×
سیاسی
شناسه خبر : 89560
تاریخ انتشار :

سفر رئیسی موجب تقویت روابط راهبردی با قطر می‌شود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سفر رئیس‌جمهور به دوحه می تواند به تقویت روابط راهبردی جمهوری اسلامی با این کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی منجر شود.

نورنیوزـگروه سیاست: محمد اخباری درباره سیاست همسایگی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم ایجاد ثبات و توازن منطقه‌ای با هدف گسترش تمام‌عیار روابط با همسایگان بوده و در این چند ماه گذشته هم اقدامات موثری را در این مسیر انجام داده است.

وی با اشاره به این موضوع که ایران پس از روسیه و چین بیشترین همسایه را در دنیا دارد، افزود: ایران با ۱۵ کشور همسایه است و با چند دولت خودمختار هم در همسایگی خود روابط نزدیکی دارد و به همین خاطر از یک موقعیت ژئوپلیتیک خاص برای همکاری‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای با همسایگان برخوردار است.

این کارشناس سیاست خارجی به اشتراکات فرهنگی، تاریخی ایران با همسایگان اشاره کرد و افزود: اقتصاد کشورهای همسایه مکمل اقتصاد ایران است و دولت سیزدهم با ابتکار عمل می‌تواند ضمن کمک به همسایگان از کمک‌های آن‌ها برای خنثی‌سازی تحریم‌ها بهره‌ببرد.

اخباری، رویکرد دولت سیزدهم را تلاش برای غلبه بر شکاف‌ها و اختلافات منطقه‌ای ارزیابی کرد و گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی کشور لازم است روابط با کشورها و ساختار منطقه‌ای و بین‌المللی را گسترش دهیم.

دولت سیزدهم در حال بالفعل کردن پتانسیل‌های همسایگی است

وی، از غفلت دولت‌های گذشته برای استفاده از ظرفیت همسایگان انتقاد کرد و افزود: تاکنون حداقل استفاده را از ظرفیت‌های همسایگان تجربه کرده‌ایم و امیدواریم که دولت سیزدهم بتواند این ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل کند.

این کارشناس مسائل سیاسی، سفر رئیس جمهور به قطر را یادآور شد و گفت: سفر آیت الله ابراهیم رئیسی به دوحه می‌تواند به تقویت روابط راهبردی جمهوری اسلامی با این کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی منجر شود.

اخباری، ترویج گفت‌وگوی سیاسی هدفمند و پیوسته بین ایران و همسایگان را یک ضرورت ارزیابی کرد و افزود: مشورت‌ها و رایزنی‌های سیاسی بین مقامات ارشد ایران و کشورهای همسایه می تواند به ایجاد یک درک مشترک بین طرفین در موضوعات مورد علاقه بیانجامد.

وی با بیان اینکه ایجاد فهم مشترک موجب هم‌افزایی و همگرایی بین همسایگان می شود، تصریح کرد: اکنون تروریسم و افراط‌ گرایی یک تهدید مشترک علیه همه کشورهای منطقه است و باید در اولویت همکاری ها قرار گیرد.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به بی اعتمادی موجود در روابط بین ایران و برخی همسایگان، خواستار طراحی مکانیسمی برای تقویت روابط تهران و همسایگان در حوزه های دفاعی و امنیتی شد تا اختلافات و بی اعتمادی به حداقل برسد.

آل ثانی همواره روابط خوبی با ایران داشته‌اند

اخباری، امضای قراردادهای همکاری چندجانبه و دوجانبه را زمینه خوبی برای فعال کردن پتانسیل های همکاری بین ایران و همسایگان ارزیابی کرد و افزود: این رویکرد می‌تواند به ثبات و توازن منطقه ای کمک کند زیرا اکنون اقتصاد هم‌تکمیلی است که می‌تواند امنیت و ثبات و اشتراکات بعدی را به همراه بیاورد که ما در خاورمیانه از آن بی‌بهره هستیم.

وی، تقویت همکاری های اقتصادی را نه تنها عامل تقویت حسن‌همجواری بلکه عامل ارتقای امنیت و ثبات منطقه ای ارزیابی کرد و گفت: ایجاد یک اقتصاد پویا، پایدار، قوی و مبتنی بر سیاست‌های راهبردی صحیح و توسعه تجارت خارجی می تواند رفاه را برای ملت های منطقه به همراه آورد.

