×
سیاسی
شناسه خبر : 73192
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/04/10 ساعت 18:24

نورنیوز بررسی کرد؛

افغانستان قربانی تکرار بی‌مسئولیتی آمریکا

عدم توجه و بی‌مسئولیتی اشغالگران به وضعیت داخلی افغانستان موجب شد تا در طول 20 سال نه تنها ثبات و امنیت بر این کشور حاکم نشود بلکه گسست‌های اجتماعی، سیاسی و قومی و ساختاری در افغانستان همچون آتش زیر خاکستر شدت گرفت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: افغانستان طی روزهای اخیر با تحولی به نام خروج نیروهای خارجی پس از 20 سال حضور در این کشور همراه شده و ناتو، آمریکا، انگلیس، آلمان، گرجستان، و… رسما از خروج همه یا بخشی از نیروهایشان از افغانستان خبر داده‌اند.

نگاهی بر تحولات 20 سال اشغال افغانستان بیانگر دو نکته اساسی است:

نخست آنکه؛ در سال 2001 و بعد از حوادث یازده سپتامبر در حالی آمریکا و شرکایش در ناتو با ادعای اجماع جهانی به اشغال افغانستان پرداختند که این اقدام بدون توجه به ساختار قومیتی و بافت حاکم بر این کشور صورت گرفت.

عدم توجه و بی‌مسئولیتی اشغالگران به وضعیت داخلی افغانستان موجب شد تا در طول 20 سال نه تنها ثبات و امنیت بر این کشور حاکم نشود بلکه گسست‌های اجتماعی، سیاسی و قومی و ساختاری در افغانستان همچون آتش زیر خاکستر شدت گرفت و با توجه به عهدشکنی طرف‌های خارجی برای تسلیح و آموزش ارتش افغانستان، بحران امنیتی در این کشور روزافزون شد.

دوم آنکه؛ نیروهای خارجی طی ماه‌های اخیر در حالی با ادعای اجرای تعهدات، ظاهرا در حال خروج از افغانستان هستند که از یک سو پاسخگوی 20 سال عملکردشان در افغانستان به ویژه جنایاتی که مرتکب شده‌اند نبوده‌اند.

افغانستان در حالی قربانی مسئولیت ناپذیری آمریکا و شرکایش شده است که دو برداشت از این وضعیت مطرح است:

اول؛ یک سناریو برگرفته از اصل ناآگاهی و عدم شناخت اشغالگران از وضعیت درونی افغانستان است که بر اساس این دیدگاه آنها صرفا برای پاسخگویی به افکار عمومیشان و نمایش اقتدارشان در تامین امنیت نظام سرمایه‌داری در واکنش به هدف قرار گرفتن ساختمان تجارت جهانی این اشغال را انجام دادند و امروز نیز تحت فشار افکار عمومی مبنی بر خستگی از جنگ و هزینه شدن بی‌فایده مالیات‌هایشان برای جنگ افروزی دولتمردانشان، این خروج را رقم زده‌اند.

دوم؛ این اقدام آنها آگاهانه بوده است چنانچه 20 سال پیش با قربانی کردن افغانستان بحران ناامنی را به منطقه وارد ساخته و در این سالها مانع از همگرایی کشورهای منطقه شده‌اند و اکنون نیز با خروج نیروهایشان از افغانستان برآنند تا شعله‌های تروریسم را در این کشور و منطقه برافروزند تا با تکرار ناامنی‌های مدیریت شده، طرح اقدام علیه چین، روسیه و جمهوری اسلامی را اجرایی سازند.

این امر زمانی آشکارتر می‌شود که در نشست اخیر ناتو، سران این کشورها رسما مبارزه با اقتصاد چین را اولویت کار خود اعلام کردند. طرحی که یکی از ابعاد آن را برهم زدن امنیت منطقه برای عدم تحقق طرح جاده ابریشم جدید است که بر اساس آن پیوند میان کشورهای منطقه بویژه ایران، پاکستان، افغانستان، چین و روسیه و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز می‌تواند برگ نوینی از اقتصاد جهانی را رقم زند که توافق 25 ساله ایران و چین مولفه‌ای مهم در این عرصه می‌تواند باشد.

به هر تقدیر هر کدام از این دو سناریو مطرح باشد به صراحت می‌توان گفت که غرب نه بر اساس منافع ملت افغانستان بلکه صرفا در چارچوب منافع خود رفتارهایش را در قبال این کشور تنظیم کرده است که نتیجه آن برای افغانستان ویرانی، آوارگی، جنگ و ناامنی بوده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
دوشنبه 1402/03/15 ساعت 19:30
نورنیوز بررسی کرد؛
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
واژه‌سازی‌های تهوع‌آور با هدف تحریف حقایق و تبرئه قاتلان و جنایت‌کاران غربی، در حالی به لطف خفقان رسانه‌ای نظام سلطه صورت می‌گیرد که طی دو دهه اشغال‌گری ناتو در افغانستان، جنایات سیستماتیکی رقم خورده که رازهای بسیاری از آنها هنوز سر به مهر باقی مانده است.
پرده‌ای دیگر از رفتار غربی‌ها با آوارگان افغانستان
شنبه 1402/03/13 ساعت 18:22
نورنیوز بررسی کرد؛
پرده‌ای دیگر از رفتار غربی‌ها با آوارگان افغانستان
مجموعه رفتارهای ضدبشری غربی‌ها علیه پناه‌جویان و آوارگان از جمله مردم افغانستان نشان می‌دهد که خط رسانه‌های غربی با برجسته‌سازی کلیدواژه «زنان الهام‌بخش»، صرفا یک بازی و فریب تبلیغاتی است.
حمله تروریستی به اتوبوس در افغانستان؛ 8 نفر کشته و تعدادی مجروح شدند
سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 09:51
حمله تروریستی به اتوبوس در افغانستان؛ 8 نفر کشته و تعدادی مجروح شدند
مسئولان بیمارستان در بلخ افغانستان اعلام کردند بر اثر انفجار صبح امروز در مناطق حوزه سوم شهر مزار شریف، دست کم 8 نفر کشته و 10 نفر دیگر نیز مجروح شدند.
سرنوشت نامعلوم 230 کودک تخلیه شده از افغانستان در آمریکا
شنبه 1401/06/19 ساعت 14:55
رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت؛
سرنوشت نامعلوم 230 کودک تخلیه شده از افغانستان در آمریکا
«ان.بی.سی نیوز» گزارش داد بر اساس آمارهای اداره فدرال اسکان پناهندگان آمریکا، بیش از 230 کودک افغان انتقال یافته به آمریکا همچنان بدون سرپرست زندگی می‌کنند.
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 12:07
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
ماهیت ساختار حاکم بر آمریکا ماهیتی غیر انسانی و بحران‌ساز است که نتیجه حاکمیت‌ آن بحران‌های بسیاری برای بخش قابل توجهی از ساکنان آمریکا و عرصه جهانی ایجاد کرده که از نمودهای آن وضعیت بحران‌زده و نابسامان افغانستان پس از 20 سال حضور آمریکا در این کشور است.
پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
شنبه 1400/04/19 ساعت 11:51
نورنیوز بررسی کرد؛
پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
خروج آمریکایی‌ها از افغانستان برگرفته از زنجیره شکست‌هایشان در طول 20 سال اشغال این کشور بوده که با وجود هزینه دو تریلیون و دویست و شصت میلیارد دلاری و کشته شدن 2442 کشته و بیش از 26600 نفر مجروج و معلول، یادآور منجلاب ویتنام است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بازسازی ده ها هزار ساختمان در اسرائیل به دلیل جنگ با ایران
محبی رسما به الاتحاد کلبا پیوست
هلسینکی تنها پایتخت جهان، بدون کشتۀ تصادف
موج گرما ادارات را تعطیل کرد/ سه‌شنبه و چهارشنبه کدام استان‌ها تعطیل‌اند؟
کرملین علیه لفاظی‌های هسته‌ای ترامپ هشدار داد
بهره‌برداری رسمی فناوری پلاسمای سرد در 4 بیمارستان کشور
عارف: ارمنستان در «سیاست همسایگی» ایران جایگاه ویژه‌ای دارد
استان تهران چهارشنبه 15 مرداد تعطیل شد
دولت ترامپ خطاب به ایالت‌های حامی فلسطین: حمایت کنید بودجه اضطراری تان قطع می شود
پشت پرده فاصله عجیب تولید در ایران خودرو و سایپا
واکنش ولایتی به ادعای برخی حکومت‌ها درباره طرح دالان زنگزور
تاکید پزشکیان بر بازنگری اساسی در خصوصی‌سازی با تمرکز بر مدیریت بهره‌ور و نظارت‌پذیر
قائم مقام وزیر صمت: عرضه خودروهای وارداتی ادامه می یابد
پزشکیان: همه اجزای توسعه در کشور باید منوط به تمهید تامین آب باشد
یونیسف اعلام کرد: هر روز 28 کودک در غزه جان می‌دهند
ترامپ تهدید کرد: تعرفه‌ها علیه هند را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهم
47 درصد زائران اربعین از مرزهای کشور خارج شدند
پهپادهای جنگی چین موشک‌گریز شدند!
وزیر گردشگری: توسعه اقتصادی با ورود توریست ممکن است
مجوز پاکستان برای کشتیرانی به ایران صادر شد
نتانیاهو: تا تحقق کامل اهداف، جنگ متوقف نمی‌شود
تصادف زائران ایرانی در مسیر نجف به کربلا با 16 مصدوم
سپتامبرِ سیاهِ اسرائیل!
قطار تهران-کربلا در اربعین برای ایرانیان فعال نیست
خرید جنجالی استقلال باعث عصبانیت مدیران باشگاه کره‌ای شد!
کیفیت هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم است
وزیر کشور خبر داد؛ خروج یک میلیون زائر از کشور/ آمادگی کامل خوزستان برای استقبال زائران
راه‌اندازی کنسرسیوم غنی‌سازی در جزایر سه‌گانه یا قشم؛ فرمول جادویی حل احرام ایران و آمریکا
پرسپولیس آماده شکایت رسمی از تراکتور در دادگاه CAS
کارت بانکی راز قتل پیرمرد تنها را فاش کرد
طحان نظیف تشریح کرد؛ اصلاحات مهم شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی
جراحان تبریزی سومین پیوند موفق ساعد دست در جهان را رقم زدند
تولد نابغه ای دیگر از تنیس روی میز ایران؛ یاسین شعاری دوباره قهرمان آسیا شد
حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان؛ 2 زخمی در الخیام
آمارهای وحشتناک از غزه؛ 94 شهید و 439 زخمی در یک روز
آمار نگران‌کننده از کاهش ثبت‌نام دانش‌آموزان در برخی مناطق کشور
واکنش ‌معاون وزیر ورزش به درگیری مبینا نعمت‌زاده و استاد پیرهادی
فروپاشی روایت‌سازی غرب در جنگ غزه
وزیر بهداشت: حقوق دستیاران پزشکی از شهریور 30 درصد افزایش می‌یابد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 13 مرداد 1404
اژه‌ای: یک شرکت تمام برنج بازار را احتکار و باعث گرانی برنج شده بود
سه ایرانی در جمع بهترین‌های رقابت‌های والیبال نوجوانان جهان
شورای دفاع؛ هماهنگی ساختاری برای مقابله با تهدیدات ترکیبی
ممنوعیت خروج مشمولان غایب از کشور حتی با گذرنامه
روایت قائم‌پناه از لحظه‌ای که پزشکیان راه نجات را از میان خاک و دود باز کرد
قیمت خودرو امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ایمان دادخواه گزارشگر فوتبال درگذشت
اعتصاب سراسری کارگران بوئینگ خطوط تولید جنگنده‌های آمریکایی را متوقف کرد
نوراینفو | بایدها و نبایدهای مصرف برق
X
آگهی تبلیغاتی