×
سیاسی
شناسه خبر : 94094
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

تکرار سناریوی اختلاف‌افکنی این بار با ادعای درگیری مرزی!

در روزهای اخیر برخی جریان‌ها با انتشار اخباری ناقص تلاش کردند زمینه‌ اختلاف میان ایران و افغانستان را ایجاد کنند، حال آنکه جمهوری اسلامی اثبات کرده ضمن برخورد قاطع در موضوعات مرزی و امنیتی، در دام تفرقه‌افکنی نمی‌افتد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: در هفته‌ گذشته برخی حساب‌های بی‌نام و نشان در فضای مجازی تصاویری از درگیری نظامی و سپس حضور یک یگان رزمی ایران در مرز افغانستان را منتشر کردند که به سرعت بازنشر می‌شد.

البته خیلی زود مشخص شد این تصاویر مربوط به گذشته و مکانی دیگر بوده و اخبار منتشر شده چنانچه وانمود می‌شد صحت نداشت.

اصل ماجرا اما از این قرار بود که نیروهای طالبان اقدام به ساخت یک جاده در نقطه مرزی کرده‌ بودند که این موضوع با واکنش قانونی مرزبانان ایران و قرارگرفتن در حالت آماده‌باش همراه شده و موضوع به مقامات بالاتر ارجاع داده شده بود.

در همین خصوص؛ «عنایت‌الله خوارزمی» سخنگوی وزارت دفاع طالبان تنش ایجاد شده را ناشی از سوء تفاهمات دانست.

سردار «احمد وحیدی» وزیر کشور ایران نیز گفت: درگیری رخ نداده است. آن‌چه که رخ داده بر اساس سوءتفاهم بوده است. طالبان تصور می‌کند برخی نقاط مرزی باید در اختیارش باشد و اشتباه می‌کند، لذا مرزبانان ما آن‌جا هستند و توجیهشان کردند که اشتباه تصور می‌کنند.

نکته آنکه؛ برخی تلاش می‌کنند از هر بهانه‌ای برای ایجاد اختلاف میان دو ملت ایران و افغانستان استفاده کنند. همچنان که چند هفته پیش و در پی حادثه تروریستی حرم مطهر رضوی سعی داشتند از آن برای ایجاد جو منفی علیه مردم افغانستان استفاده کنند.

برخی رسانه‌ها نیز در این موضوع نقش مهمی را برعهده دارند به طوری که در همه موضوعات اخیر تلاش کرده‌اند با طرح مسئله افغانستانی و ایرانی یا شیعه و سنی زمینه دلزدگی دو ملت و دو مذهب از یکدیگر را ایجاد کنند.

این رسانه‌ها با دامن زدن و تحریک احساسات ملت‌های منطقه و گسترش آن به نزاع‌ میان دولت، می‌کوشند ناامنی مصنوعی و ساختگی را به منطقه تحمیل نمایند تا آنچه را که غرب با 20 سال اشغال افغانستان و تروریسم تحمیلی به غرب آسیا نتوانست به دست آورد در جنگ رسانه‌ای محقق سازند.

این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که ایران با اتخاذ رویکردی عقلانی در تلاش است تا ضمن تاکید بر امنیت ملی و حفظ مرزها، طالبان را به سیاست‌هایی مانند ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان، اعلام آمادگی برای محقق شدن حق‌ابه قانونی ایران از رودخانه‌های مرزی، جلوگیری از هرگونه اقدام تحریک‌آمیز علیه کشورهای همسایه از خاک افغانستان و تاکید بر توسعه روابط با همسایگان تشویق کند.

تفرقه‌افکنان در حالی انتظار برخورد کاملا قهری و تحریمی از سوی ایران نسبت به افغانستان را در سر دارند که کشورهای منطقه و همسایگان افغانستان روابط با این گروه را حفظ کرده و آمریکا و اروپا نیز بیشترین دیدارها و نشست‌ها را با طالبان به عنوان هیات حاکمه افغانستان داشته‌اند.

ایران بر اساس اصل همسایگی و اشتراکات گسترده‌ای که میان دو ملت ایران و افغانستان وجود دارد در راستای برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه تلاش نموده تا در کنار مسئولیت انسانی در چارچوب تعاملات سیاسی و اقتصادی، از اقتدار از امنیت و مرزهای خود دفاع کند.

رویکرد تعامل با همسایگان، کاهش سطح تنش و افزایش همکاری‌ها با همسایگان در اولویت سیاست‌های دولت سیزدهم قرار گرفته، چنانچه در موضوع روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز با مدیریت اختلافات و توسعه روابط، همکاری‌هایی نظیر سوآپ گازی به نتیجه رسید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
بقایی: طرف‌های اروپایی صلاحیت استفاده از ساز و کار ماشه را ندارند
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
بهمن فرزانه در دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد: «مرا جادو کرده بودند!» +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
X
آگهی تبلیغاتی