×
سیاسی
شناسه خبر : 86973
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/25 ساعت 20:13

نورنیوز بررسی کرد؛

«ترامپ» کلیدواژه بایدن برای توجیه رفتارهای غیر اصولی علیه ایران

بایدن همزمان با ادعای مذاکره، همان سیاست فشار حداکثری ترامپ را اجرا می‌کند با این تفاوت که ترامپ با خروج از برجام این رفتارها را توجیه می‌کرد و بایدن با ادعای جبران خسارت‌های خروج ترامپ از برجام این رویه را ادامه می‌دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: فرآیند مذاکرات وین همچنان با یک کلیدواژه از سوی آمریکایی‌ها دنبال می‌شود و آن نسبت دادن شرایط کنونی به عملکرد «دونالد ترامپ» در قبال ایران و برجام است.

در این خصوص؛ «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با «ان‌پی‌آر» گفته است که یکی از بدترین اقدامات در سیاست خارجی آمریکا خروج از آن توافق بود که در نتیجه آن ما الان در موقعیت چالش‌ برانگیزی قرار داریم که به جای حاصل شدن توافقی جدید و اصطلاحاً بهتر، ایران برنامه هسته‌ای خودش را به صورتی خطرناک پیش برده است.

همچنین «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید با مقصر دانستن دولت سابق آمریکا در مشکلات کنونی با ایران، گفت به دلیل خروج ترامپ از برجام بود که برنامه هسته‌ای ایران دیگر تحت کنترل نیست و به‌سرعت در حال تقویت است.

«جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز در سخنانی بارها ترامپ را عامل وضعیت کنونی برجام عنوان کرده است.

این مواضع مقامات آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که:

نخست؛ روند تحولات داخلی آمریکا حکایت از افول آنچه ارزش‌های دموکراسی می‌خواندند، دارد، چه، طی یک‌سال گذشته بایدن و دموکرات‌ها با ادعای مقابله با اقدامات ترامپ و هوادارانش علیه دموکراسی آمریکایی عملا به انحصارطلبی‌های خود دامن زده‌اند و برجسته‌سازی نام ترامپ، ادامه این جنگ داخلی و سندی بر وضعیت بحرانی ساختار حاکم بر آمریکاست، چنانچه فوکویاما نیز از فروپاشی آمریکا سخن گفته ‌است.

دوم؛ نگاهی به کارنامه «جو بایدن» نشان می‌دهد که او نیز طی یک‌سال ریاست جمهوری همان سیاست‌ گذشته تحریم و تهدید را اجرا کرده و این روند نه تنها در قبال ایران بلکه در سایر تحولات جهانی نیز مشاهده می‌شود.

چنگ و دندان بایدن علیه روسیه، چین، کره شمالی و حتی خیانت‌هایی که علیه متحدان اروپایی‌اش نظیر دور زدن فرانسه در قرارداد ساخت زیردریایی هسته‌ای با استرالیا انجام داد مشابه همان سیاست‌های ترامپ است.

بر این اساس می‌توان گفت که بایدن با نقاب ترامپ به دنبال پنهان‌سازی چهره واقعی خویش در مقابل افکار عمومی جهان است.

این امر زمانی آشکارتر می‌شود که بایدن مدعی است چالش‌های موجود میان آمریکا با روسیه و چین ناشی از رفتارهای ترامپ است حال آنکه حقیقت امر آن است که بایدن همان سیاست بحران‌ساز ترامپ را با ادعای اصلاح سیاست‌های نادرست ترامپ ادامه می‌دهد.

سوم؛ برجسته‌سازی نام ترامپ درباره وضع موجود برجام در حالی صورت می‌گیرد که بایدن نه تنها تلاش دارد خود را آخرین فرصت ایران برای رسیدن به توافق معرفی و ایران را مجبور به پذیرش خواسته‌های خود کند بلکه با ادعای توسعه هسته‌ای نا متعارف ایران سعی دارد بُعد دیگری از ایران‌هراسی را ایجاد کرده تا توجیه‌کننده تحریم‌ها و تهدیدات علیه ایران باشد.

