پنجشنبه 23 مرداد 1404 | ساعت 9:53
پنجشنبه 23 مرداد 1404 | ساعت 9:53
×
سیاسی
شناسه خبر : 75411
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/06/22 ساعت 14:56

مطالبات رهبر انقلاب در حوزه کتاب

رهبر معظم انقلاب پنج باید مهم در حوزه کتاب را سال‌ها پیش برشمرده‌اند‌، بایدهایی که این روزها همچنان پابرجاست و به عنوان مشکلات اصلی نشر مطرح می‌شوند.

نورنیوز-گروه فرهنگ: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این روزها در ساختمان بهارستان مشغول به  فراهم کردن مقدمات لازم برای سکانداری چهار ساله حوزه فرهنگ کشور است؛ حوزه‌ای که با مشکلات بسیاری در زیرمجموعه‌های خود روبروست: مشکلاتی ساختاری،‌ اقتصادی و فرهنگی. در این میان بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ،‌ کارشناسان،‌ اتحادیه‌های صنفی و... راهکارهای مدنظر خود را طبیعتاً تاکنون به گوش وزیر رسانده‌اند.

حوزه کتاب یکی از حوزه‌های رمشکل مجموعه وزالرت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار می‌رود حوزه‌ای که سال‌هاست دست به گریبان مشکلات ریز و درشت اقتصادی و ساختاری است. دولت‌های گذشته نیز تاکنون اقدام چندانی برای حل مشکلات انجام نداده‌اند؛ چرا که عمده اقدامات آن‌ها درمحورهای فرعی و غیر زیربنایی بوده است؛ این در حالی است که حوزه نشر در کشور ما سال‌هاست از مسائل ساختاری رنج می‌برد.

در رأس همه کارشناسان و فعالان حوزه فرهنگ رهبر انقلاب آشناترین فرد به مسائل حوزه فرهنگ علی‌الخصوص کتاب به شمار می‌روند‌، رهبر انقلاب علاوه بر توجه به نویسندگان و  تازه‌های نشر بازار داخل و خارج از ایران در جریان بازدید از نمایشگاه‌های کتاب در سال‌های اخیر از نزدیک با ناشران گفت‌وگو کرده و مسائل و مشکلات نشر را به خوبی می‌شناسند؛ بنابراین در این میان سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری می‌تواند بهترین چراغ راه برای فعالیت مجموعه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه معاونت فرهنگی و کتاب باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در حاشیه بازدید از بیست و پنحجمین نمایشگاه کتاب تهران که اردیبهشت 91 برگزار شد،‌ ضمن بیان نکات مهم و راهبردی، پنج راهکار اصلی و مهم حوزه کتاب   را برشمردند؛ راهکارهایی که امروز پس از گذشت 9 سال هنوز کاربرد دارد و به عنوان مهمترین دغدغه‌های حوزه نشر مطرح است.

این بایدها به شرح ذیل است:

  • باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که فضای کتابخوانی در کشور توسعه و تعمیق پیدا کند.
  •  باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و تعیین اهداف مرحله‌ای در هر سال، همگام با برگزاری نمایشگاه کتاب و افزایش جمعیت بازدیدکننده، در فضای کتابخوانی کشور نیز پیشرفت چشمگیری به وجود آید. این ارزیابی نشان خواهد داد که آیا هر دوره نمایشگاه کتاب از نظر محتوا، نسبت به دوره‌ی قبل، تغییر و رشد داشته است یا خیر.
  •  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با کمک دولت، این موانع، به‌ویژه موضوع گرانی کاغذ را برطرف کند. مهم‌ترین تولید ملی، تولید امتداددار است و با برطرف شدن مشکلات کارخانه‌های کاغذ، قطعاً راه برای کتابخوانیِ بیشتر و ارزان شدن قیمت کتاب باز می‌شود.
  •  دولت باید زمینه‌ای فراهم کند تا تولیدات خوب کتاب در کشور از جمله در بخش‌های مذهبی، تاریخی، ادبیات و علوم، به زبان‌های مختلف ترجمه و در معرض دید جهانیان قرار گیرند.
  • یکی از کارهای ضروری در چرخه‌ی تولید و عرضه‌ی کتاب، ساماندهی توزیع و ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب است.

