×
فرهنگی
شناسه خبر : 73394
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/04/16 ساعت 14:18

مهدی توکلیان

جای خالی «ادب» در ماجرای قطعی برق

و چه ناگوار است هر از چند گاهی رسانه‌های معاند فارسی‌زبان ،اعتراض‌های مردم ایران اسلامی را در کنار بی‌تدبیری و بی‌کفایتی برخورد برخی مدیران و متولیان موضوعات مهم این روزها کرده و کلیدواژه‌های تلخ و ناراحت‌کننده‌ای را با عناصر خبری ترکیب می‌کنند و با عنوانی ضرباهنگ‌دار این خبرهای تلخ را از طریق رسانه خود اعلام می‌کنند.

نورنیوز-گروه جامعه: آب به آسیاب دشمن ریختن کار سختی نیست و این روزهای پساکرونایی و در موج جدیدی که با نام دلتا آغوش به سوی مردم گشوده است، حوادثی تلخ و ناگوار در کنار مرگ عزیزان و شهروندان شنیده می‌شود که نشان از بی‌اهمیتی دارد و در برخورد با اتفاقات و مشکلات فرهنگ عذرخواهی را نیز فراموش کرده‌اند.

درست مانند همین قطع برق طولانی‌مدت در بسیاری از مناطق پایتخت و شهرهای گوناگون و مشکلات عظیمی که فراروی مردم قرار گرفته است از سوختن وسایل برقی گرفته تا از بین رفتن مایحتاج مردم که در داخل یخچال‌ها و فریزرهای خانگی قرار دارد تا اختلال در روند ارتباطات و نیمه‌کاره ماندن روند درمان بسیاری از بیماران در فضای بیمارستانی تا منازل شخصی و سکوت عجیب و غریبی که دامنگیر بسیاری شده است.

ادب از خصوصیات شاخص رفتاری هر انسانی است که جدای از فرهنگ و ملیت و قومیت دارای ارزش ویژه‌ای است و هرچند یک امر فردی و شخصی به حساب می‌آید ،اما در حوزه ارتباطات اداری و سیستمی و به عنوان پاسخگوی ارباب رجوع در هر نهاد و دستگاهی لازم است تا ضمن حفظ تکریم شخصیت مراجعه‌کنندگان از هرگونه بی‌حرمتی و بی‌ادبی دوری گزیده و به شایسته‌ترین نحوه پاسخگوی ارباب رجوع خود باشند.

این مهم وظیفه اطلاع‌رسانی و حفظ شان مراجعه‌کنندگان هر دستگاه و نهاد اداری و دولتی یا خصوصی است که خدمات عمومی ارائه می‌دهند و در برابر ارائه خدمات مربوط از مردم و شهروندان حقوقی دریافت می‌کنند و چقدر برازنده است تا وزارت نیرو و مرکز اطلاع‌رسانی و ارتباطات این وزارتخانه مهم و تخصصی به آموزش نیروی انسانی خود بی‌اهمیت نبوده و نسبت به آموزش آداب و رفتار اجتماعی در جایگاه پاسخ‌دهندگان به ولی‌نعمتان خود یعنی مردم شریف ایران اسلامی همت گمارند.

و با برخوردهای زشت و دور از شئون انسانی و رفتار سازمانی دوری گزینند و در عصر تکنولوژی و دوران تطبیقی فعالیت‌های خود به رفتار متولیان و کارمندان وزارتخانه‌های همتراز خود در سایر کشورها مراجعه کرده و شیوه تکریم ارباب رجوع را نیز بیاموزند و به کار گیرند تا اعتراض‌های مردم در فضای مجازی منتشر نشود و به راحتی سوژه رسانه‌های معاند فارسی‌زبان را فراهم نکنند.

در دورانی که رسانه‌ها در عصر اطلاعات مهم‌ترین نقش را در پوشش خبری رخدادها و تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایفا می‌کنند انواع رسانه‌های مکتوب، دیداری و شنیداری، اینترنتی و دیجیتالی می‌توانند بر نوع شکل‌گیری افکار عمومی تأثیر گذاشته، روندهای سیاسی و اجتماعی هر جامعه را به سمت و سوی خاص هدایت کنند.وظیفه مراکز اطلاع‌رسانی ایجاب می‌کند تا نسبت به شفاف‌سازی و برخورد صحیح و منطقی نسبت به افکار عمومی بی‌تفاوت نبوده و نقش‌آفرینی کنند.

