×
سیاسی
شناسه خبر : 67657
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات 1400؛ مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح

سه شرط لازم شامل کارنامه-برنامه-تیم کارشناسی اضلاع مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند که در کنار شروط کافی زمینه بهره مندی مثبت از ظرفیت انتخابات برای در ایجاد تغییر و تحول واقعی در مدیریت کلان کشور را فراهم خواهد کرد

نورنیوز-گروه سیاسی: بستر انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما فرصتی است برای جابجایی و تغییردر مدیریت کلان کشور است. این جابجایی در هسته قدرت به صورت ذاتی نه مثبت است و نه منفی و ارزیابی تاثیرگذاری آن در نظام حکمرانی بستگی تام به نتیجه تغییرات دارد. فرآیند انتخابات و جابجایی حاصل از آن اگر با ویژگی هایی خاص و شرایطی معین صورت پذیرد میتواند منجر به ایجاد تغییر و تحولات مثبت در عرصه حکمرانی شود.
در غیر این صورت آنچه اتفاق خواهد افتاد تکرار روندهای اجرایی سابق و تنها تغییر در ظواهر و رسوب حسرت بار شعارهای بدون عمل در ذهن جامعه خواهد بود و موجب شکل گیری تناقض در ماهیت و ضرورت  انتخابات نیز می شود.

میتوان اولین شرط لازم برای رسیدن به موقعیت مطلوب در انتخابات را دقت بر روی کارنامه مدیریتی و اجرایی کسانی دانست که خود را برای مدیریت قوه مجریه کاندیدا می کنند.آنچه در این مرحله اهمیت دارد توجه به کارنامه و نه فقط سوابق افراد است. سابقه اجرایی افراد عموما پرو پیمان تر از کارنامه ایشان است زیرا به هر ترتیب افرادی که خود را شایسته ریاست جمهوری می‌دانند و از فیلتر شورای نگهبان هم عبور کرده‌اند، مسئولیت های ریز و درشت زیادی در گذشته سیاسی خود داشته اند.

اما لزوما داشتن این رزومه نشان دهنده موفق بودن در آن موقعیت ها نیست. به همین دلیل است که شرط اول، بررسی کارنامه کاندیدای ریاست جمهوری و سنجش میزان موفقیت وی در پست های اجرایی و مدیریتی که در گذشته داشته است بر اساس شاخصهای عینی و قابل اندازه گیری است.

کارنامه هر شخص نشان دهنده میزان توانمندی مدیریتی، مشارکت جویی،انعطاف پذیری ، تعامل گرایی، همگرایی، تحول خواهی ، ریسک پذیری و قدرت اقناعی و دیگر موارد مهم شخصیتی است و تک تک این موارد نقش کلیدی در هدایت قوه مجریه دارد.

شرط دوم، داشتن برنامه برای رسیدن به شرایط مطلوب و اصلاح معایب و کاستی های ساختاری و غیر ساختاری است. شخصی که خود راشایسته قرار گرفتن در جایگاه بسیار مهم  ریاست جمهوری یک کشور تصور میکند باید ضمن شناخت کامل و ریشه ای مشکلات، فرصتها و تهدیدات،برای حل و رفع چالشهای اصلی و اولویت دار، دارای برنامه و طرح مجمل و مفصل و قابل اجرا باشد نه اینکه در شعارها و ایام انتخابات با گفتن کلیات و مطالب کلیشه ای و یا به نمایش گذاشتن برنامه های غیر منسجم و جزیره ای تنها به دنبال تحریک رای دهندگان و کسب آرا باشد. 

