×
سیاسی
شناسه خبر : 69363
تاریخ انتشار :

آغاز نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دقایقی پیش با حضور 35 کشور عضو این شورا آغاز به کار کرد و موضوع ایران و برجام در کانون توجه این نشست قرار دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: این نشست به صورت مجازی و به اصطلاح پشت درهای بسته برگزار خواهد شد. رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طبق روال معمول، سخنانی را در خصوص فعالیت‌های آژانس در ابتدای نشست مطرح خواهد کرد.

بر اساس برنامه اعلام شده ، مدیرکل آژانس ساعت 12 امروز به وقت محلی اروپا در نشست خبری با رسانه‌های شرکت خواهد کرد.

دیروز سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین با اشاره به نشست شورای حکام و موضوع ایران هشدار داده که هرگونه دخالت خارجی در مذاکرات وین و برجام جایز نیست.
میخائیل اولیانوف دو گزارش اخیر آژانس درباره بازرسی و راستی آزمایی برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران را چندان مطلوب ندانست، اما فزود: انتظار می‌رود که در این زمینه خلط مبحث زیادی صورت نگیرد. همه درک می‌کنند که دخالت در مذاکرات وین پیرامون برجام جایز نیست.

این نشست درحالی برگزار می‌شود که آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادعاهایی را درباره آنچه فعالیت های هسته ای اعلام نشده در مکان هایی در ایران خواند مطرح کرده است. دو طرف اوایل اسفندماه پارسال به توافقی دست یافتند که بر پایه آن تهران در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ ها و صیانت از حقوق ملت ایران» تعهدات داوطلبانه برجام از جمله اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده و دوربین‌های نظارتی برخی از مراکز هسته‌ای را تا سه ماه از دسترس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور نگه می‌دارد.

مقرر گردید که اگر تحریم های آمریکا ظرف سه ماه به طور کامل لغو شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس می گذارد، در غیر اینصورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد.  موعد این تفاهم هفته پیش به پایان رسید و با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته،  دو طرف توافق کردند تا ضبط داده های دوربین ها در ایران حداکثر تا یکماه دیگر تمدید شود.

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی در وین در این باره به خبرنگاران گفت: داده های سه ماه گذشته همچنان در اختیار سازمان انرژی است و به آژانس منتقل نمی شود. داده های یک ماه پیش روی نیز صرفا نزد ایران خواهد ماند. در رابطه با حذف یا انتقال داده ها، همان شرایط تفاهم مشترک سه ماهه همچنان حاکم خواهد بود.

نماینده ایران به کشورهای طرف مذاکره توصیه کرد تا از این فرصت که بر اساس حسن نیت ایران فراهم شده است، در جهت لغو کامل تحریم ها به گونه ای عملی و قابل راستی آزمایی استفاده کنند.

این در حالی است که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه گذشته با انتشار گزارشی برای اعضای شورای حکام به محدود شدن دسترسی‌های تکمیلی بازرسان آژانس اشاره و عنوان کرد که این مساله به طور جدی توانمندی آژانس برای اطمینان از صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

درفرازهایی از این گزارش آمده است؛  آژانس از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ به داده های جمع آوری شده توسط تجهیزات نظارتی خود دسترسی نداشته است؛ ایران پروتکل الحاقی را اجراء نکرده است و همچنین اظهارنامه های خود در این رابطه را بروز رسانی نکرده است؛  آژانس قادر به انجام هیچ دسترسی تکمیلی تحت پروتکل الحاقی در سایت ها و اماکن ایران نبوده است؛  آژانس قادر نبوده است تا دسترسی روزانه از فردو و نطنز انجام دهد.

این درحالی است که به گفته غریب آبادی، گزارش آژانس مبین اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت است. وی به خبرنگاران گفت: آنچه که ایران انجام داده است، در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت بوده و این گزارش نیز به خوبی مبین اجرای تصمیم ۲۳ فوریه ایران است.