این کارشناس مسائل راهبردی، افزایش همکاری بخش خصوصی ایران و بخش خصوصی کشورهای همسایه در کنار تسهیل مقررات گمرکی و تجاری را برای ارتقای روابط با همسایگان ضروری دانست و گفت: ارتباط بین بازارهای ایران و بازارهای کشورهای همسایه در همه حوزه ها می تواند به جهش تولید داخلی و افزایش صادرات و در عین حال تامین نیازهای وارداتی کشور منجر شود.

اخباری، سفر رئیس جمهور به قطر را از نظر نقشی که این کشور در شورای همکاری خلیج‌فارس، اتحادیه عرب و جهان اسلام دارد بسیار مهم دانست و افزود: ایران از اولین کشورهایی بود که دولت قطر را در زمان تاسیس به رسمیت شناخت و در طول ۵۰ سال گذشته کمترین تنش را با این کشور داشته است.

وی، آل ثانی به عنوان حاکمان قطر را به حاکمان عمان تشبیه کرد و افزود: خاندان آل ثانی همواره تلاش کردند روابط با ایران را در سطح مناسبی نگه دارند.

امنیت بومی در خلیج‌فارس زمینه خوبی برای همکاری با قطر است

این کارشناس مسائل بین الملل، وجود حوزه های گازی و نفتی مشترک بین ایران و قطر را یادآور شد و گفت: دو کشور می توانند در حوزه انتقال نفت و گاز به کشورهای واردکننده انرژی با یکدیگر همکاری خوبی داشته باشند.

اخباری، حمایت قطر و ایران از جنش فلسطینی حماس را یادآور شد و گفت: تهران و دوحه مواضع مشترکی در حوزه های مختلف دارند و سفر آیت الله رئیسی می تواند موجب ارتقای روابط اجتماعی و فرهنگی بین دو ملت شود.

وی، آموزش و فناوری را یکی از زمینه های همکاری بین ایران و قطر عنوان کرد و گفت: هر دو کشور پیشرفت های خوبی در حوزه های مختلف علمی داشته اند و همکاری مراکز علمی به ارتقای اقتصاد فناوری در دو کشور کمک می کند.

این کارشناس منطقه، ایجاد امنیت بومی در خلیج فارس را یکی از زمینه های همکاری بین تهران و دوحه ارزیابی کرد و افزود: امنیت وارداتی و تکیه بر قدرت های خارجی به امنیت پایدار در منطقه نمی انجامد و همکاری بین ایران و قطر می تواند زمینه ایجاد امنیت پایدار منطقه ای را فراهم کند.

استراتژی ژئوپلیتیک انرژی کشور تدوین شود

اخباری، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های را زمینه ساز تقویت روابط تهران با کشورهای اوراسیا ارزیابی کرد و گفت: دولت سیزدهم با ایجاد مقررات گمرکی و تجاری کارآمد و شفاف و تقویت راه های ترانزیتی به ویژه تکمیل کریدور شمال-جنوب، درآمد خوبی را از تجارت با کشورهای منطقه اوراسیا کسب کند.

وی خواستار تدوین استراتژی ژئوپلتیک انرژی توسط دولت سیزدهم شد و افزود: به خاطر نداشتن استراتژی ژئوپلیتیک انرژی، آمریکایی ها توانستند ما را در حوزه انرژی تحریم و به اقتصاد کشور آسیب بزنند.

این استاد دانشگاه گفت: باید بتوانیم در کنار دیگر صادرکنندگان گاز مثل روسیه قد علم کنیم و از خطوط انتقال انرژی در شمال کشور و همچنین خطوط انتقال گاز به اروپا بهره ببریم.

وی خواستار ایفای نقش فعال تر تهران در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شد و افزود: اگر ما تامین کننده انرژی دیگر کشورها از جمله اروپایی ها باشیم، امنیت ما با امنیت آنها گره خواهد خورد و در رفع تهدیدات علیه جمهوری اسلامی بسیار موثر است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
نبرد برای نخستین قهرمانی | الاهلی 2 - کاوازاکی 0 + جزییات
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتا
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
حماسه سازی دختر پولادین ایرانی در آوردگاه پرو
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
جزییات ارائه تسهیلات برای اخذ معاینه‌فنی موتورسیکلت‌
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای جزییات زندگی بیل گیتس میلیاردر آمریکایی از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
X
آگهی تبلیغاتی