×
سیاسی
شناسه خبر : 75092
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:34
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد

نورنیوز بررسی کرد؛

حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد

مروری بر سوابق فرانسه نشان می‌‌دهد که این کشور نیز مانند سایر سلطه‌گران و استعمارگران نه تنها به دنبال امنیت سایر کشورها نبوده‌ بلکه خود مخل امنیت و حتی عامل نسل‌کشی بوده که نمونه آن را می‌توان در روآندا و افغانستان مشاهده کرد.

 

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رئیس جمهور فرانسه که برای حضور در نشست منطقه‌ای بغداد به عراق سفر کرده بود، در دیدار با مقامات عراقی و نیز سخنرانی‌اش در این نشست مدعی شد برای مبارزه با تروریسم و تحقق امنیت و شکوفایی اقتصاد در کنار عراق خواهد بود و نیروهایش حتی پس از خروج نیروهای آمریکایی نیز در این کشور باقی خواهند ماند.

حلقه تکمیلی این ادعای مکرون را می‌توان حضور او در الکاظمیه، کلیساهای موصل و... دانست که فضایی رسانه‌ای برای نمایش احترام او به ادیان و هم‌گرایی همگانی با ملت عراق ایجاد کرد. 

ادعای حمایت امنیتی فرانسه از عراق از چند جهت قابل تامل است:

نخست؛ مکرون در حالی مدعی حمایت از امنیت عراق است که فرانسه با اعزام نیروهای اطلاعاتی و نظامی به سوریه عملا با آمریکا در حمایت از گروه‌های تروریستی همکاری کرده و با وجود گره خوردن امنیت عراق و سوریه به یکدیگر، مانع دعوت سوریه به نشست بغداد شد.

دوم؛ به اذعان مقامات و ملت عراق، بیشترین حمایت از عراق توسط ایران صورت گرفته و اگر نبود ایران اکنون داعش بر کل این کشور حاکم شده بود، حال آنکه فرانسه در ردیف اول تحریم‌ کنندگان ایران قرار دارد که نتیجه آن قطعا پیامدهای اقتصادی برای عراق به همراه خواهد داشت. 

سوم؛ فرانسه در جریان ترور فرماندهان ایرانی و عراقی مقاومت از سوی آمریکا، از محکومیت این جنایت بزرگ خودداری و حتی در کنار آمریکا برای انحلال حشد شعبی اقدام کرد تا مهمترین رکن مبارزه با تروریسم در عراق را حذف کند.

چهارم؛ ادعای حمایت اقتصادی فرانسه از بغداد در حالی است که بیش از یک سال از وعده‌ها و طرح‌های ادعایی مکرون برای بازسازی ویرانه‌های انفجار بندر بیروت می‌گذرد اما نه تنها کارکرد مثبتی نداشته بلکه به بحران سیاسی و اقتصادی لبنان دامن زده است. 

پرونده لبنان به خوبی نشان می‌دهد که فرانسه مانند کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس اراده‌ای برای کمک به حل مشکلات کشورهای دیگر ندارد و تنها به دنبال تحمیل خواسته‌های خود به آنهاست و نمی‌توان به آنها اعتماد داشت. 

پنجم؛ نکته مهم دیگر کارنامه‌ و سوابق امنیتی فرانسه است. مروری بر این سوابق نشان می‌‌دهد که این کشور نیز مانند سایر سلطه‌گران و استعمارگران نه تنها به دنبال امنیت سایر کشورها نبوده‌ بلکه خود مخل امنیت و حتی عامل نسل‌کشی بوده که نمونه آن را می‌توان در نسل‌کشی روآندا و 20 سال اشغال‌گری در افغانستان مشاهده کرد. 

تحولات هفته‌های اخیر افغانستان سندی بر ماهیت حقیقی کشورهای غربی از جمله فرانسه است که 20 سال به بهانه امنیت و اهدای دموکراسی و اقتصاد برتر افغانستان را اشغال کردند و امروز در حالی از این کشور فرار کرده‌اند که به گفته سازمان ملل میلیون‌ها نفر نیازمند کمک غذایی هستند و میلیون‌ها نفر نیز آواره شده‌اند و فجایعی همچون فرودگاه کابل و جنایات داعش، جان هزاران نفر را تهدید می‌کند. 