سفیر و نماینده دائم ایران در این گفت‌وگو تصریح کرد: آمار و ارقامی که در این گزارش درخصوص نصب ماشین ها و یا ذخایر اورانیوم غنی شده آمده است، یا بر اساس برآوردهای آژانس بوده و یا اینکه در چارچوب راستی آزمایی های پادمانی حاصل شده است و ارتباطی با اقدامات فراپادمانی ندارد.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی امیدواری است که مذاکرات وین درباره احیای برجام ظرف یک ماه اینده به نتیجه برسد تا با اجرای پروتکل الحاقی از سوی تهران نیازی به تفاهم جداگانه برای بازرسی و راستی آزمایی درخصوص برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران نباشد.  به گفته وی تفاهم یادشده یک چاره موقت است تا از حذف اطلاعات درباره فعالیت‌های اتمی ایران جلوگیری شود

در همین حال علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران طی نامه‌ای درخصوص سرنوشت تفاهم فنی مشترک که در سوم خردادماه منقضی شد به گروسی نوشت: همانگونه که گفتم، ایران این بار تصمیم گرفت تا تفاهم فنی مشترک را تمدید نکند، اما با هدف تمهید فرصت بیشتر برای ایجاد پیشرفت و به نتیجه رساندن گفتگوهای فنی ایران و آژانس، ثبت و نگهداری داده ها را برای یک ماه دیگر ادامه دهد

این نامه به تعاملات موجود فی‌مابین ایران و آژانس در حوزه پادمان نیز پرداخته و در آن آمده است: “ایران تاکنون حداکثر تلاش خود را در همکاری با آژانس به شیوه ای محتوایی و با ارائه توضیحات و پاسخ های ضروری بعمل آورده است. ما از آمادگی آژانس برای تعامل فعالانه و متمرکز با ایران با هدف حل و فصل چند موضوع پادمانی، بدون تاخیر، استقبال می کنیم و بطور جدی انتظار داریم که این تعامل متقابل، بزودی منجر به نتیجه عملی در این زمینه شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سوء استفاده از حسن نیت ایران به نفع هیچکس نیست!
چهارشنبه 1401/03/18 ساعت 16:09
نورنیوز بررسی کرد؛
سوء استفاده از حسن نیت ایران به نفع هیچکس نیست!
با توجه به رفتارهای سیاسی و غیرحقوقی آژانس و سوء استفاده مدیرکل آژانس از حسن نیت ایران، مسئولیت شرایطی که در آینده ایجاد خواهد شد مستقیما متوجه شخص آقای گروسی است که باید پاسخگوی این اتفاقات باشد.
جبران لغو سفر بایدن به تل‌آویو با پاس گل گِروسی به بِنِت!
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 21:56
نورنیوز بررسی کرد؛
جبران لغو سفر بایدن به تل‌آویو با پاس گل گِروسی به بِنِت!
سفر پرحاشیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فلسطین اشغالی به فاصله چند روز قبل از برگزاری نشست شورای حکام آژانس، پاس گلی استثنایی به بنت بود که برای مشخص شدن مابه‌ازای آن برای گروسی باید منتظر ماند.
اسلامی: گروسی اراده جدی برای
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 19:30
اسلامی: گروسی اراده جدی برای "قانع کننده" توصیف کردن پاسخ های ما ندارد
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اراده جدی برای "قانع کننده" توصیف کردن پاسخ های ما ندارد. آژانس بین المللی انرژی اتمی به گزارش های اطلاعاتی دشمنان ما و در راس آن ها اسرائیل استناد می کند.
گروسی: نمی‌خواهیم همکاری بین ایران و آژانس کاهش یابد
دوشنبه 1401/03/16 ساعت 19:14
گروسی: نمی‌خواهیم همکاری بین ایران و آژانس کاهش یابد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران تصریح کرد که تصمیم‌گیری درباره قطعنامه علیه ایران به شورای حکام بستگی دارد و خواهان کاهش همکاری بین ایران و آژانس نیست.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تساوی 3-3 مقابل ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
خبر خوش برای بازنشستگان؛ جزییات نحوه خرید اقساطی کالا و سفرهای یارانه ای
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
حملهٔ آمریکا به یک بندر نفتی در غرب یمن+فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی
گام بلند تراکتور برای قهرمانی 4 - 0 شمس آذر | جشنواره گل ها در لیگ برتر ایران
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیکو بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
X
آگهی تبلیغاتی