×
سیاسی
شناسه خبر : 54253
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/07/07 ساعت 20:06

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه تنش در منطقه قفقاز است؟

برنامه‌ریزی چندین ساله رژیم صهیونیستی برای نفوذ و ایجاد جای پا در منطقه قفقاز اصلی‌ترین دلیل برای دمیدن تل‌آویو در آتش جنگ میان ارمنستان و آذربایجان است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: تنش و درگیری میان دو کشور آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ در حالی دوباره آغاز شده که شواهد زیادی در مورد فتنه‌انگیزی رژیم صهیونیستی در شعله‌ور شدن مجدد بحران میان دو کشور که هر دو روابط نزدیکی نیز با تل‌آویو دارند به چشم می‌خورد.

برنامه‌ریزی چندین ساله رژیم صهیونیستی برای نفوذ و ایجاد جای پا در منطقه قفقاز اصلی‌ترین دلیل برای دمیدن تل‌آویو در آتش جنگ میان ارمنستان و آذربایجان است.

بالا گرفتن این مناقشه ضمن آن که فرصت حضور اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به بهانه کمک به طرفین منازعه را افزایش می‌دهد طبعا تبعات منفی امنیتی بر همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.

روند تاریخی مناقشه قره‌باغ به ویژه حضور بازیگران متعدد با منافع مختلف و غالبا متضاد نشان می‌دهد که امید چندانی به حل این مناقشه در کوتاه‌مدت و میان‌مدت وجود ندارد.

مجموعه تحولات ماه‌های اخیر که از یک سو با تثبیت روابط باکو با تل‌آویو و از سوی دیگر با اعلام بازگشایی سفارت ارمنستان در قدس اشغالی کلید خورد، نشان می‌داد که با افزایش تاثیرگذاری رژیم صهیونیستی بر هر یک از دو طرف منازعه، احتمال شعله‌ور شدن درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بیش از هر زمان دیگری طی سال‌های اخیر جدی است.

رژیم صهیونیستی حتی در درگیری سه ماه پیش ارمنستان و آذربایجان در منطقه طاووس، با خیانت به باکو و درز اطلاعات مهم نظامی باکو به ایروان، مهمترین عامل بروز این درگیری بود.

بر این اساس؛ دست کم می‌توان دو دلیل را برای استمرار این روند ذکر کرد: نخست اینکه دولت‌های حاکم در باکو و ایروان تمایل چندانی به حل و فصل این مناقشه ندارند و دوم اینکه منافع بازیگران درگیر در این مناقشه ایجاب می‌کند که این درگیری‌ها همچنان ادامه پیدا کند.

از سویی؛ علاوه بر تحریک ایروان از سوی تل‌آویو، تحریک‌های ترکیه برای سوق دادن باکو به جنگ با ارمنستان به بالا ترین سطح  طی سال‌های اخیر رسیده است و مقامات و منابع ترکیه‌ای مدام این جمله کلیدی را تکرار می کنند که؛ در صورت هرگونه تصمیم‌ جمهوری آذربایجان برای جنگ و آزادسازی قره‌باغ، آنکارا از آن حمایت خواهد کرد.»

دولت ترکیه در چند ماه گذشته نیروهای زیادی را به جمهوری آذربایجان اعزام کرد. در این مدت یک رزمایش مشترک نظامی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان برگزار شد اما بعد از پایان رزمایش، ترکیه باز هم نیروهای خود را از خاک آذربایجان به خانه بازنگرداند و همین حضور نیروهای ترکیه در خاک جمهوری آذربایجان به یک مناقشه سیاسی میان باکو و ایروان بدل شد.

