×
سیاسی
شناسه خبر : 67497
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

تهدید اول رژیم صهیونیستی، تضادهای اجتماعی است یا موشک‌های مقاومت؟

اوج گیری در گیریهای نظامی با نیروهای مقاومت تنها در بخش جنوبی رژیم و بالا گرفتن هم زمان بحرانهای اجتماعی در شهرهای مختلف باعث شد که بزرگترین رزمایش نظامی تاریخ شکل گیری رژیم صهیونیستی که چند روز قبل آغاز شده بود، بلافاصله به حالت تعلیق در اید و مجموعه نیروهای ارتش رژیم برای مقابله با حملات نیروهای مقاومت و کنترل بحران داخلی بکار گرفته شوند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: با گذشت 6 روز از بحران کم سابقه در سرزمین‌های اشغالی، امروز می توان این رخداد را از زوایای گوناگون مورد بحث و بررسی قرار داد بویژه آنکه تحولات میدانی و تنشهای رو به تزاید در شهرهای مختلف نشان می‌دهد که توازن قدرت در این منطقه میان ساکنین اصلی آن با رژیم اشغال‌گر کاملا بر هم خورده است.

گرچه این تحولات موجب شده تا جنایت‌کاران صهیونیست افسار پاره کرده و جنایتی کم‌نظیر را به ویژه در غزه رقم بزنند، اما باید توجه داشت که این حجم از عصبیت و جنایت دلیلی جز استیصال و خارج شدن کنترل رخدادها از حیطه مدیریت رژیم ندارد.

درباره چیستی، چرایی و چگونگی وقایع اخیر گزارشها و تحلیلهای متعددی تاکنون منتشر شده است اما آنچه اکنون باید بدان پرداخت روشن شدن ابعادی جدید از ضعف ساختاری ناشی از تضادهای اجتماعی در شهرهای مختلف سرزمین های اشغالی است که پیچیدگی وضعیت جاری را به صورت فزاینده ای افزایش داده است.

رژیم غاصب صهیونیستی هم اکنون بیش از موشک‌های مقاومت در حال ضربه خوردن از تضادهای اجتماعی مخربی است که سرتاپای این رژیم جعلی را درگیر خود کرده است. به بیان دقیق‌تر؛ اسرائیل چون بی ملت است و چیزی به نام دولت ـ ملت که شاخص اصلی ثبات در یک کشور است در این رژیم جعلی وجود ندارد، طبعا کمترین اختلالی در پوسته و هسته ساختار آن، مستقیما هستی آن را نشانه رفته و موجودیتش را تهدید می‌کند. 

اساسا بسیاری از تحلیل‌گران مسائل غرب آسیا به جد معتقدند که عمده شرارت‌های فرامرزی رژیم صهیونیستی با این هدف صورت می‌گیرد که موضوع امنیت و موجودیت را به مسئله اصلی نزد افکار عمومی خود تبدیل کرده و از این رهگذر از تضادهای شکننده درونی عبور کند.

در یک صورت‌بندی کلی می‌توان تضادهای موجود در جامعه اسرائیلی را دستِ کم به چهار دسته «تضادهای نژادی» (میان اشکنازی‌ها، سفاردی‌ها، میزراخی‌ها، فلاشه‌ها، اعراب و...)، «تضادهای مذهبی» (میان یهودیان، مسیحیان، بهایی‌ها و مسلمانان)، «تضادهای فرقه‌ای» (میان فرقه‌های مختلف یهودی با اختلافات بسیار شدید) و «تضادهای سیاسی» (میان احزاب و گروه‌ها که پس از چهار دور انتخابات امکان تشکیل دولت را نیافته اند) تقسیم کرد.

مجموعه این تضادها جامعه به شدت ناهمگون و شکننده‌ای را ایجاد کرده که کوچک‌ترین تلنگری مانند چاشنی بمب عمل کرده و موجب انفجار آن می‌شود. 

بر این اساس؛ نگرانی سردمداران رژیم صهیونیستی و حامیان خارجی آن اکنون بیش از آنکه متوجه موشک‌های مقاومت باشد ناظر بر ناآرامی‌ها و خشونت‌های کم سابقه‌ای است که در بیشتر شهرهای سرزمین‌های اشغالی بروز و ظهور پیدا کرده و ناامنی شدیدی را بر این شهرها حاکم کرده است.

بحرانهای اخیر در سرزمین های اشغالی در حالی آغاز شد که رژیم صهیونیستی بزرگترین رزمایش تاریخ شکل گیری این رژیم را آغاز کرده بود و گفته می شد با استفاده از نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و مجموعه سامانه های ارتش رژیم به مدت یک ماه  ادامه دارد. قرار بود در جریان این رزمایش، توانمندی نیروهای مسلح رژیم در مواجهه با تهدیداتی که از نواحی مختلف می تواند موجودیت اسراییل را به چالش بکشد مورد ارزیابی قرار بگیرد.

اوج گیری در گیریهای نظامی با نیروهای مقاومت تنها در بخش جنوبی رژیم و بالا گرفتن هم زمان بحرانهای اجتماعی در شهرهای مختلف باعث شد که رزمایش فوق بلافاصله به حالت تعلیق در امده و مجموعه نیروهای ارتش رژیم برای مقابله با حملات نیروهای مقاومت و کنترل بحران داخلی بکار گرفته شوند.

هم زمانی این رخدادها، توانمندی نظامی و امنیتی رژیم را در برابر آزمونی واقعی قرار داد و بار دیگر پوچ بودن تبلیغات جاری در مورد قدرت اسراییل برای دفاع از خود را در معرض نگاه جهانیان قرار داد.

علاوه بر این در چند سال اخیر سیاست‌های شرارت‌بار نتانیاهو در منطقه که عمدتا با هدف بحران‌سازی برای تقویت جایگاه خود در ساختار سیاسی اسرائیل دنبال شده، موجب فعال شدن پتانسیل‌های «تادیب شدید» برای از میان بردن توهم قدرت در هیئت حاکمه این رژیم شده است. 

ریشه بحران‌های امنیتی زنجیره‌ای در سرزمین‌های اشغالی مانند انفجار در کارخانه ساخت موتور موشک تامر، اصابت موشک به نزدیک تاسیسات هسته‌ای دیمونا، انفجار و آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت حیفا، حملات گسترده سایبری و... که حاکمان رژیم صهیونیستی تلاش کردند آنها را به تصادف و حادثه نسبت دهند بدون شک نمی‌تواند با رخدادهای جاری در سرزمین‌های اشغالی بی‌ارتباط باشد.

اکنون به اذعان کارشناسان سیاسی و رسانه‌های حامی اسرائیل، هیئت حاکمه این کشور در مدیریت بحران‌های امنیتی گسترده در شهرهای مختلف با عجز و ناتوانی روبرو شده و کنترل این بحران‌ها از دست دولت خارج شده است.

قدرت دفاعی اسرائیل نیز که با تبلیغات اغراق‌آمیز درباره سامانه گنبد آهنین سعی در غیر قابل نفوذ جلوه دادن آن بودند، اکنون با موشک‌های ارزان قیمت و ابتدایی مقاومت فلسطین به چالش کشیده شده و حیاتی‌ترین بخش‌های آن با اصابت این موشک‌ها منهدم شده و یا خسارت‌های جدی دیده است.

صرف نظر از ضعف سامانه گنبد آهنین، هزینه‌های سرسام‌آور آن نیز به عنوان معضلی جدید پیش روی دولت صهیونیستی که به شدت زیر فشارهای اقتصادی است قرار گرفته است.

هر کدام از موشک‌های سامانه گنبد آهنین که برای هدف قرار دادن موشک‌های مقاومت شلیک می‌شود حداقل 80 هزار دلار قیمت دارد در حالی که موشک‌های مقاومت با هزینه‌ای کمتر از1000 دلار تولید می‌شوند.

نتیجه میدانی بحران اخیر در سرزمین‌های اشغالی هر چه باشد به تولد تفکر جدیدی در منطقه ختم خواهد شد و آن اثبات این واقعیت است که نمی‌شود با زور پول، اسلحه و حمایت سیاسی و امنیتی، تفکر و ساختاری ساختگی و جعلی را به یک ملتِ با پیشینه، اصیل و با انسجام اجتماعی و اعتقادی بالا تحمیل کرد و امیدوار بود که این شجره بی‌ریشه بتواند در سنگلاخ ظلم، بی‌عدالتی و تجاوز به حقوق دیگران، پایدار و استوار بماند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
قدرت‌نمایی مقاومت در برابر رژیم تا دندان مسلحِ کودک‌کُش
سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 19:27
نورنیوز بررسی کرد؛
قدرت‌نمایی مقاومت در برابر رژیم تا دندان مسلحِ کودک‌کُش
اگر جنگ پیشین میان غزه و رژیم صهیونیستی موجب تزلزل در ساختار حکومت اسرائیل شد و به برگزاری چهار انتخابات بی نتیجه انجامید، بعید نیست که تداوم جنگ کنونی یا بروز هرگونه جنگ در آینده بتواند آن را تا نابودی کامل پیش ببرد.
جنایت عریان اسرائیل علیه ملت فلسطین؛ شاید آزمون آخر برای سازش‌کاران عرب!
دوشنبه 1400/02/27 ساعت 19:06
نورنیوز بررسی کرد؛
جنایت عریان اسرائیل علیه ملت فلسطین؛ شاید آزمون آخر برای سازش‌کاران عرب!
حال با توجه به اثبات پوشالی بودن قدرت ادعایی اسرائیل، به نظر می‌رسد دولت‌های محافظه‌کار عرب که با چراغ سبز محور سعودی ـ آمریکایی و سوار بر موج ایران‌هراسی به آشکارسازی روابط با جرثومه شیطان در جلوی دوربین‌ها تن دادند، اکنون نباید فرصت این آزمون حساس را برای فرار از این ننگ ابدی از دست بدهند، آزمونی که با توجه به قرائن موجود، بعید نیست آزمون آخر باشد!
پیشنهاد ظریف به سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با جنایت اسرائیل
یکشنبه 1400/02/26 ساعت 16:58
پیشنهاد ظریف به سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با جنایت اسرائیل
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست اضطراری مجازی وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی با تاکید بر اینکه باید کارزار نهادینه شده حقوقی و سیاسی علیه رژیم آپارتاید صهیونیستی ایجاد کنیم گفت: جمهوری اسلامی ایران، مانند همیشه، دست دوستی خود را به سوی همه شما دراز می‌کند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ازدحام جمعیت در آیین مذهبی؛ فاجعه‌ای دیگر در هند
مرگی در سایه انفجار؛ زن مرموز در سالونیک چه می‌خواست؟
برق مشترکان پُرمصرف در تهران، از امروز قطع می‌شود!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | توقیف خودرو و ضبط گواهینامه راننده متخلف در تبریز
رصد میدانی نشان از تخلف گسترده در اجرای طرح کالابرگ دارد! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی در دل شب
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 / ثبات قیمت شکست
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است؛
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ در تمامی مراکز شهر تهران امکان‌پذیر شد
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای بیماری صعب العلاج بیل گیتس از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
عکس عجیب ترامپ در لباس پاپ
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
حملات پی در پی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی یمن+فیلم
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
تی تی ها خیلی زود قهرمانی را جشن گرفتند| تراکتور 4 - 0 شمس آذر
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
گزارش تصویری | راهپمایی و اعتراضات کارگران در روز جهانی کارگر در نقاط مختلف جهان
X
آگهی تبلیغاتی