×
فرهنگی
شناسه خبر : 75669
تاریخ انتشار :

بازخوانی ضرورتهای حمایت قضایی از ایثارگران

در کشورهای مختلف موضوع حمایت ویژه از ایثارگران و تامین متناسب نیازهایشان در زمره اولویت های اصلی حکومتها بوده و به تناسب سطح ترقی و توسعه یافته گی این کشورها میزان ارائه خدمات به ایثارگران نیز افزایش می یابد.

نورنیوز - گروه جامعه: در نظر گرفتن تمهیدات قانونی برای آنان که به خاطر سعادت عمومی ایثار کرده اند تکلیفی ملی و اعتقادی در حکمرانی خوب است.

تصویب قوانین درزمینه رسیدگی و حمایت از رزمندگان وبازماندگان جنگ ها درتمام دنیا امری متداول ومعمول است.

درکشورهایی همچون تاجیکستان، ترکمنستان، هند، کره جنوبی و شمالی، لیبی، کویت، کوبا، کانادا، آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه و کشورهای دیگر امتیازهای خاصی به ایثارگران به تناسب نیازهایشان در نظر گرفته شده است که البته هرچه این کشورها مترقی تر و توسعه یافته تر باشند میزان ارائه این خدمات نیز افزایش می یابد.

ایران نیز به عنوان کشوری که هشت سال درگیر جنگی تحمیلی بود٬ با تاسیس نهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای حمایت از خانواده شاهد و ایثارگران، در این راه گام برداشته است.

در جمهوری اسلامی ایران، قانونگذار برای حل  مشکلات و احقاق حقوق ایثارگران مسیرهای شفافی را مشخص کرده است.

نهادبنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان نهاد قانونی متولی امور ایثارگران، علاوه بر موارد خاص و ویژه درخصوص خانواده شهدا و ایثارگران به‌صورت عام به‌ عنوان وکیل برای دفاع و استیفای این عزیران  در دعاوی مربوطه  مسئولیت دارد.

بر این اساس بنیاد موظف است بنابه درخواست جامعه هدف برای تحقق حقوق قانونی آنان در مراجع قضایی حضور یابد و به دفاع و استیفای حقوق آنان بپردازد.

در اسناد بالادستی شامل سیاست‌های کلی نظام هم، قوه قضائیه به ایجاد سازوکارهای مناسب برای حمایت قضایی و صیانت و حفاظت از حریم ایثارگری ملزم شده است.

در ماده ۵۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز که در سال ۱۳۹۱ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌تصویب رسید؛ آمده است: وزارت دادگستری با همکاری قوه قضائیه نسبت به ارائه خدمات حمایت قضایی به خانواده شاهد، جانبازان ۲۵درصد و بالاتر و آزادگان در مراجع قضایی برای دفاع و استیفای حقوق آنان اقدام نماید.

برابر تبصره یک این ماده، هزینه ارائه خدمات حمایت قضایی از محل اعتبارات مصوب بنیاد تأمین و پرداخت می‌شود.

اگرچه آحاد شهروندان در برابر قانون یکسان بوده و از حقوق برابر برخوردار هستند لیکن حمایت و معاضدت قضایی نسبت به گروهی از جامعه که بدون هیچ چشمداشتی در سخت ترین شرایط از جان و هستی و سلامتی خود برای دفاع از کشور و امنیت هموطنان خود گذشتند،تکلیفی ملی و نماد پاسداشت ایثارگری در جامعه است.


