×
سیاسی
شناسه خبر : 82916
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/09/21 ساعت 16:45
«حسن نیت» داریم اما «حسن ظن» هرگز!

حنیف غفاری

«حسن نیت» داریم اما «حسن ظن» هرگز!

واژه‌ای به نام «حسن ظن» نسبت به‌طرف مقابل در برجام ، کمترین محلی از اعراب ندارد و نخواهد داشت. حسن ظن نسبت به دشمن، بزرگ‌ترین خطای راهبردی و محاسباتی در حوزه سیاست خارجی کشورمان خواهد بود و هرگز نباید مرتکب آن شویم.

نورنیوزـگروه سیاست: این روزها بارها مقامات غربی از دو کلیدواژه «حسن نیت» و «حسن ظن» در قبال مذاکرات وین استفاده می‌کنند. واشنگتن و تروئیکای اروپایی اصرار دارند هر دو واژه را مترادف یکدیگر قلمداد کرده و متقابلا از تهران بخواهند تا در مذاکرات وین، حسن نیت یا حسن ظن لازم را جهت احیای توافق هسته‌ای به خرج دهد!

واقعیت امر این است که میان «حسن نیت» و«حسن ظن » تفاوتی اساسی وجود دارد. تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ما در مذاکرات وین حسن نیت دارد یعنی درصدد رفع تحریم‌های یک‌جانبه و گسترده‌ای است که علیه ملت ما و از سوی آمریکا وضع‌شده است. البته این حسن نیت، معطوف به کشورمان و منابع ملی ماست نه آن‌سوی آتلانتیک! تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با همین «حسن نیت» پا به میدان مذاکرات گذاشته است و نیتی جز پیشبرد هر دو استراتژی«رفع تحریم‌ها»و«خنثی‌سازی تحریم‌ها» ندارد. بااین‌حال بدیهی است که ما در مذاکرات نسبت به ماهیت، مواضع و حتی تعهدات طرف مقابل ذره‌ای «حسن ظن» نداریم. 

قاعدتا در مذاکرات منتهی به انعقاد توافق اولیه برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز نباید نسبت به‌طرف مقابل  «حسن ظن» می‌داشتیم اما اکنون، باوجود خروج رسمی دولت آمریکا از توافق هسته‌ای و بی‌تعهدی مطلق تروئیکای اروپایی و اتحادیه اروپا در عمل به حداقلی‌ترین تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران به لحاظ منطقی کمترین فضایی برای حسن ظن نسبت به‌طرف خطاکار غربی باقی نمانده است. اتفاقا یکی از رموز موفقیت تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در مصاف با غرب، عدم حسن ظن نسبت به‌طرف مقابل و تأکید بر خواسته‌های حقوقی و اساسی کشورمان در پروسه‌ رفع تحریم‌هاست. 

این قاعده مهم را  مذاکره‌کنندگان ما در وین  به‌خوبی در ذهن خود تثبیت کرده‌اند. موضع‌ تیم مذاکره‌کننده ایرانی در نشست‌های اخیر وین مبتنی بر یک نکته اساسی بوده‌است. این‌که تحریم‌ها باید به‌صورت کامل و جامع برداشته شود زیرا مردم ایران دیگر نباید رنج تحریم‌ها را تحمل کنند.

نکته دیگر این‌که  ایران می‌خواهد یک‌بار برای همیشه موضوع مذاکرات هسته‌ای را پایان دهد و اگر دو مؤلفه راستی آزمایی و تضمین در پروسه احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران به فراموشی سپرده شود، دوباره باید دو، سه یا پنج سال دیگر در وین یا ژنو بار دیگر پشت میز مذاکرات بنشینیم! بدیهی است که تیم مذاکره‌کننده کشورمان در این خصوص کمترین انعطافی به خرج نخواهد داد زیرا جمهوری اسلامی ایران «احیای برجام دفرمه شده»و «رفع غیرواقعی تحریم‌های ضد ایرانی» را برنمی‌تابد. حسن نیت کشورمان در مذاکرات معطوف به منافع ملی و رفع معضلات اقتصادی مردم است. در مقابل، واژه‌ای به نام «حسن ظن» نسبت به‌طرف مقابل در برجام ، کمترین محلی از اعراب ندارد و نخواهد داشت. حسن ظن نسبت به دشمن، بزرگ‌ترین خطای راهبردی و محاسباتی در حوزه سیاست خارجی کشورمان خواهد بود و هرگز نباید مرتکب آن شویم.


روزنامه رسالت
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا «انسان‌های باستانی» جثۀ کوچکی داشتند؟
نوراینفو | راه های پیشگیری از افسردگی پاییزی
«چت جی‌پی‌تی» مسئله ریاضی 2000 ساله را حل کرد
موبایل تاشوی جدید با زوم 100 برابری
برلین: پذیرای مذاکره با ایران هستیم
حماس: تونی بلر جایگاهی در آینده غزه ندارد
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: هرگز تسلیم زور نمی‌شویم
رسانه عبری: بین اسرائیل و ترامپ درباره پایان جنگ غزه اختلاف شدیدی وجود دارد
ارتحال همسر جلیله حضرت آیت‌الله سیستانی
وبگاه آمریکایی: چین به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد
غروب روزهای خوب+فیلم
نامه عراقچی به همتایان سایر کشورها در رد اقدام آمریکا و اروپا
کاروان زمینی یاران صمود راهی آب‌های آزاد شد
جدیدترین موضع ضدایرانی وزیر خزانه‌داری آمریکا
فرانسه: گفت‌وگو با ایران ادامه خواهد داشت
ورود کاروان نظامی آمریکا به شمال و شرق سوریه
تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس: صحبت‌های مدیران پرسپولیس قانع کننده نبود
رضا درویش: اوریه بزرگواری کرد که مسئله پزشکی‌اش را پیگیری نکرد
معاون ترامپ: مذاکرات پیچیده‌ای درباره غزه در جریان است!
نورنما | روستایی در قزوین که مردمش رومانیایی حرف می زنند!
تیراندازی و آتش سوزی در یک کلیسا در میشیگان/ یک کشته و 9 زخمی در این حادثه
درخواست البرادعی از کشورهای عربی برای توقف روابط با رژیم صهیونستی
ترامپ: توافق صلح غزه در مرحله نهایی قرار دارد
تنش‌های تجاری چین و مکزیک بالا گرفت
عارف: برنامه‌های دولت در مواجهه با تحریم‌های ظالمانه بررسی و نهایی شده است
هشدار ناتو به مسکو: جنگنده‌های روس را هدف قرار می‌دهیم
نامه لاوروف به گوترش: بازگشت قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران غیرقانونی است
مدال برنز ملی‌پوش پارادوومیدانی ایران در قهرمانی جهان
تصویب اولیه قانون اعدام مبارزان فلسطینی در پارلمان اسرائیل
لوکاشنکو: به اقدامات خصمانه ناتو پاسخ فوری می‌دهیم
تاریخ‌نگار مشهور اسرائیلی: حماس نباید در فهرست سازمان‌های تروریستی بماند
محسنی اژه‌ای: مسائل ضروری در شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی مطرح شود
هر دو مسیر تونل نیایش امشب مسدود است
بگرام کانون رقابت آمریکا، ایران و چین در منطقه
شکست حمله به سران حماس در قطر زیر ذره‌بین «شین‌بت»
اسپانیا برای تحریم رژیم صهیونیستی به «گروه لاهه» پیوست
همدان لرزید +جزئیات
سردار شکارچی: خط تولید موشکی ایران هرگز متوقف نخواهد شد
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 5 مهر 1404
ادعای نتانیاهو درباره اطلاع از مکان اورانیوم غنی‌شده ایران
پزشکیان : اگر تحریم‌ها رفع شوند، امکان گفت‌وگو و مذاکره وجود دارد
آتش‌سوزی در خیابان سعدی جنوبی + جزئیات
پزشکیان: زندگی و معیشت مردم در کانون توجه دولت قرار دارد
قالیباف: خانوارها بابت صرفه‌جویی انرژی، مابه‌ازای اقتصادی شفاف دریافت کنند
بیانیه سازمان ملل درباره بازگشت تحریم‌ها و قطعنامه‌های لغوشده علیه ایران
پرداخت الکترونیکی عوارض و جرایم آزادراه‌ها با حساب خودرو
حمایت هیات مدیره پرسپولیس از هاشمیان
ترامپ: برای اولین بار همه موافق کاری بزرگ در خاورمیانه هستند
بازار ارز و طلا به آرامش نسبی رسید
X
آگهی تبلیغاتی