×
فرهنگی
شناسه خبر : 81098
تاریخ انتشار : شنبه 1400/08/22 ساعت 13:06

ارسباران ثبت جهانی می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی آخرین وضعیت ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه جامعه: احمد حمزه‌زاده در دیدار با علی اسحقی عضو شورای شهر اهر با تشریح اقداماتی به منظور ثبت جهانی آثار طبیعی و تاریخی منطقه‌ی ارسباران اظهار داشت: پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران در قالب دیزمار شامل 62 هزار و 807 هکتار از جنگل‌های قره‌داغ و 4 کاروانسرای تاریخی آذربایجان‌ شرقی توسط ارزیابان سازمان یونسکو بررسی و تکمیل شده و خوشبختانه نظر ارزیابان یونسکو مثبت بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی با بیان این‌که پرونده ثبت جهانی کاروان‌سراها و جنگل دیزمار در تیرماه 1401 در مجمع عمومی سازمان یونسکو مطرح می‌شود، افزود: در کشور تنها 56 کاروان‌سرا می‌تواند در یونسکو ثبت شود البته بیشترین تعداد سهمیه ثبت جهانی کاروان‌سراها مربوط به استان‌های آذربایجان‌ شرقی و خراسان است.

وی با قدردانی از اصحاب رسانه آذربایجان‌ شرقی و منطقه‌ی ارسباران برای معرفی جاذبه‌های گردشگری یادآور شد: رسانه‌های شهرستان اهر در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فعال هستند و ضمن اینکه مطالبه‌گری می‌کنند بلکه در معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها قوی عمل می‌کنند در حالی که در بسیاری از شهرستان‌ها چنین ظرفیت رسانه‌ای وجود ندارد.

حمزه‌زاده بر لزوم تقویت عرق ملی در بین نسل‌های جوان جامعه تأکید کرد گفت: هر انسانی به زادگاه خود عرق نداشته باشد. نمی‌تواند به کشور نیز عرق داشته باشد اگر بتوانیم عِرق منطقه‌ای را تقویت کنیم همان اندازه عِرق ملی تقویت می‌شود ولی متأسفانه عِرق ملی و منطقه‌ای در بین جوانان کمرنگ شده است، در ترکیه هر خانه و مغازه پرچم کشورش را نصب می‌کند اما در کشور ما نمی‌توانیم ادارات را اجبار کنیم تا پرچم نصب کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی، جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران را فرصتی برای معرفی «اهر شهر ملی ورنی» دانست و گفت: با توجه به حضور هنرمندان حوزه نمایشی از سراسر کشور در شهرستان اهر، می‌توان برای معرفی اهر به عنوان شهر ملی ورنی از طرح ورنی در تندیس‌ها، جوایز و حتی سالن یا محل اجرای نمایش استفاده کرد و یا این‌که نمایشگاه ورنی در حاشیه جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران برگزار کرد.

وی اضافه کرد: اخیراً که ارزیابان سازمان یونسکو برای بررسی پرونده ثبت جهانی کاروان‌سراها و جنگل دیزمار به آذربایجان‌ شرقی سفری داشتند، ما برای معرفی صنایع‌دستی ورنی اهر را هدیه دادیم چون معتقدیم از هر فرصتی باید برای معرفی ورنی اهر و ارسباران استفاده کنیم، در خارج از کشور ورنی را به نام ترکیه می‌شناسند چون ترکیه ورنی اهر و ارسباران را خریداری و سپس به گردشگران معرفی می‌کند.

حمزه‌زاده اجرای حداقل یک نمایش با عنوان «ورنی اهر» در جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران را فرصتی برای معرفی این هنر بومی عنوان کرد و افزود: هزینه‌ی زیادی برای برگزاری جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران می‌شود، چه ایرادی دارد از طریق این جشنواره ورنی اهر را به هنرمندان به عنوان سفیران فرهنگی مناطق مختلف کشور شناساند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی از علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایجاد مراکز خدماتی و گردشگری در محور گردشگری اهر-مشگین‌شهر خبر داد و گفت: البته زمانی که سرمایه‌گذار مجتمع آبدرمانی یل‌سوئی قصد سرمایه‌گذاری داشت ابتدا دلسرد شده بود اما با افتتاح این مجموعه گردشگری و تفریحی زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید در محور گردشگری اهر-مشگین‌شهر فراهم شده به طوری‌که حتی درخواست‌هایی برای ایجاد رستوران سنتی، گردشگری کشاورزی و غیره را در شهرستان اهر داریم.

