×
سیاسی
شناسه خبر : 76200
تاریخ انتشار :

فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است

مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: یک مجله آمریکایی در مقاله‌ای تحقیقی به توضیح درباره کم‌اثر شدن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته و تصریح کرده مجموعه‌ای از عوامل مختلف از جمله مخالفت‌های چین و روسیه با این مجموعه تحریم‌ها در این امر دخیل بوده‌اند. 

مجله فارن‌پالیسی می‌نویسد نظام تحریم‌های سازمان ملل در برابر چالش‌هایی قرار گرفته که باعث شده‌اند عملکرد موثر آن با مشکل مواجه شود. مخالفت‌های چین و روسیه با این تحریم‌ها، در کنار تلاش‌های کشورهایی مانند سودان جنوبی و کره جنوبی برای ارعاب و آزار کارشناسان دخیل در شناسایی تخلفات تحریمی در این امر نفش داشته‌اند. 

شورای امنیت سازمان ملل، نخستین بار در سال 1966 یک کشور را هدف تحریم اقتصادی قرار داد. در آن زمان، شورای امنیت مجموعه‌ای از تحریم‌های تجاری و نظامی را با هدف به زیر کشیدن ایان اسمیت،  نخست‌وزیر وقت رودزیا به کار گرفت. هارلود ویلسون، نخست‌وزیر وقت انگلیس که حامی اصلی این تحریم‌ها بود پیش‌بینی کرده بود که رژیم تحت امر اسمیت ظرف چند هفته سقوط خواهد کرد.

این اتفاق اما نه در چند هفته بلکه بعد از بیش از یک دهه به وقوع پیوست. تحریم‌ها تأثیر چندانی روی اقتصاد رودزیا نداشتند زیرا رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی که هنوز تحت حاکمیت استعماری پرتغال بود با سرپیچی از تحریم های سازمان ملل به تجارت خود با رژیم اسمیت ادامه می‌داد. اسمیت تا سال 1979، زمانی که ولیعهد ولز رسماً استقلال کشور زیمبابوه را اعلام کرد در قدرت باقی ماند.

اما صرفنظر از این اتفاقات، از آن زمان به بعد جاذبه تحریم‌ها برای اعمال فشار بر برخی کشورها روندی افزایشی داشت به طوری که شورای امنیت سازمان ملل 30 بار مجموعه تحریم‌هایی را برای هدف قرار دادن گروه‌ها و کشورهای مختلفی، از جمله عراق، کره شمالی، لیبی و ایران طراحی و اجرا کرد. 

امروزه شورای امنیت 14 نظام تحریمی در حال اجرا دارد. اجرای هر یک از این تحریم‌ها به عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان تمامی 15 عضو شورای امنیت و هیئتی از کارشناسان است. 

فارن‌پالبسی نوشته برای بخش زیادی از دنیا، تحریم‌ها اغلب ابزار کشورهای غربی برای فشار بر کشورهای دیگر نگریسته می‌شوند. به عنوان مثال، روسیه به تازگی علیه گروهی از کارشناسان سازمان ملل که مسئولیت اجرای تحریم‌ها را بر عهده دارند کمپین فشار راه انداخته است. روسیه می‌گوید اکثر بازرسان این گروه از کشورهای غربی انتخاب می‌شوند. 

چین هم با همین استدلال در حال انجام تلاش‌هایی برای کاستن از منابع در دسترس سازمان ملل است. 

 دینو ماهتانی، عضو سابق هیئت کارشناسان سازمان ملل در اجرای تحریم‌های کنگو می‌گوید: «کل نظام تحریم‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای در حال فروپاشی است.»

 

