×
سیاسی
شناسه خبر : 57436
تاریخ انتشار :

در نشست خبری:

روحانی: به تمام وعده‌هایی که دادیم عمل کردیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خدا را شاکریم که اداره کشور را در سخت‌ترین شرایط یک قرن گذشته در اختیار ما گذاشت، گفت: ما در این هفت سال هر وعده‌ای به مردم دادیم عمل کردیم.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان عصر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری اظهار داشت: خوشحالم که امروز این فرصت بوجود آمد تا با خبرنگاران محترم گفتگو داشته باشم و سئوالات مورد نظر آنها را پاسخ دهم.

وی افزود: ۷ سال و چند ماه از دولت یازدهم و دوازدهم گذشته و ۷ و ماه و چند روز از فرصت این دولت باقی مانده است. خدا را شکرگزاریم که بار مسئولیت اداره کشور را در سخت ترین شرایط یک قرن گذشته بر دوش ما گذاشت و امروز با وجود جنگ اقتصادی و همچنین ویروس کرونا سخت ترین روزها و ماههایی است که بر مردم عزیز ما می گذرد و دولت در سخت ترین شرایط بار مسئولیت کشور را بر دوش دارد.

رئیس جمهور با اشاره به عملکرد۷ ساله دولت خود، گفت: اگر بخواهم گزاررشی از عملکرد ۷ سال و چند ماهه خود ارائه دهیم باید آن ۷ سال را به دو قسمت تقسیم کنیم. دوران قبل از جنگ تحمیلی اقتصادی و دوران جنگ تحمیلی اقتصادی.

وی ادامه داد: در دوران قبل از جنگ تحمیلی اقتصادی دولت را در سخت ترین شرایط بعد از جنگ و با رکود تورمی تحویل گرفتیم. در شرایطی که رشد اقتصادی ما منهای ۷.۷ و تورم نیز بالای ۳۰ درصد بود که بعد از جنگ سابقه نداشت آغاز دولتی با رکود تورمی شروع شده باشد.

روحانی تصریح کرد: در اولین سال دولت یعنی سال ۹۳ ما به رشد مثبت اقتصادی رسیدیم و توانستیم تورم را به حدود ۱۵ درصد کاهش دهیم. در سالهای بعد با وجود اینکه ما در بدترین شرایط درآمد نفتی قرار داشتیم. در دوران قبل از دولت یازدهم درآمد نفتی حدود ۱۰۰ میلیارد در سال بوده و در دوران دولت ما شرایط فروش نفت مساوی با بدترین شرایط دولت قبل بود.

رئیس جمهور گفت: ما در سال ۹۳ دچار کمترین درآمد نفتی شدیم و درآمد نفتی ما از حدود ۱۰۰ میلیون دلار به حدود ۳۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد. اما در طول ۷ سال بهترین شرایط از لحاظ کاهش تورم را در سالهای ۹۴، ۹۵ و ۹۶ داشتیم. متوسط تورم ما در این سه سال حدود ۱۱ درصد بود که در ۵۰ سال گذشته سابقه ندارد. کشور در سه سال متوالی تورم حدود ۱۵ درصد داشت و بیش از ۲ سال ما تورم تک رقمی داشتیم.

در این ۷ سال به اکثر آن وعده هایی که به مردم دادیم عمل کردیم

روحانی گفت: تورم کشور در ماههای اول سال ۹۷ نیز تک رقمی بود، اما بعد از آن وارد جنگ اقتصادی شدیم. یکی از بهترین دوره هایی که کشور شاهد رشد اقتصادی بوده در سال ۹۵ بود که ایران بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه در این ۷ سال به اکثر آن وعده هایی که به مردم دادیم عمل کردیم، افزود: وعده ما به مردم اعتدال، تعامل سازنده با جهان، رفع تحریم ها و رساندن مردم به حقوق حَقه شان، بود. همچنین حق هسته ای را به عنوان یک حق قانونی برای ملت ایران تایید کردیم و از سال ۹۴ به بعد فعالیت هسته ای ما قانونی بود. همچنین کشور را از PMD و شرایط سخت آژانس رهاندیم.