وی تأکید کرد: تنها ضعف شهرستان اهر در حوزه گردشگری، نبود هتل برای اقامت گردشگران و مسافران است، در حالی که وجود هتل در شهری همچون کلیبر باعث حفظ آبروی شهرستان می‌شود اما خلأ نبود هتل یا مرکز اقامتی استاندارد در اهر مانع بزرگی برای رشد صنعت گردشگری است البته پیگیر هستیم تا معدن انجرد عملیات اجرایی هتل مهراصل را آغاز کند.

حمزه‌زاده در پاسخ به رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهر در رابطه با احیای کاروان‌سرای مخروبه گویجه‌بئل گفت: قطعاً می‌دانید که اعتبارات اداره‌کل میراث فرهنگی استان بسیار محدود است اما امسال مجبور شدیم تا اعتبار محدود را صرف آماده‌سازی کاروان‌سراهای با قابلیت ثبت جهانی کنیم ولی قول می‌دهیم در اعتبارات سال 1401 نخستین کاروان‌سراهایی که در استان مرمت می‌کنیم کاروان‌سرای گویجه‌بئل و شاه‌عباسی کلیبر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی از تملک فاز 2 خانه عطایی در شهر اهر خبر داد و خاطرنشان کرد: در رایزنی‌هایی که با وزارت میراث‌ فرهنگی صورت گرفته، اولویت تملک خانه‌های تاریخی در شهر اهر با خانه عطایی است که اعتبار آن از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی تخصیص می‌یابد و سپس مرمت خانه عطایی را آغاز می‌کنیم.

علی اسحقی هم در این دیدار با قدردانی از تلاش‌ها و حمایت‌های میراث فرهنگی استان برای احیا و مرمت آثار تاریخی و طبیعی اهر اظهار داشت: در جلسه‌ هماهنگی انجام شده قرار است تا جشنواره غذاهای بومی‌محلی هم‌زمان با جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران در شهرستان برگزار شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهر افزود: جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران فرصتی برای معرفی داشته‌ها و پتانسیل‌های شهرستان اهر به میهمانان و هنرمندانی است که از اقصی نقاط کشور به شهرستان اهر خواهند آمد البته اهری‌ها آشنایی با فرهنگ محلی دارند اما باید در جشنواره‌های فرهنگی اولویت را برای جذب مسافران و گردشگران بگذاریم.

بیشتر بخوانید

فیلم/ رهاسازی گوزن ایرانی در جنگل‌های ارسباران

اطفاء اولیه شبانه آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران/ نقش ویژه بسیج و سپاه در مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها

جنگل‌های ارسباران به «نیروی حفاظتی ویژه جنگل» نیازمند است

وی ادامه داد: جای جشنواره‌هایی همچون بلال اهر، ورنی اهر، سیب اهر و غیره خالی است در حالی که برگزاری جشنواره‌هایی برای معرفی آن‌هم در فصول برداشت و گردشگری در شهرستان اهر ضروری است که می‌توان این جشنواره‌ها را به صورت مشارکتی با همکاری شورای شهر و شهرداری و میراث فرهنگی برگزار کرد.

اسحقی در ادامه بر لزوم توجه ویژه اداره‌کل میراث فرهنگی استان به تملک خانه‌های تاریخی و قدیمی اهر در راستای حفظ هویت فرهنگی و تاریخی شهر تأکید کرد و یادآور شد: چندین سال می‌شود که برای بخش باقی‌مانده خانه عطایی وعده می‌شنویم البته شهر اهر به لحاظ قدمت و تاریخ‌اش خانه‌های قدیمی با قابلیت ثبت ملی دارد اما تقاضای بنده این است که اولویت تملک و ثبت خانه‌های تاریخی شهر اهر با خانه عطایی باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهر با بیان این‌که احیای کاروان‌سرای گویجه‌بئل که در زمان زلزله سال 91 تخریب شده هنوز بلاتکلیف است گفت: کاروان‌سرای گویجه‌بئل که جزو آثار تاریخی ثبت ملی است در زمان زلزله تخریب شد و با اینکه نزدیک به 10 سال است دوستداران میراث فرهنگی و رسانه‌ها احیای مجدد این بنای تاریخی را مطالبه می‌کنند هیچ توجهی به این موضوع نشده لذا از مدیرکل میراث فرهنگی استان تقاضا داریم تا نسبت به احیا و مرمت این اثر تاریخی ثبت شده عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

وی با تأکید بر این‌که شهرستان اهر در حوزه گردشگری آن‌طور که باید و شاید نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد تصریح کرد: از حمایت‌های جنابعالی برای تسریع در اخذ مجوزهای مجتمع آبدرمانی یل‌سوئی قدردانی می‌کنم، البته شهرستان اهر ظرفیت‌های گردشگری این‌چنینی فراوان دارد، اما مغفول ماندن اهر در حوزه گردشگری یک واقعیت است.