به‌طور کلی رسانه‌های نوظهور و نوین در فضای مجازی و روند رو به رشد سرعت اطلاع‌رسانی و گسترش اخبار در کسری از ثانیه،‌ با ظرفیت‌های خاص خود می‌تواند به منبعی برای تهدید علیه امنیت ملی کشور در عرصه جنگ نرم تبدیل شود و زمینه فعالیت دشمنان ایران اسلامی را در حوزه‌های معیشتی و مورد نیاز مردم فراهم کند.

و چه ناگوار است هر از چند گاهی رسانه‌های معاند فارسی‌زبان ،اعتراض‌های مردم ایران اسلامی را در کنار بی‌تدبیری و بی‌کفایتی برخورد برخی مدیران و متولیان موضوعات مهم این روزها کرده و کلیدواژه‌های تلخ و ناراحت‌کننده‌ای را با عناصر خبری ترکیب می‌کنند و با عنوانی ضرباهنگ‌دار این خبرهای تلخ را از طریق رسانه خود اعلام می‌کنند.

و شاید درد بسیاری از مردم فهیم در این سرزمین شیعی و اسلامی این است که مقصران و اهانت‌کنندگان، حتی به دروغ و برای ریا و تظاهر هم حاضر نیستند با جماعت دردمند و گرفتار همراهی کنند و برای برطرف‌کردن مشکلات مردم اقدامی کنند،چرا که احترام به مخاطب که از اصول اولیه ارتباط است به فراموشی سپرده شده است.


جام جم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر کار: یارانه 25 میلیون نفر حذف می‌شود
طبق اعلام عراقچی معاون گروسی امروز به تهران می‌آید
پیکر استاد فرشچیان فقط در اصفهان تشییع می‌شود +تصویر وصیتنامه او
یکی از 4خبرنگار شهید در غزه: اگر این کلمات را می‌خوانید پس اسرائیل صدای مرا خاموش کرده است
علی لاریجانی برای امضای توافقنامه امنیتی میان دو کشور به عراق سفر کرد
اعتبار خرید 10 میلیونی برای بازنشستگان کشوری
فیلم جاسوسی شهروند اسرائیلی از کارخانه‌ی تولید قطعات گنبد آهنین
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 20 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
دستگیری مقام ارشد وزارت خارجه چین پس از بازگشت از سفر خارجی
هوش مصنوعی ایلان ماسک به صورت رایگان در دسترس قرار گرفت
قیمت گوشت قرمز در مرداد 1404 میلیونی شد
بدهی ملی آمریکا از مرز 37 تریلیون دلار گذشت
شوخی خنده دار خبرنگار با پزشکیان؛ ویدئویی که پربازدید شد + فیلم
صفری در کاپ جهانی دوچرخه‌سواری زمین خورد + فیلم
اتفاق نادر در رسانه‌های اسرائیل/ خبرنگار وسط برنامه زنده پیراهنش را پاره کرد! + فیلم
سلام نظامی چهره‌قانی پس از کسب طلای بوکس آسیا + فیلم
همایون اسعدیان به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما انتخاب شد
صالحی: معیشت خبرنگاران در شرایط ناامنی قرار دارد
6.1 ریشتر ترکیه را به لرزه درآورد
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
مصوبه افزایش 30 درصدی قرارداد بازیکنان فوتبال لغو شد
وزیر بهداشت: 6 هزار تخت جدید بیمارستانی در سال جاری افتتاح می شود
احتمال همگروهی استقلال و النصر در رقابت‌های آسیایی
فناوری تلفن همراه در ایران وارد 31مین سال شد
جسد پسربچه گمشده در رشت پیدا شد
سخنگوی دولت: تعطیلی شنبه در اختیار استانداران است + فیلم
عکس های منتخب جهان،10 آگوست 2025
5 شرط اصلی نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد
نوری قزلجه: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسب هستند
پزشکیان : همراهی مردم، رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه بود
جنجال بازنشر ویدئو توسط وزیر دفاع آمریکا: چه معنی دارد زنان رای بدهند؟
نورنما | غزه، 92 درصد نابودی
نگرانی دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
X
آگهی تبلیغاتی