وی تاکید کرد: اقداماتی که دولت تا به امروز انجام داده یک مدیریت قابل قبول بود. ما یک مدیریت اقتصادی داشتیم که توانستیم کشور را از رکود و تورم سخت نجات دهیم و همچنین در مسائل مهم مورد نیاز مردم خودکفایی را ایجاد کردیم. در گندم و تا حدی در شکر و برنج به خودکفایی نزدیک شدیم. در انرژی نیز به خودکفایی رسیدیم و در گاز، بنزین، گازوئیل که قبلا وارد کننده بودیم و به خودکفایی رسیدیم.

روحانی ادامه داد: برای اولین بار در دولت یازدهم و دوازدهم تولید گاز شیرین در کشور به یک میلیارد متر مکعب در روز رسید. در حوزه مشترک گاز و نفت نیز توانستیم پیشرفت های قابل توجه داشته باشیم.

رئیس جمهور گفت: در تولید گاز به اندازه شریکمان یعنی قطر تولید داشتیم و حتی از او جلو بودیم. در میدان مشترک نفتی با عراق نیز از ۷۰ هزار بشکه در روز به حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیدیم.

وی تصریح کرد: در زمینه های مهم از قبیل کشاورزی به شرایط خوبی رسیدیم و همانطور که می دانید ما از ۹۷ میلیون تن محصولات کشاورزی به ۱۲۳ هزار میلیون تن رسیدیم و تا آخر دولت به ۱۳۰ هزار میلیون تن می رسیم.

روحانی گفت: مکانیزه کردن کشاورزی، کاهش تلفات برق و افزایش تولید برق از دیگر اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم است. همچنین در زمینه تولیدات صنعتی مانند فولاد، محصولات را به دو برابر رساندیم و تولید آلومینیوم را ۷۰ درصد افزایش دادیم. همچنین در زمینه پتروشیمی توان تولید را به دو برابر رساندیم.

وی با اشاره به پروژه های افتتاح شده در طول سال جاری گفت: از ابتدای سال تاکنون پروژه های گوناگونی با وجود شرایط کرونایی افتتاح شد و این روند تا پایان دولت ادامه خواهد داشت. در زمینه ریل و جاده نیز اقدامات دولت بسیار قابل توجه است. از خبرنگاران و اهالی رسانه می خواهم که این خدمات را با دوران گذشته مورد قیاس قرار دهند زیرا این دستاوردها بسیار قابل توجه است.

دولت نمره قابل قبولی از مردم دریافت خواهد کرد

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دستاوردهای دولت در این سالها بسیار بوده و در صورت بررسی درست دولت نمره قابل قبولی از مردم دریافت خواهد کرد.

روحانی طرح تحول سلامت را بزرگترین دستاورد دولت دانست و گفت: کاری که در تخت بیمارستانی و تجیزات پزشکی کردیم بسیار مهم بود و توانستیم با نوسازی هایی که انجام دادیم میزان تخت های بیمارستانی را نسبت به آنچه قبل از دولت یازدهم و دوازدهم وجود داشت به دو برابر افزایش دهیم.

وی گفت: همگانی کردن بیمه سلامت کار دیگری بود که برای اولین بار در دولت ما انجام شد. همچنین در زمینه مبارزه با فقر مطلق اقدامات بسیار خوبی انجام شد.

رئیس جمهور افزود: دولت الکترونیک به معنای واقعی کلمه را در این دولت شاهد بودیم و خدمات الکترونیکی را از ۱۰ درصد به بالای ۷۶ درصد رساندیم. شرکت های دانش بنیان نیز که عدد بسیار ناچیزی داشت امروز به ۵ هزار شرکت رسیده و این خود کار عظیمی است.

وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در عرصه سیاست خارجی گفت: دولت درعرصه دیپلماتیک نیز توانست اقدامات قابل توجهی را انجام دهد. از سوی دیگر امسال ما در کنار جنگ اقتصادی با کرونا نیز روبرو شدیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: دولت در باقی مانده زمان خدمتش یعنی در ۷ ماه و چند روزی که از عمر این دولت باقی مانده تمام تلاش خود را برای تکمیل طرح های نیمه تمام بکار می گیرد. به عنوان مثال در زمینه تخت های بیمارستانی برنامه ما این است که بین ۱۱ تا ۱۴ هزار تخت بیمارستانی اضافه کنیم. همچنین شرکت های دانش بنیان را تقویت خواهیم کرد و کارخانه های نوآوری را در بسیاری از استانها افتتاح خواهیم کرد.

