×
سیاسی
شناسه خبر : 76181
تاریخ انتشار :

خروج 2 میلیارد دلار ارز از کشور برای قاچاق پوشاک خارجی

مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد تولیدکنندگان پوشاک کشور از بخش خصوصی هستند، گفت: در شرایطی که کشور دچار کمبود ارز است حدود 2 میلیارد دلار ارز برای پوشاک خارجی از کشور خارج می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصاد: علی جدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه باید اراده‌ای برای برخورد، پیگیری و شناسایی قاچاق در کشور در خودمان ایجاد کنیم، افزود: قوانین در این باره دست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باز گذاشته است.

او ادامه داد: مبادی قاچاق هم در کشور کاملا شناخته شده است و چیز پیچیده‌ای نیست که برای ستاد مبارزه با قاچاق، شناخته شده نباشد و این ستاد به راحتی می‌تواند برای مقابله با آن ورود کند، اما هر زمانی از آن‌ها می‌خواهیم ورود کنند، می‌گویند بخشی را کولبران وارد می‌کنند که نمی‌شود با آن‌ها برخورد کرد، زیرا شغل و معیشت آن هاست. اما این را نمی‌گویند که یک میلیارد و 700 میلیون دلار قاچاق پوشاک، شاید بیش از صد‌ها هزار شغل را در کشورمان زمین زده است و شاید اگر جلوی این قاچاق گرفته و تولید داخلی تقویت شود، تعداد زیادی شغل ایجاد می‌شود که به کولبری نیازی نخواهد بود.

او اضافه کرد: متاسفانه هر کدام از دست اندرکاران مقابله با قاچاق، دیگری را مقصر می‌دانند در حالی که شرح وظایف هر کدام از آن‌ها مشخص است.

مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی گفت: مبادی ورودی قاچاق، مشخص است و این رقم ورود قاچاق نمی‌تواند فقط از طریق لنج‌ها و کوله بران باشد بلکه مستند داریم که بسیاری از آن‌ها از مبادی رسمی وارد می‌شود.

جدی افزود: قاچاق از طریق کولبران به اندازه‌ای نیست که بخواهیم آن را در اولویت برخورد قرار دهیم.

وی ادامه داد: انبوه تولیدات پوشاک به علت تبعات ناشی از کرونا در انبار‌های مختلف مانده است و اگر ستاد مقابله با قاچاق کالا با قاچاق پوشاک برخورد نکند صنعت پوشاک کشور، زمین خواهد خورد.

مدیرکل دفترصنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه پوشاک در کشورمان، سال هاست که از قاچاق، لطمه می‌بیند، گفت: در سال 1397، طرح مقابله با واردات غیر رسمی پوشاک را با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه نظارت بر پیگیری دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک را داشتیم که به مقابله کمک کرد و قاچاق پوشاک کم شد.

افسانه محرابی افزود: در سال 1396 حدود 62 میلیون دلار به شکل رسمی، واردات پوشاک داشتیم، اما آن را ممنوع کردیم تا بتوانیم قاچاق را کنترل کنیم.

او اضافه کرد: ممنوعیت واردات پوشاک و شناسه دار کردن کالا‌ها را انجام دادیم و از دی سال 1397 باید همه پوشاک وارداتی و داخلی، شناسه دار می‌شد و از این طریق، بستر مقابله با قاچاق فراهم شد.

معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: با رویکردی که در سال 1397 داشتیم موفق شدیم طرحی را در سراسر کشور اجرا کنیم و قاچاق پوشاک را از 2 میلیارد و 600 میلیون دلار به حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار و شاید کمتر از یک میلیارد دلار در سال 1398 کاهش دادیم.

مصطفی پورکاظم شایسته افزود: طرح را از مهر امسال آغاز کردیم و فقط در 8 روز گذشته در تهران سه میلیارد و 600 میلیون تومان پوشاک برند را جمع آوری و ویترین‌ها را در مجتمع‌های تجاری بزرگ تهران اصلاح کردیم.

او اضافه کرد: ستاد مبارزه با قاچاق، طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک را در سطح عرضه و در مرز‌ها تهیه و ابلاغ کرده است و علاوه بر آن جمع آوری و برخورد در سطح عرضه، آغاز کرده است و آثار آن را خواهیم دید.

تسنیم

پورکاظم شایسته گفت: 120 نشان خارجی را به ما ابلاغ کردند که قاچاق محرز است و در طرح جمع آوری باید از سطح عرضه جمع آوری شود، اما به رغم استعلام از وزارت صمت که با صراحت 3 نشان خارجی دیگر را هم جزو این 120 نشان قرار دهند، اما هنوز تا کنون این موضوع را به ما ابلاغ نکرده اند.

او افزود: در رابطه با جمع آوری این برند‌ها آمادگی داریم و فقط منتظر اعلام سیاست وزارت صمت هستیم.

 


اخبار مرتبط
انهدام شبکه قاچاق دختران ایرانی توسط سربازان گمنام امام زمان
شنبه 1400/08/15 ساعت 13:36
انهدام شبکه قاچاق دختران ایرانی توسط سربازان گمنام امام زمان
با اعلام سازمان اطلاعات سپاه آذربایجان غربی ، سرشبکه قاچاق دختران ایرانی توسط نیروهای سپاه در استان منهدم شد.
حذف ارز 4200 به تعویق افتاد
دوشنبه 1400/08/03 ساعت 14:12
حذف ارز 4200 به تعویق افتاد
درحالی گمانه‌زنی‌هایی در فضای مجازی در خصوص اجرایی‌شدن سیاست حذف ارز 4200 تومانی در آبان‌ماه مطرح شده بود که خبرهای دریافتی تسنیم حاکی است این اقدام در آبان‌ماه عملیاتی نخواهد شد.
روسیه گوگل را جریمه کرد
سه‌شنبه 1400/07/27 ساعت 14:42
روسیه گوگل را جریمه کرد
راسکامنادزور در اوایل ماه اکتبر اعلام کرد از دادگاه می‌خواهد برای فیس بوک جریمه ای معادل چند درصد از درآمد شرکت را وضع کند.
بررسی کارت‌ اعتباری معیشتی
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 14:35
بررسی کارت‌ اعتباری معیشتی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به صدور کارت های اعتباری به هر فرد با هدف تقویت سفره خانوار به جای اختصاص ارز یارانه ای به واردات کالاهای اساسی در قالب ارز 4200 تومانی خبر داد و گفت: این پیشنهاد توسط کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و دولت در دست بررسی است.
رمزارز ملی در راه است؟ جزییات + فیلم
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 15:57
رمزارز ملی در راه است؟ جزییات + فیلم
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در آینده رمز ارز ملی را به صورت آزمایشی راه اندازی خواهیم کرد که در حال حاضر بانک مرکزی بررسی های خود را روی آن انجام می دهد.
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 13:56
بدهی بی‌سابقه دولت‌های جهان
بدهی دولت های جهان به رکورد 88 تریلیون دلار رسید.
قیمت روز ارز چهارشنبه 21 مهر ماه 1400
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 13:29
قیمت روز ارز چهارشنبه 21 مهر ماه 1400
قیمت امروز ارز را در تابلو نورنیوز ببینید
قیمت  ارز شنبه  20 مهر 1400
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 13:07
قیمت ارز شنبه 20 مهر 1400
جدید ترین قیمت ارز را در تابلوی نورنیوز ببینید
قیمت روز ارز دوشنبه 19 مهر ماه 1400
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 14:11
قیمت روز ارز دوشنبه 19 مهر ماه 1400
قیمت امروز ارز را در تابلوی نور ببینید.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی