×
فرهنگی
شناسه خبر : 70508
تاریخ انتشار :

واکسیناسیون دانشجویان از شهریور

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در شهریور ماه جاری 500 هزار نفر دانشجو را واکسینه خواهیم کرد، گفت: افراد بالای 60 سال تا نیمه تیرماه واکسینه خواهند شد.

نورنیوز-گروه جامعه: علیرضا رییسی در نشست "هم‌اندیشی برنامه‌ریزی آغاز آموزش حضوری دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در سال تحصیلی پیش رو" که به میزبانی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و با حضور معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزش وزارتخانه‌های بهداشت و علوم و همچنین رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران و رؤسای دانشگاه‌های شریف، تهران و شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در خصوص وضعیت واکسیناسیون در کشور باید گفت با این حجم از بدعهدی‌هایی که در حوزه واکسن با آن روبه‌رو هستیم، روی خارجی‌ها نمی‌توان خیلی حساب باز کرد، اما ان‌شاءالله در هفته آینده مبحث ورود واکسن داخلی را خواهیم داشت تا بتوانیم در این حوزه پاسخگو باشیم.

وی با بیان این‌که هموطنان عزیزمان در سنین 70 سال به بالا در کشور واکسینه شده‌اند، ابراز داشت: بنا بود تا پایان خردادماه هموطنان عزیزمان در سنین 60 سال به بالا را بتوانیم واکسینه کنیم که با توافقی که در این خصوص صورت گرفته است و بر اساس پیش بینی که وجود دارد، این عزیزان تا نیمه تیرماه واکسینه خواهند شد.

بیش از آغاز آموزش حضوری دانشگاه‌ها نگران مدارس هستیم

معاون وزارت بهداشت در خصوص امکان واکسیناسیون دانشجویان جهت آغاز آموزش حضوری دانشگاه‌ها، ابراز داشت: در این خصوص بنده آنقدر که نگران شروع آموزش حضوری مدارس هستم، نگرانی در خصوص دانشجویان ندارم زیرا دانشجویان بالغ هستند و به هر نحوی دارای ابزار و تجهیزات الکترونیکی در این خصوص هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد بتوانند به هر شکلی دروس را به شکل مجازی بگذرانند اما در حوزه دانش آموزان نیازمند تصمیم جدی هستیم، خصوصا برای مدارس ابتدایی تا نظام آموزشی بیش از این دچار صدمه و آسیب نشود.

رئیسی با بیان این‌که دانش آموز مقطع اول ابتدایی که نه نیکمت و همکلاسی و نه زنگ استراحت و هم شاگردی را دیده‌ است، دچار صدمات بسیار در حوزه آموزش خصوصا در پایه اول خواهند شد، ابراز داشت: ما اکنون برخی دانش‌آموزان دوم ابتدایی را داریم که خواندن را آموختند، اما نوشتن را نیاموختند که این بسیار نگران‌کننده است.

افزایش مشکلات اجتماعی با بسته بودن مدارس

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: در چنین شرایطی، مشکلات اجتماعی مانند افزایش تعداد کودکان کار، ازدواج در سنین پایین و ترک تحصیل دانش آموزان افزایش قابل توجهی داشته است که این آسیب‌ها به این راحتی قابل جبران نخواهد بود. بر این اساس آغاز آموزش حضوری مدارس و دانشگاه‌ها باید از اولویت‌های ما باشد تا بتوانیم مشکلات ایجاد شده در این حوزه را تا حدودی رفع کنیم.

دانشجویان تا انتهای فصل پاییز واکسینه خواهند شد

وی با تاکید بر این‌که ما باید اصل را بر آغاز آموزش حضوری بگذاریم و در مسیر تهیه ابزار، در خصوص واکسن نیز شرایط خود را مورد بررسی قرار دهیم، خاطر نشان کرد: در خصوص واکسیناسیون دانشگاهیان، ما می‌توانیم در مردادماه جاری 200 هزار نفر یعنی مجموع اساتید، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌های وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد را واکسینه کرده و در ادامه در شهریور ماه جاری 500 هزار نفر دانشجو را واکسینه خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: این تعداد در حوزه دانشجویان در مهرماه به یک میلیون نفر افزایش خواهد یافت و در آبان ماه نیز یک میلیون نفر دانشجو را واکسینه خواهیم کرد. در ادامه از تعداد مجموع دانشجویان، هر تعداد که واکسینه نشده بودند، در آذر ماه واکسینه خواهند شد. برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی دانشگاه‌های کشور در خصوص بازگشایی باید بر اساس اعداد اعلامی باشد که در نهایت تا انتهای فصل پاییز واکسیناسیون کلیه دانشجویان در کشور را خواهیم داشت.

رئیسی با بیان این‌که در صورتی که واکسیناسیون را انجام بدهیم ایمنی قطعا ایجاد خواهد شد، گفت: البته ممکن است برای واکسنی این ایمنی حدود 80 درصد باشد، یعنی 20 درصد افرادی که واکسن مربوطه را تزریق کرده‌اند مبتلا شوند اما این تعداد نه بستری خواهند شد و نه مرگ و میر خواهند داشت. با توجه به این‌که اکثر دانشجویان جوان هستند و به همین جهت دارای قدرت بدنی بیشتری هستند، اساتید و کارکنان را که در سنین بالاتری قرار دارند در مرداد ماه واکسن خواهیم زد.

وی در خصوص نوع واکسن‌های تزریقی به دانشجویان، ابراز داشت: واکسن‌های تزریقی به دانشجویان ممکن است داخلی یا خارجی باشد، در این خصوص در حال حاضر نمی‌توان تصمیم‌گیری کرد.

معاون وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت استانداردسازی خوابگاه‌های دانشجویی، گفت: کرونا به ما آموخت که در خصوص تهویه فضای دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی نیازمند بازنگری جدی هستیم. داشتن پنجره‌های استاندارد در محیط خوابگاه و داشتن تهویه طبیعی کمک شایانی به ما در مسیر مبارزه با کرونا خواهد کرد.

وی با بیان این‌که از همه مسوولان می‌خواهم با تمام توان خود برای آغاز آموزش حضوری دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کنند زیرا بسته بودن دانشگاه‌ها و مدارس و تکیه بر آموزش‌های مجازی روح جامعه را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: باید دغدغه شما مسئولان به عنوان نمایندگان وزارت علوم و وزارت بهداشت در حوزه فرهنگی و دانشجویی در قالب نامه‌ای جهت آغاز آموزش حضوری دانشگاه‌ها در ستاد ملی عنوان و طرح شده و مصوب شود.

واکسیناسیون دانشجویان در فضای دانشگاهی انجام شود

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان داشت: پیش‌فرض من این است فضای دانشگاهی هر دانشگاه جهت واکسیناسیون دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد، تا دانشجویان پراکنده نشوند و استاد و دانشجو در همان فضای علمی و آکادمیک خود واکسینه شوند. اگر دانشجوی دانشگاهی در شهر خودش بود و در فضای دانشگاه حضور نداشت، می‌تواند در دانشگاه شهر خود تزریق را انجام دهد که این تزریق با ارایه کارت دانشجویی و بر اساس لیستی است که دانشگاه‌ها به ما ارائه می‌دهند.

وی در خصوص ورود واکسن از طریق شرکت‌های خصوصی، گفت: بیان این گونه نظرات از سوی برخی در جامعه بازار سیاه و بحث واکسن‌های تقلبی را توسعه خواهد داد. تاکنون هیچ بخش خصوصی نتوانسته است یک دوز واکسن وارد کشور کند، زیرا واکسن اکنون یک کالای سلامت نیست بلکه موضوعی سیاسی شده است و دولت‌ها با یکدیگر در این خصوص معامله می‌کنند. هیچ شرکتی نمی‌تواند از یک دولت خرید واکسن کند بلکه ما باید به عنوان دولت آن شرکت را معرفی کنیم.

84درصد واکسن‌های جهان را تنها 5 کشور استفاده کرده‌اند

رئیسی اضافه کرد: در حال حاضر 84 درصد واکسن‌های جهان را تنها 5 کشور استفاده کرده‌اند و این یک آپارتاید وحشتناک است. در حال حاضر 200 میلیون دز واکسن در آمریکا و انگلیس ظرف یک هفته آینده منقضی خواهد شد اما این تعداد را به هیچ کشوری نمی‌دهند و دور خواهند ریخت. این‌ کشورها دنبال این هستند که پاسپورت واکسن درست کنند به این معنا که فردی که واکسن زده است به هر کشوری که خواست می‌تواند سفر کند اما فردی که به واکسن دسترسی نداشته است این امکان را نداشته باشد، که این نوعی تحقیر کشورها است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سبد واکسن کوواکس ما 16.8 میلیون دز واکسن خریداری کرده‌ایم که تاکنون تنها دو میلیون از این تعداد تامین شده است. واکسن داخلی در صورت گرفتن مجوزها در تیرماه حدود 3 میلیون، در مردادماه به شش میلیون و در ادامه به هشت میلیون جهت تزریق خواهد رسید.

تزریق دوز اول واکسن کرونا به همه گروه‌های هدف تا پایان سال

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: ما قطعا تا پایان سال دز اول واکسن را به همه گروه‌های هدف خواهیم زد، اما اکنون استراتژی دولت باید این باشد که با چین قرارداد ببندیم تا واکسن این کشور که برای کودکان 5 سال به بالا تایید شده است را خریداری کنیم زیرا دانش‌آموزان به جهت دوری از مدرسه در حال آسیب هستند.

وی با بیان این‌که فردی که واکسن زده است ناقل و حامل ویروس است و می‌تواند خانواده را دچار کند، بیان داشت: در دنیا تحقیق شده است که رستوران‌ها بیشترین انتقال ویروس را انجام می‌دهند، بنابراین یکی از مکان‌هایی که باید دقت شود تا انتقال ویروس در فضای دانشگاهی در آن رخ ندهد، سلف سرویس‌ها و غذاخوری‌های دانشجویان و اساتید است. بهتر است غذاها را به شکل بیرون بر در اختیار دانشجویان قرار دهند، در فضای دانشگاهی نیز در فضای بسته اصلا غذا سرو نشود و در فضای باز صورت گیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
X
آگهی تبلیغاتی