×
سیاسی
شناسه خبر : 60429
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر گروسی به تهران از نگاه دیگر

گرچه اتفاقات این سفر به برخی سوء تفاهم‌ها منجر شد و نگرانی‌هایی را در میان برخی دلسوزان ایجاد کرد، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد چیزی جز حرکت در راستای قانون مصوب مجلس نبود و طرف غربی هم کاملا پیام محکم و عزم جدی ایران برای احقاق حقوق ملت را دریافته است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: توقف انجام اقدامات داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران ذیل پروتکل الحاقی معاهده «ان.پی.تی» بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی از امروز آغاز شد.

این اقدام مقابله‌ای ایران که به دلیل عدم انجام تعهدات طرف غربی به ویژه در خصوص لغو تحریم‌ها صورت گرفت، با نامه روز 27 بهمن «کاظم غریب‌آبادی» نمایندگی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به اطلاع «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسیده بود.

پس از ارسال این نامه بود که مدیرکل آژانس درخواست سفر به ایران را مطرح کرد که با شرایطی از سوی کشورمان صورت گرفت و او سفری 24 ساعته به تهران انجام داد. در حقیقت انجام سفر گروسی به تهران برای تحقق دو هدف حقوقی و حقیقی انجام شد.

اول؛ با توجه به هیاهوهای انجام شده در مورد تبعات شدید! توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، آژانس تلاش کرد که در آستانه انجام این اقدام از سوی ایران، اینگونه القاء کند که همچنان به عنوان یک نهاد بین‌المللی در کانون نظارت بر فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران قرار داشته و بازیگری فعال و موثر در این عرصه است.

دوم؛ مدیرکل آژانس به عنوان فردی که با حمایت کم سابقه دولت ترامپ بر این مسند جلوس کرد تلاش داشت که توانایی‌های خود را در تعامل با ایران به مستاجرین جدید کاخ سفید یادآور شده و حمایت آنان را برای تداوم صدارت خود جلب نماید.

طبیعتا با توجه به عزم ایران برای تداوم همکاری با آژانس هیچ‌یک از اهداف ذکر شده نمی‌تواند مغایرتی با رویکردها و منافع ایران داشته باشد و از این رو با سفر گروسی به ایران موافقت و گفتگوهای فشرده دوجانبه منجر به انتشار بیانیه مشترک شد.

پرونده هسته‌ای ایران و اقدامات و مذاکرات ذیل آن یکی از مهمترین موضوعات حوزه امنیت ملی کشور در دو دهه گذشته بوده و نهاد امنیت ملی نقش مستقیم و موثر در مدیریت آن داشته است.

اعلام نظر رسمی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در روز چهارم اسفند ماه مبنی بر اینکه: «در بیانیه مشترک ایران و آژانس و پیوست اجرایی آن نیز که در سفر گروسی به تهران مورد توافق قرار گرفت، بر موضوع اجرای کامل قانون مصوب مجلس تصریح شده و ترتیبات انجام آن مخدوش نشده است.» نشان می‌دهد که سفر گروسی به تهران و توافقات حاصل نیز نه تنها مغایرتی با قانون مجلس و تصمیمات نهاد امنیت ملی نداشته بلکه مکمل پیشبرد این قانون و تصمیمات ذیل آن بوده است‌.

فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت هم‌صدایی در پیشبرد اجرای قانون مجلس شورای اسلامی ضمن یادآوری مجدد مسئولیت بخش‌های مختلف کشور در این خصوص، تاکید بسیار مهمی در زمینه ضرورت اتخاذ وحدت کلمه در موضوعات مربوط به منافع و امنیت ملی بود.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ گرچه اتفاقات این سفر به برخی سوء تفاهم‌ها منجر شد و نگرانی‌هایی را در میان برخی دلسوزان ایجاد کرد، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد چیزی جز حرکت در راستای قانون مصوب مجلس نبود و طرف غربی هم کاملا پیام محکم و عزم جدی ایران برای احقاق حقوق ملت را دریافته است.  


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
X
آگهی تبلیغاتی