×
سیاسی
شناسه خبر : 84363
تاریخ انتشار : شنبه 1400/10/04 ساعت 19:20

نورنیوز بررسی کرد؛

پایان 2021 و مطالبه عمومی برای اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در راستای اجرای مصوبه پارلمان عراق و مطابق وعده واشینگتن به بغداد، نظامیان آمریکایی تا پایان سال جاری یعنی چند روز دیگر باید خاک این کشور را ترک کنند.  

این موضوع که علاوه بر پشتوانه قانونی پارلمان، خواست افکار عمومی این کشور و مطالبه بیشتر طیف‌ها و احزاب سیاسی عراقی را نیز دارد، تاکنون به مرحله اجرا در نیامده و نه تنها هیچ نشانه‌ای مبنی بر خروج آمریکا از این کشور وجود ندارد، بلکه به نظر می‌رسد دولت الکاظمی نیز اراده جدی برای اجرای آن را ندارد.

نکته آنکه؛ بعضا تلاش می‌شود با ارائه بحث‌های انحرافی همچون تغییر وضعیت نیروهای رزمی آمریکا به نیروهای مستشاری، شرایط عادی جلوه داده شود، حال آنکه روح مصوبه پارلمان و خواست و اراده قلبی افکار عمومی عراق کاملا گویاست و بر این مطالبه صراحت دارد.

تغییر کاربری نظامیان آمریکایی در عراق از حوزه رزمی به حوزه مستشاری نه تنها ناقض مصوبه پارلمان این کشور است و به هیچ وجه معنی خروج نمی‌دهد بلکه به معنای باز گذاشتن پنجره نفوذ و دخالت آنها در سرنوشت ملتی است که هنوز داغ جنایات داعش به عنوان ابزار نیابتی آمریکا و همچنین ترور رسمی و علنی فرماندهان مقاومت در فرودگاه بغداد بر قلبشان تازگی دارد.

از سویی؛ نه تنها دولتمردان عراقی که حتی خود آمریکایی‌ها هم قادر و حاضر به ارائه هیچ تضمینی برای کارویژه صرفا مستشاری نیروهای آمریکایی و عدم دخالت در حوزه‌های دیگر به ویژه نظامی نیستند و همین مسئله نشان می‌دهد که این موضوع هم مانند اصل وعده خروج در پایان سال 2021 بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است.

این موضوع بیان‌گر آن است که مادامی که دولت اراده جدی برای اجرای بی‌کم و کاست مصوبه پرالمان نداشته باشد عملا تحقق این موضوع دست نیافتنی است و اساسا شاید تحولاتی که در جریان انتخابات اخیر عراق رقم خورد با همین هدف‌گذاری اتفاق افتاده باشد.

به بیان دقیق‌تر؛ تردیدی نیست که تقلب در انتخابات اخیر عراق یکی از راهبردهای آمریکا برای به چالش کشیدن فضای داخلی این کشور و تداوم مسیر سیاسی کنونی بوده تا از این رهگذر منویات خود را به کرسی نشانده و بقای حضور خود در این کشور را طولانی‌تر کند.

جالب اینکه؛ اعتراض به نتایج انتخابات صرفا محدود به احزاب شیعی نیست و اهل سنت و کردها نیز نسبت به تقلب صورت گرفته ناراضی هستند، به ویژه آنکه معتقدند سازمان ملل و شخص خانم «جینا پلاسخارت» نماینده این سازمان در امور عراق نه تنها نقش سازنده‌ای در این خصوص نداشته بلکه کاملا در زمین آمریکایی‌ها بازی کرده و به تخریب فضای سیاسی این کشور مشغول بوده است.

توجه به این نکته ضروری است که بر خلاف وارونه‌نمایی برخی رسانه‌های معاند محور مقاومت در خصوص نظر مردم عراق درباره حضور آمریکایی‌ها در این کشور، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که مردم و بسیاری از گروه‌های سیاسی و اقوام مختلف به این باور رسیده‌اند که حضور آمریکا در عراق جز ویرانی، آشوب، کشتار و ایجاد هرج و مرج هیچ پیامد دیگری نداشته و لذا بر اجرای کامل مصوبه پارلمان مصمم هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نحوه شهادت سرلشگر غلامعلی رشید به روایت همسر وی+فیلم
شروع قدرتمند بسکتبال ایران در کاپ آسیا 2025 با پیروزی مقابل گوام + برنامه دیدار بعدی
تأکید دوباره ایران براستفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در سالگرد فاجعه هیروشیما
جزئیات سه‌مرحله‌ای اجرای سکوهای دیجیتال در ایران
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
از رینگ بوکس تا کاخ ریاست‌جمهوری؛ کارول ناوروتسکی رئیس‌جمهور لهستان شد
X
آگهی تبلیغاتی