×
فرهنگی
شناسه خبر : 74601
تاریخ انتشار :

چرا جمهوری خواهان و اوانجلیک‌های آمریکایی واکسن نمی‌زنند؟

در حالی که مقامات بهداشت عمومی با کاهش سرعت واکسیناسیون کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، دو گروه از آمریکایی‌ها در مقابل دریافت واکسن بیشتر مقاومت می‌کنند: جمهوری‌خواهان و انجیلی‌های سفیدپوست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در نظرسنجی اواسط ماه آپریل، 20 درصد از اوانجلیک‌های سفیدپوست و 20 درصد از جمهوری‌خواهان گفتند قطعا واکسن نمی‌زنند. این در حالی است که از کل جمعیت آمریکا 13 درصد مخالف دریافت واکسن کرونا هستند.

با توجه به همپوشانی روزافزون بین این دو گروه، احتمالا دلایل مذهبی مانند اعتقاد به آخرالزمان و قدرت خداوند در درمان بشریت دلیلی برای ترغیب این گروه به مخالفت با واکسن باشد. با این حال داستان به همین دلیل خلاصه نمی‌شود.

بررسی‌های جامعه‌شناختی نشان می‌دهد دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به رابطه دین و علم در چند دهه گذشته تغییر بسیاری کرده‌است. در سال 1972 ، محققان نظرسنجی عمومی اجتماعی، با همکاری مرکز تحقیقات ملی نظرات در دانشگاه شیکاگو، میزان اعتماد آمریکایی‌ها را به افرادی که موسسات فرهنگی کلیدی خاصی را رهبری می‌کردند، اندازه گیری کردند. از آن پس آنها گاه و بی‌گاه میزان اعتماد آمریکایی‌ها را نسبت به افرادی که رهبر موسسات علمی یا مراکز رسمی مذهبی بودند نظرسنجی می‌کنند.

تیموتی اوبراین، جامعه شناس دانشگاه ویسکانسین میلواکی و شیری نوی، استادیار گروه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دانشگاه دنیسون از جمله کسانی بودند که تصمیم گرفتند نحوه تغییر این اعتماد را در طول زمان ردیابی کنند. آنها دریافتند که در دهه 1970، جمهوری‌خواهان بیشتر به علم اعتماد می‌کردند تا به دین‌، در حالی که عکس آن در مورد دموکرات ها صادق بود. اما به مرور تا سال 2018 ، این نگرش در بین این دو گروه کاملاً معکوس شده‌است.

انجیلی‌های سفیدپوست پس از پیوستن به حزب جمهوری‌خواه نقش مهمی در این تغییر داشتند. اما حتی پس از حذف محافظه‌کاران سفیدپوست از مجموعه داده‌ها و نظرها، اوبراین و نوی دریافتند که الگوهای مشابه همچنان در بین جمهوری‌خواهان وجود دارد. در مقایسه با دموکرات ها، حتی جمهوری‌خواهان سکولار نیز در طول زمان بیشتر با دین همسو شده اند.

با سیاسی شدن علم، دیگر علم مفهومی خنثی تلقی نمی‌شد و ماهیتی مترقی یافت. از طرف دیگر دین سیاسی‌شده تمایلی فرهنگی به گروه‌های محافظه‌کار پیدا کرد. بنابراین دین و علم به دو منبع متضاد دانش، ارزش و اقتدار تبدیل شدند.

به گفته محققان، علایق تجاری تأثیر عمیقی بر سیاسی شدن دین و علم داشته‌است. با ظهور جنبش‌های اجتماعی که نتیجه دغدغه‌های کارگران، مصرف کنندگان و فعالان محیط زیست در دهه 1970 بود، سازمان های نظارتی دولتی به طور فزاینده‌ای به دانشمندان وابسته شدند. در مقابل، شرکت‌های بزرگ همه را به مقررات‌زدایی فراخواندند و اغلب علم را کنار گذاشتند.

همچنین در طول این دوران دانشمندان نیز به مرور از نظر سیاسی فعال‌تر و سازمان‌یافته‌تر شدند و اکثرا طرفدار سیاست‌های لیبرال، زیست‌محیطی و اقتصادی بودند. این امر تصور عمومی از علم را به عنوان یک نهاد لیبرال افزایش داد.

باوجوداین، نظرسنجی‌های بین المللی از دانشمندان نشان می‌دهد که اکثر دانشمندان، از جمله در ایالات متحده، علم و دین را نیروهای متضاد نمی‌دانند، بلکه آنها را حوزه‌های مستقل واقعیت می‌دانند که روش‌های متفاوتی برای مشاهده جهان ارائه می‌دهند. در کشورهایی مانند ایتالیا، هند، ترکیه و تایوان، بیش از 50 درصد دانشمندان حداقل کمی مذهبی هستند. حتی در ایالات متحده، حدود 30 درصد از دانشمندان ادعا می‌کنند که حداقل کمی مذهبی هستند، و حدود 10 درصد می‌گویند که در وجود خدا شک ندارند.

اما در هر حال، به گفته ایلین اکلوند، جامعه شناس و مدیر برنامه دین و زندگی عمومی در دانشگاه رایس، در جامعه آمریکا بلندترین صدا مربوط به کسانی است که دین را ذاتا با علم ناسازگار می دانند و بر افکار عمومی تاثیرگذارند.

بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو که در ماه مه گذشته منتشر شد، به نظر می‌رسد شکاف علمی-اعتقادی بین دموکرات ها و جمهوری خواهان در طول همه گیری ویروس کرونا عمیق تر شده است. حدود 53 درصد از پاسخ دهندگان دموکرات یا متمایل به دموکرات‌ها گفتند که اعتماد زیادی به دانشمندان پزشکی دارند تا در جهت منافع عمومی عمل کنند که 16 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌است. در همان دوره، اعتماد جمهوری خواهان به دانشمندان علمی پزشکی تقریبا مانند قبل بود.(حدود ۳۱ درصد).

میزان اعتماد گروه جمهوری‌خواهان به پزشکان تقریبا با سفیدپوستان اوانجلیک( 25 درصد) همخوانی دارد و کمتر از میزان اعتماد گروه‌های دیگر مانند پروتستان‌های سفیدپوست غیرانجیلی، کاتولیک‌ها، غیرمذهبی‌ها و حتی سیاه‌پوستان پروتستان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از گروه‌های مذهبی برای دانستن و اعتماد به امنیت واکسن‌ها به روحانیان و رهبران مذهبی مراجعه می‌کنند. اما به گفته اکلوند پژوهش‌های او نشان می‌دهد که برخی از روحانیان می‌ترسند که در صورت رأی مثبت به علم و توصیه به واکسیناسیون در گروه مذهبی آنها انشقاق و اختلافات سیاسی ایجاد شود. با این حال، تقریبا 47 درصد از انجیلی‌های مردد نسبت به واکسیناسیون می‌گویند که اگر رهبر مذهبی یا فردی از کلیسا به آنها دریافت واکسن را توصیه کند یا واکسیناسیون در محل کلیسا انجام شود، بیشتر احتمال دارد که به دریافت واکسن رغبت پیدا کنند.

به گفته اکلوند، علاوه بر روحانیان، دانشمندان مطرحی که به زبان علم و دین صحبت می‌کنند و همچنین دانشمندان محلی در کلیساها نیز می‌توانند در سرعت گرفتن روند واکسیناسیون موثر باشند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
X
آگهی تبلیغاتی