بر این اساس؛ به صراحت می‌توان دریافت که ادعای مکرون مبنی بر حمایت اقتصادی و امنیتی از عراق، بیشتر یک بلوف است که در لوای آن اهداف دیگری همچون سلطه بر منابع نفت عراق، کسب درآمد‌های هنگفت از ویرانه‌های برجای مانده از تروریسم، بهره‌گیری از ظرفیت‌های عراق برای افزایش نفوذ در منطقه به ویژه با کم رنگ شدن حضور آمریکا، مقابله با توسعه روابط عراق با چین، روسیه و ایران و کم رنگ کردن اسلام‌ستیزی گسترده‌ای که در لوای قانون فرهنگی در فرانسه صورت می‌گیرد را دنبال می‌کند.

ابهام در صداقت گفتار و رفتار مکرون زمانی آشکارتر می‌شود که بدانیم طرح ادعایی فرانسه برای کمک اقتصادی و سیاسی به لبنان مشروط به خلع سلاح حزب‌الله، سازش با رژیم صهیونیستی و خودداری لبنان از روابط با کشورهای مستقلی همچون سوریه و ایران بوده است که عملا لبنان را به کشوری بی‌دفاع و وابسته به غرب مبدل می‌سازد. 

بر این اساس بعید نیست که فرانسه در عراق نیز در پوشش حمایت امنیتی و اقتصادی موضوعاتی چون خلع سلاح مقاومت مردمی و سازمان حشد شعبی، محروم ساختن عراق از ظرفیت‌های همسایگان و... را پیگیری کند.

 


