×
سیاسی
شناسه خبر : 90386
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/12/23 ساعت 23:44

نورنیوز بررسی کرد؛

دستاوردهای توافق‌های امنیتی ایران و ازبکستان

حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مولفه‌های امنیتی امکان‌پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی این منطقه را به مکانی پر تنش تبدیل کرده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی هفته گذشته به دعوت همتای خود سفری رسمی به جمهوری ازبکستان داشت.

در این سفر سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

این سند زمینه‌های همکاری مشترک بین تهران و تاشکند را در خصوص مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی، قاچاق مواد مخدر و سایر جرایم سازمان‌یافته فراملی فراهم می‌کند.

بر اساس این سند، طیف وسیعی از همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین دو کشور آغاز شده و جلسات کمیسیون امنیتی مشترک به صورت سالانه برای ارزیابی نتایج همکاری در تهران و تاشکند برگزار می‌شود.

این سفر و توافق صورت گرفته را می‌توان ادامه دیپلماسی فعال، عملگرا و نتیجه‌محور دولت سیزدهم دانست که طی ماه‌های اخیر طیف گسترده‌ای از روابط منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با اولویت همسایگان را رقم زده است.

به عبارت دیگر؛ این توافق ادامه روند فعال‌سازی ظرفیت‌های منطقه‌ای برای ایجاد ثبات پایدار بود، چه، جمهوری اسلامی همواره تاکید دارد که راهکار تحقق امنیت در منطقه همگرایی میان همسایگان است و حضور بیگانگان جز بحران و ناامنی نتیجه‌ای به همراه ندارد.

دخالت‌های غرب در منطقه غرب آسیا چنانچه 20 سال اشغال افغانستان، تروریسم در عراق و سوریه، چند دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی، اختلافات و سوء تفاهم‌ها میان همسایگان و فقر و درد و رنج ملت‌ها و گرفتاری منطقه در تروریسم اقتصادی نشان می‌دهد، نتیجه‌ دیگری نداشته است.

حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مولفه‌های امنیتی امکان‌پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی این منطقه را به مکانی پر تنش تبدیل کرده است.

چنین توافق‌های امنیتی و گسترش دامنه آن به پیمان‌های منطقه‌ای همچون اکو و شانگهای می‌تواند با ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه زمینه‌ساز همگرایی‌های گسترده اقتصادی و سیاسی گردد.

غرب البته همواره تلاش کرده تا ایران را کشوری منزوی و بر هم زننده نظم و ثبات منطقه معرفی نموده و با ایران‌هراسی، تحریم‌ و تهدید، بازیگری موثر تهران در تامین و تثبیت ثبات را وارونه روایت کند.

جهان اما به مرور جمهوری اسلامی را شریکی قابل اعتماد و با ثبات و مستقل دانسته که در مناسبات دوجانبه رویکردی منطقی و تعاملی دارد و روابطش با سایر کشورها تحت تاثیر و تحکم قدرت‌ها نیست.

در همین راستا؛ سفر شمخانی به ازبکستان و توافق‌های امنیتی صورت گرفته میان دو کشور را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات میان کشورهای منطقه دانست که می‌تواند زمینه‌ساز ثبات و امنیت پایدار در منطقه باشد.

جمهوری اسلامی چنانچه بارها اعلام و تاکید کرده، آماده است تا تمام ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی خویش را در چارچوب امنیت جمعی و تحقق اهداف و منافع مشترک در اختیار همسایگان قرار دهد و در این راه از هیچ اقدامی نیز فروگذار نیست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رکوردی تازه در میزان مصرف برق کشور
هند به حمایت مالی از روسیه متهم شد!
حمله پهپادی یمن به اهداف صهیونیستی
عضو کمیته استیناف: پرونده ساپینتو به ما مربوط نیست!
تأمین مالی بازار سرمایه با مشارکت بانک‌ها کلید خورد
محسن رضایی: اسرائیل با اقداماتش دشمنی‌اش با کل منطقه را نشان داد
قاچاقچیان سوخت به 90 سال حبس محکوم شدند
درخشش کوراش‌کاران ایران با 7 مدال آسیایی در کره جنوبی
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به پاکستان
کشف 844 ریزپرنده قاچاق در بوشهر و تهران
عکس های منتخب جهان، 3 آگوست 2025
عنوان نایب قهرمانی جهان به آزادکاران نوجوان ایران رسید
پزشکیان: ایران و پاکستان دوست روزهای سخت یکدیگر هستند
وزارت امور خارجه هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد؛ تاسیس شورای دفاع کشور تصویب شد
پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم
سازمان توسعه تجارت: واردات سگ و گربه کذب است
حذف 4 صفر از پول ملی نهایی شد؛ «ریال» ماند، «تومان» حذف شد
سقوط قیمت مسکن در شمال تهران؛ خریداران عقب‌نشینی کردند
تهدید هسته‌ای ترامپ؛ آشکارشدن ترس از شکست در اوکراین
شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی دیگر به بن گورین نمی آیند
چهارشنبه ها به مدت 2 هفته در اصفهان تعطیل شد
کمیسیون اجتماعی همچنان به دنبال تعطیل کردن پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت‌کاری در هفته
تا 10 روز آینده 50 همت از مطالبات گندمکاران پرداخت می‌شود
معاون اول رئیس جمهور: عملکرد دولت چهاردهم باید شفاف به مردم گزارش شود
وزیر جهادکشاورزی: تعاونی‌ها بازار برنج را به دست می‌گیرند
حماس و جهاد اسلامی خواستار واکنش فوری امت اسلامی شدند
استعفای صدیقی، بهنگام یا دیرهنگام؟
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز یکشنبه 12 مرداد 1404
فوران آتشفشان پس از 6 قرن سکوت+فیلم
ایران در پنجمین سال خشکسالی؛ بارش‌ها 41 درصد کاهش یافت
حکم قطعی اعدام برای متهم ردیف اول پرونده رضایت خودرو
چگونه از کلاهبرداری‌های اینترنتی در سفر اربعین جلوگیری کنیم؟
نوراینفو | نکات سلامتی و تغذیه‌ای بریا حضور در پیاده‌‌روی اربعین
ایران در رتبه 97 کیفیت اینترنت؛ افت سرعت و اختلالات اینترنت ادامه دارد
آیین‌نامه جدید بانک مرکزی درباره تحول در سیستم وثیقه‌گذاری بانکی
طرح مجلس برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به دولت فرستاده شد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ایران و پاکستان 12 سند همکاری در حوزه‌های مختلف امضا کردند
نتانیاهو با خلبانان اسرائیلی جنگ 12 روزه عکس گرفت؛ ایران نام و آدرس آن‌ها را منتشر کرد
4 مورد از تسهیلات ارزی برای واردات کالاهای اساسی اعلام شد +جزئیات
یاسر آسانی به استقلال پیوست
تصاویر منتشرنشده از حمله اسرائیل در مستند «به وقت اوین»؛ شهادت سربازان 18 تا 19 ساله
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
بن‌گویر در کنار تعرض‌ شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی +فیلم
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
فرصت‌‌های همکاری با اسلام‌آباد
کاهش تعداد برگه‌های دسته چک؛ حرکت به‌ سوی حذف چک‌های کاغذی
ایران‌هراسی نسخه انگلیسی؛ فریب افکار عمومی با دروغ هسته‌ای
X
آگهی تبلیغاتی