تسنیم


اخبار مرتبط
نامه قربانیان تسلیحات شیمیایی صدام به وزیر دادگستری انگلیس
چهارشنبه 1400/07/28 ساعت 15:54
نامه قربانیان تسلیحات شیمیایی صدام به وزیر دادگستری انگلیس
در متن نامه آماده است: زمینه‌ دسترسی به عدالت برای قربانیان فاجعه شیمیایی سردشت را فراهم نمایید.
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 12:48
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
بانک مرکزی امروز (دوشنبه، 19 مهر ماه) نرخ رسمی 46 ارز عمده و اصلی را اعلام کرد. براین اساس نرخ رسمی 19 ارز کاهش و نرخ رسمی 15 ارز افزایش یافت. همچنین نرخ رسمی 12 ارز ثابت ماند.
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
جمعه 1400/07/16 ساعت 17:36
عمار حکیم : عراق سوار قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌شود
رهبر جریان حکمت ملی عراق در گفتگو با شبکه الشرقیه با اشاره به برگزاری انتخابات آتی گفت: دعوت مرجعیت عالی و تلاش سختی که کمیساریای عالی مستقل انتخابات می‌کند و همچنین تلاش دولت و دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از هرگونه تقلب در آراء در کنار نظارت بین‌المللی و نقش سازنده سازمان ملل در کمک به کمیساریای عالی با توجه به اینکه انتخابات اساسا مطالبه ملت و جوانان عراق بوده، همه نشان می‌دهد که فرصت بزرگی برای مشارکت گسترده مردم در انتخابات فراهم شده که بسیار بیشتر از انتخابات‌ سابق است.
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:48
نورنیوز بررسی کرد؛
ادعاهای بایدن در سازمان ملل و حنایی که زود رنگ باخت
آمریکایی‌ها هیچ گام عملی برای اجرای برجام صورت نداده و همچنان همان سیاست‌های تحریمی گذشته را ادامه می‌دهند که طبعا با اصول مذاکراتی ایران یعنی خودداری از مذاکرات فرسایشی و بی‌حاصل مغایرت دارد.
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
پنج‌شنبه 1400/07/01 ساعت 13:54
بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران
در کشورهای مختلف موضوع حمایت ویژه از ایثارگران و تامین متناسب نیازهایشان در زمره اولویت های اصلی حکومتها بوده و به تناسب سطح ترقی و توسعه یافته گی این کشورها میزان ارائه خدمات به ایثارگران نیز افزایش می یابد.
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 11:48
درخواست طالبان برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل
سخنگوی سازمان ملل گفت که طالبان در نامه‌ای خواستار سخنرانی در جریان نشست سالانه مجمع عمومی این سازمان شده است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ادعای وزارت خارجه آمریکا: ترامپ دنیایی در صلح می‌خواهد!
موج دهم وعده صادق 3؛ پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی +فیلم
نحوه فعالیت بانک‌های تهران در 28 خرداد اعلام شد
دو راهی خطرناک ترامپ: نجات تل‌آویو یا حفظ شعار «جنگ‌نکن»؟
عبور از تنگۀ هرمز فقط با اجازۀ ایران
آژیر خطر در بحر المیت در نزدیکی مرز اردن و فلسطین اشغالی به صدا درآمد
«وعده صادق 3» پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی را هدف گرفت+فیلم
هزینه دفاع موشکی برای اسرائیل هر شب چقدر هزینه دارد؟
سپاه: بر آسمان سرزمین های اشغالی تسلط کامل یافته‌ایم+فیلم
واکنش مدیر کل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حملات اسراییل به ایران
ابراز نگرانی متا از حذف اپ های جاسوسی رژیم صهیونسیتی توسط ایرانیان
واکنش جواد نکونام درخصوص حمله اسرائیل به ایران
برنامه مسابقات امروز 28 خرداد + پخش زنده
موشک‌های فتاح پیام اقتدار ایران را به هم پیمانِ جنگ افروزِ تل‌آویو ارسال کردند
آتش‌سوزی عمدی نفوذی‌ها در محوطه برج میلاد؛ تلاش ناکام برای ایجاد جنگ روانی
آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد!
اوتیسمی ها در صف خدمت سربازی در اراضی اشغالی!
رهبر معظم انقلاب: هرگز با صهیونیست‌ها سازش نخواهیم کرد
تماس فوری ترامپ با نتانیاهو پس از نشست امنیتی درباره ایران
تمدید ممنوعیت پروازها در ایران تا ساعت 14 امروز
پایان نشست اضطراری شورای امنیت ملی آمریکا؛ ایران محور اصلی گفتگوها
حضور گسترده مردم در میدان فلسطین تهران در محکومیت رژیم صهیونیستی+ فیلم
اعترافات خلبانان اف-35 ساقط‌شده رژیم صهیونیستی به زودی منتشر می‌شود
اصابت موشک‌های ایران به مقر موساد؛ سانسور رسانه‌ای رژیم صهیونیستی+ فیلم
دستگیری عوامل موساد توسط نیروهای مردمی+ فیلم
دستگیری شبکه تروریستی موساد در بهارستان؛ کشف مواد منفجره و تجهیزات پیشرفته
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و ویتکاف
دستگیری یک جاسوس تبعه خارجی از نیروگاه اتمی بوشهر+ فیلم
پاسخ به یک سئوال مهم ؛چرا ایران تسلیم نمی‌شود
بحران سوخت در رژیم صهیونیستی/ زد و خورد شهرک نشینان بر سر بنزین+ فیلم
انصارالله: همانند غزه، از ایران هم حمایت می‌کنیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
واکنش مهدی قایدی به تجاوز رژیم صهیونی
تخلیه تهران یا ایران؟!
اختلالات اینترنت ناشی از حملات سایبری است
واکنش کاربران آمریکایی به توییت ترامپ درباره احتمال ورود به جنگ
دستگیری عوامل اسرائیل در زنجان/ کشف ‌پهپاد‌ از‌ خانه تیمی مزدوران
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
X
آگهی تبلیغاتی