 

تسنیم


اخبار مرتبط
سند تحول قوه قضائیه چگونه تهیه شده و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
شنبه 1400/08/08 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد؛
سند تحول قوه قضائیه چگونه تهیه شده و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
صدور بیانیه «گام دوم انقلاب»، مطالبه صریح رهبر انقلاب مبنی بر انجام تحول قضائی به‌عنوان آورده دوره جدید و نیز انتظارات روزافزون مردم، موقعیتی ویژه و تاریخی پدید آورده و تحول قضائی را در هم‌ترازی با گام دوم انقلاب به اولویت انکارناپذیر قوه قضائیه تبدیل کرده است.
فقدان امنیت شغلی و مزد ناچیز کارگران را فراری می‌دهد
یکشنبه 1400/07/25 ساعت 14:54
فقدان امنیت شغلی و مزد ناچیز کارگران را فراری می‌دهد
برخی از کارشناسان حوزه کار معتقدند، مشکل جدید بازار کار ایران یعنی‌عدم تمایل نیروی کار برای اشتغال ریشه در مشکلات مزدی، نبود امنیت شغلی و ضعف تشکل‌یابی دارد.
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شنبه 1400/07/03 ساعت 13:36
مرزهای بسته ایران و مشکلات ادامه دار طلاب پاکستانی
شیوع بیماری کرونا باعث بسته شدن مرزهای کشور شد ولی طلاب پاکستانی که در میانه راه تحصیل به قصد تبلیغ به کشورشان رفته بودند این روزها به موضوعی برای جامع حوزوی تبدیل شده است.
۶ ماه فرصت طلایی دولت سیزدهم
یکشنبه 1400/06/28 ساعت 15:35
رضا تیموری
۶ ماه فرصت طلایی دولت سیزدهم
تشکیل ستاد یا کمیته پیگیری شعار سال یا تقویت آن در هر وزارتخانه و نهاد که گزارش‌ها را با شاخص‌های کمی و کیفی از نحوه اجرا و تحقق آن تطبیق دهد، از ضرورت‌های تحقق شعار سال است.
رهبر انقلاب: عدالت ورزشی باید مورد توجه قرار بگیرد
شنبه 1400/06/27 ساعت 14:35
رهبر انقلاب: عدالت ورزشی باید مورد توجه قرار بگیرد
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت اشتغال و معیشت قهرمانان ورزشی گفتند: عدالت ورزشی در همه جا، هم از لحاظ جغرافیایی، هم از لحاظ نوع ورزش‌ها یک عدالتی بیش از آنچه که امروز اعمال می‌شود، بایستی مورد توجه قرار بگیرد.
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 13:10
وحید قربانی
سازمان همکاری شانگهای نخستین آزمون دکترین نگاه به شرق دولت سیزدهم
پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای به این معنی است که در آینده، چین، روسیه و ایران فضای بیشتری برای همکاری در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خواهند داشت و از این منظر برای دکترین سیاست خارجی کشور اهمیت بسیار دارد.
خطیب‌زاده: لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است
دوشنبه 1400/06/22 ساعت 12:32
خطیب‌زاده: لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران گفت که لغو روادید برای سفرهای هوایی به عراق است.
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 18:14
نخست وزیر عراق با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر (امروز یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
یکشنبه 1400/06/21 ساعت 13:39
هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
🎥 #نور_ویدئو| هدف آمریکا از استقرار یگان‌های پهپادی در منطقه
رهبر انقلاب: مردم خوزستان حق دارند ناراحت باشند،هیچ گله‌ای از آن‌ها نیست
جمعه 1400/05/01 ساعت 13:24
رهبر انقلاب: مردم خوزستان حق دارند ناراحت باشند،هیچ گله‌ای از آن‌ها نیست
رهبر انقلاب اسلامی پس از دریافت نوبت دوم واکسن کوو ایران برکت با اشاره به مشکلات مردم استان خوزستان فرمودند: مسئولان و دولت بعدی حل مشکلات خوزستان را به صورت جدی دنبال کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انفجار مهیب در ادلب سوریه؛ گزارش‌های اولیه از خسارات
