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» اسرائیل درباره ایران آمده است:

یک: اواخر تابستان سال قبل بود که نفتالی بنت از بازبینی کلان معادلات امنیتی درباره ایران سخن گفت و در آن هنگام از تدوین و پیاده سازی راهبرد «مرگ با هزاران جراحت» خبر داد. نفتالی تلاش کرد که فعالیت اطلاعاتی علیه ایران وارد مراحل بالاتری بکند. دوران جدید عملیات اطلاعاتی علیه ایران، لزوما عمق بیشتری نداشت بلکه مدعی شدند تعدد و نقاط آن را افزایش خواهند داد. در این استراتژی که صهیونیست ها از آن به عنوان «مرگ با هزاران جراحت» یاد می کردند، ایران به جای یک زخم کاری باید صدها زخم کوچک ترکیب شده نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک دریافت می کرد، تا ضعف نهایی بر او غالب شود.

دو: در کمتر از یکسال از اجرای راهبرد «مرگ با هزاران جراحت»، سخن گفتن از یک راهبرد جدید موسوم به «هدف قراردادن سر هشت‌پا» به معنای شکست راهبرد اول است. بررسی حوادث یکسال گذشته نشان می دهد که میزان جراحتی که اسرائیل در خاک خود متحمل شده به مراتب بیشتر از جراحت هایی است که به ایران وارد کرده است. یعنی اسرائیل در پیاده سازی راهبرد هزاران جراحت نه تنها موفق نبوده بلکه این راهبرد بالعکس منجر به جراحت های عمیق به خود او شده است.

سه: به اعتقاد نگارنده، اسرائیل در هر دو راهبرد به ظاهر کلان امنیتی خود، بیش از آنکه هدف گذاری های ضدامنیتی عمیق که شکستن خطوط قرمز ایران را به دنبال خواهد داشت، اهداف جانبی دیگری را دنبال می کند. هم در استراتژی هزاران جراحت و هم در استراتژی حمله به سر هشت پا، اسرائیل هدف گذاری های برجامی خاصی را دنبال کرده است. اساسا نفتالی بنت بر خلاف نتانیاهو به انتقادات سنگین و صریح از آمریکا درباره برجام اعتقادی ندارد و قرار دادن ایران در یک برجام دلخواه و کم هزینه که هم منجر به محدودیت بیشتر فعالیت هسته ای و هم اشراف بیشتر اطلاعاتی شود، را در اولویت خود دارد. همزمانی سخن از راهبرد موسوم به «هدف قراردادن سر هشت‌پا» با قعطنامه اخیر آژانس بین المللی اتمی با تحریک مستقیم رژیم صهیونیستی، یکی از اصلی‌ترین کدهای این تحلیل به شمار می آید.

چهار: تحلیل روند بازبینی های امنیتی دنیای غرب و به خصوص آمریکا و اسرائیل در قبال ایران نشان می دهد که تجمع های اعتراضی و اغتشاشات همواره انگیزه بخش و عامل موثر در تدوین استراتژی های ضدامنیتی جدید درباره ایران بوده است. موضوعی که در ماه های پس از فتنه 88 و یا اغتشاشات سال 96 و 98 به خوبی نمایان شد. برخی اعتراضات پراکنده در هفته های گذشته در کشور و همچنین فعال شدن دوباره ضلع عملیات روانی داخلی تکمیل کننده پازل غرب در ایران، صهیونیست ها را برای تدوین یک برنامه جدید ضدامنیتی امیدوار کرد.

پنج: اما به دو دلیل عمده راهبرد جدید اسرائیل نیز شکست خواهد خورد. دلیل اول این است که اسرائیل نه تنها توان عبور از دستان هشت پای ایران را ندارد بلکه اتفاقا بخش عمده ای از عملیات های داخل خاک اسرائیل را گروه های مقاومت از داخل سوریه، عراق، لبنان و... در حال هدایت هستند. دلیل دوم نیز را خود مقامات امنیتی اسرائیل پس از گنده گویی نفتالی بنت بیان کرده اند. وب سایت صهیونیستی bhol در این رابطه به نقل از یک منبع امنیتی ارشد نوشت: «بیان راهبرد «هدف قراردادن سر هشت‌پا» یعنی انگشت کردن در چشم ایرانیان، یک اقدام غیر ضروری که ممکن است انگیزه آنها را برای شدیدتر کردن انتقام افزایش دهد. به گفته این مقام ارشد، ایران در حال برنامه ریزی یک حمله انتقام جویانه است و دلیلی برای تشویق بیشتر آنها برای انجام آن وجود ندارد».


