×
سیاسی
شناسه خبر : 61065
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/12/27 ساعت 16:51

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا لغو تحریم‌ها به موضوعی بغرنج تبدیل شده است؟

طرف‌های غربی با تمرکز بر کلیدواژه تاثیرگذاری انتخابات ریاست جمهوری ایران بر شکل‌گیری بن‌بست موجود، تلاش می‌کنند تا شرایط فعلی را به مسائل داخلی ایران مربوط کنند در حالی که انتخابات 1400 در ایران یک مسئله کاملا داخلی بوده و نتیجه آن هر چه باشد در راهبرد موجود و شیوه پیگیری قانون مجلس تغییری ایجاد نمی‌کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه روز سه‌شنبه ۲۶ اسفند در اظهاراتی از «مشکلات تاکتیکی» و «اوضاع داخلی ایران» به عنوان موانع احیای مذاکرات پیرامون برجام نام برد و اظهارداشت: «بازگشت ایران به اجرای تعهداتش ذیل برجام نقطه آغاز مذاکرات گسترده‌تر بر سر فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران خواهد بود.»

فرانسه پیشتر گفته بود که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیز باید به مذاکرات محلق شوند و لازم است امنیت منطقه، بخشی از مذاکرات جدید هسته‌ای با ایران باشد.

اخیرا طرف غربی برجام اعم از تروئیکای اروپایی و آمریکا، متاثر از اقدام مقابله‌ای ایران در خصوص بدعهدی آنان، بارها از لزوم تمدید و تقویت این توافق به‌منظور طولانی‌تر کردن محدودیت‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران و گنجاندن برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در برجام سخن گفته‌اند.

در همین خصوص؛ «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفته است: انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تاثیری روی مذاکرات هسته‌ای ندارد و دولت آمریکا «سرعت مذاکرات را بر اساس انتخابات ایران تنظیم نمی‌کند، ملاک سرعت این است که تا چه حد این مذاکرات با دفاع از منافع امنیت ملی آمریکا سازگار باشد.»

از سویی؛ اخیرا ۱۴۰ قانون‌گذار آمریکایی نیز در نامه‌ای به وزارت خارجه این کشور خواستار «توافقی جدید و گسترده» با ایران شدند که شامل برنامه موشکی، آزادی زندانیان آمریکایی در جمهوری اسلامی و حمایت ایران از «تروریسم منطقه‌ای» نیز باشد.

این در حالی است که راهبرد ایران کاملا مشخص و اعلام شده است و مبنای آن لغو کامل و جامع همه تحریم‌ها برای بازگشت شرایط به قبل از خروج آمریکا در برجام است.

مهم‌تر اینکه؛ بر خلاف اظهارات وزیر خارجه فرانسه، هیچ مشکل تاکتیکی و فنی در داخل ایران وجود ندارد که این راهبرد را مخدوش کند. همه ارکان نظام مصمم به اجرای قانون مجلس هستند و همگان شاهدند که این قانون با آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد، لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نصب و فعال‌سازی سانتریفیوژهای نسل جدید در حال پیگیری بدون تنازل است.

غربی‌ها به شدت در تلاش‌اند که بی‌عملی و بدعهدی خود را به مسائل داخلی ایران مرتبط کنند تا پوششی باشد برای رهایی از انفعال و مشکلاتی که خودشان ایجاد کرده‌اند

در این میان اظهارات پردامنه و مکرر مقامات آمریکایی در خصوص فعال بودن گفتگوهای غیرمستقیم با ایران نیز  اگرچه از سر انفعال در برابر مواضع قاطع ایران در برابر تداوم زیاده خواهی‌های واشنگتن است اما هدف آن فرار از پاسخگویی در قبال تبلیغات انتخاباتی باید مبنی بر بازگشت این کشور به دیپلماسی است.

طرف‌های غربی با تمرکز بر کلیدواژه تاثیرگذاری انتخابات ریاست جمهوری ایران بر شکل‌گیری بن‌بست موجود، تلاش می‌کنند تا شرایط فعلی را به مسائل داخلی ایران مربوط کنند در حالی که انتخابات ۱۴۰۰ در ایران یک مسئله کاملا داخلی بوده و نتیجه آن هر چه باشد در راهبرد موجود و شیوه پیگیری قانون مجلس تغییری ایجاد نمی‌کند.

کاملا واضح است که بیان مسائل انحرافی از سوی طرف‌های غربی از جمله زمینه‌سازی در خصوص ضرورت تعمیم گفتگوهای برجام به موضوعات موشکی و منطقه‌ای از عدم اراده اروپا و آمریکا برای حل مشکلاتی است که خودشان ایجاد کرده‌اند خبر می‌دهد.

در حالی که غربی‌ها هنوز صورت حساب سنگین بدهی‌شان در مورد عدم اجرای تعهدات برجامی را به ایران پرداخت نکرده‌اند از موضوعاتی صحبت می‌کنند که ایران بارها به صراحت گفته که آنها را خط قرمز می‌داند و حاضر به هیچ‌گونه گفتگو در این موضوعات نیست.

ارزیابی اظهارات غربی‌ها نشان می‌دهد که بن‌بست ایجاد شده و عدم پیشرفت در دستیابی به راه‌کار مورد توافق، به دلیل مشکلات تاکتیکی و فنی داخل ایران نیست بلکه این «راهبرد مزورانه» آنهاست که باعث به نتیجه نرسیدن در مورد اجرای یک توافق‌نامه بین‌المللی با پشتوانه قطع‌نامه سازمان ملل شده و کارنامه شرم‌آوری را برای مدعیان دیپلماسی و صلح و امنیت بین‌المللی رقم زده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
مصوبه افزایش 30 درصدی قرارداد بازیکنان فوتبال لغو شد
دولت با حذف 4 صفر از پول ملی موافقت کرد
وزیر بهداشت: 6 هزار تخت جدید بیمارستانی در سال جاری افتتاح می شود
احتمال همگروهی استقلال و النصر در رقابت‌های آسیایی
فناوری تلفن همراه در ایران وارد 31مین سال شد
جسد پسربچه گمشده در رشت پیدا شد
سخنگوی دولت: تعطیلی شنبه در اختیار استانداران است + فیلم
عکس های منتخب جهان،10 آگوست 2025
5 شرط اصلی نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد
نوری قزلجه: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسب هستند
پزشکیان : همراهی مردم، رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه بود
جنجال بازنشر ویدئو توسط وزیر دفاع آمریکا: چه معنی دارد زنان رای بدهند؟
نورنما | غزه، 92 درصد نابودی
نگرانی دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
عوامل ساختاری نفوذ
تسهیلات ویژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در مسکن مهر
پزشکیان: آثار فرشچیان آینه‌ای تمام‌نما از عشق،‌ ایمان و شکوه فرهنگ ایران اسلامی بود
قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد
دفاتر اسناد رسمی مجازی و سامانه جامع اجرای اسناد راه‌اندازی می‌شود
پوستر باشگاه استقلال برای بازی سوپرجام منتشر شد
آتش‌سوزی مهیب در موکب مرز مهران؛ یک زن جان باخت + فیلم
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
وزیر کار: یارانه 3 دهک حذف می‌شود +یارانه
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای غربی در مورد عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه
از زنگزور تا جاده ترامپ؛ گره ژئوپلیتیکی جدید قفقاز
جزئیات محل خاکسپاری استاد فرشچیان بر اساس آخرین وصیت او +تصویر وصیت‌نامه
قضاوت 2 داور ایرانی در جام جهانی فوتسال زنان
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
رهبر معظم انقلاب با تمدید عضویت اعضای هیات‌امنای کمیته امداد موافقت کردند
پیشنهاد تداوم شناورسازی ساعت کاری ادارات تا 15 مهرماه برای کاهش ترافیک تهران
26 مصدوم و یک فوتی در اثر تصادف رانندگی در پارس‌آباد
X
آگهی تبلیغاتی