اسحقی در پایان خواستار توجه ویژه به حفظ بنای بازار سرپوشیده اهر و اجرای طرح سرپوشیده کردن راسته جگرفروشان، آزادسازی حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری و جلوگیری از تخریب خانه‌های تاریخی و حفظ بافت تاریخی شهر اهر شد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | گفتگوی جذاب المیرا شریفی با یک رتبه برتری متفاوت در کنکور
دولت ترامپ حفاظت مقامات را تشدید می‌کند
قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 شهریور 1404 + جدول
از عشق مجازی تا سرقت میلیاردی
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آژانس
جنگنده‌های اف-35 آمریکا به دریای کارائیب رفتند
آیفون 16 دوباره صدرنشین شد
کاهش عجیب سرقت‌ها در تهران
ورود 200 اتوبوس تازه‌نفس به ناوگان شهری
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار برای سفرهای پاییزی از فردا
کاظمی خبر داد؛ اختصاص 2 همت برای توسعه زیرساخت‌های شبکه شاد
سیدمحمد پولادگر نایب‌رئیس افتخاری اتحادیه تکواندو آسیا شد
غرب آسیا پس از حمله رژیم صهیونیستی به قطر
حکم شیطان لویزان دوباره نقض شد
اجلاس عربی - اسلامی دوحه؛ چرخش از محکومیت و شعار به گام‌های عملی در برابر اسرائیل
سفر وزیر خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی
حمله به اتوبوس گردشگران صهیونیست در یونان
نواخته شدن زنگ آغاز سال تحصیلی با حضور رئیس‌جمهور
تدبیر ایران در همکاری با آژانس
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
بیانیه نیویورک و معمای فلسطین
نخست وزیر مالزی حمله اسرائیل به 6 کشور را محکوم کرد
زنجان میزبان هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی
سه موج سنگین تحریم علیه تل‌آویو
رسانه عبری: آمریکا به قطر خیانت کرد
پیام‌ حمله رژیم اسرائیل به قطر برای کشورهای منطقه از نگاه ژنرال لبنانی
رئیس سازمان انرژی اتمی عازم وین شد+ فیلم
پشت پرده دیدار غیرمنتظره نخست‌وزیر قطر و فرمانده سنتکام
زلزله 4.7 ریشتری فارس را لرزاند
عراقچی به قطر رفت
آغاز سال تحصیلی نودانشجویان از هفته سوم مهر
وزارت امور خارجه: بیانیه ضدایرانی گروه 7 تلاشی برای انحراف افکار عمومی از جنایت قرن است
ایران (1)- مصر(3) | شکست غیرمنتظره شاگردان پیاتزا مقابل قهرمان آفریقا
مداردیپلماسی | فرصت اجماع تاریخی علیه صهیونیسم
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز یکشنبه 23 شهریور
هوای تهران در وضعیت مطلوب
مهدی طارمی از سایت یونانی نمره عالی گرفت/طارمی: باید هواداران‌مان را خوشحال کنیم + فیلم
ورشو؛ میدان تازه جنگ ویرانگر اروپا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 23 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
کشف گنجینه طلایی جنگجوی گریفین از مقبره 3500 ساله
ویتامین B3، راهکاری نوین در درمان کبد چرب متابولیک
اگر خمیازه های مکرر و طولانی دارید بخوانید!
زلنسکی: آمریکا می‌تواند پوتین را به گفت‌وگو وادار کند
گفت و گوی آمریکا و طالبان افغانستان درباره عادی‌سازی روابط
نیروی هوایی رومانی از رهگیری یک پهپاد روسی خبر داد
جزییات مراسم خاکسپاری «امید جهان» مشخص شد
تهدید وزیر انرژی رژیم صهیونیستی: رهبران حماس بار دیگر هدف قرار خواهند گرفت
گزینه‌های ایران در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه +فیلم
هشدار نخست وزیر پاکستان به طالبان افغانستان: «مدارا نخواهیم کرد»
X
آگهی تبلیغاتی