×
فرهنگی
شناسه خبر : 81166
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/08/24 ساعت 14:30

دانشجویان ایرانی چقدر به شبکه‌های اجتماعی معتادند؟

بررسی‌های یک مطالعه بر روی هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داد که حدود 44 درصد از دانشجویان به شبکه‌های اجتماعی معتادند.

نورنیوز-گروه جامعه: فضای مجازی زندگی اجتماعی و فرهنگی جوامع را تحت تاثیر پیامدهای مثبت یا منفی خود قرار داده است. در عصر حاضر، شیوع اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی باعث شده که بسیاری از کاربران از جمله دانشجویان، در حال جدا شدن از دنیای واقعی زندگی‌شان باشند.

با توجه به پیامدهای این موضوع؛ پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان شیوع اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی را در بین دانشجویان ایرانی برآورد کردند و عوامل مرتبط با آن را مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1399 بر روی هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسش‌نامه استاندارد  «اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی» استفاده شد و پژوهشگران این پرسش‌نامه را به صورت آنلاین بین دانشجویان توزیع کردند. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که به طور کلی 462 نفر (44درصد) به شبکه‌های اجتماعی اعتیاد داشتند که از این تعداد 449 نفر (حدود 90 درصد) اعتیاد خفیف و 13 نفر (نزدیک به 10 درصد) اعتیاد شدید داشتند.

این نتایج حاکی از آن بود که سن، نوع رشته‌های مرتبط با درمان و استفاده از داروی اعصاب، با اعتیاد به شبکه های اجتماعی ارتباط معنی داری داشتند. بین اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و سایر متغیرها رابطه معنی‌داری مشاهده نشد.

تحلیل نتایج نشان داد که در دانشجویان دختر، اضطراب عامل محافظتی در اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است، در حالی که نارسایی هیجانی؛ که مشخصه اصلی آن ناتوانی در تشخیص و تحویل احساسات خود به دیگران است، از عوامل خطر اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است. 

همچنین دیده شد که در دانشجویان پسر نارسایی هیجانی و داشتن تیپ شخصیتی A، دارا بودن خصوصیاتی مانند تند مزاجی، عصبی بودن افراطی در شیوه زندگی، اضطراب، ناشکیبایی و رقابت جویی، از عوامل خطر اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی است. البته در بررسی‌های بیشتر، ارتباطی بین جنسیت و اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی یافت نشد.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: با توجه به شیوع قابل توجه اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی در دانشجویان و آگاهی از آسیبی که این اعتیاد می‌تواند به زندگی شخصی و اجتماعی، فعالیت های علمی و شغل آینده آن‌ها وارد کند، اجرای استراتژی‌ها و برنامه‌های آموزشی برای دانشجویان، والدین و مسئولین دانشگاهی برای شناسایی شخصیت دانشجویان و کاهش سطح اضطراب و نارسایی هیجانی آن‌ها و ارتقاء دانش جهت استفاده صحیح از شبکه‌های اجتماعی و جلوگیری از این آسیب‌ها ضروری است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی شیوع اعتیاد به شبکه های اجتماعی و ارتباط آن با اضطراب، نارسایی هیجانی و تیپ های مختلف شخصیتی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1399» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و سهیلا خداکریم اردکانی، حوریه رحیمی نیا و حمید سوری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تظاهرات هزاران شهروند لندن علیه افراط‌گرایی و نژادپرستی
مصدومیت دوباره مهدی قایدی در بازی النصر مقابل الجزیره+فیلم
جزییات گازگرفتگی مرگبار در چاه آب
پیام روشن اسرائیل به جهان عرب: هیچ‌کس در امان نیست
تخریب کامل یک برج و سه مدرسه در غزه+فیلم
شرط ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
طرح جدید بانک مرکزی چین برای تسریع واردات طلا با کاهش بوروکراسی
رئال مادرید(2) - سوسیداد(1) | رئال مادرید با یک اخراج جنجالی + خلاصه بازی
نشست معرفی فیلم محمد رسول الله (ص) در وین برگزار شد
محمد حسین مدرسی عضو شورای ملی ایمنی زیستی شد
آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت روسیه پس از حمله پهپادی+فیلم
خطر اصلاحات نیمه‌کاره
یزدانی از رقابت های جهانی حذف شد
ایراد مجلس به آئین‌نامه دولت درباره بیمه پایه
زمان بازگشت مهدی ترابی به بازی مشخص شد
پرسپولیس(1) – فولاد(1)؛ بازی خانوادگی با چاشنی رقابت صدرنشینی
برگزاری جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری
زمین لرزه، خشت فارس را لرزاند
پزشکیان به قطر می‌رود
رقبای 3 آزادکار ایران در نیمه نهایی قهرمانی جهان مشخص شد
بی‌عملی شورای امنیت، پیام خطرناک به جهان
تسلیحات محرمانه؛ تهدید تازه امنیت جهان
کاهش 4 درصدی جرایم جنایی
تهدید صهیونیست‌ها: اگر ایرانی بیاید به کشتی الصمود حمله می‌کنیم
نورنما | متداول‌ترین روش دزدی در جهان
ابلاغ اساسنامه مدرسه مجازی توسط وزیر آموزش و پرورش
جوانان ایران در کانوپولو آسیا نایب‌قهرمان شدند
گلادیاتور ایرانی با بردی خیره‌کننده جهانیان را شگفت‌زده کرد
ترافیک سنگین در هراز؛ کندوان یک‌طرفه شد
تداوم بازداشت شهرداران مخالف اردوغان در ترکیه
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 22 شهریور 1404
دستگیری همسر سابق یک بازیگر سینما به جرم کلاهبرداری
موفقیت چشمگیر داوطلبان تحت پوشش بهزیستی در رقابت‌های کنکور
مهلت ثبت‌نام دانشگاه آزاد دوباره تمدید شد
دیدار وزیران فرهنگ ایران و تاجیکستان در سن‌پترزبورگ
پزشکیان: برای آموزش موثر باید از فضاهای آموزشی، ورزشی و فرهنگی به صورت هم‌افزا بهره گرفت
رئیس اسبق ارتش رژیم صهیونیستی: «این حماقت را متوقف کنید»
امید جهان در گذشت
بزرگ‌ترین ایرلاین اروپا در آستانه توقف پروازهایش به تل‌آویو
پیشنهاد جنجالی لاریجانی که خواب صهیونیست‌ها را آشفته می‌کند
حمله به قطر اعتماد خلیج فارس به آمریکا را تضعیف کرد
تخت جمشید زیر ذره‌بین باستان‌شناسان
ادامه برنامه یارانه کالابرگ تا پایان سال
طوفان تردد دریایی در بندرعباس را متوقف کرد
مرحله جدید حراج شمش طلا فردا برگزار می‌شود
7 کشتی‌گیر ایرانی در قهرمانی جهان 2025
بیانیه جنجالی استقلال: پنالتی نادیده گرفته شد و داوری تحت فشار بود
مقصد بعدی رهبران حماس پس از دوحه کجاست؟
قیمت دلار امروز شنبه 22 شهریور 1404
تهران خنک می‌شود؛ کاهش 5 درجه‌ای دما و وزش باد
X
آگهی تبلیغاتی