ترامپ بار دیگر روسیه را به پیامدهای مخالفت با آتش‌بس تهدید کرد
افشای جزئیات «گنبد طلایی» ترامپ
فروش 368 میلیارد دینار عراق به بیش از 2 میلیون زائر اربعین
برگزاری مراسم جاماندگان اربعین حسینی با استقبال گسترده مردم تهران
وزیر خارجه ترکیه: شرایط سوریه برای آنکارا غیرقابل قبول است
سردار شریف: هر اشتباه جدید دشمن با پاسخ سخت‌تری روبرو خواهد شد
گزارش دیده‌بان حقوق بشر از جنایات جنگی اسرائیل در حمله به زندان اوین
اقتصادنگار | رشد سه برابری"مستاجران فقیر" در 17 سال
دیدار و گفت‌وگوی دبیرکل حزب الله لبنان و لاریجانی
حذف سهمیه سوخت دهک‌های پردرآمد؛ تأثیر بر معیشت دهک‌های پایین‌تر
نتانیاهو؛ از وعده آب تا ابهام اورانیوم!
خبر خوش سخنگوی دولت برای خبرنگاران/ بسته حمایتی ویژه خبرنگاران نهایی شد
چهارمین قربانی قاتل سریالی/ این بار خانواده‌اش را غرق در خون کرد
عراقچی: ایران نسبت به طرح‌های محدودکننده دسترسی‌ها و منافع کشور حساس است
تشابه هولناک نسل‌کشی در فلسطین با فجایع هیروشیما و ناگاساکی
موشک مافوق صوت به فرودگاه بن گورین اصابت کرد
رئیس جمهور برزیل با قاطعیت به ترامپ پاسخ داد
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ 12 روزه در تهران به کجا رسید؟
معنای «مسیر ترامپ» بر حضور ایران و روسیه در قفقاز جنوبی
هشدار پلیس راه: ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز
لیندسی گراهام: قطع کمک به اسرائیل، مجازات الهی آمریکا را در پی دارد
رویارویی احتمالی بعدی ایران و اسرائیل؛ سناریوها و پیامدها
هیئت مدیره ایران خودرو به‌دلیل گران‌فروشی محکوم شد
مدل پایان جنگ اوکراین شبیه اشغال کرانه باختری است ؟
هوای تهران در وضعیت ناسالم؛ آلودگی به سطح قرمز رسید
عراقچی خطاب به غرب: اگر نتانیاهو خودش اعتراف کند باز هم یهودی‌ستیزی است؟
جزئیات تازه از انفجار شدید در منزل سرلشکر باقری
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 23 مرداد
پاری سن ژرمن قهرمان سوپر جام اروپا شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج‌شنبه 23 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
گامی دیگر برای حمایت از بازنشستگان؛ سقف وام فرزندان بازنشستگان دو برابر شد
گام دولت برای حمایت از کشاورزی؛ پرداخت 70 درصد مطالبات گندم‌کاران
آغاز فروش ویژه محصولات وارداتی سایپا با 4 خودروی پرطرفدار
حادثه تلخ و مرگبار اتوبوس زائران اربعین در بصره-شلمچه+ اسامی
حکم جدید دادگاه کانادا درباره سانحه هواپیمای اوکراین
افزایش حقوق کارکنان دولت و شهرداری‌ها در سال 1404 به مرحله نهایی رسید+جزئیات طرح
عربستان اظهارات نتانیاهو را به شدت محکوم کرد
مهاجرت مجری مشهور به خارج از کشور
ایران‌خودرو فروش خودرو با قیمت‌های جدید را متوقف کرد
اعتراض به جنگ غزه با آردپاشی در فرودگاه بن گوریون
سودان جنوبی ادعای گفت‌وگو با اسرائیل درباره اسکان فلسطینیان غزه را رد کرد
تأثیر موشک‌های ایران بر اسرائیل؛ موشک ها همچنان تلفات می گیرند
ترامپ به زلنسکی: برای آتش‌بس با پوتین ملاقات می‌کنم
حمله پهپادی اسرائیل؛ یک خودرو لبنانی در تیررس ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت
مومنی: افزایش چشمگیر بازگشت زائران اربعین تا 4 روز آینده
وزیر خارجه فرانسه: درخواست تعلیق موقت تحریم‌های ایران را برای فرصت مذاکرات دادیم
قالیباف به نتانیاهو: در برابر درایت ملت ایران بیچاره و پریشان شده‌اید
انجمن داروسازان ایران از زمان توزیع سراسری واکسن آنفولانزا خبر داد
زمان و مکان خاکسپاری استاد فرشچیان اعلام شد
X
آگهی تبلیغاتی