پای این شیطنت‌ها البته به رسانه‌ها هم باز شد و در مقابل تبلیغات زیاد ارمنی‌ها مبنی بر اقدام ترکیه در انتقال تروریست‌ها از سوریه به آذربایجان، از این سو نیز حجم زیادی از اخبار تحریک‌کننده درباره انتقال ارامنه سوریه و لبنان به قره‌باغ و نواحی اطراف آن منتشر و حتی برخی رسانه‌ها مدعی انتقال نیروهای «پ‌.ک‌.ک» به قره‌باغ برای آموزش‌های نظامی شدند و حتی ایران را نیز به همکاری در این زمینه متهم کردند.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران چنانچه بارها اعلام کرده، نه تنها موضعی له یا علیه هیچ یک از طرفین مناقشه ندارد، بلکه می‌تواند با فعال کردن ظرفیت‌های منطقه‌ای و جلوگیری از دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای به عنوان یک میانجی مورد اعتماد برای کاهش تنش اقدام کند.

به هر حال؛ گرچه پیش‌بینی یک پیروزی قاطع برای یکی از طرفین و پایان دادن مناقشه به صورت نظامی در کوتاه‌مدت و میان‌مدت وجود ندارد اما به نظر می‌رسد که این درگیری نیز مانند درگیری‌های گذشته چند روزی بیشتر طول نکشد اما باید توجه داشت که تا علل اصلی بروز جنگ وجود دارد، چشم‌اندازی برای رفع این استخوان لای زخم وجود ندارد و بستر ایجاد شده برای کشورهایی که به دنبال گرفتن ماهی خود از این آب گل آلود هستند نیز همچنان گسترده خواهد بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خطاهای راهبردی که از آداب همسایگی فاصله دارد!
شنبه 1399/07/19 ساعت 17:07
نورنیوز بررسی کرد؛
خطاهای راهبردی که از آداب همسایگی فاصله دارد!
خبرگزاری رسمی و دولتی آناتولی ترکیه که متاسفانه در موضوعات اختلافی گوناگون میان تهران و آنکارا بر خلاف سعه صدر رسانه‌های ایرانی هیچگاه آداب همسایگی را به جا نیاورده، در تحلیلی سراسر تناقض و سفسطه، رسانه‌های ایرانی را به عدم رعایت انصاف در موضوع قره‌باغ متهم کرده است!
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 20:45
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چنانچه شواهد میدانی نشان می‌دهد، استقرار تروریست‌های تکفیری در طول نوار مرزی ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، جنوب شرقی تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان در نزدیکی مرزهای چین، به عنوان بخشی از برنامه‌ محاصره استراتژیک چین، روسیه و ایران و دامن زدن به جنگ‌ها و تنش‌های نیابتی در این مناطق انجام می‌شود.
افزایش چشمگیر ارسال سلاح از سوی رژیم‌صهونیستی به جمهوری آذربایجان
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 14:44
افزایش چشمگیر ارسال سلاح از سوی رژیم‌صهونیستی به جمهوری آذربایجان
رادارهای رصد، پرواز هواپیماهای ترابری آذری سیلک‌وِی را که مورد استفاده وزارت دفاع آذربایجان نیز هست، در مسیر باکو به فرودگاه نظامی «رامون» در نزدیکی پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «عوودا» ثبت کرده‌اند. این پروازها که از پیش از بروز حملات اخیر نظامی در قره‌باغ آغاز شده ظاهراً کماکان ادامه دارد.
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
شنبه 1399/07/12 ساعت 14:17
نورنیوز بررسی کرد؛
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
حاکمان دو کشور اساساً تمایلی به حل مناقشه ندارند و از وجود آن بیشتر سود می‌برند ضمن اینکه سایر بازیگران به ویژه طرف‌های غربی تمایلی ندارند که نقش ایران مجدداً در منطقه برجسته شود، لذا با اعمال فشار از میانجیگری ایران جلوگیری می‌کنند.
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 19:43
نورنیوز بررسی کرد؛
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل هم‌زیستی ادیان، مذاهب، زبان‌ها و هویت‌های فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجسته‌سازی استعماری اختلاف‌های هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازی‌های قومیتی و تبعیدهای دسته‌جمعی شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
X
آگهی تبلیغاتی