×
فرهنگی
شناسه خبر : 75970
تاریخ انتشار :

شیوع مجدد طاعون نشخوارکنندگان در حیات وحش ایران

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با تأیید شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در طالقان، گفت: گزارش‌ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند.

نورنیوز-گروه جامعه: فردین حکیمی گفت: متاسفانه در روزهای اخیر، محیط بانان منطقه شکار ممنوع طالقان در حین گشت و کنترل و سرکشی زیستگاه‌های حیات وحش،  تعدادی لاشه مربوط به گونه کل و بز را مشاهده  و نتایج حاصل از بررسی‌ها، حکایت از تلفات حیات وحش در اثر شیوع مجدد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک داشت که ضمن تداوم و تشدید برنامه‌های پایش منطقه و بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی، نمونه برداری و آزمایش‌های تشخیصی توسط دامپزشکی البرز انجام و با توجه به سابقه شیوع بیماری در طالقان، ضمن آماده باش کامل نیروهای یگان حفاظت، به جهت ضرورت ایجاد هماهنگی و برنامه ریزی لازم به منظور همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی و استفاده از توان و امکانات آنها، اولین جلسه هماهنگی ریاست فرماندار محترم طالقان، مدیران دامپزشکی، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، هلال احمر، ورزش و جوانان و اعضای شورای جوانان شهرستان تشکیل و بر همکاری همه جانبه با محیط زیست در کنترل بیماری تاکید شد.

حکیمی گفت: با توجه به اعلام اداره کل دامپزشکی مبنی بر مثبت بودن شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان، بلافاصله جلسه هماهنگی نهایی با مدیران استانی در محل استانداری و به ریاست مدیر کل مدیریت بحران استانداری تشکیل و بر همکاری و مشارکت کلیه دستگاه‌ها به ویژه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی و امور عشایری و همچنین اداره کل دامپزشکی مطابق با « سناریو مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک » تاکید شد.

وی با بیان اینکه این بیماری مختص گونه‌های نشخوارکنندگان کوچک است، افزود:  گزارش‌ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استان‌های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند و به جهت پیشگیری به موقع از شیوع بیماری، محیط بانان  در حال انجام پایش‌های منطقه هستند و در حال حاضر میزان تلفات حیات وحش در این منطقه، بیش از پنج راس کل و بز بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه در مورد اقدامات پیشگیرانه و کنترل‌کننده صورت گرفته و برای مقابله با این بیماری اظهارکرد: هم‌اکنون با همکاری مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی در حال خروج دام‌ از منطقه هستیم و اداره دامپزشکی نیز واکسیناسیون تکمیلی دام‌های منطقه را در اولویت قرار داده است.

 حکیمی افزود: محیط بانان در منطقه در حال شناسایی مناطق آلوده، سوزاندن لاشه ها و امحای بهداشتی آنها و همچنین ضد عفونی کردن آبشخورها هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی و خاصیت واگیری بالایی دارد، تاکید کرد: اگر شیوع بیماری در استان پیشگیری نشود به دلیل تردد دام‌های اهلی در  منطقه و زمان خروج دام‌های عبوری، شاهد تلفات گسترده‌ای خواهیم بود که به جهت پیشگیری از آن، هماهنگی‌های لازم به منظور خروج فوری دام‌ها از مناطق آلوده و جلوگیری از ورود دام‌های عبوری در دستور کار منابع طبیعی و محیط زیست قرار دارد.

