×
سیاسی
شناسه خبر : 52334
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/04/31 ساعت 12:23

رئیس مجلس اولویت‌های چهارگانه مجلس را تشریح کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی هوشمندسازی، شفافیت، مردمی‌سازی و کارآمدسازی را جزو اصول 4گانه مجلس یازدهم دانست و بر اجرای این اصول تأکید کرد.

نورنیوزـ گروه سیاست: رئیس و اعضای هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین عصر دیروز (دوشنبه 30 تیرماه) با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند.

در این دیدار رئیس مجلس با تقدیر و تشکر از عملکرد هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین در دوره‌های گذشته گفت: امیدوارم اعضای این هیئت در این شرایط سخت و خاص در انسجام مجموعه و اثرگذاری مانند گذشته مؤثر باشند، در اینجا باید از برادر عزیزم دکتر اسماعیلی که از رزمندگان دوران دفاع مقدس و از فضلا و حقوقدانان برجسته کشور است، به‌خاطر تقبل ادامه این مسئولیت تشکر کنم.

وی با اشاره به اهمیت توجه به مباحث حقوقی از منظر حکمرانی ادامه داد: قطعاً در این رابطه نقش قوه مقننه بسیار اثرگذار است، ولذا امام خمینی(ره) فرمودند که مجلس در رأس امور است. آن مجموعه و شاکله‌ای که امروز نظام را در حوزه قوانین مستحکم کرده، قوه مقننه است.

رئیس مجلس با اشاره به اهمیت قانونگذاری درست و کلان در پارلمان، افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس فرمودند که یکی از کارهای مجلس باید این باشد که ظرفیت اجرایی شدن قانون در خود قانون دیده شود، از این رو اگر در روند قانونگذاری به این ظرفیت توجه نشود، مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، کار خود را آغاز کرد، ابراز داشت: مردم در شرایط کنونی احساس ناراحتی، دغدغه و نگرانی دارند و خواستار حل مشکلات هستند.

قالیباف تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابعاد مختلف ویژگی‌های خاص خود را دارد و در این عرصه فرصت‌های بسیاری پیشِ‌رو است که اگر درخصوص این فرصت‌ها به‌درستی تصمیم گرفته شود، جهش خوبی صورت خواهد گرفت. یکی از فرصت‌ها این است که 180 نفر از نمایندگان برای نخستین بار به مجلس راه یافته‌اند که این مسئله ظرفیت خوبی است که باید به آن توجه شود.

وی ادامه داد: مجلس دو وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را به‌عهده دارد که اولویت ما در شرایط کنونی تقویت بخش نظارتی است و قطعاً ما این مسئله را با جدیت دنبال می‌کنیم. در بخش نظارت مجلس سه حوزه وجود دارد که هر کدام ظرفیت‌های بالایی را برای مجلس ایجاد می‌کند، یکی از این حوزه‌ها حضور نمایندگان ناظر در شوراها و مجامع است، از این رو مجلس مصمم است که به این حوزه نظارتی عمق بدهد.

رئیس مجلس با یادآوری اینکه دیوان محاسبات نیز یکی از بخش‌ها و بازوهای نظارتی مجلس است، گفت: دیوان محاسبات نقش اساسی و مهمی دارد و مهمترین بازوی نظارتی مجلس در حوزه عملکردی، کارکردی و میدانی است. البته برای تقویت این بخش، برخی اقدامات باید صورت گیرد، به‌طور مثال دیوان نظارت خود را باید برخط و بِروز کند و این مسئله قطعاً پیگیری خواهد شد.

وی از هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین به‌عنوان یکی دیگر از بازوهای نظارتی مجلس یاد و اضافه کرد: بخش عمده‌ای از نظارت مجلس در دو بخش اجرایی‌سازی قانون و نظارت بر مصوبات هیئت دولت قرار دارد.

نماینده تهران در مجلس با تأکید به اینکه در عملکرد هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، برخط و بِروز بودن اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: خوشبختانه در شرایط کنونی این هیئت در بررسی مصوبات به‌روز عمل می‌کند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به رویکردهای اصلی مجلس یازدهم گفت: یکی از مسائل مهم در این رابطه هوشمندسازی است که این مسئله از اهمیت و جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. یکی دیگر از این رویکردهای اصلی بحث شفافیت است که باید این موضوع نیز به‌صورت جدی پیگیری شود.

