×
فرهنگی
شناسه خبر : 67611
تاریخ انتشار :

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

محققان پژوهشگاه رویان موفق شدند تحقیقات در زمینه جلوگیری از رشد تومور مغزی با سلول‌های بنیادی را به نتیجه برسانند و اکنون آماده ورود به فاز 2 کارآزمایی بالینی هستند.

نورنیوز-گروه جامعه: دکتر مرضیه ابراهیمی مجری طرح «درمان تومورهای مغزی با سلول‌های ایمنی»گفت: یکی از پروژه‌هایی که در پژوهشگاه رویان در گروه سلول‌های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان انجام شد تحقیقات در زمینه درمان تومورهای مغزی بود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان افزود: هدف از این مطالعات این بود که بتوانیم تومورهای مغزی را با استفاده از سلول‌های ایمنی فعال شده بعد از عمل جراحی هدف قرار دهیم.

ابراهیمی اضافه کرد: تومورهای مغزی «گلیوبلاستوما» بسیار بدخیم هستند که با جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی، بیمار، بهبودی کامل نمی‌یابند و متأسفانه بیماران مبتلا، از طول عمر پایینی برخوردار هستند.

به گفته مسئول گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان، سیستم ایمنی در همه افراد مسئول مبارزه با انواع سلول‌های توموری است، چنانچه به هر دلیلی این سیستم کارایی خود را از دست بدهد، امکان بروز سرطان در افراد زیاد خواهد شد.

ابراهیمی با بیان اینکه ما در صدد بر آمدیم تا از قانون طبیعت برای درمان تومور مغزی استفاده کنیم، گفت: به این منظور سلول‌های ایمنی را از خویشاوند بیمار جدا کرده و آن را در آزمایشگاه تقویت کرده و سپس در چندین نوبت این سلول‌ها را به ناحیه توموری پس از جراحی تزریق کردیم.

وی افزود: چون بعد از جراحی تومورها رشد می‌کنند از این رو هدف قرار دادن این سلول‌های سرطانی با سلول‌های ایمنی (نیک سل‌ها) می‌تواند رشد آنها را متوقف کند.

هدف قرار دادن تومور مغزی با سلول ایمنی

این محقق با بیان اینکه مطالعات حیوانی این پروژه به خوبی نشان داد که تومور هدف قرار گرفته و از بین می‌رود و نتایج خوب بوده است، گفت: نتیجه مطالعات انسانی نشان داد تزریق سلول برای بیمار بدون عارضه بوده و ایمن است؛ همچنین مطمئناً سلول درمانی در بقای بیمار تأثیرگذار است. دارودرمانی بر سایر اعضای بدن تأثیرات منفی می‌گذارد، در حالی که عارضه‌ای از تزریق نیک سل‌ها در کارآزمایی دیده نشد.

به گفته ابراهیمی فاز اول مطالعات انسانی این نوع درمان سلولی به پایان رسیده است و پروژه آمادگی ورود به فاز دوم مطالعات بالینی را در انسان دارد تا بتوان اثربخشی دارو را نیز بررسی کرد.

وی تاکید کرد: به منظور انجام فاز دوم و سوم، نیازمند اخذ مجوزهای لازم از کمیته اخلاق وزارت بهداشت و نیز سرمایه گذاری کلان بخش خصوصی در این حوزه هستیم.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان ادامه داد: اگر فاز دوم با موفقیت انجام شود و سازمان‌های مجوز دهنده نتایج را بپذیرند سلول درمانی برای بیماران با بدخیم‌ترین نوع سرطان آغاز می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه جنگیدن با این بیماری در تمام دنیا و در تمام سنین سخت است، گفت: با این پروژه متوجه شدیم که با استفاده از سلول‌های ایمنی، سلول‌های بدخیم باقی مانده در بدن بیمار را می‌توان از بین برد و جلوی رشد آنها را گرفت. با این وجود باید مطالعه در فاز دوم و بر روی تعداد بیشتری از بیماران مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.

تحقیقات درمان تومور با سلول‌های ایمنی در کشورهای دیگر

ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون چنین تحقیقاتی در کشورهای خلیج فارس و خاورمیانه انجام نگرفته گفت: تحقیقات مشابه در کشورهای آمریکا، ژاپن و آلمان نیز در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه درمان‌های مبتنی بر سلول معمولاً بسیار پر هزینه است و علاوه بر اجرای دقیق و علمی، نیازمند حمایت‌های کلان مالی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب هستند، اعلام کرد که در صورت عدم حمایت مالی قادر به بی مارگیری نیستیم و متأسفانه ممکن است که حتی مطالعه ادامه نیابد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان گفت: ورود خیرین حوزه سلامت و یا مشارکت بخش خصوصی برای رسیدن به درمان‌های منحصر به فرد در حوزه سرطان ضروری است.

