×
اقتصادی
شناسه خبر : 50421
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/03 ساعت 13:09

کرونا قاچاق سوخت را کاهش داد

رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا اعلام کرد که شیوع کرونا قاچاق سوخت را تحت تأثیر قرار داده و کم کرده است.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: سرهنگ جلال امینی رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا در این‌ باره گفت:‌ "فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای" که دولت با پرداخت یارانه آن را کمتر از قیمت تمام شده به بهره برداران عمده سوخت واگذار می کند و شامل نفت سفید، بنزین، نفت گاز، نفت کوره و گاز مایع است، اختلاف قیمت قابل توجهی با قیمت های جهانی دارد.  نیاز آن سوی مرزهای کشور و قیمت داخلی پایین فرآورده های نفتی زمینه قاچاق این مواد را فراهم آورده و میل به قاچاق این کالای با ارزش (عمدتاً نفت و گاز) توسط سوداگران را افزایش می دهد.

وی ادامه داد:‌ امروزه روش های متنوعی برای قاچاق فرآورده های نفتی به کار گرفته می شود و مقابله با این نوع قاچاق با توجه به شیوه و شگردهای متنوع قاچاقچیان خصوصاً در قاچاق سازمان یافته فرآورده های نفتی بخشی از توان پلیس را به خود اختصاص می دهد. در این بین پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا به عنوان متولی مبارزه با قاچاق با صدور دستورالعمل های پیشگیری و اجرای طرح های عملیاتی مقابله ای سراسری و منطقه ای نقش بسزایی را در جلوگیری از قاچاق این فرآورده ها دارد لیکن نیاز به همراهی، همدلی و همکاری بیشتر تمامی سازمانهای مرتبط با موضوع برای رسیدن به اهداف راهبردی در این حوزه مهم اقتصادی است.

رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا ادامه داد: در چند ماهه اخیر قیمت انواع فرآورده های نفتی در اغلب نقاط جهان از جمله کشورهای همجوار کاهش یافته و تقاضا برای آن وجود ندارد. تقاضای چین برای نفت از زمان شیوع ویروس کرونا کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته و پیش بینی رشد تقاضا برای نفت در سه ماهه اول سال 2020 به میزان ۴۴۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت، همچنین آژانس بین‌المللی انرژی با اصلاح پیش‌بینی پیشین خود در مورد رشد تقاضای روزانه جهانی نفت در سال ۲۰۲۰، آن را با ۳۶۵ هزار کاهش به ۸۲۵ هزار بشکه رساند، رقمی که پایین‌ترین حد از سال ۲۰۱۱ تاکنون محسوب می‌شود.

امینی با اشاره به شیوع کرونا در جهان، افزود: کووید19 که همه گیری آن روی تمام بخش های مهم اقتصادی جهان اثر گذاشته، قاچاق سوخت را به صورت خرد و هم کلان (سازمان یافته) تحت تأثیر خود قرار داده است و با توجه به بررسی گزارش های دریافتی میزان قاچاق فرآورده های نفتی از کشور از ابتدای سال سیر نزولی داشته، این روند کاهشی از اسفند 98 و با شیوع بیماری شروع و کماکان ادامه دارد. پس از اعلام شیوع ویروس کرونا در ایران، از هفت همسایه‌ای که با کشور ایران مرز مشترک زمینی دارند، پنج همسایه، یعنی عراق، ترکیه، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان تدابیر ویژه‌ای برای محدودیت در رفت و آمد به کشورمان به اجرا گذاشتند که این مهم در کاهش قاچاق سوخت اثرگذار بود.

بر اساس اعلام سایت پلیس، وی ادامه داد:‌تشدید اقدامات کنترلی در ورودی استان ها برای جلوگیری از مسافرت های غیر ضروری داخلی، کاهش تقاضا در کشورهای همسایه و بسته بودن مرز برخی از کشورها و عدم امکان قاچاق سوخت از آنجا، باعث کاهش میزان قاچاق شده و میزان کشفیات سه ماهه اخیر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مبین این موضوع می باشد که حجم قاچاق کاهشی است. پیش بینی می شود، پس از مهار یا فروکش کردن کرونا و عادی تر شدن اوضاع جهانی خصوصاً در کشور های همسایه، مجدداً تقاضای خرید سوخت بالا رفته و ایادی فعال در این حوزه فعالیت خود را آغاز کنند و قاچاق سوخت یارانه‌ای افزایش یابد لذا اجرای طرح های مقابله ای سراسری و منطقه ای و تشدید اقدامات کنترلی در محورهای منتهی به مرزها در دستور کار این پلیس قرار داشته و با توجه به شرایط پیش رو اقدام متناسب به عمل می آید.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
X
آگهی تبلیغاتی