×
سیاسی
شناسه خبر : 75558
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/29 ساعت 10:18

توسعه دانشگاهی علم داروسازی در کشور آغاز می‌شود

برای نخستین‌بار در کشور آیین نامه پذیرش دانشجو برای دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) تصویب شد. دانشجویان داروسازی می توانند از عمومی به تخصصی مستقیم ادامه تحصیل دهند.

نورنیوز-گروه جامعه: آیین نامه پذیرش دانشجو برای دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) در راستای سیاست‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت در جهت استفاده از روش‌های نوین در جذب فراگیران برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف آموزش عالی به نحوی که علاوه بر ایجاد انگیزه و تشویق افراد مستعد برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، مسیر ورود آنها را تسهیل و تسریع کند و طول تحصیل را نیز تعدیل کند، تدوین شد.

همچنین ایجاد شفافیت بیشتر در نحوه پذیرش دانشجو برای مقاطع مختلف تحصیلی از دیگر اهداف آیین نامه پذیرش دانشجو برای دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) است.

فلسفه تدوین این دوره، تسهیل و تسریع در انتخاب دانشجویان دوره دکتری عمومی داروسازی برای ورود به دوره دکتری تخصصی (Ph.D) در رشته‌های مختلف داروسازی است. به‌نحوی که ضمن فراهم آوردن امکان انتخاب شایسته‌ترین افراد برای ورود به این مقطع، موجب کوتاه‌تر شدن دوره تربیت نیروی متخصص مورد نیاز نیز شود.

اهداف دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) شامل «تربیت نیروی انسانی متخصص در حیطه داروسازی و علوم دارویی»، «کوتاه کردن طول دوره جهت تربیت افراد مورد نیاز کشور»، «تسهیل انتخاب افراد شایسته برای ورود به دوره‌های تخصصی»، «تسهیل ورود به دوره‌های تخصصی برای متقاضیان» است.

طول دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) بسته به رشته تخصصی از 9 تا 11سال خواهد بود.

برنامه درسی دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D)

دانشجویان دوره دکتری عمومی داروسازی شاغل به تحصیل پس از طی 180 واحد و شرکت در امتحان جامع داروسازی در صورت کسب حد نصاب‌های تعیین شده مجاز انتخاب رشته‌های دوره دکتری تخصصی (Ph.D) داروسازی خواهند بود.

این افراد در صورت پذیرش، مستقیماً به دوره دکتری تخصصی (Ph.D) وارد شده و محتوای دوره تخصصی بر اساس محتوای دوره‌های تخصصی مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است.

پایان نامه دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D)

دانشجویانی که به یکی از دوره‌های تخصصی وارد می‌شوند ملزم به طی واحدهای باقی مانده به جز واحدهای پایان نامه دوره دکتری عمومی داروسازی هستند.

این دانشجویان تنها یک پایان نامه ارائه خواهند داد که همان پایان نامه دوره تخصصی داروسازی است و نمره این پایان نامه برای واحدهای پایان نامه دوره دکتری عمومی داروسازی نیز لحاظ خواهد شد.

شرایط ورود به دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D)

- شاغل بودن در دوره دکتری عمومی داروسازی و گذراندن 180 واحد با حداقل میانگین کل 16 

- کسب رتبه ۲.۵ درصد برتر آزمون جامع داروسازی (180 واحدی) بر اساس تایید مرکز سنجش آموزش علوم پزشکی

نحوه پذیرش در دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D)

از داوطلبان واجد شرایط، حداکثر تا 2 برابر ظرفیت هر رشته بر حسب اولویت رتبه، نمره و درخواست داوطلب به عنوان پذیرفته شده مرحله اول اعلام خواهد شد.

از افراد قبول شده در مرحله اول توسط کمیته متشکل از اعضای هیئت ممتحنه و ارزشیابی مربوطه مصاحبه به عمل خواهد آمد.

پذیرش نهایی فرد و تعیین محل تحصیل بر اساس 50 درصد نمره کسب شده در آزمون جامع داروسازی (۱۸۰ واحدی) و ۵۰ درصد مصاحبه نمره مصاحبه خواهد بود.

