×
سیاسی
شناسه خبر : 84917
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

تکالیفی که غرب نمی‌تواند به جای امتیاز در وین بفروشد

سیاست غربی‌ها تبدیل حقوق ملت‌ها به امتیاز با هدف باج‌گیری است، حال آنکه تاریخ مصرف این سناریوهای نخ‌نما منقضی شده و غرب مکلف به انجام تعهدات خود در قبال ایران است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ در وین با محوریت لغو تحریم‌ها در حالی ادامه دارد که مجموعه‌ای از تحولات در حاشیه این مذاکرات در جریان است.

یکی از این موارد حضور مقامات کره جنوبی در حاشیه این نشست‌ها و رایزنی آنها با مقامات ایران و طرف‌های اروپایی بود.

در این چارچوب ظهر پنج‌شنبه گذشته «چوی جانگ کان» معاون وزیر خارجه کره جنوبی در وین با علی باقری دیدار و با اشاره به اهمیت روابط سئول-تهران، عنوان کرد که این کشور برای بازپرداخت بدهی خود به ایران تلاش می‌کند.

بر اساس اعلام بانک‌های کره جنوبی، حدود ۱۰ تریلیون وون (۹.۲ میلیارد دلار) منابع حاصل از فروش محموله‌های نفتی ایران به کره در بانک‌های این کشور بدلیل تحریم‌های ایالات متحده مسدود شده است.

نکته دیگر آنکه پس از گذشت نزدیک به دو سال از شیوع کرونا در ایران سرانجام بانک جهانی پرداخت ۹۰ میلیون دلار کمک مالی به ایران برای مقابله با همه‌گیری کووید-۱۹ را تصویب کرده است.

این دو تحول اقتصادی در کنار برخی رویکردهای کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله اروپایی‌ها به روابط اقتصادی با ایران در حالی صورت می‌گیرد که غرب تلاش دارد تا آنها را در سبد مذاکرات وین ریخته و چنان وانمود سازد که این موارد دستاورد مذاکرات است و در صورتی که ایران به گفته آنها در برابر خواسته‌های آنها انعطاف نشان دهد گشایش‌های بیشتری صورت خواهد گرفت.

رفتار غرب طی سال‌های گذشته نشان داده که آنها همواره با شرطی‌سازی بازار و اقتصاد ایران نسبت به نتیجه مذاکرات، ایران را با نوعی سکون اقتصادی مواجه ساخته تا با ایجاد فشارهای اجتماعی، تسلیم نظام در برابر غرب را به مطالبه‌ای مردمی تبدیل کنند.

غرب که تا به امروز نتوانسته این سیاست را در دور جدید مذاکرات محقق سازد اکنون سعی دارد بار دیگر این مسیر را در قالب بازی‌هایی از جنس حضور نماینده کره جنوبی در حاشیه مذاکرات وین و برجسته‌سازی اقدام بانک جهانی پیگیری کند.

این در حالی است که ایران وفق برجام، به حق خواستار لغو تمام تحریم‌هاست و رفتارهای کلیشه‌ای و گزینشی نمی‌تواند تحقق‌بخش حقوق ایران باشد، لذا محدودسازی لغو تحریم‌ها به مباحث کوچکی چون بدهی کره جنوبی و یا اقدام بانک جهانی، انحراف از مسیر مذاکرات است.

از سویی؛ پرداخت بدهی از سوی کره جنوبی نه یک لطف که حق ملت ایران و وظیفه آنهاست. بر اساس قوانین اقتصادی و جهانی، کشورها در ازای مراودات اقتصادی خویش متعهد به پرداخت هزینه هستند و سئول نیز نمی‌تواند از این قاعده مستثنی باشد.

اقدام سئول در بلوکه کردن دارایی‌های ایران به دلیل ترس از آمریکا، برگرفته از ضعف سیاسی و عدم استقلال رفتاری کره جنوبی بوده و این امر نمی‌تواند توجیه کننده بی‌تعهدی آنها در قبال ایران باشد.

اقدام بانک جهانی آن هم پس از دو سال از شیوع کرونا نیز نه یک لطف که تکلیف بانک جهانی در چارچوب مبارزه جهانی با کروناست که تا به امروز در اجرای آن کوتاهی کرده‌ است.

به بیان دقیق‌تر؛ سیاست غربی‌ها تبدیل حقوق ملت‌ها به امتیاز با هدف باج‌گیری است، حال آنکه تاریخ مصرف این سناریوهای نخ‌نما منقضی شده و غرب مکلف به انجام تعهدات خود در قبال ایران است.

