×
فرهنگی
شناسه خبر : 67285
تاریخ انتشار : شنبه 1400/02/18 ساعت 14:40

شناسایی 13576 بیمار جدید کرونایی/283 نفر دیگر قربانی شدند

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، آخرین آمار کرونا در شبانه روز گذشته را اعلام کرد.

نور نیوز- گروه جامعه: از دیروز تا امروز18 اردیبهشت 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 هزار و 576 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 26 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید 19در کشور به دو میلیون و 640 هزار و 670 نفر رسید.

متأسفانه در طول 24ساعت گذشته،283 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به 74 هزار و 524 نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون دو میلیون 92 هزار و 381 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

پنج هزار و545 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون 16 میلیون و929 هزار و 609 آزمایش تشخیص کووید 19 در کشور انجام شده است.

در حال حاضر 46شهر کشور در وضعیت قرمز، 263 شهر در وضعیت نارنجی، 139شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

بررسی دقیق آمارها و اطلاعات تایید شده از شرایط همه‌گیری پیک‌چهارم کرونا در سراسر ایران نشان می‌دهد در بسیاری از مناطق سیر نزولی و تثبیت شرایط تجربه شده است اما در برخی مناطق علی‌رغم تمام تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌ها این روند سرعت مناسب را به خود ندیده است.

این درحالی است که براساس گفته‌های سعید نمکی، وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید در استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان و قم ردپای ویروس آفریقای جنوبی دیده شده و ویروس هندی هم براساس اطلاعات تایید شده است.

نمکی همچنین درباره ورود یک نوع جهش یافته ویروس هندی که به ویروس هندی کالیفرنیایی مشهور شده به شمالغرب تصریح کرد: با دریافت اخباری مبنی بر ورود این نوع از ویروس جدید که کمتر از یک ماهه است رسماً شناخته شده تیم‌های تخصصی تشکیل و ورود سه مورد از این نوع ویروس در شهرستان‌های ماکو و شوت تایید شد.

وی در ادامه اظهار کرد: ویروس‌های جهش یافته جدیدی که شناسایی شده‌اند متاسفانه به درمان‌های موجود پاسخ مناسبی نشان نمی‌دهند و به دلیل تهاجمی‌تر شدن آنها درصورت شیوع خسارات سنگینی ایجاد خواهند کرد، به همین دلیل درصورتی که پیک‌پنجم گرفتار این نوع از ویروس باشیم نمی‌توان بر تاب‌آوری نظام بهداشت و درمان کشور قسم خورد.

سخنان وزیر بهداشت درحالی مطرح شد که حسن روحانی، رئیس دولت تدبیر و امید نیز در جلسه کمیته‌ های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مدیریت پیک‌چهارم کرونا خوشبختانه به نتیجه‌رسیده و در بسیاری از شهرها روند ابتلا سیرنزولی داشته، اما دربرخی مناطق همچنان شاهد سیرصعودی بیماری هستیم که این موضوع هم باید با افزایش سطح کنترل اجرای محدودیت‌ها و همراهی مردم مدیریت شود.

روحانی درباره احتمال آغاز پیک‌پنجم و شرایط واکسیناسیون همگانی نیز تاکید کرد: تمام تلاش دولت تثبیت و مدیریت شرایط است اما نباید فراموش کنیم که حتی با گذر از پیک چهارم و انجام واکسن نمی‌توان تضمینی برای آغاز یک پیک جدید داشته باشیم، به همین دلیل تنها راهکار رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم برای جلوگیری از ایجاد چرخه ابتلا است.

وی تصریح کرد: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد بعد از نزولی شدن آمارها در هر پیک مردم یکبار تمام پروتکل‌ها را فراموش کرده و دوباره مشغول انجام فعالیت‌های عادی خود می‌شوند که این اتفاق یعنی هنوز مردم خودشان را شرایط همه‌گیری وفق نداده و سبک زندگی سازگار با محدودیت‌های مورد نیاز را پیش نگرفته‌اند که تغییر این روند کارویژه‌ اصلی دولت است.

تهران زیر تیغ پیک پنجم

تایید ورود نوع ویروس جهش یافته در بخش‌های از کشور بیانگر این نکته است که درصورت بی‌توجهی به پروتکل‌های موجود احتمال گسترش یکباره این نوع از ویروس و آغاز پیک پنجم وجود دارد و درصورتی که توجه به پروتکل‌های بهداشتی در محدوده‌های فعلی قرار داشته باشد این احتمال قوت بیشتری دارد.

شرایط یاد شده زمانی رنگ‌ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد که وزیر بهداشت ورود و گسترش نوع جهش یافته ویروس را به کارگران خارجی شرکت‌های صنعتی، متخصصان خارجی، ملوان‌ها و همچنین بازرگانان نسبت می‌دهد و تاکید براین نکته دارد که اصولا احتمال بروز پیک‌پنجم در شهرهای صنعتی و کلانشهرها بسیار بیشتر از سایر نقاط کشورمان است و با درنظر گرفتن میزان بالای رفت‌و آمدهای تجاری، اقتصادی و صنعتی در پایتخت شاید اگر بگوییم خطر پیک پنجم بیخ گوش پایتخت است دور از واقعیت نگفته باشیم.

در این زمینه اظهار نظر برخی از مقامات مسئول در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا که معتقدند خوشه‌های تازه ای از همه‌گیری در حاشیه شهر تهران شکل گرفته و اکنون تمامی محلات پایتخت درگیر بیماری شده‌اند شاهد مثالی غیرقابل انکار در این زمینه است که باید برای تهران و البته اجرای حداکثری پروتکل‌های بهداشتی در آن فکر کارآمدتری داشته باشیم.

از سوی دیگر شاید اصلی‌ترین راهکار برای مدیریت اوضاع قبل از بحرانی شدن آن مدیریت جمعیت سیال و رفت و آمدهای درونشهری بخصوص با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی در پایتخت است، چون کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این وسایل کانون‌هایی بسیار نگران کننده برای انتقال ویروس و البته آغاز چرخه ابتلای خانوادگی در میان پرسنل و کارمندان ادارت، سازمان‌ها و کارگاه‌های صنعتی است.

البته در همین شرایط کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند بهترین راهکار برای مدیریت شرایط فعلی و البته جلوگیری از بحران تازه شناسایی و ردیابی بیماران در سطح جامعه است که  اینکار با استفاده از آزمایش‌های مکرر و هدفمند امکان‌پذیر است. از این رو اگرچه در بسیاری از مناطق براساس هماهنگی‌های انجام شده پایگاه‌های تست‌سریع و رایگان دایر شده و مشغول ارایه خدمات به هموطنان است اما بد نیست خود مردم نیز برای حفظ سلامتی خود درصورت بروز علائم مشکوک به نزدیک‌ترین مرکز تشخیصی مراجعه و نسبت به تعیین وضعیت خود اقدام کنند.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
X
آگهی تبلیغاتی