×
سیاسی
شناسه خبر : 75414
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/22 ساعت 15:55

نورنیوز بررسی کرد؛

آنچه بایدن از بیان آن درباره افغانستان هراس دارد!

بایدن با وجود اطلاع کامل از نسبت طالبان با پاکستان، با قرار دادن نام این کشور در کنار نام ایران، چین و روسیه سعی کرده به افکار عمومی آدرس غلط دهد تا هم ایالات متحده را از اتهام هماهنگی با «آی‌اس‌آی» پاکستان و طالبان مبرا کند و هم سه کشور دیگر را حامی طالبان نشان دهد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سخنانی گفته است چین، پاکستان، روسیه و ایران در تلاش هستند تا بفهمند اکنون باید با طالبان چه کنند! 

تلاش بایدن برای سردرگم نشان دادن کشورهای مذکور از جمله ایران در قبال افغانستان از چند وجه قابل تامل است:

نخست؛ بایدن با وجود اطلاع کامل از نسبت طالبان با پاکستان، با قرار دادن نام این کشور در کنار نام ایران، چین و روسیه سعی کرده به افکار عمومی آدرس غلط دهد تا هم ایالات متحده را از اتهام هماهنگی با «آی‌اس‌آی» پاکستان و طالبان مبرا کند و هم سه کشور دیگر را حامی طالبان نشان دهد. 

دوم؛ وضعیت کنونی افغانستان نتیجه 20 سال اشغال این کشور توسط آمریکا و شرکا است لذا بایدن با جوسازی و ادعاهای ساختگی درباره سایر کشورها می‌خواهد این حقیقت را پنهان کرده و از بازخواست جهانی رهایی یابد. 

سوم؛ بایدن که با رسوایی فرار از افغانستان مواجه است، با ایجاد موضوعات جدید سعی دارد ضمن کاستن از فشار این رسوایی، تلاش همسایگان و دوستان مردم افغانستان به ویژه ایران را نیز در جهت حل سریع‌تر بحران با مشکل مواجه کند. 

چهارم؛ رئیس جمهور آمریکا در حالی به دنبال القاء سردرگمی ایران در خصوص افغانستان و طالبان است که تهران از ماه‌ها قبل رویکردی شفاف و آشکار در قبال تحولات این کشور داشته و ضمن تاکید بر راهبرد گفت‌وگوهای بین‌الافغانی، علیرغم عملیات روانی گسترده رسانه‌های معاند، تمام ظرفیت خود را در راستای حل کم‌هزینه بحران به کار برده است.

پنجم؛ برخلاف دیدگاه آمریکایی که نسخه جنگ داخلی را برای افغانستان پیچیده است، ایران با هدف تثبیت صلح، ثبات و یک‌پارچگی این کشور، مشخصا راهبرد تشکیل دولت فراگیر با حضور نمایندگان همه جریان‌های قومی و مذهبی را به عنوان مطالبه به حق مردم افغانستان پیگیری کرده است.

بر این اساس؛ ادعاهای اخیر بایدن را می‌توان یک فرافکنی آشکار برای پنهان‌سازی انبوهی از مشکلاتی دانست که آمریکا و شرکایش به افغانستان تحمیل کرده و با سوق دادن این کشور به سمت جنگ داخلی، در پی طولانی کردن این بحران‌ها و گسترش آن به منطقه است تا بر اساس دکترین سیاست خارجی 2022 واشینگتن، مهار هم‌زمان ایران، چین و روسیه را عملیاتی کند.