وی ادامه داد: به عبارت بهتر با توجه به افزایش بیماری‌های سرطان در کل دنیا همه کشورها در حال سرمایه‌گذاری‌های کلان برای درمان این بیماری هستند. از آنجا که سلول درمانی از جمله روش‌های نوین و با تکنولوژی بالا محسوب می‌شود، کمتر کشوری حاضر به انتقال تکنولوژی آن است چرا که منبع درآمدزایی بالایی برای آن کشور محسوب می‌شود.

محقق پژوهشگاه رویان اضافه کرد: به طور حتم دستیابی به درمان‌های مؤثر سلولی به افزایش سلامت مردم یک کشور بلکه به توریسم درمانی کمک می‌کند. به این ترتیب سرمایه گذاران می‌توانند با امید بیشتری به بازگشت سرمایه خود در این حوزه امیدوار باشند.

ابراهیمی افزود: در فاز دوم و سوم 20-50  بیمار برای اثبات نتیجه تحقیقات وارد می‌شوند. اگر امسال این کارآزمایی آغاز شود می‌توانیم تا پایان سال 1401 نتیجه را مشخص کنیم.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ناکامی صهیونیست‌ها در مهار آتش+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
گروسی:ایران دنبال بمب اتم نیست/ نبود توافق می‌تواند منجر به درگیری نظامی شود
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
ضرب شست قانون به دو سارق هفت‌تیرکش
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش چلوکباب ارزان، یا فروش سَم؟
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه افسانه ای کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
در آستانه دور چهارم مذاکرات، آمریکا به دیپلماسی تهدید روی آورده است
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
پرونده ویژه برای پیگیری قتل زن آرایشگر
پوستر اولین بازی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی
ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!
تحلیلگر شبکه فاکس نیوز: حوثی ها مسبب سقوط جنگنده آمریکایی هستند + فیلم
منافع ملی، خط قرمز است
آیا تکاپوی دولت‌های اروپایی، حاکی از نزدیک بودن توافق ایران و آمریکاست؟
بحران پنهان در خانه بازنشستگان؛با حقوق فعلی فقط می‌شود زنده ماند!
رمز گشایی از ادبیات تهدید آمیز وزیر دفاع آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکرات با ایران
توصیه پلیس فتا به حجاج برای سفر ایمن
«طرحی نو» لازم است
سازمان هواپیمایی با شرکت های متخلف برخورد خواهد کرد
پایان مأموریت مخفی موساد در ایران؛ از اعترافات تا اجرای حکم اعدام
خسارت های ناشی از زمین لرزه در رشتخوار
زمان و شیوه تغییر ساعت کاری ادارات اعلام شد +فیلم
بهمن صالح نیا، پیشکسوت نامدار ملوان بندر انزلی درگذشت + فیلم
وقتی تولید ثروت کمتر از دود سیگار مالیات می‌دهد!
مرثیه سرایی دیدنی "جناب خان" برای قربانیان حادثه بندر شهیدرجایی + فیلم
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ روند شناسایی مفقودین و پرداخت دیه
کالابرگ 1404؛ تداوم یا توقف؛اعتبار جدید چه زمانی شارژ می شود؟
پیش‌فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو در اردیبهشت +جزییات و لینک ثبت نام
تبریک سفارت روسیه به ایران
رقابت برای آینده: کنکور نوبت اول از صبح امروز آغاز شد!
وضعیت اب و هوا امروز 11 اردیبهشت + وضعیت استانها
در حسرت یک قرارداد دائم
اعلام جزئیات کامل هزینه نقل و انتقال خودرو در سال 1404
لامین یامال تاریخی ظاهر شد: ستاره بارسلونا با گل رؤیایی مقابل اینتر
توافق با ایران بسیار مهم است/ گفت‌وگوها به برخی جزئیات فنی رسیده‌
وزیر کار تکلیف کالابرگ را مشخص کرد
یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم
عکس های منتخب جهان، 30 آوریل 2025
شکست ناباورانه النصر مقابل کاوازاکی: پیروزی 3-2 برای تیم ژاپنی در نبرد آسیایی
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404
پایان فوتبال تماشایی ستارگان و درخشش یامال؛ بارسلونا (3) - اینتر (3) + خلاصه بازی
نورنما | طبیعت خشن و بسیار زیبای آبشار کردیت (کردی)
X
آگهی تبلیغاتی