 ایسنا


اخبار مرتبط
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
شنبه 1400/07/24 ساعت 11:17
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا کسب‌وکارهای نوظهور در ایران به حقوق جامعه بی‌توجهند؟!
کسب‌وکارهای اینترنتی به عنوان یک پدیده وارداتی جایگاه خود را در ساخت اجتماعی و اقتصادی کشور تثبیت کرده ولی شتاب توسعه آنها بسیار بیشتر از سرعت معقولی بوده که برای نهادینه شدن فرهنگ استفاده از خدمات آنان مورد نیاز است و همچنان نیز ادامه دارد.
شمخانی: ایران قهرمان مبارزه با مواد مخدر است
جمعه 1400/07/23 ساعت 21:12
شمخانی: ایران قهرمان مبارزه با مواد مخدر است
دبیر شورای عالی امنیت ملی در توییتر خود نوشت: ایران قهرمان مبارزه با مواد مخدر است، با اظهارات کذب خود را بی‌اعتبار نسازید.
ترکیب تیم ملی در مقابل کره جنوبی
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 15:47
ترکیب تیم ملی در مقابل کره جنوبی
نام بازیکنان تیم ملی در مقابل کره جنوبی مشخص شد.
وزیر جهاد کشاورزی: تشکل‌ها برای حذف واسطه‌ها ورود کنند
سه‌شنبه 1400/07/20 ساعت 11:53
وزیر جهاد کشاورزی: تشکل‌ها برای حذف واسطه‌ها ورود کنند
سیدجواد ساداتی نژاد امروز در نشست مشترک با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران اظهار کرد: اتاق تعاون نماینده غیردولتی بخش تعاون در مجامع داخلی و بین المللی است که نقش مهمی در افزایش سهم بخش تعاون در تولید، اشتغال و توسعه صادرات در حوزه غیرنفتی دارد.
تقدیر رهبری از فرنگی‌کاران تیم ملی
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 11:32
تقدیر رهبری از فرنگی‌کاران تیم ملی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی از افتخارآفرینان تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در مسابقات جهانی نروژ تشکر کرد.
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 19:42
اختصاصی نورنیوز؛
تکذیب خبرسازی رسانه‌های آذربایجان درباره ورود نظامیان ایرانی به این کشور
یک منبع آگاه در گفتگو با «نورنیوز» به تحریف واقعیات و خبرسازی برخی رسانه‌های آذربایجانی واکنش نشان داد و خبرسازی درباره ورود نظامیان ایران به این کشور در جنگ سال گذشته قفقاز را تکذیب کرد.
قلعه فلک الافلاک سنددار شد
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 13:58
قلعه فلک الافلاک سنددار شد
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان لرستان از صدور سند قلعه فلک الافلاک خرم آباد خبر داد.
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
یکشنبه 1400/07/18 ساعت 10:34
ترانزیت کالا‌های ایرانی به روسیه متوقف نشده است
رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان هرگونه اخلال و مسدود شدن صادرات و ترانزیت کالا‌های ایران به روسیه را از مسیر جمهوری آذربایجان تکذیب کرد.
انواع کلاهبرداری در فضای مجازی
شنبه 1400/07/17 ساعت 19:18
نورنیوز بررسی کرد؛
انواع کلاهبرداری در فضای مجازی
رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به زمانی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را آزموده باشند،تصمیم می‌گیرند بیعانه پرداخت کنند.
ایرج افشار، ایران‌شناسی برجسته و پرکار بود
شنبه 1400/07/17 ساعت 18:50
ایرج افشار، ایران‌شناسی برجسته و پرکار بود
ایرج افشار کسی بود که ایران‌شناسی‌اش در کتاب خانه‌ها و مراکز اسناد حبس نبود، او با دانشش زندگی می‌کرد.
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:36
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شیوع بیماری کرونا باعث بسته شدن مرزهای کشور شد ولی طلاب پاکستانی که در میانه راه تحصیل به قصد تبلیغ به کشورشان رفته بودند این روزها به موضوعی برای جامع حوزوی تبدیل شده است.
وصیت‌نامه «کامل و قابل اجرا» چه شرایطی دارد؟
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 11:37
نورنیوز بررسی کرد؛
وصیت‌نامه «کامل و قابل اجرا» چه شرایطی دارد؟
هر فردی تنها تا میزان یک سوم اموالش را می‌تواند قبل از فوتش وصیت کند و اگر میزان وصیت بیش از آن شد، ورثه متوفی مختار به پذیرش یا عدم پذیرش مقدار مازاد بر یک سوم هستند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نحوه فعالیت بانک‌های تهران در 28 خرداد اعلام شد
دو راهی خطرناک ترامپ: نجات تل‌آویو یا حفظ شعار «جنگ‌نکن»؟
عبور از تنگۀ هرمز فقط با اجازۀ ایران
آژیر خطر در بحر المیت در نزدیکی مرز اردن و فلسطین اشغالی به صدا درآمد
«وعده صادق 3» پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی را هدف گرفت+فیلم
هزینه دفاع موشکی برای اسرائیل هر شب چقدر هزینه دارد؟
سپاه: بر آسمان سرزمین های اشغالی تسلط کامل یافته‌ایم+فیلم
واکنش مدیر کل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حملات اسراییل به ایران
ابراز نگرانی متا از حذف اپ های جاسوسی رژیم صهیونسیتی توسط ایرانیان
واکنش جواد نکونام درخصوص حمله اسرائیل به ایران
برنامه مسابقات امروز 28 خرداد + پخش زنده
موشک‌های فتاح پیام اقتدار ایران را به هم پیمانِ جنگ افروزِ تل‌آویو ارسال کردند
آتش‌سوزی عمدی نفوذی‌ها در محوطه برج میلاد؛ تلاش ناکام برای ایجاد جنگ روانی
آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد!
اوتیسمی ها در صف خدمت سربازی در اراضی اشغالی!
رهبر معظم انقلاب: هرگز با صهیونیست‌ها سازش نخواهیم کرد
تماس فوری ترامپ با نتانیاهو پس از نشست امنیتی درباره ایران
تمدید ممنوعیت پروازها در ایران تا ساعت 14 امروز
پایان نشست اضطراری شورای امنیت ملی آمریکا؛ ایران محور اصلی گفتگوها
حضور گسترده مردم در میدان فلسطین تهران در محکومیت رژیم صهیونیستی+ فیلم
اعترافات خلبانان اف-35 ساقط‌شده رژیم صهیونیستی به زودی منتشر می‌شود
اصابت موشک‌های ایران به مقر موساد؛ سانسور رسانه‌ای رژیم صهیونیستی+ فیلم
دستگیری عوامل موساد توسط نیروهای مردمی+ فیلم
دستگیری شبکه تروریستی موساد در بهارستان؛ کشف مواد منفجره و تجهیزات پیشرفته
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و ویتکاف
دستگیری یک جاسوس تبعه خارجی از نیروگاه اتمی بوشهر+ فیلم
پاسخ به یک سئوال مهم ؛چرا ایران تسلیم نمی‌شود
بحران سوخت در رژیم صهیونیستی/ زد و خورد شهرک نشینان بر سر بنزین+ فیلم
انصارالله: همانند غزه، از ایران هم حمایت می‌کنیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
واکنش مهدی قایدی به تجاوز رژیم صهیونی
تخلیه تهران یا ایران؟!
اختلالات اینترنت ناشی از حملات سایبری است
واکنش کاربران آمریکایی به توییت ترامپ درباره احتمال ورود به جنگ
دستگیری عوامل اسرائیل در زنجان/ کشف ‌پهپاد‌ از‌ خانه تیمی مزدوران
موج دهم پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی است +فیلم
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
X
آگهی تبلیغاتی