اخبار مرتبط
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
دوشنبه 1400/07/26 ساعت 17:48
فارن‌پالیسی: نظام تحریم‌ در حال فروپاشی است
مجله فارن‌پالیسی در یک گزارش تحقیقی به فروپاشی نظام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد پرداخته است.
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
دوشنبه 1400/07/19 ساعت 12:48
بالار رفتن نرخ رسمی 15 ارز
بانک مرکزی امروز (دوشنبه، 19 مهر ماه) نرخ رسمی 46 ارز عمده و اصلی را اعلام کرد. براین اساس نرخ رسمی 19 ارز کاهش و نرخ رسمی 15 ارز افزایش یافت. همچنین نرخ رسمی 12 ارز ثابت ماند.
افشای چندهزار کودک آزاری در کلیسای کاتولیک
یکشنبه 1400/07/11 ساعت 17:15
افشای چندهزار کودک آزاری در کلیسای کاتولیک
یک کمیسیون که از سال 2018 موضوع بررسی سوء استفاده جنسی در کلیسای کاتولیک فرانسه را مورد بررسی قرار داده است می‌گوید: در هفتاد سال گذشته هزاران کودک آزار در این دستگاه فعالیت می کرده اند.
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
سه‌شنبه 1400/07/06 ساعت 14:21
ماموریت ویژه وزیر اقتصاد به رئیس سازمان خصوصی سازی
وزیر اقتصاد 8 ماموریت ویژه به حسین قربان زاده رئیس جدید سازمان خصوصی سازی داده است.
نخست وزیر کشور مالی: فرانسه ما را رها کرد
یکشنبه 1400/07/04 ساعت 11:19
نخست وزیر کشور مالی: فرانسه ما را رها کرد
نخست وزیر مالی، فرانسه را به رها کردن کشورش متهم کرد.
انتقاد نماینده دائم کشورمان در  وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 23:52
انتقاد نماینده دائم کشورمان در وین از رویکردهای دوگانه آمریکا و انگلیس
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، طی سخنانی در شصت و پنجمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی، از رویکردهای دوگانه در جریان قرارداد آمریکا و انگلیس برای فروش زیردریایی نظامی با سوخت هسته ای بالای 90 درصد به استرالیا، انتقاد کرد.
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 13:34
«مهدی صالحی»
اعتراض به ورود زبان‌های آلمانی‌ و فرانسه به مدارس/ بیچاره زبان فارسی!
دبیر انجمن ویرایش و درست‌نویسی در واکنش به ورود زبان «آلمانی» و «فرانسه» به مدارس نوشت: در دو دولت گذشته آموزش زبان فارسی در مدارس نیز از صدر و قدر افتاده بود.
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:34
تاکید وزیر خارجه بر گفت و گوهای درون منطقه‌ای
حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در نشست چند جانبه بغداد در نیویورک با بیان اینکه ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم، گفت: ایران همواره بر گفت‌ وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است.
لبنان چگونه می‌تواند ثروت دریایی خود را از چنگ اسرائیل خارج کند؟
چهارشنبه 1400/06/31 ساعت 10:30
لبنان چگونه می‌تواند ثروت دریایی خود را از چنگ اسرائیل خارج کند؟
یک تحلیلگر برجسته لبنانی با هشدار درباره ازدست‌رفتن حقوق لبنان در منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی به چندین راهکار برای جلوگیری از این امر اشاره کرد.
جایگاه مجهول فرانسه‌ی ناتوان در بلوک‌بندی‌های جدید قدرت!
سه‌شنبه 1400/06/30 ساعت 19:14
نورنیوز بررسی کرد؛
جایگاه مجهول فرانسه‌ی ناتوان در بلوک‌بندی‌های جدید قدرت!
راهبرد جدید آمریکا قائل به پذیرش یک اروپای واحد قدرتمند نیست، لذا فرانسه‌ای که بر خلاف میل کاخ سفید همچنان رویای اروپای واحد به رهبری خود را در سر می‌پروراند در بلوک‌بندی جدید قدرت در نظام بین‌الملل، جایگاه موثری در کنار لندن و واشینگتن نخواهد داشت.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز 28 خرداد + پخش زنده
موشک‌های فتاح پیام اقتدار ایران را به هم پیمانِ جنگ افروزِ تل‌آویو ارسال کردند
آتش‌سوزی عمدی نفوذی‌ها در محوطه برج میلاد؛ تلاش ناکام برای ایجاد جنگ روانی
آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد!
اوتیسمی ها در صف خدمت سربازی در اراضی اشغالی!
رهبر معظم انقلاب: هرگز با صهیونیست‌ها سازش نخواهیم کرد
تماس فوری ترامپ با نتانیاهو پس از نشست امنیتی درباره ایران
تمدید ممنوعیت پروازها در ایران تا ساعت 14 امروز
پایان نشست اضطراری شورای امنیت ملی آمریکا؛ ایران محور اصلی گفتگوها
آغاز یازدهمین موج موشکی ایران؛ رژیم صهیونیستی در تیررس سپاه با عملیات وعده صادق 3 +فیلم
حضور گسترده مردم در میدان فلسطین تهران در محکومیت رژیم صهیونیستی+ فیلم
اعترافات خلبانان اف-35 ساقط‌شده رژیم صهیونیستی به زودی منتشر می‌شود
اصابت موشک‌های ایران به مقر موساد؛ سانسور رسانه‌ای رژیم صهیونیستی+ فیلم
دستگیری عوامل موساد توسط نیروهای مردمی+ فیلم
دستگیری شبکه تروریستی موساد در بهارستان؛ کشف مواد منفجره و تجهیزات پیشرفته
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و ویتکاف
دستگیری یک جاسوس تبعه خارجی از نیروگاه اتمی بوشهر+ فیلم
پاسخ به یک سئوال مهم ؛چرا ایران تسلیم نمی‌شود
بحران سوخت در رژیم صهیونیستی/ زد و خورد شهرک نشینان بر سر بنزین+ فیلم
انصارالله: همانند غزه، از ایران هم حمایت می‌کنیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
واکنش مهدی قایدی به تجاوز رژیم صهیونی
تخلیه تهران یا ایران؟!
اختلالات اینترنت ناشی از حملات سایبری است
واکنش کاربران آمریکایی به توییت ترامپ درباره احتمال ورود به جنگ
دستگیری عوامل اسرائیل در زنجان/ کشف ‌پهپاد‌ از‌ خانه تیمی مزدوران
موج دهم پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی است +فیلم
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
شکار پهپادهای متخاصم اسرائیل در آسمان اصفهان
نشست شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست ترامپ درباره جنگ اسرائیل و ایران
اسرائیلی‌ها ممنوع‌الخروج شدند
واکنش بقائی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: لطفاً توجیه‌گر تجاوز نشوید!
صدا و سیما: واتساپ را حذف کنید
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
دومین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در زمینه سوخت‌
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
X
آگهی تبلیغاتی