×
اقتصادی
شناسه خبر : 93618
تاریخ انتشار :

معافیت‌های مالیاتی غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی از برنامه‌های تحولی این سازمان است، گفت: معافیت‌های مالیاتی گسترده و غیرهدفمند، پاشنه آشیل نظام مالیاتی است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: «داود منظور» در نخستین بازدید میدانی سال جدید در جمع مدیران، معاونان و روسای امور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ، تاکید کرد: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در دستور کار سازمان قرار دارد.

وی، معافیت‌های گسترده و غیرضروری را از چالش‌های اساسی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که معافیت‌های مالیاتی، ساماندهی و هدفمند شوند که در این صورت می توان انتظار داشت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند.

منظور با بیان اینکه حجم گسترده معافیت‌های مالیاتی در کشور نیازمند بازنگری است، ادامه‌داد: لغو معافیت مالیاتی صادرات مواد خام و نیمه خام و همچنین حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، از جمله مصادیق ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است.

وی با اشاره به برخی تغییرات در سیاست‌های این سازمان و اعمال جهت‌گیری‌های جدید در نظام مالیاتی، ضمن اشاره به برنامه‌ریزی برای کمک به تسریع امور در فرآیندها تاکید کرد: امسال بخشودگی جرایم هدفمند خواهد بود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان‌کرد: بخشودگی برخی جرایم باعث ایجاد فرهنگ و رویه نادرست برای به تاخیر انداختن پرداخت مالیات، بی نظمی در تمکین مالیاتی و به طور کلی قانون گریزی می‌شود؛ بنابراین امسال رویکرد این سازمان برای بخشودگی جرایم مالیاتی متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه تکریم مودیان خوش حساب و مودیانی که به موقع به تکالیف قانونی خود عمل می کنند یک اصل و ضرورت است، گفت: اجازه سوء استفاده به کسانی که به اشکال مختلف درصدد فرار مالیاتی یا اجتناب از پرداخت مالیات هستند را نمی‌دهیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فساد را خط قرمز این سازمان قلمداد کرد و افزود: قاطبه همکاران این دستگاه به اصول و ارزش های سازمانی پایبند و متعهد هستند و برخورد قاطع و جدی با متخلفان در دستور کار قرار دارد و اجازه نمی دهیم عده ای معدود، وجهه و اعتبار سازمان را در نزد مردم خدشه دار کنند.

منظور در ادامه با تاکید بر اینکه تحول در نظام مالیاتی در حال رقم خوردن است، تصریح‌کرد: تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی درآمدهای مالیاتی سال گذشته نتیجه تلاش حداکثری و زحمات بی وقفه همکاران این سازمان است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از اقدامات اساسی سازمان برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: در کنار اجرای این قانون، اگر پایه‌های جدید همچون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد نیز اجرایی شوند، تحول مورد انتظار در نظام مالیاتی به شکل مطلوب رخ خواهد داد.

وی، اصلاح و تحول در نظام مالیاتی را مطالبه ملی و اولویت مهم کشور خواند و گفت: آینده رشد و توسعه اقتصادی کشور در گرو اصلاحات نظام مالیاتی است.

منظور اظهار داشت: اثرات فشارها و تکانه های خارجی با مالیات‌ستانی نوین قابل خنثی شدن است و باید به سمتی حرکت کنیم که بخش اعظم بودجه کشور از محل مالیات ها تامین شود. نظام مالیاتی پیشرو می‌تواند بودجه فارغ از نفت ایجاد کند و همه ما مسوولیم که در این گفتمان سازی مشارکت کنیم.

وی با اشاره به شناسایی حدود یک میلیون مودی جدید عنوان داشت: امسال تغییراتی در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم خواهیم داشت و تولید اظهارنامه برآوردی برای بخش قابل توجهی از مودیان نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.

این مقام مسوول ادامه‌داد: اینکه طلافروشان و آهن فروشان بزرگ از تبصره ماده (۱۰۰) استفاده کنند از عدالت مالیاتی به دور است و تبصره ماده (۱۰۰) برای کسب و کار خرد طراحی شده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عارف: توسعه روابط با منطقه راهبرد قطعی ایران است
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
شکست تلخ تراکتور مقابل قهرمان آفریقا در واپسین ثانیه‌ها
تعطیلی یزد، قم و خوزستان در روز چهارشنبه+ جزئیات کاهش ساعت کاری روز سه‌شنبه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره ایران و سوریه
قدمت واقعی سمرقند فراتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وداع زودهنگام گلر الجزایری با سرخ‌ها در ارزروم
عکس های منتخب جهان،28 جولای2025
مهران با 51.8 درجه داغ‌ترین شهر ایران شد
هشدار ایران به رژیم اسرائیل درباره جداسازی استان‌های جنوبی سوریه
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی در اردوی ترکیه
دبیرکل سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه هیچ توجیهی ندارد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
X
آگهی تبلیغاتی