×
فرهنگی
شناسه خبر : 58986
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/11/19 ساعت 18:41

سخنگوی سازمان غذا و دارو:

اسناد واکسن کرونای هندی برای ورود به کشور کامل شده است

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: اسناد یک واکسن کرونای دیگر هم برای ورود به کشور کامل شده که آن واکسن "کواکسین هند" است.

نورنیوز ـ گروه جامعه: «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو در مورد اولویت‌بندی تزریق واکسن اسپوتنیک v بیان کرد: در مورد این موضوع اطلاع رسانی خواهد شد و فعلا سندی تنظیم شده و شورای عالی اخلاق پزشکی اولویت‌بندی‌ها را مشخص کرده که از خط مقدم درمان شروع می‌شود و بعد به افرادی که در آسایشگاه‌ها هستند و سالمندان دارای بیماری زمینه‌ای و بدون بیماری زمینه‌ای می‌رسد.

وی ادامه داد: گروه‌های سنی بر اساس ۵ سال تنظیم می‌شود و به تدریج این اولویت‌ها به سمت افرادی  می‌رود که در اماکن شلوغ مشغول هستند و بعد میانسال‌ها و در آخر به گروه جوان‌ها می‌رسد.

جهانپور در مورد واردات واکسن کرونا افزود: واردات واکسن منوط به اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو است و قبل از اینکه سازمان غذا و دارو اخذ مجوز دریافت یک واکسن را تایید نکند، آن واکسن وارد کشور نخواهد داشت و تا این لحظه واکسن اسپوتنیکv بر اساس مستندات علمی، فنی و گزارشی از آزمایش‌های بالینی خود ارائه کرده بود و تا جایی که من اطلاع دارم تا امروز یک واکسن دیگر هم اسنادش کامل شده که واکسن کواکسین هند است و آن هم در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو در دست بررسی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: بقیه واکسن‌ها بعضا در آستانه‌ی تکمیل مدارک فنی خود هستند و یا مدارک‌شان ناقص بوده و هنوز به مرحله‌ی بررسی نهایی وارد نشدند و به تدریج این اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: مدارک پیش بالینی و بالینی واکسن‌ها ارائه و بعد بررسی می‌شود و بعد بسته به نظر کارشناسان که این اسناد را بررسی می‌کنند یا مجوزی صادر می‌شود و یا نمی‌شود، اما من فکر می‌کنم در طی روزهای آینده یک واکسن دیگر از طریق سازمان غذا و دارو برای ورود به کشور تایید خواهد شد.

جهانپور افزود: ما شروع واکسیناسیون را با واکسن اسپوتنیک ساخت کشور روسیه شروع خواهیم کرد و ادامه‌ی آن را با واکسن‌های دیگری که تایید شده باشد، به صورت خرید مستقیم وارد می‌کنیم و بعد از آن ما شاهد ورود واکسن‌هایی هستیم که از سبد مشترک کووکس وارد خواهد شد.

وی گفت: مراحل تهیه واکسن چندین روش دارد، یکی اینکه سازمان جهانی بهداشت واکسن را تایید کرده باشد که قاعدتا ما هم می‌توانیم آن نظر را بپذیریم و یا اینکه شرکت‌ها خودشان به صورت مستقیم اسناد‌شان را ارائه داده باشند، مثل واکسن اسپوتنیک روسیه که سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر این موضوع مستقیم بررسی را انجام داد.

جهانپور ادامه داد: واکسن‌های سبد کووکس در گام دوم به کمپین واکسیناسیون ما اضافه خواهد شد و ما از این مرحله به بعد واکسن‌های تولید داخل را در اواخر بهار خواهیم داشت.

وی بیان کرد: به طور خلاصه ما واکسیناسیون را از خرید مستقیم اسپوتنیک روسیه آغاز و با واکسن‌های ساخت داخل تکمیل خواهیم کرد.

جهانپور با اشاره به تولیدات ساخت داخل واکسن افزود: از آغاز بسیج ملی مقابله با کرونا ۱۷ واکسن کار مطالعاتی خود را شروع کردند و تا این لحظه تعداد واکسن‌هایی که تقاضای رسمی برای بررسی و اخذ پروانه تولید ارائه کردند، ۱۴ واکسن بوده است و از این ۱۴ مورد تا این لحظه ۳ مورد وارد مجوز کارآزمایی بالینی شدند.

وی ادامه داد: گروه دارویی برکت که عملا در مراحل پایانی فاز یک است، واکسن انستیتو پاستور ایران که به هر حال مراحل ۱ و ۲ بالینی آن در کشور کوبا گذرانده شده و مرحله‌ی دوم آن به زودی به پایان خواهد رسید و مرحله سه در ایران مطالعه خواهد شد و واکسن رازی که مجوز کد اخلاق‌اش را گرفته و کارآزمایی بالینی آن آغاز خواهد شد. فکر می‌کنم تا قبل از نوروز، یک یا دو واکسن دیگر هم به جمع واکسن‌های کارآزمایی بالینی اضافه شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در مورد واکسن‌ تزریقی استنشاقی گفت: واکسن تزریقی استنشاقی نوترکیب واکسنی است که ماه‌ها روی آن موسسه رازی کار کرده و در و نهایت مجوز کمیته اخلاق را دریافت کرد و احتمالا با شکل دو گانه‌ی تزریق و استنشاقی استفاده خواهد شد که البته اثربخشی آن و پروتکل استفاده از آن مشخص خواهد شد و روند تست بالینی آن شروع می‌شود و اینها طبق قرارداد بین موسسه رازی به عنوان سازنده و دانشگاه علوم پزشکی ایران برقرار می‌شود.


خبرگزاری ایلنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
X
آگهی تبلیغاتی