به بیان دقیق‌تر؛ بایدن همزمان با ادعای مذاکره، همان سیاست فشار حداکثری ترامپ را در لوای جبران اشتباهات ترامپ اجرا می‌کند با این تفاوت که ترامپ با خروج از برجام این رفتارها را توجیه می‌کرد و بایدن با ادعای جبران خسارت‌های خروج ترامپ از برجام این رویه را ادامه می‌دهد.

در این میان؛ ایران به دور از فضای غبارآلودی که آمریکایی‌ها برای گرفتارسازی ایران در اشتباه محاسباتی و تن دادن به توافق هیجانی ایجاد کرده‌اند، بر اصل غیر قابل اعتماد بودن ساختار حاکم بر آمریکا و یکسان بودن تفکرات ضد ایرانی ترامپ و بایدن تاکید داشته و بر اصل مذاکره منطقی اصرار دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
شنبه 1400/10/25 ساعت 22:31
اختصاصی نورنیوز؛
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
دور هشتم مذاکرات وارد مراحل حساس و نسبتا تعیین‌کننده‌ای شده که خروجی آن می‌تواند تاثیر مهمی در فرجام مذاکرات داشته باشد.
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
پنج‌شنبه 1400/10/23 ساعت 10:37
نور نیوز بررسی می کند؛
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
در حالی که طی هفته گذشته همه طرفهای حاضر در مذاکرات وین از پیشرفت نسبی مذاکرات خبر داده اند بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری با استفاده از فشارهای سیاسی و رسانه ای با درخواست 110 نماینده مجلس این کشور از بایدن برای خروج از مذاکرات آغاز شد.
تکالیفی که غرب نمی‌تواند به جای امتیاز در وین بفروشد
چهارشنبه 1400/10/22 ساعت 15:30
نورنیوز بررسی کرد؛
تکالیفی که غرب نمی‌تواند به جای امتیاز در وین بفروشد
سیاست غربی‌ها تبدیل حقوق ملت‌ها به امتیاز با هدف باج‌گیری است، حال آنکه تاریخ مصرف این سناریوهای نخ‌نما منقضی شده و غرب مکلف به انجام تعهدات خود در قبال ایران است.
مرثیه‌خوانی بایدن برای دموکراسیِ در حال احتضار آمریکا
یکشنبه 1400/10/19 ساعت 21:53
نورنیوز بررسی کرد؛
مرثیه‌خوانی بایدن برای دموکراسیِ در حال احتضار آمریکا
تصور بازیابی و اعاده قدرت نرم آمریکا با توجه به نمونه و الگوی داخلی که آمریکا از دموکراسی خود به جهان ارائه می‌کند امروزه بیش از پیش ناممکن به نظر می‌رسد.
آمریکا گرفتار شکاف داخلی و یک‌جانبه‌گرایی در سیاست خارجی
شنبه 1400/10/18 ساعت 14:54
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا گرفتار شکاف داخلی و یک‌جانبه‌گرایی در سیاست خارجی
برخلاف آنچه که برای خوشایند طرف‌های اروپایی مانند فرانسه، انگلیس و آلمان به طور خاص مطرح می‌شود، رویکردی که هدفش سروری مطلق ایالات متحده در جهان است با اتمام ریاست جمهوری ترامپ از بین نرفته و حامیان این رویکرد همچنان در هیات حاکمه آمریکا حضور دارند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
گزینه هاشمیان در خط حمله پرسپولیس چه بازیکنانی هستند؟
هشدار عراقچی نسبت به تبعات هرگونه استفاده ابزاری 3 کشور اروپایی از شورای امنیت+فیلم
معاون بهداشت: امسال شیر در مدارس ابتدایی توزیع می شود
سفیر ایران در ریاض: ایران و عربستان، آینده منطقه را می سازند
لاریجانی: دروغ است که ایران مذاکره نمی‌کند
پلیس مسئول صدور مجوز سلاح‌های شکاری و ورزشی شد
X
آگهی تبلیغاتی