اخبار مرتبط
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 11:54
حقایقی درباره ادعاهای مکرون در حمایت از بغداد
تلاش طالبان برای تفکیک جنسیتی دانشگاه‌های افغانستان
یکشنبه 1400/06/14 ساعت 10:37
تلاش طالبان برای تفکیک جنسیتی دانشگاه‌های افغانستان
شبکه 1 تی.وی افغان به نقل از وزارت آموزش عالی افغانستان گزارش داد، دانشگاه‌ها در این کشور تنها چند روز فرصت دارند تا پیشنهادات خودشان را درباره آموزش جداگانه برای دختران ارائه دهند.
آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها
شنبه 1400/06/13 ساعت 19:41
نورنیوز بررسی کرد؛
آخرین گزارش‌ها از وضعیت پنجشیر و تداوم درگیری‌ها
منابع نزدیک به طالبان معتقدند؛ طولانی شدن عدم اعلام رسمی حکومت جدید در افغانستان به دلیل تعیین نشدن تکلیف موضوع پنجشیر است. آنها می‌گویند تلاش خود را برای حل مسئله از طریق گفتگو انجام داده‌اند. در مقابل هم نیروهای احمد مسعود معتقدند گفتگو با طالبان راه به جایی نبرده است.
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
شنبه 1400/06/13 ساعت 16:03
سعید غفاری
ستون های گفتمان رسانه ای طالبان
پس از تصرف و اشغال افغانستان، تجزیه و تحلیل پیام ها ، بیانیه ها و رفتارهای رسانه ای این گروه نشان می دهد انها روی گزاره های راهبردی مشخصی تمرکز کرده اند.
تلفات سنگین طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر
شنبه 1400/06/13 ساعت 11:36
تلفات سنگین طالبان در درگیری با جبهه مقاومت پنجشیر
سخنگوی نیروهای جبهه مقاومت افغانستان به رهبری احمد مسعود جمعه شب اعلام کرد، در درگیری های مقاومت با طالبان 450 تن از نیروهای طالبان کشته و 130 تن اسیر شدند.
تخلیه 3 پایگاه از 13 پایگاه نظامی آمریکایی در سوریه یعنی؟
پنج‌شنبه 1400/06/11 ساعت 09:06
تخلیه 3 پایگاه از 13 پایگاه نظامی آمریکایی در سوریه یعنی؟
تخلیه 3 پایگاه از 13 پایگاه نظامی آمریکا در سوریه بدان معناست که مقاومت ضد آمریکایی در منطقه روز بروز به هدف اصلیش یعنی اخراج کامل آمریکا از منطقه نزدیک و نزدیکتر می‌شود.
حکیم: مهم‌ترین هدف ما اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق است
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 11:11
حکیم: مهم‌ترین هدف ما اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق است
رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت:عراق در برابر مرحله سیاسی جدید و وضعیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تازه‌ای است و دیگر کشوری نیست که کسانی بدون اجازه در آن تردد کنند یا حاکمیتش را نادیده بگیرند.
بازداشت سرکرده زنان گروهک داعش در نینوا
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 11:04
بازداشت سرکرده زنان گروهک داعش در نینوا
یک مقام وزارت کشور عراق از دستگیری یکی از فرماندهان فعال گروهک تروریستی داعش در استان نینوا خبر داد.
افغانستان در آستانه فاجعه انسانی است
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 10:27
افغانستان در آستانه فاجعه انسانی است
دبیر کل سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان برای ادامه زندگی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.
آمریکایی‌ها به دنبال انتقال بحران از افغانستان به سوریه
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 10:02
آمریکایی‌ها به دنبال انتقال بحران از افغانستان به سوریه
شرایط این روزهای سوریه به ویژه استان «درعا» نشان می‌دهد که پس از خروج خفت بار نیروهای آمریکایی بعد از اشغال 20 ساله افغانستان، حامیان تروریست‌ها به ویژه آمریکا به دنبال ملتهب کردن دوباره سوریه هستند.
درخواست 90 ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا برای استعفای وزیر دفاع
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:39
درخواست 90 ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا برای استعفای وزیر دفاع
نزدیک به 90 ژنرال بازنشسته آمریکایی با امضای نامه‌ای استعفای فوری«لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا و «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را به دلیل نقش‌ آفرینی در «خروج فاجعه‌بار» آمریکا از افغانستان خواستار شده‌اند.
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
سه‌شنبه 1400/06/09 ساعت 14:10
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
دوشنبه 1400/06/08 ساعت 19:30
نورنیوز بررسی کرد؛
داعش و کارنامه 20 سال ادعای مبارزه غرب با تروریسم در افغانستان
