×
سیاسی
شناسه خبر : 51174
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

از جنگ تجاری تا دخالت مستقیم در هنگ کنگ/ تقابل ترامپ با چین تا کجا ادامه خواهد یافت؟

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه ترامپ آخرین سال ریاست جمهوری خود را پشت سر می‌گذارد و برای کسب رأی با توجه به بحران‌های اخیر در آمریکا نیازمند جلب افکار عمومی است، تقابل با چین را به عنوان دشمن اول آمریکا بالاتر ببرد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: نزاع میان دو کشور چین و آمریکا سابقه طولانی دارد اما در دوران ریاست جمهوری ترامپ این درگیری شکل عیان‌تری پیدا کرده و ترامپ تلاش می‌کند تا ساختار روابط دو کشور را تغییر دهد.

آمریکا و چین در دوران جنگ سرد متحدان غیررسمی در برابر اتحاد جماهیر شوروی بودند. با فروپاشی شوروی نگاه آمریکا به چین تغییر کرد تا جایی که در دهه 90 میلادی، طی گزارش آینده پژوهی که در کنگره آمریکا مطرح شد، چین به عنوان یکی از تهدیدات جدی برای آمریکا در قرن 21  معرفی شده بود.

نخستین موضوع در تنش میان آمریکا و چین موضوعات اقتصادی بود و نگرانی واشنگتن از روند رو به رشد اقتصاد چین که منجر به تثبیت سیاسی و قدرت چین شده است، باعث شد آمریکا به بهانه جبران کسری تجاری، جنگ روانی و اقتصادی علیه چین به راه بیندازد. این بحران اکنون با مسئله کرونا و همچنین ماجرای هنگ کنگ وارد مرحله پیچیده‌تری شده است. 

با درگیری بحرانی آمریکا با ویروس کرونا، ترامپ پکن را مقصر شیوع کووید -۱۹ دانست و از استفاده از ابزار تعرفه، تحریم و حتی تعیین غرامت علیه این کشور به این بهانه سخن گفت. او در روزهای اخیر نیز تهدید کرده که ممکن است به روابط آمریکا با چین پایان دهد.

در میان این بحران‌ها، رقم خوردن دو حادثه جدید سطح درگیری‌های لفظی میان دو کشور و استفاده تبلیغاتی از این حوادث را در میان آنها افزایش داد.

نخست مرگ جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور بود که واکنش مستقیم پکن را به دنبال داشت. مرگ فلوید که به اعتراضات گسترده در آمریکا منجر شد و بازتاب بین المللی فراوانی را در پی داشت دست‌مایه‌ای شد تا چین ضمن محکوم کردن آن، تبعیض نژادی را یک بیماری اجتماعی در آمریکا بخواند و مشکل آمریکا را تبعیض نژادی و رفتار خشونت آمیز پلیس معرفی کند که واکنش وزیر خارجه آمریکا را در پی داشت.

پمپئو نیز در پاسخ به صحبت‌های سخنگوی وزارت امورخارجه چین، استفاده از مرگ جورج فلوید را بهره برداری زشت از سوی حزب کمونیست خواند. این سخنان در سطح مقامات رسمی دو کشور موجب شد تا جنگ تبلیغاتی دو طرف وارد مرحله تازه‌ای شود.

از سوی دیگر موضوع تصویب قوانین جدید از سوی چین برای هنگ کنگ که تحت قیمومیت چین قرارداد منجر به جنگ لفظی جدیدی میان دو کشور شده است.

پکن در موضوع هنگ کنگ، آمریکا را متهم به دخالت در امور داخلی چین کرده و تلاش برای تجزیه چین را غیرقابل قبول دانسته است. هرچند وزیر دفاع چین ضمن تهدید آمریکا به رویارویی جدی در صورت دخالت در امور داخلی این کشور کرده است اما اعلام کرده درهای گفتگو میان دو کشور باز است.

سخنگوی وزارت خارجه چین نیز با اشاره به مرگ جورج فلوید و اعتراضات شکل گرفته به دنبال این مسئله گفته است چرا ایالات متحده از عناصر به اصطلاح مدعی استقلال هنگ کنگ به عنوان قهرمانان و فعالان حمایت می‌کند اما افرادی که علیه نژادپرستی اعتراض می کنند را آشوب‌گر توصیف می‌کند. این صحبتها نشان دهنده تقابل تبلیغاتی جدی دو کشور با استفاده از هر اتفاق سیاسی در هر یک از این کشورهاست.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه ترامپ آخرین سال ریاست جمهوری خود را پشت سر می‌گذارد و برای کسب رأی با توجه به بحران‌های اخیر در آمریکا نیازمند جلب افکار عمومی است، تقابل با چین را به عنوان دشمن اول آمریکا بالاتر ببرد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
تاریخ جدید انتشار بازی جی تی ای 6 مشخص شد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
زنگ خطر زلزله در کرج؛ گسل ماهدشت فعال است
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی