×
فرهنگی
شناسه خبر : 67183
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/02/15 ساعت 10:11

توقف روند افزایشی کرونا در کشور

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن اشاره به توقف روند افزایشی کرونا در کشور در عین حال نسبت به شکل‌گیری تجمعات هشدار داد و گفت: تا زمانی که واکسن برای اکثر مردم تزریق نشود، هر تجمعی می‌تواند سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری شود.

 نورنیوز ـ گروه جامعه: دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روند کاهش کرونا در 15 استان کشور اظهارکرد: البته هنوز هم موارد بیماری زیاد است و در برخی نقاط مراجعه کننده جدید کرونایی رو به افزایش است. در چنین شرایطی تخت‌های ما عمدتا اشغال هستند و ICU ها مملو از بیماران بدحال است ولی توقف روند رو به تزاید خوب است. با این حال نباید سبب شود که دوباره دچار سهل‌انگاری شویم.

وی علت توقف روند افزایشی بیماری را اینگونه توضیح داد: یکی از ویژگی‌های ویروس این است که بین 4 تا 6 هفته در پیک قرار می‌گیرد سپس کم کم روند کاهش را طی می‌کند. از طرفی عده زیادی هم به بیماری مبتلا شدند و تا مدتی مبتلا نخواهند شد همچنین محدودیت‌های مشاغل، ممنوعیت تردد شبانه و... در کاهشی شدن آمار بی‌تاثیر نیست.

این متخصص بیماری‌های عفونی تاکیدکرد: تاکنون شاید یک درصد جمعیت کشور واکسینه شده‌اند پس توقف روند افزایشی بیماری فعلا چندان به واکسیناسیون مرتبط نیست. برای اینکه آثار واکسیناسیون مشهود شود 70 درصد جمعیت یا باید واکسن زده باشند و یا پیشتر به بیماری مبتلا شده و ایمن شده باشند.

وی درباره احتمال تغییر سوش بیماری از ویروس انگلیسی به سایر جهش‌ها اظهار کرد: همه چیز به رفتار مردم بستگی دارد. اگر شال و کلاه کنند و به سفر بروند قطعا ابتلا به گونه‌های جهش یافته هم افزایش خواهد یافت.

مردانی درباره وضعیت دارو و تجهیزات بیمارستانی در شرایط فعلی بیماری گفت: به شکلی مختصر در مورد داروی رمدسیویر کمبودهایی داشتیم اما سایر داروها و تجهیزات در دسترس است. فکر می‌کنم کمبودهای مقطعی برخی داروها هم به دلیل مصرف بسیار بالایی باشد که در نتیجه‌ افزایش تعداد بیماران در این پیک رخ داده است.

وی با اشاره به تجمعات اعتراضی دانش‌آموزان پایه نهم و دوازدهم برای عدم برگزاری حضوری امتحانات نهایی اظهارکرد: از برنامه‌ریزی آموزش و پرورش بی‌اطلاع هستم اما دانش آموزان باید دقت کنند این تجمعات شلوغ اعتراضی باعث گردش ویروس می‌شود این در حالیست که حداقل تجمعات در هنگام برگزاری امتحانات با فاصله گذاری و رعایت پروتکل‌ها است اما در چنین تجمعات اعتراضی احتمالا موضوع فاصله‌گذاری فیزیکی رعایت نمی‌شود و خود به بستری برای گسترش بیماری بدل می‌شود.

مردانی درباره شرایط بیماری در روزهای پیش‌رو باتوجه به تجمعات عید فطر، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و... گفت: تا زمانی که واکسن برای اکثر مردم تزریق نشود، هر گونه تجمعی می‌تواند سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
X
آگهی تبلیغاتی