روحانی ادامه داد: تا پایان دولت طرح های مهم ریلی افتتاح خواهند شد زیرا همانگونه که می بینید یکی از افتخارات دولت تحول در حمل و نقل ریلی است. ما در واگن و لکوموتیوسازی و خطوط ریلی اقدامات چشمگیری داشتیم و همانطور که می دانید استان همدان، گیلان و رشت، کرمانشاه و ارومیه را به خطوط ریلی وصل کردیم و تا پایان این دولت دریای خزر را به خطوط ریلی متصل خواهیم کرد.

به اتمام رساندن تمام طرح های در دست اقدام یکی از اولویت های اساسی دولت است

رئیس جمهور افزود: تلاش ما این است تا چابهار را به زاهدان از طریق خطوط ریلی متصل کنیم و تا پایان سال، چابهار به ایرانشهر و زاهدان متصل خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط دولت یازدهم در زمینه ساخت جاده، گفت: اتصال اصفهان به شیراز یکی از طرح های مهم این دولت است که انجام خواهد گرفت. طرح مهم انتقال لوله نفت از گوره به جاسک یکی از طرح های استراتژیک دولت است که تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید.

روحانی ادامه داد: در حوزه محیط زیست نیز دولت کارهای بسیار مهمی را انجام داده است که طرح احیای دریاچه ارومیه یکی از مهمترین این طرح ها است که تا پایان سال افتتاح خواهد شد البته چند کیلومتری از تونل انتقال دهنده آب باقی مانده که تا بهمن و اسفند به پایان می رسد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به اتمام رساندن تمام طرح های در دست اقدام یکی از اولویت های اساسی دولت است. کار مهم دیگری که امسال داشتیم تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ مجلس است که ما قبل از موعد مقرر آن را تقدیم مجلس کردیم.

وی افزود: متاسفانه لوایح بسیار مهمی از دولت در مجلس دهم و مجلس یازدهم به تصویب نرسیده است؛ البته همچنان امیدواریم که در این مجلس سه لایحه مهم شفافیت، تعارض منافع و مبارزه با فساد که سه لایحه مادر و مهم این دولت هستند که تقدیم مجلس قبل شد اما بررسی نشد در این مجلس بررسی شود.

روحانی با اشاره به در پیش بدون انتخابات ریاست جمهوری کشور گفت: کار بسیار مهمی که دولت در پیش دارد برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ است. ما امیدواریم این انتخابات شکوهمند و با حضور همه احزاب و گروهها و با یک رقابت بسیار خوب برگزار شود.

رئیس جمهورخاطرنشان کرد: کرونا بحث مهم دیگری است که پیش روی دولت ما است. ما در بحث کرونا شاهد یک مدیریت متناسب از ابتدا تاکنون بودیم. جزو کشورهایی هستیم که از ابتدا تا به امروز به طور منظم آمار دقیق را در اختیار مردم گذاشتیم و شما می دانید که همه کشورها این کار را نکردند. تنها تعداد محدودی بودند که این کار را انجام دادند. همه تلاش ما این است موجب سوم کرونا را کنترل و وارد موج چهارم نشویم.

ما در برجام به حقوقمان دست یافتیم

وی تهیه واکسن کرونا را یکی دیگر از مسائل مهم دولت در ماههای پیش رو دانست و گفت: تمام تلاش ما این است که واکسن تولید داخل و خریداری شده از خارج در اختیار مردم قرار گیرد و واکسیناسیون را در زمان نزدیکی شروع کنیم.

روحانی افزود: امیدوارم در این مدت بتوانیم به اهدافی که داریم دست پیدا کنیم. به همین دلیل وقت آن را نداریم که به حاشیه سازی ها توجه کنیم. بسیاری از حرف ها زده می‌شود اما پاسخ ندادن ما دال بر جواب نداشتن و یا ضعف ما نیست. ما فرصتی برای پاسخ به این حواشی نداریم. می خواهیم تا روز آخر خدمات را به مردم ارائه دهیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: شکستن تحریم ها یکی از خدماتی است که دولت به دنبال آن است. ما امیدواریم که در این زمینه گامهای بسیار خوبی برداریم. جنگ اقتصاد ترامپ شکست خورده است و همه دنیا به این شکست معترفند. از سویی دیگر همه دنیا در حال فشار به آمریکا هستند که باید به برجام برگردند.

وی ادامه داد: دولت با تمام توان نگذاشت که برجام نابود شود. هدف اصلی ترامپ نابودی برجام بود که ناموفق بود، البته در داخل کشور ما نیز عده ای به دنبال از بین بردن برجام بودند. ما تلاشمان را برای زنده ماندن برجام انجام دادیم تا به موقع مناسب، برجام بتواند نقش خود را به خوبی اجرا کند. ما در برجام به حقوقمان دست یافتیم. مذاکرات انجام شده و توافقات بدست آمده بی نقص نیست. تنها خداست که بی نقص و عیب است و همه چیز در دنیا می تواند اشکال داشته باشد. در این توافق نیز ممکن است اشکالاتی وجود داشته اما به طور نسبی یک توافق بسیار مهم تاریخی بوده که در تاریخ ایران حتما بدون سابقه است و در تاریخ منطقه نیز سراغ نداریم که یک کشور با شش قدرت بزرگ جهان بتواند مذاکره کند و بتواند به موفقیت دست پیدا کند.

متن پاسخ های رئیس جمهور به پرسش های خبرنگاران به این شرح است:

سوال شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران: جنابعالی اول مرداد در مورد افزایش نظارت بر کنترل بازار و مهار گرانی‌ها گران‌فروشی‌ها تاکید کردید و دستور دادید، بعد هم چند بار دیگر از جمله در جلسه دیروز همین تاکید را داشتید، با این وجود مردم شاهد نوسانات قیمت کالاها در بازار هستند، چرا بعد از شش ماه از دستور شما اثر محسوسی دیده نمی شود و مشکل همچنان وجود دارد؟

رئیس جمهور: اینکه مردم در زندگی و در تامین کالاهای مورد نیاز روزمره خود دچار مشکل هستند، حرف کاملا درست است. مردم عزیز باید توجه داشته باشند که امسال به خاطر کرونا در هشت ماهه اول حدود ۱۹ درصد و نزدیک به ۲۰ درصد تقریبا درآمد صادرات غیرنفتی کاهش یافت. این موضوع اول است.

موضوع دوم، به خاطر اینکه منابع ارزی کشور در کشورهای خارج در بسیاری از موارد با مشکل برداشت مواجه است که رئیس بانک مرکزی درباره حتی کرونا هم توضیح دادند که می‌خواهیم از یک منبعی پولی را برداشت کنیم ولی دچار مشکل هستیم ولو برای یک مقدار کم برای تهیه واکسن و این مشکل دوم است. به این دلیل برخی از کالاهایی که گران شد بر مبنای این بوده که نهاده‌های دامی که به موقع می‌بایست وارد شود با تاخیر مواجه شد و این باعث شد که برخی از کالاها گران شد.

اینکه تحریم و جنگ اقتصادی چقدر موثر است و مدیریت چقدر موثر است؟ الان نمی‌خواهم درباره این درصدها بحث کنم چون بی‌حساب و کتاب است و هر کسی یک عددی را می‌گوید، یکی می‌گوید ۸۰ درصد یکی می‌گوید ۷۰ درصد و یکی می‌گوید ۵۰ درصد، اینها همه بی حساب و کتاب است.

اگر کسی می‌خواهد محاسبه کند باید ببیند که درآمد نفتی در سال ۱۳۹۰، ۱۱۹ میلیارد دلار بوده ولی در سال گذشته اگر آن ۱۰۰ تا را هم از ۱۱۹ میلیارد دلار برداریم، باز هم کمتر می‌شود لذا باید شرایط کشور را در نظر بگیریم. در عین حال در سال ۹۱ بحران در کالاهای اساسی و صف‌های طولانی وجود داشت اما امروز صف طولانی و کمبود کالا نداریم، البته مشکل گرانی کالا وجود دارد و یک بخش این گرانی به جنگ اقتصادی مربوط می‌شود و بخشی هم به مدیریت غیرصحیح و عدم برخورد قاطع با متخلفین مربوط می‌شود، یعنی این هر سه با هم است.