جهان نیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
راه حل دو کشوری؛ خیال پردازانه یا امر ممکن؟
تعداد ثبت‌نام‌کنندگان سامانه سماح از یک میلیون و 900 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خبر قهر ساپینتو و عدم بازگشتش به تهران تکذیب شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(62)«بره‌سر»
حکم قصاص نفس در ملاءعام برای قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد +محل اجرای حکم
بهرامی: مناسبات تهران و اسلام‌آباد در آستانه چرخش راهبردی قرار دارد
راه‌اندازی سامانه ثبت سقط‌جنین‌های قانونی توسط وزارت بهداشت
دو موتور محرک رشد
حذف نام ترامپ از اسناد پرونده جفری اپستین توسط اف‌بی‌آی
خاخام صهیونیست: «همه کودکان غزه باید بمیرند!» +فیلم
حادثه در شهربازی کرمان با 12 مصدوم
بیرانوند چهار ماه از میادین محروم شد
تحلیلگر موساد: نتانیاهو می‌داند اگر جنگ تمام شود، دولتش به پایان می‌رسد +فیلم
آبادان، داغ‌ترین نقطه زمین؛ ایران در آتش موج گرما
مصر درخواست ترامپ برای عبور رایگان کشتی‌های آمریکایی از کانال سوئز را رد کرد
خرید آسان و اعتباری برای ایثارگران با کارت جدید «دیبا»
دیپلمات‌های اسرائیل از قطر فرار کردند!
سرلشکر موسوی: آمادگی نیروهای مسلح در سه سطح زمانی مدیریت می‌شود
دیپلماسی فعال همسایگی؛ سفر راهبردی پزشکیان به پاکستان
جزئیات ثبت‌نام تا تحویل سه محصول جدید جدید ایران‌خودرو
پزشکیان: مبادلات تجاری ایران با پاکستان را به 10 میلیارد دلار می‌رسانیم
ثبت‌نام خودروهای وارداتی آغاز شد + جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان پیش از سفر پزشکیان به اسلام‌آباد
آل‌کثیر هنوز آبی‌پوش است!
زمان نتایج نهایی آزمون‌های ارشد و دکتری دانشگاه‌ها اعلام شد
انگیزه‌ها و سؤالات بی‌پاسخ در پایان پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش
پست پزشیکان درباره ترور شهید هنیه در اولین روز ریاست جمهوری‌اش
ثبت‌نام سفر حج عمره 1404 آغاز شد +‌جزئیات اعزام
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 11 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
اقتصاد جهانی در شوک جنگ تعرفه‌ای ترامپ
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 11 مرداد +پخش زنده
به کارنامه یک‌ساله دولت پزشکیان چه نمره‌ای باید داد؟
واکنش وزیر تعاون به پیشنهاد مجلس برای حذف یارانه دهک‌های بالا
پیشنهاد جدید مصر به آمریکا برای تشکیل کشور فلسطین چیست؟
تحریم‌های ویرانگر در انتظار روسیه
مقام تایوانی اعلام کرد: چین آماده حمله به تایوان است
نامه شهید هنیه خطاب به رهبرانصارالله منتشر شد/تاکید بر پیروزی قطعی مقاومت
لاوروف: نباید اجازه رویارویی نظامی مستقیم میان روسیه و آمریکا داده شود
رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل تهدید به استعفا کرد
بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت اولین سالگرد ترور شهید هنیه
مقام سابق آمریکا اذعان کرد: تل‌آویو در عرصه جهانی منزوی شده است
عقب نشینی وزیر خارجه آلمان از اظهاراتش درباره به رسمیت شناختن فلسطین
ترامپ تهدید کرد: عاملان دروغ «دخالت روسیه» باید بهای سنگینی بپردازند
پوتین به ترامپ طعنه زد؛ «انتظارات زیاد از حد باعث ناامیدی است»
انصراف هند از خرید جنگنده‌های اف-35 آمریکا
تاکید عراقچی بر ضرورت هوشیاری کشورها در قبال توطئه‌های رژیم صهیونیستی
واکنش عوامل پیرپسر به اظهارات داریوش ارجمند
جنگ 12 روزه دست همه بازیگران منطقه را رو کرد
سه دانش‌آموز تهرانی در سواحل رامسر غرق شدند
احتمال توقف موقت خرید نفت روسیه از سوی هند
X
آگهی تبلیغاتی