×
اقتصادی
شناسه خبر : 93485
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

انتشار فهرست اَبَر بدهکاران بانکی؛ اقدامی لازم اما ناکافی

ورود دولت به میدان مبارزه با فساد تنها در صورتی منجر به بازدارندگی و افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد که از همه ظرفیت‌ها به‌ویژه ابزارهای قضایی به صورت هماهنگ بهره‌برداری شده و سازوکارهای لازم برای برخورد سریع و قاطع با متخلفین واقعی پیش‌بینی شود.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: در روزهای اخیر برخی بانک‌ها در چارچوب برنامه جامع اصلاح شبکه بانکی و طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ اسامی بدهکاران بزرگ خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ منتشر کردند.

بر این اساس  ضمن آنکه بانک‌های ملی، کشاورزی، مسکن، پست‌بانک، رفاه کارگران، تجارت و صادرات فهرستی از ابر بدهکاران خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ منتشر کردند، بانک مرکزی نیز اعلام کرد که از هفته آینده اسامی بدهکاران بزرگ بانکی را منتشر خواهد کرد.

خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این رابطه گفت: تمامی بانک‌ها مکلف شده‌اند فهرست ابر بدهکاران بزرگ را به صورت شفاف اعلام کرده و با محدود کردن آنها زمینه را برای دسترسی سایر فعالین اقتصادی و مردم به اعتبارات فراهم کنند.

سخنگوی دولت هم به این اقدام واکنش نشان داد و در توئیتی با اشاره به اعلام اسامی بدهکاران کلان بانکی نوشت: «یکی دیگر از وعده‌های رئیس جمهور اجرایی شد؛ بانک ملی به عنوان بزرگ‌ترین بانک کشور، اسامی بدهکاران کلان خود را اعلام کرد.»

اما همه واکنش‌ها به این تصمیم مثبت نبود. برخی این تصمیم را ناقص خواندند و برخی دیگر با طرح موضوعاتی، قضاوت در این باره را وابسته به گام‌های بعدی دولت برای مبارزه با فساد دانستند.

طرح سوالاتی چون چگونگی استمرار این اقدام، وضعیت دقیق و شفاف بدهی‌های این افراد، تولیدی یا خدماتی بودن واحدهای بدهکار، ارزی یا ریالی بودن بدهی‌ها و... از جمله سوالات مطرح در سطح رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی درباره این تصمیم دولت بوده است.

طرح این سوالات در حالی است که در گذشته نیز اقداماتی از این دست توسط دولت و برخی دستگاه‌های دیگر همراه با تبلیغات گسترده آغاز شد اما بعد از مدتی بدون آنکه گزارش اقناع‌کننده‌ای از میزان موفقیت اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با فساد و مهار آن به مردم ارائه شود، تب آن به سردی گرایید.

روند مبارزه با فساد از سوی دولت سیزدهم که در ردیف وعده‌های تبلیغاتی آیت‌الله رییسی نیز بود اگرچه در نقطه آغازین است لیکن نکته مهم و اساسی که می‌تواند برای این تصمیم دولت پشتوانه جدی ایجاد کند، شیوه حمایت قضایی از فعالیت‌های ضد فساد است.

واکنش سخنگوی قوه قضاییه به انتشار فهرست بدهکاران بانکی از سوی دولت نشان می‌دهد که احتمالا تاکنون هماهنگی لازم از سوی دو قوه پیرامون این اقدام صورت نگرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره انتشار اسامی بدهکاران بانکی و اینکه این افراد به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند یا خیر گفت: صرف انتشار اسامی بدهکاران موجب برخورد با آنها نیست.

او افزود: بانک عامل باید ضمن دسته‌بندی بدهکاران به دستگاه قضایی اعلام کند که افراد چه وام‌ها و یا تسهیلاتی گرفتند و در جای خود هزینه نکرده و یا شرکت‌های صوری ایجاد کردند.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تاکنون چنین اقدامی انجام نشده است.

ورود دولت به میدان مبارزه با فساد در صورتی که منجر به برخورد قضایی با متخلفین واقعی نشود نمی‌تواند بازدارندگی لازم را به وجود آورد.

از این رو در صورت عدم هماهنگی لازم دولت با قوه قضاییه برای پیشبرد برنامه مبارزه با فساد، اقدامات مثبت دولت در بلند مدت، به‌دلیل عدم برخورد مناسب با متخلفین ضمن آنکه بازدارندگی لازم را ایجاد نخواهد کرد می‌تواند منجر به تاثیرگذاری معکوس بر امیدواری مردم در حوزه مبارزه با فساد بشود.

انتشار فهرست ابر بدهکاران بانکی از سوی دولت، ضمن آنکه می تواند اقدامی لازم برای ایجاد شفافیت در زمینه میزان استفاده واحدهای اقتصادی از تسهیلات بانکی و عدم تآدیه دیون قانونی باشد اما انجام این اقدام نباید تنها به دایره  انتشار اسامی محدود شود بلکه باید بانک‌ها مکلف شوند تا ضمن تکمیل و دسته‌بندی پرونده متخلفین و ارسال آن به قوه قضاییه زمینه برخورد قاطع با آن‌ها را فراهم کنند.

 به طور قطع با توجه به هماهنگی مناسب میان دو قوه و اراده دستگاه قضایی در حوزه مبارزه قاطع با فساد، پیگیری این روند می‌تواند به یکی از اصلی‌ترین مطالبات رهبر معظم انقلاب و رفع مهمترین مانع در مسیر توسعه متوازن اقتصادی کشور منجر شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
X
آگهی تبلیغاتی