در بعضی از موارد مدیریت اشکال داشته، در بعضی از موارد به خاطر جنگ اقتصادی به موقع نهاده وارد کشور نشده و با تاخیر وارد کشور شده است و در بعضی از موارد هم تنبیهات و برخورد با آنهایی که کالاها را احتکار کردند و به موقع در اختیار نگذاشتند، انجام نشده است و این هر سه دست به دست هم داده است.

یکی از مصوبات بسیار مهم در رابطه با دولت الکترونیک که در هفته‌های گذشته به ۱۳۹۹.۹.۹ معروف شد مربوط به سامانه جامع تجارت بود، سامانه جامع تجارت را راه‌اندازی کردیم و ببینید آنهایی که به هر دری متوسل می‌شوند که این سامانه کامل اجرا نشود، چکار می‌کنند. دادگاه‌های مختلف و شکایت‌های مختلف انجام می شود تا انبارها فاش نشود و مردم به حقوق خود دست پیدا نکنند. انشاءالله این سامانه تجارت را به خوبی پیش خواهیم برد، مرحله دوم و سوم آن را هم انجام خواهیم داد تا کامل کنیم.

این سامانه تجارت اگر درست و کامل شود که الان بخش بزرگی، ۷۰ درصد این سامانه راه افتاده و بقیه آن هم در دی ماه و بخش بعدی آن در اسفند ماه راه می‌افتد. برای اینکه بدانیم کالا از کجا آمده، چه وقت وارد کشور شده و در کدام انبار است تا بتوانیم اینها را کنترل کنیم و این  بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

بنابراین تلاش دولت بر این است که قیمت‌ها در حدی باشد که برای مردم قابل تحمل باشد. در چند کالا نوسان‌های بسیار شدیدی داشتیم که آن کالاها همان‌هایی است که می‌بایست نهاده‌های لازم را در زمان مشخص دریافت می‌کردند البته اشکالات مدیریتی هم در این زمینه وجود دارد که منکر آن نیستم و به همین دلیل هم به وزرا و مسوولین مربوطه هم تذکر شفاهی و کتبی دادم و هم دنبال می‌کنم که انشاءالله این مشکلات کمتر شود. پیش‌بینی من این است که در ماههای آینده شرایط باثبات‌تر و بهتری خواهیم داشت.

سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم: شما فرمودید که اگر طرف مقابل به تعهدات‌اش برگردد ما هم برمی‌گردیم، سوال ما درباره شیوه اجبار طرف مقابل برای اجرای تعهداتش است، طرح مجلس که اخیراً تصویب شد و شما به آن اشاره کردید به اعتقاد بسیاری از کارشناسان می‌تواند مؤثر و مفید باشد ضمن اینکه این مسأله هم‌اکنون قانون است و جنابعالی بارها بر اجرای قانون تأکید کردید و ان‌شاء الله آن را عملیاتی خواهید کرد.

کارشناسان معتقدند تأثیر این طرح برای اعمال فشار به طرف غربی برای لغو تحریم‌ها بستگی به اجرای دقیق و مؤثر آن توسط دولت دارد و اگر دولت با آن به صورت سمبلیک برخورد کند و آن را سهل بگیرد نه تنها تحریمی برداشته نمی‌شود و شاید حفظ و یا تشدید شود، جناب آقای دکتر روحانی حضرتعالی بارها گفته اید که دوست دارید تحریم‌ها ترک بردارد و همچنین دولت شما تجربه‌های بسیاری دارد که طرف مقابل نه در مقابل لبخندها بلکه در مقابل قدرت ملت ایران کرنش می‌کند، دولت در اجرای این قانون چقدر جدی خواهد بود و این قول را به مردم می‌دهید که به قانون مجلس عمل خواهید کرد یا خیر؟

رئیس جمهور: البته قبلاً دولت موضع‌ خود را نسبت به این قانون اعلام کرده است. این قانون را مفید نمی‌داند و قبل از اینکه به تصویب نهایی برسد نظرم را صریحاً اعلام کردم. این نظر شخص من نیست و در دولت اتفاق‌ آراء وجود دارد. دولت به اتفاق آراء این قانون را برای کشور مفید نمی‌داند.