حملات داعش در فرودگاه کابل بیان‌گر آن است که ائتلاف به اصطلاح ضدداعش به رهبری آمریکا جز گسترش تروریسم کارکردی نداشته و لذا منطقه برای رسیدن به امنیت جز اخراج آمریکا و هم‌گرایی و پیوند منطقه‌ای گزینه‌ای پیشِ روی ندارد.
پیشنهاد مکرون و ایجاد منطقه امن به سبک غربی در کابل
دوشنبه 1400/06/08 ساعت 12:24
نورنیوز بررسی کرد؛
پیشنهاد مکرون و ایجاد منطقه امن به سبک غربی در کابل
قطعا غربی‌ها که داعش را به افغانستان برده‌اند اقدامی برای نابودی آنها صورت نخواهند داد و ایجاد منطقه امن، محلی برای حمایت از این گروه‌ها برای ادامه بحران‌سازی در افغانستان و منطقه خواهد بود.
چین: ایالات متحده باید به استقلال افغانستان احترام بگذارد
دوشنبه 1400/06/08 ساعت 10:37
چین: ایالات متحده باید به استقلال افغانستان احترام بگذارد
وزیر خارجه چین با بیان اینکه حضور آمریکا و جنگ در افغانستان به هدف خود یعنی از بین بردن تروریسم در این کشور نرسید، تاکید کرد: خروج عجولانه نیروهای آمریکا و ناتو می تواند فرصت بازگشت مجدد گروه های تروریستی مختلف به این کشور را به وجود بیاورد.
افغانستان و عراق قربانیان اصلی مدل آمریکایی ایجاد امنیت
شنبه 1400/05/23 ساعت 11:26
افغانستان و عراق قربانیان اصلی مدل آمریکایی ایجاد امنیت
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تجمع دانشجویان تونسی در حمایت از ناوگان صمود
گشایش گره‌های حقوقی اراضی پارس جنوبی با تدبیر قضایی و کارشناسی‌های فنی
رهبر انصارالله تشریح کرد: راز طرح به اصطلاح صلح ترامپ برای غزه
نگرانی انگلیس از توقیف ناوگان صمود توسط اسرائیل
اعلام خشم ملت ایران از جنایات رژیم صهیونی در حمله به کاروان صمود
البدیوی: ما در شورای همکاری امیدواریم همسایگی شکوفا داشته باشیم
نامه پزشکان آمریکایی به ترامپ درباره خشونت علیه کودکان غزه
عزل 5 مدیر در دولت چهاردهم
اعلام نتایج پذیرش بدون آزمون کاردانی دانشگاه آزاد اسلامی
بیانیه حکمرانی و تغییر چارت اتاق ایران تصویب شد
جزییات انفجار در آزمایشگاه دانشگاه تهران+تعداد کشته ومصدومان/فیلم
بیانیه حماس درباره تصمیم کلمبیا
عراقچی: قطعنامه 2231 باید در موعد مقرر خاتمه‌یافته تلقی شود
واکنش وزارت خارجه ایران به بیانیه گروه 7 درباره تحریم‌های شورای امنیت
دومین برد تیم والیبال زنان ایران در رقابت‌های آسیای مرکزی 2025
پزشکیان: انتقال پایتخت از تهران انتخاب نیست، اجبار است
اروپا در برابر تهدیدات ترکیبی روسیه زمان زیادی برای اتلاف ندارد
تزریق مرغ منجمد به بازار با نرخ مصوب 86 هزار تومان
تبادل 185 اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین
اطلاعیه سفارت ایران در مسقط درباره درگذشت 2 شهروند عمانی
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی برای مستمری‌بگیران
زاخارووا: اسنپ‌بک تعهدی برای دیگران ایجاد نمی‌کند
سردار نجات: اشتباه دشمن با واکنش محکم‌تری مواجه می‌شود
ماجرای عکس منتشر شده از خودروی تسلا در تهران چه بود؟
شمار قربانیان زلزله در فیلیپین افزایش یافت+فیلم
صلاح عبدالعاطی: حمله به کاروان «الصمود» دزدی دریایی است
فشار عفو بین‌الملل بر فیفا و یوفا برای تحریم تیم‌های اسرائیلی
هشدار نماینده مجلس: سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نیاز به اصلاح فوری دارد
هشدار محیط زیست گیلان: دست به لاشه فوک‌های خزری نزنید
آتش‌نشان مشهدی مفقود شد
ماجرای ربوده شدن فعال آمریکایی در مسیر غزه
انهدام باند کلاهبرداری خرید و فروش خودرو در تهران
ماجرایی مسمومیت «بشار اسد» چه بود؟
جزییات بازداشت 2 شرور خیابانی در خیابان کارگر
معاهده مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و جمهوری اسلامی ایران رسماً لازم‌الاجرا شد
نورنما | افتتاح بلندترین پل جهان در چین
«پسران هور» حاشیه‌ساز شد؛ کار سازندگان به عذرخواهی کشید
طلا در بازار جهانی منفجر شد
فیفا استقلال را در تله‌ای سنگین گرفتار کرد
مرحله دوم نیروگاه برق آلومینیوم المهدی در هرمزگان افتتاح شد
قرعه‌کشی حساس جام ملت‌های فوتبال آسیا؛ ایران مقابل کره جنوبی
سرنوشت کاروان صمود چه شد؟
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 مهر + جدول
نخستین کشتی ناوگان صمود به آستانه غزه رسید
هشدارهواشناسی برای شمال کشور+فیلم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 10 مهر1404+ جدول
معمای نابرابری مالی در مرکز و حاشیه؛ 9هزار هزار میلیارد تومان در تهران
کفه استدلال چگونه به نفع تصویب CFT شد؟
ترافیک سنگین در محور چالوس+ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی