×
سیاسی
شناسه خبر : 83063
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/09/25 ساعت 20:04

نورنیوز بررسی کرد؛

مذاکرات، خط تحریف و چند نکته قابل تامل

رونق اقتصادی نه صرفا در گرو لغو تحریم‌ها که در گرو کارآمدی، وحدت ملی در رفع کاستی‌ها و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای است. این همان حقیقتی است که غرب به دنبال وارونه جلوه دادن آن است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات میان ایران و گروه 1+4 برای لغو تحریم‌ها در وین در حالی در جریان است که بیشترین تقلای طرف غربی خط «تحریف» است تا از آن برای متشنج‌سازی فضای داخل ایران، بر هم زدن تمرکز تیم ایران در مذاکرات و امتیازگیری بیشتر استفاده کند.

در این چارچوب تحولاتی مشاهده می‌شود که روایت حقیقی آنها برای زدودن پرده وارونه‌نگاری غرب امری قابل توجه است.

نخست؛ ایران از ابتدا با حسن‌نیت و تلاش برای رسیدن به توافق مطلوب ضمن استفاده از کارشناسان خبره، چند بسته پیشنهادی روی میز مذاکرات قرار داده که اگر غرب واقعا به دنبال توافق باشد باید از آن استقبال کند، حال آنکه رویه تهدید و تشدید فشار و تحریم را در پیش گرفته است.

«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس در اندیشکده چتم‌هاوس و سپس در نشست گروه 7 در لندن، بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام گفته؛ مذاکرات وین آخرین شانس ایران برای پیوستن به برجام است!  

در همین حال خزانه‌داری آمریکا نیز تحریم‌هایی علیه چند نهاد و شخصیت ایرانی اعمال کرده است.

از سوی دیگر بایدن نیز در توجیه نظامی‌گری آمریکا در منطقه ادعای حضور در عربستان برای مقابله با ایران را سر داده است.

وزیر خارجه تازه‌کار و بی‌تجربه آلمان نیز که تلاش دارد تا نزدیکی خود به آمریکا و صهیونیست‌ها را در همان روزهای اول کاری‌اش اثبات نماید، از غیر سازنده بودن پیشنهاد و عملکرد مذاکراتی ایران سخن می‌گوید.

نگاهی بر این مواضع به خوبی آشکار می‌سازد که ادعاهایی که ایران را متهم به رفتارها و خواسته‌های بدون منطق کرده‌‌اند، مواضعی کاملا غیرمنطقی و صرفا در چارچوب جوسازی برای امتیازخواهی بوده است.

نکته مهم آنکه ایران به هیچ عنوان از برجام خارج نشده است و حتی کاهش تعهدات برجامی آن نیز در قالب بندهای 26 و 37 برجام بوده است و این آمریکا بوده که از برجام خارج و اروپا نیز فاقد اقدام عملی برای اجرای تعهدات برجامی‌اش بوده است.

دوم؛ بعد دیگری که نیازمند روایت واقعی برای مقابله با روایت دروغین غرب است درباره محور مذاکرات است، چه، محور مذاکرات صرفا درباره رفع تحریم‌ها و تعهدپذیر شدن آمریکا و اروپاست، نه مسئله هسته‌ای و یا حاشیه‌هایی همچون موشکی و منطقه‌ای.

سوم؛ محور دیگر خط تحریف را در ادعای گزینه‌های روی میز می‌توان مشاهده کرد. مواضع برخی مقامات غربی از جمله وزرای دفاع و خارجه آمریکا مبنی بر گزینه نظامی روی میز به دور از هرگونه پایه معقولی است چرا که جهانیان اذعان دارند که آمریکا و تمام متحدانش جرات اقدام نظامی نداشته و ادعای آنها بیشتر به یک طنز بی‌معنا شباهت دارد.

چهارم؛ طی روزهای اخیر برخی افراد و محافل رسانه‌ای التهاب مصنوعی بازار را به ابزاری برای فشار بر تیم مذاکره‌کننده ایران برای عقب‌نشینی در مذاکرات تبدیل کرده‌اند حال آنکه این تحولات ارتباطی به مذاکرات ندارد و البته با تدابیر ارکان اقتصادی دولت و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای و اقتصادی در حال مدیریت است.

حقیقت آن است که رونق اقتصادی نه صرفا در گرو لغو تحریم‌ها و وعده‌های گاه و بی‌گاه غرب که در گرو کارآمدی، وحدت ملی در رفع کاستی‌ها و مشکلات و تحقق دیپلماسی منطقه‌ای است. این همان حقیقتی است که غرب به دنبال وارونه جلوه دادن آن و معرفی خود از متهم به ناجی است. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کرد
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
عراقچی: از زمان تشکیل دولت پزشکیان، ایران سه بار در معرض جنگ قرار گرفت + فیلم
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
عوامل ساختاری نفوذ
تسهیلات ویژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در مسکن مهر
پزشکیان: آثار فرشچیان آینه‌ای تمام‌نما از عشق،‌ ایمان و شکوه فرهنگ ایران اسلامی بود
قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد
دفاتر اسناد رسمی مجازی و سامانه جامع اجرای اسناد راه‌اندازی می‌شود
پوستر باشگاه استقلال برای بازی سوپرجام منتشر شد
آتش‌سوزی مهیب در موکب مرز مهران؛ یک زن جان باخت + فیلم
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
وزیر کار: یارانه 3 دهک حذف می‌شود +یارانه
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای غربی در مورد عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه
از زنگزور تا جاده ترامپ؛ گره ژئوپلیتیکی جدید قفقاز
جزئیات محل خاکسپاری استاد فرشچیان بر اساس آخرین وصیت او +تصویر وصیت‌نامه
قضاوت 2 داور ایرانی در جام جهانی فوتسال زنان
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
رهبر معظم انقلاب با تمدید عضویت اعضای هیات‌امنای کمیته امداد موافقت کردند
پیشنهاد تداوم شناورسازی ساعت کاری ادارات تا 15 مهرماه برای کاهش ترافیک تهران
26 مصدوم و یک فوتی در اثر تصادف رانندگی در پارس‌آباد
رسوایی انگلیس؛ تهدید زیست‌محیطی و امنیت هسته‌ای جهانی
نایب قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابت‌های رومانی
ترامپ معاون نماینده بعدی آمریکا در سازمان ملل را انتخاب کرد
موج بازگشت زائران اربعین آغاز شد
وزیر جهاد پاداش 150 میلیون تومانی مدیریت جنگ را تکذیب کرد
قالیباف: شهدای رسانه، منبع قوت نگاه و قلم ما هستند
حمله معترضان اسرائیلی به پخش زنده شبکه 13 اسرائیل و درخواست پایان جنگ غزه + فیلم
شهادت یکی از مجاهدان پلیس در حمله اشرار مسلح در سراوان
نوراینفو | نگاهی به زندگی و آثار زنده‌یاد محمود فرشچیان
محمد صلاح خواستار توضیح درباره شهادت «پله فلسطینی» از یوفا شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 19 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 19 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
برگزاری سومین مدرسه تابستانه چین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد
X
آگهی تبلیغاتی