مصاحبه بصورت ساختارمند بوده و شامل نمرات مشخصی برای معلومات مربوط به زبان انگلیسی، مهارت‌های ارتباطی، سوابق و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خواهد بود.

تعداد پذیرش و رشته‌های مورد پذیرش در گروه‌های آموزشی متولی آموزش دوره‌های دکتری تخصصی داروسازی بر اساس امکانات و توانایی موجود از طریق معاونت آموزشی هر دانشگاه به دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی ارائه و پس از تصویب نهایی اعلام می‌شود.

سقف پذیرش حداکثر 20 درصد ظرفیت آن رشته در آن دانشگاه است. این ظرفیت مازاد ظرفیت سالیانه در آزمون پذیرش دکتری تخصصی است.

در پایان این دوره به دانش آموختگان دانشنامه دکتری عمومی داروسازی (Pharm.D) و دانشنامه دکتری تخصصی (Ph.D) داروسازی اعطا می‌شود.

دانش آموختگان این دوره می‌توانند از مزایای دانش آموختگان دوره‌های دکترای عمومی داروسازی و دکتری تخصصی داروسازی استفاده کنند.

آیین نامه پذیرش دانشجو برای دوره دکتری عمومی/ دکتری تخصصی داروسازی (Pharm.D/Ph.D) مشتمل بر 10 ماده در هفتاد و نهمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در تاریخ 11 خردادماه 1400 تصویب و از تاریخ تصویب جهت دانشجویان دکتری عمومی دوره دکتری عمومی داروسازی مشمول آزمون جامع داروسازی (180 واحدی) و به بعد قابل اجرا است.

 


اخبار مرتبط
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:33
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تاکنون 80 هزارنفر از اتباع قانونی کشور واکسینه شدند، فرایند واکسیناسیون اتباع را توضیح داد.
دانشجویان از سیستم دانشگاهی چه توقعاتی دارند؟
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 15:30
دانشجویان از سیستم دانشگاهی چه توقعاتی دارند؟
دانشجویان، امیدهای آینده هر مملکتی هستند که بایستی با هدایت صحیح سیستم دانشگاهی، بتوانند پتانسیل‌های خود را به منصه ظهور رسانده و نقش خود را در پیشرفت کشور ایفا کنند. محققان در پژوهشی جدید، نقش توجه ویژه به انتظارات اخلاقی این جوانان آینده‌ساز را از سیستم دانشگاهی بررسی کرده‌اند.
لغو ممنوعیت تردد شبانه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 16:15
لغو ممنوعیت تردد شبانه
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از لغو ممنوعیت تردد شبانه خبر داد.
کدام واکسن برای زنان باردار مناسب است؟
دوشنبه 1400/06/15 ساعت 12:47
کدام واکسن برای زنان باردار مناسب است؟
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، گفت: همه مادران باردار بالای 35 سال واکسن سینوفارم دریافت کنند.
عین اللهی: با قرنطینه هوشمند همه فعالیت‌ها با کارت واکسن، قابل انجام است
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 12:52
عین اللهی: با قرنطینه هوشمند همه فعالیت‌ها با کارت واکسن، قابل انجام است
وزیر بهداشت با اشاره به جزئیات قرنطینه هوشمند در کشور، گفت:‌افرادی که قصد سفر اربعین را دارند باید دو دز واکسن را دریافت کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه موساد روزبه وادی را به جاسوسی علیه ایران کشاند؟ + فیلم
نحوه شهادت سرلشگر غلامعلی رشید به روایت همسر وی+فیلم
شروع قدرتمند بسکتبال ایران در کاپ آسیا 2025 با پیروزی مقابل گوام + برنامه دیدار بعدی
تأکید دوباره ایران براستفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در سالگرد فاجعه هیروشیما
جزئیات سه‌مرحله‌ای اجرای سکوهای دیجیتال در ایران
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
X
آگهی تبلیغاتی