اخبار مرتبط
دیدار سرلشکر باقری با فرمانده ارتش پاکستان
چهارشنبه 1400/07/21 ساعت 12:55
دیدار سرلشکر باقری با فرمانده ارتش پاکستان
سردار باقری به همراه هیات بلندپایه نظامی کشورمان با حضور در مقر فرماندهی ارتش پاکستان در شهر «راولپندی» با ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش کشور میزبان دیدار کرد.
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
چهارشنبه 1400/06/24 ساعت 11:33
تامین واکسن رایگان کرونا برای اتباع خارجی از سبد کووکس
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تاکنون 80 هزارنفر از اتباع قانونی کشور واکسینه شدند، فرایند واکسیناسیون اتباع را توضیح داد.
تاثیرات تغییر ترکیب جمعیتی آمریکا بر آینده این کشور
سه‌شنبه 1400/06/23 ساعت 18:51
نورنیوز بررسی کرد؛
تاثیرات تغییر ترکیب جمعیتی آمریکا بر آینده این کشور
یکی از مهمترین نتایج سرشماری 2020 در آمریکا کاهش جمعیت سفیدپوستان برای نخستین بار است. در سال 1990، سه چهارم جمعیت آمریکا سفیدپوست بودند، اما داده‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد که در حال حاضر، تنها 57.8 درصد از مردم سفیدپوست هستند.
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 11:57
صدرالحسینی: آمریکا با نفوذ در افغانستان به دنبال براندازی نرم ایران بود
این کارشناس غرب آسیا معتقد است آمریکایی‌ها می‌خواستند با نفوذ در افغانستان به براندازی نرم ایران برسند، لذا نباید از تلاش‌ها و هزینه‌های ۲۰ ساله آنها غافل شد.
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 10:05
درخواست سازمان ملل برای کمک 600 میلیون دلاری به افغانستان
سوئیس امروز میزبان کنفرانسی با حضور دبیرکل سازمان ملل و رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ است به این امید که دست کم 600 میلیون دلار کمک بشردوستانه برای رفع نیازهای اولیه مردم افغانستان جمع شود.
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
چهارشنبه 1400/05/27 ساعت 16:01
نورنیوز بررسی کرد؛
سناریوی آینده آمریکا در افغانستان و راهبردهای مقابله با آن
خروج نظامیان آمریکا گرچه ظاهرا در حال وقوع است اما آنها به دلیل منافع راهبردی که در این منطقه برای خود متصور هستند تلاش می‌کنند با استفاده از سازوکارهای اطلاعاتی و امنیتی همچنان در افغانستان نفوذ داشته باشند و از کمک کشورهایی چون پاکستان هم بهره خواهند برد.
راهکار مقابله با احیای هسته‌های تروریسم در افغانستان
شنبه 1400/05/02 ساعت 16:23
نورنیوز بررسی کرد؛
راهکار مقابله با احیای هسته‌های تروریسم در افغانستان
تحولات اخیر افغانستان که علاوه بر تشدید ناامنی در این کشور اثر مستقیمی بر امنیت و آرامش منطقه غرب آسیا دارد، نتیجه رفتار بحران‌زا و غیرمسئولانه ایالات متحده است که با سناریویی جدید برای رسیدن به اهداف خود موجب احیای هسته‌های تروریسم شده است.
شخصیت‌های معتدل افغانستان با چه هدفی ترور می‌شوند؟
شنبه 1400/04/26 ساعت 15:39
نورنیوز بررسی کرد؛
شخصیت‌های معتدل افغانستان با چه هدفی ترور می‌شوند؟
این ترورها از توطئه‌ای گسترده علیه تفکر مذهبی میانه‌رو در افغانستان با تحریک خارجی و توسط افراط‌گرایان خبر می‌دهد و تکرار این حوادث به وضوح نشان می‌دهد که این بازیگران خارجی از طریق گروه‌های افراطی سخت در تلاشند تا روند صلح را کند کرده و با تفرقه‌افکنی مقدمات تجزیه افغانستان را فراهم کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه موساد روزبه وادی را به جاسوسی علیه ایران کشاند؟ + فیلم
نحوه شهادت سرلشگر غلامعلی رشید به روایت همسر وی+فیلم
شروع قدرتمند بسکتبال ایران در کاپ آسیا 2025 با پیروزی مقابل گوام + برنامه دیدار بعدی
تأکید دوباره ایران براستفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای در سالگرد فاجعه هیروشیما
جزئیات سه‌مرحله‌ای اجرای سکوهای دیجیتال در ایران
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
X
آگهی تبلیغاتی