اینکه به طرف مقابل فشار بیاوریم، همه اقدامات را سال گذشته انجام دادیم یعنی همه مراحل تعهدات‌مان را در ۵ مرحله یکی پس از دیگری کنار گذاشتیم، به وزرای مربوطه و معاونین مربوطه دستور دادم که آیین‌نامه اجرایی این قانون را فراهم کنند. امیدوارم تا پایان این هفته و احتمالاً در چهارشنبه و یا یکشنبه آینده در دولت مطرح و آیین‌نامه‌اش تصویب شود و وقتی تصویب شد در چارچوب آیین‌نامه اجرا خواهد شد تفسیری که ما از این قانون برای اجرا داریم و آیین‌نامه‌اش را بر همان مبنا خواهیم نوشت در چارچوب آن عنوان است یعنی قانونی که می‌خواهد تحریم را بردارد، نه قانونی که تحریم را تأخیر بیندازد.

بعید می‌دانم نمایندگان مجلس دنبال این باشند آنها هم آنچه که بیان کردند این بوده که تحریم زودتر شکسته شود، البته عامل اصلی‌ شکستن تحریم مقاومت ملت ایران است جای هیچ تردیدی نیست اگر مردم ما در این ۳ سال این همه مشکلات را تحمل نمی‌کردند، قطعاً باعث خوشحالی دولت ترامپ بوده و آنها همین را می‌خواستند که مردم ما تحمل نکنند به این معنا که مردم ما در برابر بیگانه تسلیم شوند.

آنچه باعث موفقیت و پیروزی ما شده مقاومت و ایستادگی و صبر مردم بوده است و اگر هر روزی تحریم را بشکنیم کاری است که مردم انجام دادند و ما به نمایندگی از طرف مردم این کار را انجام دادیم.

امیدوارم همه ما، یعنی دولت، مجلس و همه قوا دست به دست هم دهیم، شکستن تحریم، تجارت آزاد با دنیا و فروش نفت حق مردم ایران است و همه آنهایی که تحریم ناروا علیه ملت ما شده و تضییع حقوق مردم ماست امیدوارم دولت و مجلس با کمک همدیگر هر چه سریع‌تر اجرا کنند آن ثمر و نتیجه‌ای که در سایه مقاومت و ایستادگی مردم حاصل شده است، ان‌شاء الله.

روزنامه ایران: آقای رئیس جمهور، شما و معاون پارلمانی، پیش‌تر تأکید کردید که لوایح دولت در مجلس بررسی شود، نکته قابل توجه اینکه مجلسی‌ها بدون توجه به این لوایح اغلب موازی‌کاری می‌کنند و مشخصاً طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را آماده کردند و همچنین گفته شده طرح مدیریت تعارض منافع هم در دست تهیه است. این در حالی است که دولت در این ۲ مورد لایحه دارد و همینطور در مورد شفافیت. با این وجود مجلسی‌ها مدعی هستند که لوایح ارسالی دولت معطوف به حل مشکلات مردم نیست. پاسخ و موضع شما در این زمینه چیست؟

رئیس جمهور: دولت یک لایحه بسیار مهم درباره انتخابات به مجلس فرستاده است. متأسفانه آن لایحه اصلاً در دستور کار قرار نگرفت. لایحه دولت درباره انتخابات، لایحه جامع انتخابات لایحه بسیار خوبی است که ماه‌ها در دولت برای آن تلاش و زحمت کشیده شد و در جلسات متعدد بحث شد تا این لایحه به تصویب برسد. متأسفانه مجلس قبلی آن را کنار گذاشت. در همین مجلس، لوایحی که در مجلس قبلی تصویب نشده بود دوباره برای مجلس فرستادیم، اما متأسفانه هیچ‌کدام امروز در دستور کار نیست. مبارزه با فساد اولویت مردم است، شفافیت اولویت مردم است و تعارض منافع؛ این ۳ لایحه مادر و مهم، اولویت مردم است. مجلس متأسفانه به طرح‌های خودش اهمیت می‌دهد، به لوایح دولت اهمیت نمی‌دهد که این به نفع ما و کشور نیست.

دولت یک بدنه کارشناسی عظیم و بزرگی دارد. این بدنه کارشناسی را نمی‌شود با کمیسیون‌های مجلس مقایسه کرد. یا مثلاً مجلس مرکز پژوهش دارد که یک عده کارشناس در آن مشغول فعالیت هستند اما اینها قابل مقایسه با کار دولت نیست.

دولت مجموعه کارشناسی عظیم و بزرگی را در کنار خودش دارد. لایحه‌ای که تهیه می‌شود، پخته است، بررسی شده است. طبق قانون اساسی مجلس می‌تواند طرح داشته باشد، ولی اصل داستان لایحه است. لوایح باید اصل باشد. مواردی هم که مجلس لازم می‌داند به صورت طرح تهیه می‌کند. عدم تناسب یعنی خواباندن لوایح دولت و پشت سر هم به طرح‌های نمایندگان رسیدگی کردن که نمی‌تواند خیلی مفید باشد. اینجا بحث مجلس و دولت مطرح نیست، بحث این است که چه چیزی به نفع مردم است. الان سوالی که صدا و سیما در آغاز این جلسه مطرح کرد، مسأله گرانی بود که در بعضی جنس‌ها بی‌ثباتی است، برای اینکه در دولت وزیری که حامی مصرف‌کننده باشد، نداریم.

یا وزیر صنعت داریم که دنبال صنعت است، یا وزیر کشاورزی داریم که دنبال کشاورزی است. وزیری نداریم حامی مصرف‌کننده و مردم باشد. در مجلس قبلی پیشنهاد دادیم، وزارت بازرگانی تشکیل شود. با دو فوریت آن لایحه را در دولت یازدهم دادیم. آن مجلس تصویب نکرد و در نهایت در روزهای آخر تصویب کرد که یک جمله آن ایراد داشت. این جمله را مجلس یازدهم می‌توانست در یک جلسه اصلاح کند، اما متأسفانه رفت در بایگانی، یعنی کاری که در ۲ دقیقه می‌شود انجام داد تا وزارت بازرگانی تشکیل شود. موضوع وزارت بازرگانی را اولین بار که در دولت یازدهم با هیأت دولت خدمت مقام معظم رهبری رفتیم، ایشان این اشکال را مطرح کرد.

ایشان در جلسه خطاب به وزرا و هیأت دولت گفتند ۴ وزارتخانه را یک وزیر اداره می‌کند. صنایع، صنایع سنگین، معادن و بازرگانی. ۴ وزارتخانه را یک وزیر اداره می کند.

خود مقام معظم رهبری در جلسه هیأت دولت که خدمت ایشان بودیم، اشکال کردند. بعد رفتیم لایحه را تهیه کردیم و به مجلس فرستادیم. می‌خواهم بگویم یکسری امور است که واقعاً به نفع مردم است که ما و مجلس کنار هم باشیم.

بعضی‌ها فکر می‌کنند مجلس نماینده ملت است و دولت از آسمان آمده است. دولت هم نماینده مردم است. مردم هستند که پای صندوق آمدند و دولت و رئیس جمهور را انتخاب کردند. چه کسی به وزرا رأی اعتماد داده است؟ همین مجلس رأی اعتماد به آنها داده است.

آنها هم نماینده مردم هستند ما هم نماینده مردم هستیم. فرقی نمی‌کند. این وکیل‌الدوله از آن حرف‌های بی‌معنای دنیای امروز است.