 قالیباف، مردمی‌سازی را نیز از دیگر اولویت‌های مجلس در دوره یازدهم دانست و ادامه داد: قطعاً در هر کاری که انجام می‌دهیم باید مردم را دخیل کنیم تا مردم در این حوزه مشارکت داشته باشند، از این رو مردمی‌سازی اساس هرگونه اقدام و تصمیم ما است. یکی دیگر از اولویت‌های مجلس، کارآمدسازی، چابک‌سازی سیستم و جلوگیری از تمرکزگرایی است که باید در کانون توجه قرار گیرد، از این رو خواهش من این است که در هر تصمیمی این 4 رویکرد مدنظر قرار گیرد، زیرا توجه به این مسائل ما را در حل مشکلات کمک می‌دهد و اجازه نمی‌دهد که مجموعه از رسالت ذاتی خود فاصله گیرد.

در این دیدار دکتر محسن اسماعیلی مشاور عالی رئیس مجلس و رئیس هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین ضمن معرفی اعضا و اشاره به اهمیت بررسی دقیق مصوبات دولت از منظر پاسداری از حاکمیت قانون و حقوق شهروندان گفت: خوشبختانه در دو دوره گذشته که من مسئولیت این هیئت را به‌عهده داشته‌ام، اعضای هیئت، تلاش ویژه‌ای را برای بررسی مصوبات دولت صورت دادند و امروز با این اقدامات، مصوبات دولت به‌روز در هیئت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با تشکر و قدردانی ویژه از اعضای دوره گذشته این هیئت افزود: با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، در هر جلسه تمام مصوبات دولت بررسی می‌شود و پس از آن مصوبه جدیدی دیگر وجود ندارد که مورد بررسی قرار گیرد، این نشان‌دهنده آن که هیئت تطبیق بسیار به‌روز و سریع عمل می‌کند.

اسماعیلی با اعلام اینکه تمام سوابق 30 سال گذشته در حوزه مصوبات دولت به‌صورت دیجیتالی تهیه شده است، خاطرنشان کرد: در گذشته این سوابق به‌صورت دستی و کاغذی بود که خوشبختانه تمام این موارد بازیابی، بازخوانی و بازنویسی شده است و امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم در راستای شعار شفافیت همه آنها را در سامانه‌ای عمومی نیز منتشر کنیم.


خانه ملت
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نرخ جدید سرویس مدارس اعلام شد؛ افزایش 36 درصدی اعمال می‌شود؟
سلام نظامی چهره‌قانی پس از کسب طلای بوکس آسیا + فیلم
همایون اسعدیان به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما انتخاب شد
صالحی: معیشت خبرنگاران در شرایط ناامنی قرار دارد
6.1 ریشتر ترکیه را به لرزه درآورد
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
مصوبه افزایش 30 درصدی قرارداد بازیکنان فوتبال لغو شد
دولت با حذف 4 صفر از پول ملی موافقت کرد
وزیر بهداشت: 6 هزار تخت جدید بیمارستانی در سال جاری افتتاح می شود
احتمال همگروهی استقلال و النصر در رقابت‌های آسیایی
فناوری تلفن همراه در ایران وارد 31مین سال شد
جسد پسربچه گمشده در رشت پیدا شد
سخنگوی دولت: تعطیلی شنبه در اختیار استانداران است + فیلم
عکس های منتخب جهان،10 آگوست 2025
5 شرط اصلی نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد
نوری قزلجه: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسب هستند
پزشکیان : همراهی مردم، رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه بود
جنجال بازنشر ویدئو توسط وزیر دفاع آمریکا: چه معنی دارد زنان رای بدهند؟
نورنما | غزه، 92 درصد نابودی
نگرانی دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
عوامل ساختاری نفوذ
تسهیلات ویژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در مسکن مهر
پزشکیان: آثار فرشچیان آینه‌ای تمام‌نما از عشق،‌ ایمان و شکوه فرهنگ ایران اسلامی بود
قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد
دفاتر اسناد رسمی مجازی و سامانه جامع اجرای اسناد راه‌اندازی می‌شود
پوستر باشگاه استقلال برای بازی سوپرجام منتشر شد
آتش‌سوزی مهیب در موکب مرز مهران؛ یک زن جان باخت + فیلم
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
وزیر کار: یارانه 3 دهک حذف می‌شود +یارانه
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای غربی در مورد عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه
از زنگزور تا جاده ترامپ؛ گره ژئوپلیتیکی جدید قفقاز
جزئیات محل خاکسپاری استاد فرشچیان بر اساس آخرین وصیت او +تصویر وصیت‌نامه
X
آگهی تبلیغاتی