×
فرهنگی
شناسه خبر : 81844
تاریخ انتشار : شنبه 1400/09/20 ساعت 10:08

سایه سنگین "امیکرون" بر امید و آرزوها برای رونق مجدد گردشگری

علی‌رغم کاهش نسبی محدودیت‌ها و ورود اولین گروه از گردشگران خارجی طی روزهای گذشته به کشور، به نظر می‌رسد شیوع گونه جدید کرونا تحت عنوان "امیکرون" در دنیا می‌تواند مانعی جدی بر سر راه حیات مجدد گردشگری ایجاد کند.

نورنیوزـگروه جامعه: چند روز بیشتر از اعلام خبر شناسایی سویه جدید ویروس کرونا توسط مقامات بهداشتی کشور آفریقای جنوبی نمی‌گذرد؛ سویه جدیدی که سازمان بهداشت جهانی نیز شناسایی و شیوع آن را رسماً تأیید و نام آن را نیز "امیکرون" گذاشته است؛ حالا اما زمزمه‌هایی درباره احتمال شیوع گسترده این سویه در قالب موج ششم کرونا در ایران در حالی به گوش می‌رسد که این موضوع موجب ایجاد نگرانی‌هایی درباره تأثیر این گونه جدید بر آینده صنعت گردشگری شده است.

هرچند مطابق بررسی‌ها و اظهارنظرهای اولیه به نظر می‌رسد این گونه از ویروس خطرناک‌تر از گونه قبلی یعنی دلتا نیست، اما تقریباً این موضوع ثابت شده است که سرعت انتشار امیکرون چیزی در حدود سه برابر بیشتر از دلتا است. گونه دلتای کرونا در تابستان سال جاری موجب شکل‌گیری شدیدترین موج کرونا از ابتدای شناسایی این ویروس در سال 1398 در کشور گردید به طوری که تعطیلات گسترده و سراسری یک مرتبه در پایتخت و یک‌مرتبه در سراسر کشور اعمال شد و تعداد فوتی‌های روزانه در برهه‌ای حتی به بالای 600 نفر در روز هم رسید.

بدون تردید باید گفت در تمامی روزهای بعد از شیوع کرونا در ایران، صنعت گردشگری به مانند تمامی کشورهای دنیا به شدت تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت و از رهگذر اعمال محدودیت‌ها بیشترین لطمه و خسارت را در بین سایر صنایع و حوزه‌ها متحمل شد.

 هرچند تابستان سال جاری زیر سایه شیوع گسترده کرونای دلتا و اعمال ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های حداکثری یکی از تلخ‌ترین ایامی است که جدای از غم ناشی از فوت هم‌وطنان تا مدت‌ها به خاطر کسادی ناشی از تعطیلات گسترده در خاطر فعالین و نهادهای فعال در حوزه گردشگری خواهد ماند، اما هفته‌های بعد از آن باتوجه با افزایش سرعت واکسیناسیون و در نتیجه کاهش محدودیت‌ها به همراه ورود اولین گروه گردشگران خارجی به کشور نوید بخش آغاز دوباره حیات گردشگری بود و بارقه‌هایی از امید را در دل فعالان این صنعت زنده کرد.

در این روزها اعلام خبر آغاز اعمال هوشمند محدودیت‌های کرونایی که از مدت‌ها قبل اجرا و جایگزین کردن آن به جای ممنوعیت‌های کلی و به تعبیری کور مورد مطالبه فعالان حوزه گردشگری بود نیز بیش از پیش امید به رونق نسبی گردشگری را در حالی تقویت می‌کند که به نظر می‌رسد شیوع کرونای امیکرون می‌تواند تهدیدی جدی برای این امید و آرزو باشد.

مطابق اخبار طی روزهای اخیر، کشورهای بسیاری در سراسر دنیا به دنبال انتشار امیکرون محدودیت‌هایی برای سفر از ‌کشورهای آفریقایی وضع کرده‌اند.

در همین راستا اتحادیه اروپا سفر به و از هفت کشور در جنوب آفریقا یعنی کشورهای بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی و زیمبابوه را محدود کرده است.

 ایالات متحده و کره جنوبی نیز محدودیت‌های برای سفر به این کشورها و همچنین مالاوی اعلام کرده‌اند.

در همسایگی ایران نیز ترکیه اعلام کرده است: به‌دلیل مشاهده سویه جدید ویروس کرونا سفرهای زمینی، هوایی، دریایی و ریلی از کشورهای بوتسوانا، آفریقای جنوبی، موزامبیک، نامبیا و زیمبابوه به این کشور ممنوع خواهد بود.

کشورهای امارات متحده عربی و قطر نیز به عنوان دو کشور حاشیه خلیج فارس هم در حالی انجام سفر از هفت کشور آفریقایی نامبرده را ممنوع اعلام کرده‌اند که در جدیدترین مورد در روز گذشته، کشور پاکستان یعنی همسایه دیوار به دیوار شرقی ایران نیز خبر از مشاهده اولین مورد قبلی ابتلا به این گونه جدید داد.

همه این‌ها در حالی است که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز چند روز پیش اعلام داشت: ورود مستقیم و غیر مستقیم تمام مسافرین غیر ایرانی از مبادی هر کدام از کشورهای آفریقایی بوتسوانا، آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو، اسواتینی، موزامبیک و مالاوی تا اطلاع ثانوی ممنوع است و مسافران ایرانی که از این مقاصد وارد کشور شده باشند باید دو هفته در قرنطیه باشند و در طول این مدت سه بار تست PCR بدهند و در صورت منفی بودن این تست‌ها می‌توانند از قرنطینه خارج شوند.

مسلم شجاعی دستیار ستادی معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم ضمن صحه گذاشتن بر این مطلب گفت: جز بخشنامه صادره از وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت ورود مسافر از کشورهای مورد اشاره در آفریقا، محدودیت یا پروتکل و شیوه‌نامه دیگری در این خصوص به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ نشده است.

به نظر می‌رسد حالا امیکرون که در بیش از 57 کشور دنیا شناسایی شده است، در حالی در پشت مرزهای کشور منتظر ورود به ایران است که صنعت گردشگری قبل از هرچیز و هرکس آرزو دارد مسئولان کشور بتوانند علاوه بر جلوگیری از ورود این ویروس به کشور به صورت همزمان با این گونه جدید و شکل‌گیری ناامیدی در گردشگری مبارزه کنند و به دنبال یافتن راهی باشند تا علاوه بر تصمین سلامتی مردم، حال ناخوش گردشگری را نیز اندکی بهبود بخشد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران، شنبه 18 مرداد 1404
از بین بردن حماس غیرممکن است
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز پنج‌شنبه 16 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
X
آگهی تبلیغاتی