×
سیاسی
شناسه خبر : 51474
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

شکست آمریکا در اجماع‌سازی علیه ایران با وجود همراهی حقیرانه اروپا

آمریکا تهیه و ارائه قطعنامه علیه ایران را به اروپا سپرده بود تا به زعم خود امکان تصویب آن با اجماع بیشتر فراهم شود، همچنین اروپا نیز با ادعای تعدیل قطعنامه پس از نشست دور اول، سعی کرد احتمال اجماع یا رأی بالا در تصویب قطعنامه را افزایش دهد، اما در نهایت این اجماع صورت نگرفت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در پی ارائه گزارش سیاسی و جهت‌دار «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و تصویب قطعنامه ضدایرانی اروپایی‌ها در شورای حکام آژانس، به نظر می‌رسد با وجود طراحی مشترک صورت گرفته برای ایجاد اجماع علیه جمهوری اسلامی ایران، این نقشه در نهایت به دلیل مواجهه با دو رای منفی و هفت رای ممتنع، با شکست مواجه شد.

در این طراحی، آمریکا تهیه و ارائه قطعنامه را به اروپا سپرده بود تا به زعم خود امکان تصویب آن با اجماع بیشتر فراهم شود، همچنین اروپا نیز با ادعای تعدیل قطعنامه پس از نشست دور اول، سعی کرد احتمال اجماع یا رأی بالا در تصویب قطعنامه را افزایش دهد. 

آژانس با رفتاری سیاسی و تن دادن به خواسته‌های ظالمانه، غیر فنی، غیر تخصصی و صرفا سیاسی آمریکا و همراهان اروپایی‌اش علیه ایران، گامی دیگر در تزلزل جایگاه جهانی و افزایش بی‌اعتمادی جهان به این نهاد بین المللی برداشت.

 آژانس در حالی علیه ایران رفتار کرد که آقای گروسی تاکنون تلاشی برای برچیدن تسلیحات و تاسیسات هسته‌ای رژیم صهیونیستی که خطری جدی برای امنیت منطقه و جهان است بر نداشته و این خود زیر سوال رفتن اراده او برای حفظ استقلال آژانس و وظایفش در خلع سلاح هسته‌ای است. 

اقدام ضد ایرانی اخیر آژانس در حالی است که طی ماه‌های اخیر «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا و «دونالد ترامپ» بارها اولویت کشورشان را به روز رسانی تسلیحات هسته‌ای آمریکا عنوان کرده و آژانس موضعی در قبال آن نداشته است. 

در سوی دیگر اما؛ ایران همواره بر تعهدات برجامی و همکاری با آژانس پایبند بوده و چنانچه در گزارش‌های متعدد آژانس تاکنون آمده، هیچ تخطی از آن صورت نگرفته است. 

کشورهای اروپایی به جای ادعای واهی علیه ایران باید گزارش دهند که تا چه میزان تعهدات خود در برجام را اجرا کرده‌اند؟ این سه کشور اروپایی اگر واقعا به دنبال امنیت جهان هستند به جای رویکرد به سیاست سوخته زور و تحمیل علیه ایران، باید برای پایان دادن به وجود 200 کلاهک هسته‌ای آمریکا در آلمان اقدام کنند که تهدیدی برای کل اروپاست. 

نکته آنکه؛ لغو تحریم‌های تسلیحانی ایران بر اساس برجام و قطعنامه 2231 امری غیر قابل بازگشت است و اروپا و آمریکا نمی‌توانند با جوسازی مانع اجرای آن شوند که در این صورت با واکنش ایران مواجه خواهند شد، چنانچه بی‌تعهدی آنها موجب شد ایران 5 گام کاهش تعهدات برجامی بر دارد. 

اقدام چین و روسیه در مخالفت با رفتارهای آژانس در قبال ایران نیز نشانه‌ای بر رویکرد جهانی به چندجانبه‌گرایی است و شکست غرب در اجماع‌سازی علیه ایران را به اثبات می‌رساند.

بر این اساس؛ غرب باید بداند که رفتار آنها به منزله لغو برجام است و این بیش از ایران برای کشورهای مذکور هزینه حیثیتی به همراه خواهد داشت که حداقل آن بی‌اعتمادی جهانی به آنان و اثبات تعهد ناپذیری و مسئولیت ناپذیری این کشورهاست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد
مهرشاد سهیلی جایی در آنتن ندارد؛ روایت یک فریب تبلیغاتی
شرط جدید بانک مرکزی برای خرید ارز اربعین 1404
قمار 50 میلیون یورویی النصر با توصیه رونالدو!
گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ
عارف: توسعه روابط با منطقه راهبرد قطعی ایران است
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
شکست تلخ تراکتور مقابل قهرمان آفریقا در واپسین ثانیه‌ها
تعطیلی یزد، قم و خوزستان در روز چهارشنبه+ جزئیات کاهش ساعت کاری روز سه‌شنبه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره ایران و سوریه
قدمت واقعی سمرقند فراتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وداع زودهنگام گلر الجزایری با سرخ‌ها در ارزروم
عکس های منتخب جهان،28 جولای2025
مهران با 51.8 درجه داغ‌ترین شهر ایران شد
هشدار ایران به رژیم اسرائیل درباره جداسازی استان‌های جنوبی سوریه
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی در اردوی ترکیه
دبیرکل سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه هیچ توجیهی ندارد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
X
آگهی تبلیغاتی