بله یک زمانی، زمان رژیم گذشته مفهوم داشت. آن وقتی که دولت کاری به مردم نداشت. البته آن وقت مجلس هم کاری به مردم نداشت جز یکی دو مجلس اول که انتخاباتی بود. الان که همه چیز در اختیار مردم است، هم دولت و هم مجلس را مردم انتخاب می‌کند. بنابراین باید همدیگر را یاری کنیم در آنچه که به نفع مردم است. هر طرحی هم که نماینده‌ها بدهند اگر به نفع مردم باشد و اصلاح امور جامعه باشد و اگر به کمک مردم باشد، حتماً حمایت می‌کنیم و پشت سر آن هستیم.

حتی همین طرحی که نماینده‌ها دادند برای مسأله هسته‌ای که مخالفیم، ولی چون مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان تأیید کرده، علیرغم اینکه مخالفیم، ولی چون تصویب شده داریم آیین‌نامه اجرایی آن را می‌نویسیم. بنابراین باید همدیگر را در اموری که به منافع ملی و همه مردم مربوط می‌شود یاری و کمک کنیم.

سوال شبکه تلویزیون ملی چین سی سی تی وی: جناب آقای رئیس جمهور  با توجه به پویش فشار حداکثری آمریکا و اخیراً ترور دانشمند شهید جناب آقای دکتر فخری‌زاده به نظر می‌رسد که میزان تنش‌ها در این منطقه رو به افزایش پیدا کرده است و نیازمند همکاری‌های بیشتر برای برقراری ثبات در منطقه هستیم. ایران چگونه نقش خودش را در این موضوع بازی خواهد کرد و چگونه با سایر بازیگران در جامعه بین‌المللی از جمله چین همکاری خواهد کرد تا تنش‌زدایی در منطقه اتفاق بیفتد و همچنین بتوانیم برجام را زنده نگه داریم؟

رئیس جمهور: هر دو نکته یعنی زنده ماندن برجام و همکاری همه کشورهای مهم برای ثبات جهان و منطقه مهم است. شما می‌دانید که علت اینکه ترامپ علیه ایران در مجامع بین‌المللی ناموفق بود، همکاری و هماهنگی بین ایران و سایر کشورها بویژه بین ایران و ۱+۴ بود. لذا هر موضوعی که ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل برد، ناموفق بود و نتوانست چیزی را به تصویب برساند بنابراین همچنان دنبال آن هستیم که با همه کشورهای جهان بویژه با کشورهایی مثل روسیه و چین در رابطه نزدیک باشیم، همچنان که همکاری‌های بسیار نزدیک و خوبی هم داشتیم همچنین می‌خواهیم با اتحادیه اروپا و همسایگان روابط نزدیک داشته باشیم.

ترور شهید فخری‌زاده کار آنهایی بود که می‌خواستند در روزهای پایانی حکومت منحوس ترامپ، منطقه را به جنگ بکشانند، این هدف اصلی آنها بوده است. هدف اصلی رژیم صهیونیستی از ترور شهید فخری زاده ایجاد یک بی ثباتی و جنگ در روزهای پایانی دولت ترامپ بود.

جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه شهید فخری زاده را یک دانشمند بنام می‌داند و برای خود حق قائل است که انتقام خونش را بگیرد و به موقع مناسب و در جای مناسب این انتقام را خواهد گرفت منتها اجازه نخواهیم داد که زمان و مکان آن را دیگران برای ما تعیین کنند در عین حال ثبات منطقه برای ما بسیار حائز اهمیت است.

می‌دانید که طرح صلح هرمز را برای منطقه خلیج فارس ارایه دادیم. طرح صلح هرمز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال گذشته مطرح شد و بعد هم برای همه روسای کشورهای منطقه، ۶ کشور حوزه جنوبی خلیج فارس و همچنین عراق فرستاده شد و همچنان این طرح صلح روی میز است و ما باز آماده هستیم که روی این طرح صلح با هم گفت‌وگو کنیم.


خبرگزاری مهر
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی؛ تقدیم به خانواده‌ام
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
خبر خوش برای بازنشستگان؛ جزییات نحوه خرید اقساطی کالا و سفرهای یارانه ای
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
حملهٔ آمریکا به یک بندر نفتی در غرب یمن+فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
گام بلند تراکتور برای قهرمانی 4 - 0 شمس آذر | جشنواره گل ها در لیگ برتر ایران
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیکو بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
X
آگهی تبلیغاتی