ضمنا باید به این نکته توجه داشت که؛ انعطاف‌های ادعایی غرب نه ناشی از لطف و حسن نیت آنها بلکه ناشی از سیاست‌های ماه‌های اخیر جمهوری اسلامی در بی‌اثر کردن تحریم‌ها و جدا کردن راه اقتصاد از مذاکرات است که در مسیر خنثی‌سازی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها و تهدیدات غرب حرکت می‌کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
همه چیز در مورد
شنبه 1400/11/02 ساعت 13:10
نورنیوز بررسی کرد؛
همه چیز در مورد "توافق موقت"
توافق موقت اسم رمز طراحی شده از سوی دولت بایدن برای فرار از اجرای تعهدات برجامی و در عین حال ثبت دستاوردی نمایشی در چارچوب شعارهای مطرح شده از سوی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020است.
تاثیر توافق در وین بر رفع مشکلات اقتصادی کشور
چهارشنبه 1400/10/29 ساعت 16:39
نورنیوز بررسی کرد؛
تاثیر توافق در وین بر رفع مشکلات اقتصادی کشور
درمان معضلات اصلی اقتصاد کشور شامل اصلاح رویه‌های معیوب در نظام پولی، بانکی و مالیاتی، موانع تصنعی در شکوفائی تولید، حکمرانی غیرصحیح و ضعیف بر ریال، ناکارآمدی‌های مدیریتی و فساد، فقدان شفافیت در فرآیندهای اصلی اقتصادی و... هیچ ربطی به نتیجه مذاکرات نداشته و نسخه‌های آن کاملا داخلی است.
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
شنبه 1400/10/25 ساعت 22:31
اختصاصی نورنیوز؛
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
دور هشتم مذاکرات وارد مراحل حساس و نسبتا تعیین‌کننده‌ای شده که خروجی آن می‌تواند تاثیر مهمی در فرجام مذاکرات داشته باشد.
«ترامپ» کلیدواژه بایدن برای توجیه رفتارهای غیر اصولی علیه ایران
شنبه 1400/10/25 ساعت 20:13
نورنیوز بررسی کرد؛
«ترامپ» کلیدواژه بایدن برای توجیه رفتارهای غیر اصولی علیه ایران
بایدن همزمان با ادعای مذاکره، همان سیاست فشار حداکثری ترامپ را اجرا می‌کند با این تفاوت که ترامپ با خروج از برجام این رفتارها را توجیه می‌کرد و بایدن با ادعای جبران خسارت‌های خروج ترامپ از برجام این رویه را ادامه می‌دهد.
چرائی آغاز فعالیت« کارگروه تدابیر اجرائی» در مذاکرات وین
جمعه 1400/10/24 ساعت 11:44
نورنیوز بررسی کرد؛
چرائی آغاز فعالیت« کارگروه تدابیر اجرائی» در مذاکرات وین
طی هفته گذشته ،پیشرفتهای اندکی در موضوعات اصلی مورد گفتگو در مذاکرات وین حاصل شده و تشکیل کارگروه تدابیر اجرائی را نیز باید از نتایج آن دانست،لیکن بدلیل تداوم تحرک ناکافی طرف های غربی همچنان کُندی تصنعی برفرایند گفتگوها حاکم است
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
پنج‌شنبه 1400/10/23 ساعت 10:37
نور نیوز بررسی می کند؛
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
در حالی که طی هفته گذشته همه طرفهای حاضر در مذاکرات وین از پیشرفت نسبی مذاکرات خبر داده اند بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری با استفاده از فشارهای سیاسی و رسانه ای با درخواست 110 نماینده مجلس این کشور از بایدن برای خروج از مذاکرات آغاز شد.
راهبرد غرب در مذاکرات؛ پا روی ترمز دست روی بوق!
چهارشنبه 1400/10/22 ساعت 21:36
اختصاصی نورنیوز؛
راهبرد غرب در مذاکرات؛ پا روی ترمز دست روی بوق!
تعداد جلسات مشترک تیم مذاکره کننده ایران با طرف‌های اروپایی افزایش یافته اما هیچ ابتکاری از طرف مقابل مشاهده نمی‌شود.
چرا برجام در گذشته منافعی برای کشور نداشت؟
سه‌شنبه 1400/10/21 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی می‌کند؛
چرا برجام در گذشته منافعی برای کشور نداشت؟
پیچیدگی دور جدید مذاکرات، علاوه بر اختلاف نظرهای جدی در پیش‌نویس‌های هسته‌ای و تحریم به طراحی راهکارهای عملی برای راستی‌آزمایی و تضامین به عنوان شروط اصلی برای دستیابی به توافقی قابل اتکاء و پایدار مربوط می‌شود.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بارسا مقابل وایادولید در لالیگا | گل دقیقه 6 وایادولید بارسا را شوکه کرد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدن
زنگ خطر زلزله در کرج؛ هشدار بزرگی برای آینده
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی