×
سیاسی
شناسه خبر : 87459
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

موضع نظام در برابر آمریکا مشخص است؛ مجادله نکنیم

تاکید شمخانی بر اینکه نیازی به مذاکره با آمریکا نبوده و نخواهد بود در بیشتر رسانه‌های داخلی و خارجی این‌گونه تفسیر شد که دبیر شورای عالی امنیت ملی باب مذاکره مستقیم با آمریکا را بست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: طی هفته جاری، طرح موضوع گفتگوی مستقیم با آمریکا در جریان مذاکرات وین یکی از محورهای پر بسامد در رسانه‌های داخلی و خارجی بود.

اظهارات روز دوشنبه وزیر امور خارجه و بیان این نکته که «اگر در روند مذاکرات به مرحله‌ای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمه‌اش این باشد که سطحی از گفت‌وگو را با آمریکا داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت»، موجب افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال اتخاذ تصمیم قطعی از سوی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا شد.

اگر چه در اظهارات وزیر امور خارجه تنها به یک احتمال مشروط اشاره شده بود اما برخی رسانه‌های داخلی و خارجی با اهداف مشخص، ضمن طرح گمانه‌های جدید، تلاش کردند که این گزاره را به رخدادی واقعی تعبیر کنند.

روز سه‌شنبه هفته جاری و یک روز پس از مصاحبه وزیر امور خارجه، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی که مسئولیت نهاد سیاست‌گذار در مذاکرات وین را بر عهده دارد با انتشار توییتی نوشت: «تاکنون ارتباط با هیئت آمریکائی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روش‌های دیگر جایگزین می‌شود که توافق خوب در دسترس باشد.»

تاکید شمخانی بر اینکه نیازی به مذاکره با آمریکا نبوده و نخواهد بود و تاکید بر احتمال استفاده از روش‌های ارتباطی دیگر با آمریکا که طبیعتا با توجه به توضیح قبلی، «مذاکره مستقیم» نخواهد بود، در بیشتر رسانه‌های داخلی و خارجی این‌گونه تفسیر شد که دبیر شورای عالی امنیت ملی باب مذاکره مستقیم با آمریکا را بست.

در این میان اما؛ شاهد مواضعی کاملا متضاد از سوی برخی دلسوزان جریان انقلابی نسبت به این موضوع بودیم. از یک سو مدیر مسئول سابق روزنامه جوان در جهت تبیین چرایی مذاکره مستقیم و از سوی مدیر مسئول روزنامه کیهان در نقد این موضوع قلم زدند که هر دو موضع نشان از برداشتی اشتباه داشت.

مدیرمسئول کیهان روز چهارشنبه با انتشار یادداشتی تحت عنوان «برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی» نوشت:

«این پرسش از آقایان امیرعبداللهیان و شمخانی در میان است که چرا و با کدام تحلیل منطقی و قابل قبول از احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا سخن می‌گویید؟! آیا فکر نمی‌کنید که تلاش آمریکا برای مذاکره مستقیم با هدف افزودن مواد دیگری به برجام صورت می‌گیرد؟! آیا تن دادن شما به مذاکره مستقیم فرورفتن در باتلاقی که برای کشورمان تدارک دیده‌اند نیست؟!»

بسیار روشن است که مطلب منتشر شده در روزنامه کیهان حاصل برداشت اشتباه مدیرمسئول این روزنامه از توئیت دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده و دیدگاهی به او نسبت داده شده که نه تنها هیچ اثر تصریحی یا تلویحی از آن در توییت مذکور نیست، بلکه گزاره‌های کاملا متفاوتی نسبت به قضاوت مدیرمسئول روزنامه کیهان در نوشتار منتشر شده از سوی شمخانی وجود دارد.

امروز پنج شنبه روزنامه کیهان مجددا توضیحی را پیرامون مطلب روز گذشته خود منتشر کرده و در آن از تماس علی شمخانی با مدیرمسئول کیهان و اعتراض او نسبت به یادداشت روز چهارشنبه این روزنامه خبر داده است.

اگرچه نفس انتشار توضیح روزنامه کیهان قابل تقدیر است لیکن این نوشتار به گونه‌ای تنظیم شده که گویا دبیر شورای عالی امنیت ملی مواضع خود را اصلاح نموده است، این در حالی که ماجرا کاملا بر عکس بوده و شمخانی بر ضرورت اصلاح برداشت اشتباه مدیر مسئول محترم کیهان تاکید داشته است.

به طور قطع حساسیت و هوشیاری رسانه‌ها و فعالان سیاسی کشور نسبت به ضرورت پیشبرد مذاکرات حساس مربوط به لغو تحریم‌های ظالمانه در چارچوب اصول و مبانی انقلاب اسلامی و توجه به احقاق حقوق مردم ایران رویکردی بسیار پسندیده و ارزشمند است لیکن در این میان باید الزامات تحقق این رویه نیز مورد عنایت جدی باشد.

نهاد امنیت ملی به عنوان مسئول سیاست‌گذاری در حوزه مذاکرات وین به طور قطع خارج از چارچوب‌های مورد تایید برای پیشبرد مذاکرات گام بر نخواهد داشت و ایجاد شائبه‌های غیر واقعی در این خصوص حتی اگر با نیات خیرخواهانه باشد، می‌تواند نتایج معکوس بدنبال داشته باشد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
فولاد (0) و چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + فیلم
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی باری پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0)| انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
پلیس بدنبال رمز گشایی از قتل زن جوان آرایشگر
پوستر جذاب اولین بازی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی
ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!
چگونه حوثی ها جنگنده آمریکایی را ساقط کردند؟ + فیلم
منافع ملی، خط قرمز است
X
آگهی تبلیغاتی