×
فرهنگی
شناسه خبر : 84601
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/10/12 ساعت 15:05

آمار داوطلبان آزمون دکتری 1401 افزایش یافت

با پایان زمان ثبت نام آزمون دکتری تخصصی، مشخص شد که بیش از 186 هزار داوطلب برای شرکت در آزمون دکتری 1401 دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ثبت نام کردند که این آمار در مقایسه با آمار ثبت نامی‌های سال گذشته که 185 هزار و 775 نفر بودند، افزایش جزئی یافته است.

نورنیوز-گروه فرهنگ: مهلت مجدد متقاضیان ثبت‌نام در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز(Ph.D) سال ۱۴۰۱ برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۰ دی پایان یافت.کسانی که در آزمون ثبت‌نام نکرده بودند می‌توانستند در مهلت تمدید شده نسبت به ثبت‌نام خود اقدام و اطلاعات خود را ویرایش کنند. در مجموع ۱۸۶ هزار و ۳۰۸ نفر دراین آزمون ثبت نام کردند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز(Ph.D) سال ۱۴۰۱ در روز جمعه ۶ اسفند برگزار خواهد شد.

به گفته فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش، بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوه‌های آموزشی، پژوهشی و پژوهش محور انجام می‌گیرد.

بر این اساس در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد و پژوهش محور ۳۰ درصد و همچنین سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی ۲۰ درصد و پژوهش محور ۲۰ درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی ۳۰ درصد و پژوهش محور نیز ۳۰ درصد و در نهایت تهیه طرح واره نیز ۲۰ درصد سهم پذیرش را شامل می‌شود. همچنین اجرای مرحله اول آزمون متمرکز توسط سازمان سنجش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و ... توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئین‌نامه‌های مربوط، اولویت کد رشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام می‌گیرد.

همچنین نمره مصاحبه شامل ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش دانشگاه‌ها ارسال می‌شود، صورت خواهد گرفت و دانشگاه‌ها برای همه افراد معرفی شده نمره‌ای مطابق با شیوه‌نامه مذکور تعیین کرده و گزینش نهایی به این سازمان ارسال می‌شود.

بر اساس مصوبه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند با توجه به نمرات متقاضیان و نظر گروه‌های آموزشی حد نصاب برای متقاضیان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال کنند.

همچنین دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده که نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می‌شود.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عارف: مخالف هرگونه دخالت در بخش غیردولتی آموزش عالی هستیم
حمله خانواده‌های اسرای صهیونیست به دادگاه نتانیاهو
بنزین سوپر خارجی به پمپ بنزین‌ها می‌رسد + قیمت و نحوه عرضه
شادی بی‌نهایت با تجربه 8 محصول جدید زرکام
پرداخت رهن و اجاره 95 درصد از آسیب‌دیدگان جنگ تعیین تکلیف شد
مخالفت وزیر ارتباطات با افزایش نامتعارف قیمت تعرفه‌های اینترنتی
سخنگوی دولت از تشکیل شورای عالی ایرانیان خبر داد
دستور رییس جمهور برای احیای سازمان ملی جوانان
انتقاد قهرمان فرمول یک از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی
آتش‌سوزی در فیلیپین بیش از 1100 خانواده را آواره کرد + فیلم
سیاست اعمال سوابق تحصیلی در کنکور موفق بود؟
نورنما | شهسوار زیبا جایی که آب و جنگل و دریا دست‌به‌دست هم داده‌اند
ربیعی: بچه‌های دهه هفتادی و هشتادی فهمیدند که نباید به اسرائیل اعتماد کرد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404+ جدول قیمت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404
عفو 70 درصد محکومین امنیتی و حذف شدن سوابق آنها
سفر هیات نظامی «اسرائیل» به قاهره
سرلشکر موسوی: قدرت دفاعی ایران غیرقابل توقف است
اجرای تفاهمنامه با آژانس کلید تنش‌زدایی
برلین توصیه مسافرتی جدیدی درباره ایران نداشته است
تمدید مهلت دفاع پایان‌نامه‌ها تا پایان مهرماه
اولین آزمون آسیایی استقلال در بازگشت ساپینتو
زلنسکی شرط ملاقات با پوتین را اعلام کرد
52 پایگاه اورژانس هوایی در کشور فعال است
اعتراض یمن به حضور نظامی آمریکا و انگلیس
انهدام شبکه عظیم قاچاق سوخت در جویبار
دستگیری دو سارق مسلح جنت‌آباد در 7 دقیقه+فیلم
اعتراض شدید ایتالیا به حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه
وضعیت وخیم دکتر حسام أبو صفیه در زندان عوفر
سرقت مسلحانه با پوشش زنانه در قشم+فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(83) «بَهمَنیر»
افزایش جانباختگان انفجار گاز در اهواز به 7 نفر
در سفر به ریاض، گسترش همکاری‌های دفاعی ایران و عربستان بررسی شد
پلتفرم جدید پلیس راهور؛ تحول در خرید خودروهای آنلاین
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404 + جدول
سخنرانی شیخ نعیم قاسم در سالروز عملیات تروریستی پیجرها
همدردی بازیگر یهودی هالیوود با مردم غزه
سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به عربستان از قبل برنامه ریزی شده بود
واکنش معاون تشریفات ریاست جمهوری به حاشیه‌های یک عکس
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شعر و ادب فارسی تبریک گفت
قسط آورده نهضت ملی مسکن 100 میلیون تومان شد
لبنان میان جنگ و صلح
قطعنامه پیشنهادی ایران پنجشنبه بررسی می‌شود
حمایت بلژیک از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه اسرائیل
توافق 30 میلیارد پوندی بین انگلیس و آمریکا
قطع دست های پنهان در بودجه کشور
عروس منظومه شمسی به زمین نزدیک‌تر می‌شود
نسل‌کشی در غزه در سایه انفعال سازمان ملل
با 60 میلیون تومان صاحب تاکسی برقی شوید
50 پناهجوی سودانی در آتش‌سوزی یک کشتی جان باختند
X
آگهی تبلیغاتی