باید در این مرحله دقت داشت که درک ساده‌سازانه از حکمرانی، خود مانع بزرگ اصلاح و بهبود حکمرانی درکشور است، چرا که درک ما از مسائل حکمرانی را کاریکاتوری کرده و نتیجتا راه‌حل‌ها نیز علی‌رغم صرف هزینه‌ها و منابع، منجر به بهبود اوضاع نمی‌شود و می‌شود آنچه تاکنون شده است. تجربه ۴۲ ساله حکمرانی به ما نشان می‌دهد که مسائل کشور،  راه‌حل‌های یک‌شبه و کوتاه‌مدت ندارد و به آسانی فشردن یک دکمه و چرخش یک کلید و گشایش یک قفل نیست.بر این اساس بسیار روشن است که کسانی که این تصور از حکمرانی و توانایی‌های فی‌الفور از خود در حل مسائل را ایجاد می‌کنند یا بی‌اطلاع‌اند یا دنبال فریب مردم‌اند.

برای نمونه کاندیداهای ریاست جمهوری در این دوره قاعدتا علاوه بر حوزه هایی که بیشتر شناخته شده اند باید برای حل بحران های پیش رو  و موضوعاتی که در سالهای آینده، کشور با آنها درگیر خواهد بود،برنامه جامع بلند مدت و دقیق و عملیاتی داشته باشند . برای مثال در حوزه محیط زیست و مسئله کم آبی یا ریزگردها بیان کلیات، دردی دوا نمی کند و بیشتر نشان دهنده عدم تسلط و توجه کافی به این مسائل و بحران های مهم آینده است. همچنین مسائل مهم دیگری در حوزه اقتصادی، کیفیت معیشت،اجتماعی و فرهنگی، سیاست خارجی و....نیز از ان جمله است.

شرط سوم که شاید اهمیت آن بیشتر از دو شرط قبل باشد و در واقع تکمیل کننده پازل انتخابات مطلوب به حساب می اید این است که شخص کاندیدای ریاست جمهوری با همراهی و همکاری و استفاده از ظرفیت های کدام تیم فکری و اجرایی به دنبال تحقق برنامه های خویش است. توجه به ویژگی‌های اعضای اتاق فکر، تیم‌های کارشناسی و در نهایت اعضای کابینه کاندیداهای ریاست جمهوری برای اداره امور کشور امری لازم و ضروری است. مطالبه معرفی همراهان و کارشناسان و تیم اجرایی کاندیدای ریاست جمهوری اگر به قاعده تبدیل شود به مرور تنها افرادی خود را شایسته حضور در عرصه انتخابات خواهند یافت که از قبل به فکر برنامه مدون و کادر متخصص اجرایی بوده و با مطالعه و تفکر عملیاتی قدم در عرصه انتخابات بگذارند.

در این صورت انتخابات از دعواهای سیاسی بیشتر فاصله خواهد گرفت و برنامه‌محوری و موضوع مهم گردش نخبگان در ان به یکی از ارکان انتخابات ریاست جمهوری تبدیل خواهد شد. از سویی؛ چون منطقا نامزدهای ریاست جمهوری در همه امور مربوط به کشورداری سررشته تخصصی ندارند، معرفی همکاران و تیم مشورتی و اجرایی می‌تواند نمایی کلی از مسیری که توسط آنها طی چهار سال آینده طی خواهد شد را به مردم نشان داده و روند انتخاب صحیح را از غلتیدن به دام شعارزدگی مصون دارد.

در حوزه سیاست و قوه مجریه رییس دولتی که توان جذب نخبگان و مدیران کارآمد و بهره گیری از مشاوره و قابلیت های مدیریتی و اجرایی آن ها را نداشته باشد در نهایت در عملیاتی کردن برنامه ها و شعارهای خود با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

پشتیبانی و هم افزایی نخبگانی نه تنها ضریب موفقیت دولت در رسیدن به اهدافش را افزایش خواهد داد بلکه تاثیر مستقیم در بالارفتن مشروعیت تصمیمات کلان حاکمیتی نزد مردم و افکار عمومی ایجاد خواهد کرد.
پشتیبانی و حمایت نخبگان فکری و مدیریتی جامعه از برنامه های دولت به واسطه نقش فعالی که در تنظیم آن داشته اند، قطعا باعث افزایش اعتماد عمومی و پذیرش تبعات تصمیمات سخت اما کارشناسی در جهت اصلاحات اساسی در حوزه های گوناگون خواهد شد.

