×
سیاسی
شناسه خبر : 95228
تاریخ انتشار :

آیا حمایت آمریکا از اوکراین با هدف پایان جنگ است؟

رئیس جمهور آمریکا برای چندمین بار در صحبت‌های خود درباره لزوم حمایت از اوکراین صحبت کرد اما نگاهی به نوع رفتار این کشور نشان می‌دهد که آمریکا از پس این حمایت‌ها اهداف دیگری را دنبال می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی گفت که از کنگره خواستم تا به اوکراین برای مقاومت در برابر تهاجم پوتین در موقعیتی بسیار حساس کمک امنیتی، اقتصادی و انسان‌ دوستانه کند.

او گفته است: «متحدان ما در ناتو و اتحادیه اروپا سهم خود را پرداخت خواهند کرد، ولی ما هم باید سهم خود را به عنوان رهبر این ائتلاف پرداخت کنیم.» بایدن هم‌چنین از کنگره این کشور درخواست کرده تا با اختصاص ۳۳ میلیارد دلار کمک نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه به اوکراین موافقت کند.

این طرح شامل بیش از ۲۰ میلیارد دلار کمک نظامی، ۸.۵ میلیارد دلار کمک اقتصادی و ۳ میلیارد دلار کمک انسان دوستانه است. نگاهی دقیق‌تر به مواضع آمریکا در قبال اوکراین نشان می‌دهد که دولت بایدن از این شیوه کمک رسانی اهداف دیگری را دنبال می کند.

وضعیت شکننده دولت بایدن در آمریکا، ناتوانی در حل چالش‌های اقتصادی، ناکامی در عمل به وعده احیای جایگاه جهانی آمریکا و شکست اخیر دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره ای پارلمان موجب شده که دولت، ضمن مانور بر نقش فعال خود در اوکراین از هر نوع کمک واقعی که می تواند دارای ابعاد سیاسی و انسان دوستانه برای پایان دادن به جنگ باشد سرباز می زند.

تاریخ آمریکا نشان می دهد که دولت‌های زیادی برای بازسازی چهره و حفظ خود در قدرت از ابزار جنگ افروزی استفاده کرده‌اند.این سیاست در دوران بوش و با حمله سال 2003 به عراق پیگیری شد و اوباما نیز در سال 2012 با مشارکت محدود در جنگ لیبی که با اعزام نیرو و واگذاری هدایت ناتو به کشورهایی همچون کانادا همراه بود از این سیاست بهره برد. رویکرد اخیر بایدن در خصوص جنگ اوکراین و تلاش بدای گرفتارسازی روسیه در جنگ نیابتی نیز مدل بروز شده ای از راهبرد جنگ افروزی برای ایجاد محبوبیت است.

تجربه دو سه شکست بزرگ آمریکا در قرن ۲۱ در عراق، افغانستان و سوریه موجب شده تا دولت آمریکا در مقطع کنونی تمایلی به صرف هزینه‌های زیاد و حضور نیروهای خود در جنگ‌های خارجی نداشته باشد.

از این رو با تحمیل عاملیت جنگ بر دوش مردم اوکراین و هزینه‌های آن بر اروپا تلاش می‌کند با کمترین هزینه این جنگ را به پیش برده و تنها از ثمرات آن سود ببرد.

اگرچه طراحی آمریکا برای پیشبرد جنگ در اوکراین بر اساس سیاست هزینه صفر بوده لیکن تاکنون نتوانسته‌ به طور کامل از آسیب‌های جنگی که خود در آغاز آن نقش داشته فرار کند.

گزارشهایی که رسانه های امریکا به صورت روزانه از افزایش بی رویه قیمت سوخت در در آمریکا و اعتراصات اجتماعی ناشی از آن منتشر می کنند نشان می دهد که بحران اوکراین حداقل از بعد تاثیر گذاری اقتصادی هزینه های قابل اعتنایی را برای آمریکا بدنبال داشته است. با این وصف می‌توان گفت امنیت مردم اوکراین، آرامش و معیشت مردم اروپا که بشدت از جنگ در اوکراین متاثر شده عملا از سوی ساکنین دموکرات کاخ سفید به گروگان گرفته شده است قربانی منافع دولتی و حزبی آمریکایی‌ها شده است.

به عبارتی صحیح‌تر می‌توان گفت که امروز مردم این کشورها بیش از آنکه قربانی جنگ باشند به ابزارهایی برای تحقق اهداف منفعت طلبانه و فردگرایانه سران آمریکا به بهانه مهار روسیه مبدل شده اند.


نورنیوز
کلید واژگان
اوکراینبایدن
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
ثبت مستندات حقوقی و اسناد خسارتهای تجاوز نظامی آمریکا و اسراییل به ایران+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی