×
سیاسی
شناسه خبر : 60934
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

ناکامی نتانیاهو از سفر به امارات و آینده سازش‌کاران عرب

ناکامی نتانیاهو از سفر به ابوظبی نمایان‌گر نگرانی‌های جدی اردن در خصوص سیاست‌های تل‌آویو پس از 27 سال سازش با این رژیم است. این رویداد علاوه بر اینکه برای نخست‌وزیر پرماجرای رژیم صهیونیستی و اهداف انتخاباتی‌اش ناامید کننده است، شاید فرصتی ایجاد کند تا کشورهایی نظیر امارات، از پیمودن کژراه رفته صرف نظر کنند

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که قصد داشت روز پنجشنبه از امارات متحده بازدید‌ کند، از این سفر بازماند. 

علت لغو این سفر اختلافات تل‌آویو با اردن هاشمی عنوان شده که 27 سال پیش روابط خود را با این رژیم برقرار کرده بود، وضعیتی که نشان‌گر ناکامی اعراب از دستیابی به اهدافشان از مسیر سازش با صهیونیزم است.
پس از آنکه امارات عربی متحده و بحرین در سپتامبر 2020 با وساطت دونالد ترامپ توافق موسوم به «ابراهیم» را با رژیم صهیونیستی امضا کردند و مناسبات دیپلماتیک با این رژیم را آشکار ساختند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم با هدف تعمیق این روابط، قصد داشت تا روز پنجشنبه 11 مارس راهی ابوظبی شده و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کند.
حتی برخی رسانه‌های صهیونیستی احتمال داده بودند که در این سفر محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی نیز با حضور در ابوظبی با نتانیاهو دیدار و گفتگو کند، اما به یک‌باره مقامات تل‌آویو از لغو این سفر خبر دادند.  
علاوه بر اهمیت این سفر برای مشروعیت‌بخشی به رژیم اشغالگر قدس، نتانیاهو قصد داشت با هدف افزایش شانس خود در انتخابات زودهنگام (23 مارس) که در کمتر از دو هفتۀ دیگر برگزار خواهد شد، رهسپار امارات شود.
بازدید از امارات که به دلیل محدودیت‌های کرونایی چندین بار به تأخیر افتاده، احتمالاً به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی کمک می‌کرد تا توجه مردم را از پرونده فساد خود و خشم ناشی از پیامدهای اقتصادی بحران کرونا منحرف کند. 
رادیو رژیم صهیونیستی در اپتدا دلیل لغو مجدد سفر بنیامین نتانیاهو به امارات را، نامساعد شدن حال همسر او اعلام کرد. اما ساعاتی بعد منابع خبری پرده از دلیل اصلی لغو این سفر برداشتند. رویترز لغو این سفر را مخالفت اردن با عبور هواپیمای نتانیاهو از حریم هوایی این کشور عنوان کرد و بعدا دفتر نتانیاهو طی بیانیه‌ای آن را تأیید کرد.
«باراک راوید» خبرنگار نشریه عبری‌زبان «واللا نیوز» که در صفحه توئیتر خود به نقل از یک مقام ارشد کابینه اسرائیل خبر از لغو سفر نتانیاهو داده بود در ادامه به نقل از مقام مذکور نوشت: «سازماندهی سفر نتانیاهو به امارات، از ابتدا تا انتها یک شکست بود. تمام مسئولیت آن نیز برعهده یوسی کوهن، رئیس موساد به دلیل هماهنگی ضعیفش با اردنی‌ها است. این سفر از ابتدا هم اشتباه برنامه‌ریزی شده بود و با اشتباه نیز لغو شد».
حسین بن عبدالله، ولیعهد اردن چندی پیش قصد داشت با هدف زیارت مسجد الاقصی و بازدید از محوطه  آن به بیت‌المقدس سفر کند اما با کارشکنی و ممانعت صهیونیست‌ها تاکنون انجام نشده و علت بالا گرفتن اختلافات میان امان و تل‌آویو عنوان شده است.
جلوگیری از زیارت مسجد‌الاقصی توسط ولیعد اردن هاشمی، در شرایطی است که رژیم صهیونیستی طی توافق سال 1994 که به شناسایی این رژیم از سوی امان منجر شد، نقش خاندان هاشمی اردن را به عنوان متولی مسجدالاقصی به رسمیت شناخته است. 

مقامات اردنی بر این باورند که محدودیت‌های رژیم اسرائیل برای مسلمانان غیرقابل قبول است. از دید اردن، این رژیم هیچ حق حاکمیتی بر مسجدالاقصی ندارد و مدت‌هاست که بازدیدهای سازمان یافته یهودیان مذهبی از محوطه این مسجد موجبات آزرده خاطر شدن مسلمانان را فراهم آورده است. 
سفیر سابق رژیم صهیونیستی در اردن معتقد است اختلافات به وجود آمده بیان‌گر وخیم‌تر شدن روابط در سال‌های اخیر است. «اودد اران» تأکید کرده، عدم اعتماد بین طرفین به دلیل برنامه‌های سال گذشته رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغال شده به اسرائیل برجسته شده است. 
هرچند تل‌آویو طرح الحاق را به عنوان بخشی از توافق خود برای ایجاد ارتباط حسنه با امارات به حالت تعلیق درآورده، اما اردنی‌ها حالا فهمیده‌اند اعتماد به قراردادهای بین‌المللی با یک رژیم متجاوز تا چه حد برای منافع آن‌ها زیان‌بار بوده است. 
این مسئله می‌تواند برای رهبران محافظه‌کار عرب و کمک به آنها برای بازبینی سیاست‌های خود در موضوع فلسطین، بسیار مفید باشد. تجربه اردن هاشمی که سال‌ها پیش و در سال 1994 با صهیونیست‌ها وارد سازش شده و اکنون حتی امتیازات ناچیز آن موافقت‌نامه را در اختیار ندارد، برای ابوظبی و دیگر دولت‌های محافظه‌کار عرب، پیام ویژه‌ای دارد که اگر به درستی درک نشود، آینده این رژیم‌ها را با ابهامات بیشتری مواجه می‌سازد.
ناکامی نتانیاهو از سفر به ابوظبی نمایان‌گر نگرانی‌های جدی اردن در خصوص سیاست‌های تل‌آویو پس از 27 سال سازش با این رژیم است. این رویداد علاوه بر اینکه برای نخست‌وزیر پرماجرای رژیم صهیونیستی و اهداف انتخاباتی‌اش ناامید کننده است، شاید فرصتی ایجاد کند تا کشورهایی نظیر امارات، از پیمودن کژراه رفته صرف نظر کنند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان فرار یک متهم در اشکنان
طوفان در کمین پایتخت؛ هشدار هلال احمر برای تهران، قم و البرز
پادکست | مادرانه ها نقش محوری مادر در شکل گیری شخصیت
نیش زنبورها به قلب شیاطین سرخ/ منچستر یونایتد 3-4 برنتفورد+ خلاصه بازی
اطلاعیه شماره 2 کمیته بررسی علل و عوامل حادثه بندر شهید رجایی/ دو مدیر خاطی بازداشت شدند
از صلح مقتدرانه تا تقلیل‌گرایی رسانه‌ای؛ تأملی بر نقد فواد ایزدی
ترامپِ مدعی ضدجنگ با بودجه جنگی؛ آیا پنتاگون کاخ سفید را بلعیده است؟
رئال مادرید با برد سلتاویگو به استقبال الکاسیکو رفت+ خلاصه بازی و جدول
تغییر فرمانده کل سپاه تکذیب شد
«صددام»؛ طنازی تاریخی با چاشنی نامی پرحاشیه
فرصت طلایی برای دریافت وام بدون تشریفات اداری؛ فقط تا پایان تیرماه
وقتی الاهلی راه استقلال را رفت!
آتش‌سوزی شدید در شهرک صنعتی قم
سهام سایپا به صورت بلوکی واگذار می شود
طوفان در راه است؛ قم، تهران و البرز آماده‌ باش
نمرات منفی پاک می‌شوند؛ فقط کافی‌ست تخلف نکنید! + فیلم
سیلی به رئیس اپوزیسیون ترکیه+ فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (24)«اسفراین»
سهام‌داران عدالت، فریب نخورید!
واقعیت شب پر حادثه البرز چه بود؟
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
آغاز فروش فوری وانت محبوب ایرانی‌ها
هشدار طوفان در تهران؛ آماده‌باش برای کاهش دما
داروهای ممنوعه در حج اعلام شد؛هشدار جدی سازمان حج!
قیمت ارزهای خارجی امروز 14 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ پایان عملیات جست‌وجو در حادثه انفجار بندر رجایی
از کنکور سخت‌تر،‌ سهمیه‌هاست!
ویدئویی از سکوی زباله فردیس کرج که دیشب آتش گرفت
انصار الله: حمله به بن گوریون با موشک هایپرسونیک انجام شد +فیلم
سقوط آرام طلا پس از صعود تاریخی؛ اصلاح قیمت کامل شد؟ + عکس
تغییر تاریخ تولد قانونی است؟فقط یک‌بار، با شرایط ویژه
کارگران، قهرمانان بی‌صدای اقتصاد ایران
«قاتل بی‌رحم» اینستاگرامی دستگیر شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 + جدول
جهش میلیونی قیمت خودرو؛ بازار در تب دلار سوخت + جدول قیمتها
نورنما | تصاویر شوکه کننده از درگیری دو راننده خشمگین
طوفان خاک در جنوب؛ کلاس‌های نوبت عصر غیرحضوری شد
بارش‌های نجات‌بخش در حوضه ارومیه؛ امید به احیا زنده شد
چرا هزینه خدمت سربازی باید بیشتر از ازدواج شود؟!
پایان فرار شرور مسلح پس از پنج سال تعقیب
فرودگاه بن‌گوریون زیر آتش؛ موشک یمنی تل‌آویو را لرزاند!
آغاز رسمی توزیع ارز به زائران
آتش‌بازی مسی و سوارز؛ اینتر میامی نیویورک را در هم کوبید! + فیلم
آخرین مهلت استفاده از مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
فردا؛ رمزگشایی از معمای کنکور 1404
مداردیپلماسی |مذاکره با آمریکا؛ نه بن بست،نه پیشروی، فرصتی برای بازنگری
وضعیت آب و هوا امروز 14 اردیبهشت +وضعیت استانها
آیا افزایش حقوق کارگران تورم زا است؟
ضرورت یک ائتلاف همه جانبه منطقه ای
نگاهی به همه بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات
X
آگهی تبلیغاتی