×
سیاسی
شناسه خبر : 74181
تاریخ انتشار :

بن سلمان، رقیبان و مخالفان خود را با ابزارهای جاسوسی حذف می‌کند

ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، فنون جاسوسی را از الهام بخش خود، محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی آموخته و در شرایط فعلی اش یقین دارد که برای هموار کردن مسیر پر از مانع خود برای رسیدن به پادشاهی، به این آموخته نیاز دارد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: الاخبار، چاپ بیروت در مطلبی به قلم ملاک حمود نوشت: ولی عهد سعودی، محمد بن سلمان، فنون جاسوسی را از الهام بخش خود، محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی آموخته و در شرایط فعلی اش یقین دارد که برای هموار کردن مسیر پر از مانع خود برای رسیدن به پادشاهی، به این آموخته نیاز دارد.

شاهزاده سعودی که وجهه خود را در دو سال اول به تلاش برای ایجاد تغییراتی چشم گیر و رسیدن به دوران پسا نفت گره زده و غرب را متوجه تحولات بزرگی کرد که براساس چشم انداز 2030 در عربستان ایجاد می‌شود. به موازات رضایتی که آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ از بن سلمان داشت، جریانی به راه افتاد که وظیفه آن، نابودی مخالفانِ رسیدن ولی عهد سعودی به پادشاهی بود.

در ادامه این مطلب آمده است: در تابستان 2017، که بن سلمان پس از کنار زدن محمد بن نایف، ولی عهد شد، حکومت سعودی مسئولان امنیتی سابق را برکنار کرده و دستگاه اطلاعاتی تازه‌ای را تشکیل دادند تا مستقیما زیر نظر دیوان پادشاهی فعالیت کند. علاوه بر اینکه بازداشت منتقدان سیاست‌های نظام سعودی از جمله علمای دینی و فعالان حقوقی هم آغاز شد.

اما ولی عهد سعودی به این بازداشت‌ها و حذف منتقدان خود تحت عنوان مبارزه با فساد، اکتفا نکرد و به دنبال آن، عربستان سعودی به سمت جاسوسی رفت تا از آن بعنوان راهی برای بازدارندگی در برابر مخالفان و بستن دهان آن‌ها ولو بوسیله کشتن و تکه تکه کردنشان، استفاده کند.

در پایان سال 2016، یعنی دو سال پس از شروع حکومت ملک سلمان بن عبدالعزیز، شرکت «ان اس او» اسرائیل وارد مذاکراتی با مسئولان اطلاعاتی عربستان شد تا جاسوس افزاری تحت عنوان «پگاسوس» را به ریاض بفروشد. این شراکت با چراغ سبز وزارت امنیت اسرائیل انجام شد تا براساس آن، برنامه‌های خاصّ تجسس و هک به مسئولان سعودی فروخته شود. مشارکت بین عربستان و اسرائیل در این زمینه حتی پس از ترور خاشقچی نیز ادامه پیدا کرد.

طبق گزارش نیویورک تایمز که روز شنبه منتشر شد، تحلیلی در روزنامه یدیعوت احرونوت اسرائیل حاکی از آن است که دلیل اصلی سکوت رسمی اسرائیل در برابر اینگونه همکاری‌ها آن است که نمایندگان شرکت‌های اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیلی به توصیه موسسه امنیتی این رژیم، وارد عربستان شده اند، البته به شرطی که این دیدار‌ها و جلسات، سری باقی بماند.

با شروع سال 2017، «ان اس او» برنامه‌های هک پیشرفته خود را به دستگاه اطلاعاتی عربستان فروخت، تا از سوی تیم سعود القحطانی، مشاور دیوان پادشاهی، که در سال 2018 به صدور دستور ترور خاشقچی متهم شد، مورد استفاده قرار گیرد. سکوت طولانی تل آویو در مورد جنایت قتل خاشقچی، شاهدی است برای «حالت ناچاری» اسرائیل در مورد این مساله، هر چند که یک ماه بعد از این حادثه، نتانیاهو جنایت ترور خاشقچی را وحشتناک توصیف کرده و همزمان بر ضرورت تعامل درست با پرونده تاکید نمود. گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های غربی حاکی از ورود ریاض و تل آویو به تماس‌های غیر رسمی از سال 2014 است، که بن سلمان این تماس‌ها را با دیدار خود با نتانیاهو در سال گذشته به اوج رساند، بدون اینکه دیدار مذکور منجر به توافقی برای عادی سازی روابط شود.

ماشین جاسوسی عربستان سعی دارد فعالیت خود را گسترش داده و تعداد بیشتری از مخالفانی را هدف بگیرد که آینده بن سلمان برای رسیدن به پادشاهی را تهدید می‌کنند.

در سال 2020، خبرگزاری بلومبرگ رابطه مساله تجسس کارمندان شرکت توئیتر به نفع عربستان در سال 2015 با بازداشت معارضان سعودی از جمله عبدالرحمن السدحان که در مارس 2018 توسط پلیس مخفی دستگیر شد را افشا کرد. همچنین آژانس‌های حقوقی هویت شش سعودی که حساب‌های کاربری ناشناسی داشتند را شناسایی کردند و این افراد به جرم انتقاد از حکومت سعودی بازداشت شدند.

روزنامه انگلیسی گاردین نیز از سوء استفاده عربستان سعودی از ایجاد اختلال در شبکه بین المللی تلفن‌های همراه برای ردیابی سعودی‌هایی که به آمریکا سفر می‌کردند و همچنین رصد و تجسس تحرکات آن‌ها پرده برداشت. طبق گزارش این روزنامه، حکومت سعودی میلیون‌ها درخواست برای ردیابی سرّی سعودی‌های حاضر در آمریکا داشته و به دنبال آن بوده که این مهم را از طریق تلفن‌های همراه آن‌ها انجام دهد. این درخواست‌ها از سوی سه شرکت موبایل در عربستان مطرح شده که «سعودی تیلیکوم» و «موبایلی» از آن جمله هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
X
آگهی تبلیغاتی