×
سیاسی
شناسه خبر : 60378
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/12/03 ساعت 14:38

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا آمریکا در حال بازگشت به سوریه است؟

گسترش حضور آمریکا در این منطقه نشانه‌ای بر بی‌پایه بودن اظهارات رسمی پنتاگون درباره عدم حمایت از چاه‌های نفت در این منطقه است، به ویژه اینکه آمریکا در 30 ژوئیه 2020 قراردادی با شرکت نفتی «دلتا کرسنت انرژی» برای استخراج نفت از این منطقه امضا کرد که به تأیید کنگره هم رسید.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: ایالات متحده آمریکا با تقویت حضور نظامی خود در شمال شرق سوریه و ساخت دومین پایگاه نظامی در منطقه مالکیه در حومه حسکه وارد فاز جدیدی از تحرکات نظامی خود در شرق فرات شده است.

این در حالی است که آمریکا کمتر از یک ماه پیش نیز یک پایگاه نظامی در نزدیکی منطقه «تل علو» در یعربیه ساخته بود.

دولت سوریه به این تحرکات واکنش نشان داده و می‌گوید هدف آمریکا ادامه غارت ثروت‌های سوریه و تأمین امنیت مسیرهایی است که برای سرقت نفت استخراجی از سوریه از آنها استفاده می‌شود.

در همین حال پنتاگون در 9 فوریه اعلام کرد که نیروهایش دیگر هیچ مسئولیتی در قبال نفت این بخش از خاک سوریه ندارند و تنها مأموریت آنها در این منطقه به جنگ با گروه تروریستی داعش منحصر می‌شود!

در این میان نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه (قسد) که هم از جهت ممانعت از پیش‌روی ترکیه و هم از جهت تضمین دسترسی به چاه‌های نفت بیشترین بهره را از وجود این پایگاه می‌برند، در این خصوص سکوت کرده‌اند.

از سویی؛ اطلاعات به دست آمده از حومه حسکه نشان‌گر افزایش فعالیت آمریکایی‌ها در این منطقه و حفاری و ساخت موانع متعدد در منطقه «عین دیوار» است که بیشتر شبیه یک پایگاه در یک نقطه راهبردی است.

برخی کارشناسان معتقدند که ساخت پایگاه نظامی، تلاشی برای جبران اشتباه پیشین آمریکا در خروج از این منطقه در سال 2019 است، زیرا شرق فرات نقطه‌ای راهبردی که از نقطه نظر موقعیت، مساحت، ثروت نهفته در آن و نزدیکی آن به مرزهای عراق و ترکیه اهمیت ویژه‌ای دارد.

هم اکنون آمریکا دو پایگاه در این منطقه دارد و در تلاش برای ساخت سومین پایگاه است که معنایی جز بازگشت آمریکا به پرونده سوریه و از سرگیری حمایت از متحدانش در این کشور ندارد.

نکته آنکه؛ گسترش حضور آمریکا در این منطقه نشانه‌ای بر بی‌پایه بودن اظهارات رسمی پنتاگون درباره عدم حمایت از چاه‌های نفت در این منطقه است، به ویژه اینکه آمریکا در 30 ژوئیه 2020 قراردادی با شرکت نفتی «دلتا کرسنت انرژی» برای استخراج نفت از این منطقه امضا کرد که به تأیید کنگره هم رسید.

از سویی؛ فارغ از روابط خوب تیم بایدن با کردهای سوریه به لحاظ تاریخی، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین درآمد نیروهای کُرد مورد حمایت آمریکا (قسد) است و مهم‌ترین چاه نفت سوریه یعنی میدان نفتی «العمر» که بزرگ‌ترین میدان نفتی سوریه است نیز در اختیار این نیروهاست.

بر این اساس به نظر می‌رسد که حضور آمریکا در منطقه دو جنبه اساسی داشته باشد، نخست سلطه آمریکا بر جاده‌ای که عراق را به بیروت وصل می‌کند با امکان بستن راه تهران به بیروت و دوم کنترل ثروت‌های طبیعی این منطقه که پیشتر آمریکا در اشتباهی راهبردی از آن خارج شده بود و اکنون می‌خواهد از این طریق نفوذ روسیه را کاهش داده و ترکیه را تضعیف کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
X
آگهی تبلیغاتی