بر این اساس؛ اینکه هر نامزد در کنار ارائه برنامه‌های خود باید تیم اجرایی آن برنامه‌ها را نیز به مردم معرفی کند باید به یکی از مطالبه‌های جدی نخبگان و رسانه‌ها از کاندیداهای ریاست جمهوری تبدیل شود.
در نهایت میتوان گفت سه شرط اساسی کارنامه-برنامه-تیم کارشناسی، شاید شروط کافی برای بهره مندی مثبت از ظرفیت انتخابات در ایجاد تغییر و تحول در مدیریت کلان کشور نباشند اما قطعا درردیف شروط لازم این فرآیند هستند.به همین دلیل توجه به آنها از طرف ناظران و اهالی اندیشه و رسانه میتواند تا حدود زیادی آسیب های ناشی از تغییرات تکراری و بی فرجام مدیریتی در کشور را کاهش دهد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 12:50
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.
انتخابات 1400؛ شکل گیری افکار عمومی  در کدام شبکه اجتماعی اتفاق می افتد؟
چهارشنبه 1400/01/18 ساعت 14:14
علی غیاثیان
انتخابات 1400؛ شکل گیری افکار عمومی در کدام شبکه اجتماعی اتفاق می افتد؟
صدر شبکه های اجتماعی که شهروندان ایرانی نسبت به آنها استقبال زیادی نشان داده اند، اینستاگرام قرار دارد. اینستاگرام، فضایی برای رخ نمایی و نمایش است. از اینرو که شبکه ای مبتنی بر تصویر است و کمتر می توان در آن، مسایل سیاسی عمیق و تحلیلی را مورد استقبال عمومی مشاهده کرد.
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
پنج‌شنبه 1399/12/28 ساعت 10:42
علی میرزاخانی
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
رئیس‌جمهور خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ اکنون که جریانات مختلف سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات 1400 خیز برداشته‌اند، این سوال حائز اهمیت شده است؛ اما آیا سوال درستی است؟
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
چهارشنبه 1399/12/20 ساعت 14:19
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
نتایج منتشر شده از یک نظر سنجی نشان می‌دهد مردم ایران انتظاراتی با محوریت عدالت و اقتصاد از دولت آینده دارند، همچنین بخش قابل توجه‌ای از مردم انتخابات ریاست جمهوری را بر حل مشکلات کشور موثر ارزیابی می‌کنند
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
دوشنبه 1399/12/11 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
یکی از موضوعاتی که این روزها در لابلای مباحث انتخاباتی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به وفور یافت می‌شود، دوقطبی‌سازی بر اساس پیشه و لباس نامزدها فارغ از ارزیابی عملکرد آنهاست، به این معنا که طرف را صرف بر تن داشتن لباس نظامی، طلبه، دانشگاهی یا... از دایره صلاحیت خارج کرده و دوقطبی این و آن راه انداخته‌اند.
انتخابات 1400؛ از مطالبات عمومی تا شرایط داخلی و بین‌المللی
یکشنبه 1399/11/12 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ از مطالبات عمومی تا شرایط داخلی و بین‌المللی
شیوه «مقابله با همه‌گیری کرونا»، «ساماندهی اوضاع معیشتی و اقتصادی»، «خنثی‌سازی تحریم‌ها و تبدیل حربه تحریم به ابزاری بی‌اثر» و «تقویت وحدت و انسجام ملی برای حرکت به سمت گام دوم انقلاب» اصول چهارگانه‌ای است که معادلات پیرامون انتخابات ریاست جمهوری حول آن شکل خواهد گرفت.
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
یکشنبه 1399/11/05 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره از اولویت‌های اصلی شهروندان بوده است، لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده، بار دیگر آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
X
آگهی تبلیغاتی