×
اقتصادی
شناسه خبر : 50421
تاریخ انتشار :

کرونا قاچاق سوخت را کاهش داد

رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا اعلام کرد که شیوع کرونا قاچاق سوخت را تحت تأثیر قرار داده و کم کرده است.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: سرهنگ جلال امینی رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا در این‌ باره گفت:‌ "فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای" که دولت با پرداخت یارانه آن را کمتر از قیمت تمام شده به بهره برداران عمده سوخت واگذار می کند و شامل نفت سفید، بنزین، نفت گاز، نفت کوره و گاز مایع است، اختلاف قیمت قابل توجهی با قیمت های جهانی دارد.  نیاز آن سوی مرزهای کشور و قیمت داخلی پایین فرآورده های نفتی زمینه قاچاق این مواد را فراهم آورده و میل به قاچاق این کالای با ارزش (عمدتاً نفت و گاز) توسط سوداگران را افزایش می دهد.

وی ادامه داد:‌ امروزه روش های متنوعی برای قاچاق فرآورده های نفتی به کار گرفته می شود و مقابله با این نوع قاچاق با توجه به شیوه و شگردهای متنوع قاچاقچیان خصوصاً در قاچاق سازمان یافته فرآورده های نفتی بخشی از توان پلیس را به خود اختصاص می دهد. در این بین پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا به عنوان متولی مبارزه با قاچاق با صدور دستورالعمل های پیشگیری و اجرای طرح های عملیاتی مقابله ای سراسری و منطقه ای نقش بسزایی را در جلوگیری از قاچاق این فرآورده ها دارد لیکن نیاز به همراهی، همدلی و همکاری بیشتر تمامی سازمانهای مرتبط با موضوع برای رسیدن به اهداف راهبردی در این حوزه مهم اقتصادی است.

رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا ادامه داد: در چند ماهه اخیر قیمت انواع فرآورده های نفتی در اغلب نقاط جهان از جمله کشورهای همجوار کاهش یافته و تقاضا برای آن وجود ندارد. تقاضای چین برای نفت از زمان شیوع ویروس کرونا کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته و پیش بینی رشد تقاضا برای نفت در سه ماهه اول سال 2020 به میزان ۴۴۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت، همچنین آژانس بین‌المللی انرژی با اصلاح پیش‌بینی پیشین خود در مورد رشد تقاضای روزانه جهانی نفت در سال ۲۰۲۰، آن را با ۳۶۵ هزار کاهش به ۸۲۵ هزار بشکه رساند، رقمی که پایین‌ترین حد از سال ۲۰۱۱ تاکنون محسوب می‌شود.

امینی با اشاره به شیوع کرونا در جهان، افزود: کووید19 که همه گیری آن روی تمام بخش های مهم اقتصادی جهان اثر گذاشته، قاچاق سوخت را به صورت خرد و هم کلان (سازمان یافته) تحت تأثیر خود قرار داده است و با توجه به بررسی گزارش های دریافتی میزان قاچاق فرآورده های نفتی از کشور از ابتدای سال سیر نزولی داشته، این روند کاهشی از اسفند 98 و با شیوع بیماری شروع و کماکان ادامه دارد. پس از اعلام شیوع ویروس کرونا در ایران، از هفت همسایه‌ای که با کشور ایران مرز مشترک زمینی دارند، پنج همسایه، یعنی عراق، ترکیه، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان تدابیر ویژه‌ای برای محدودیت در رفت و آمد به کشورمان به اجرا گذاشتند که این مهم در کاهش قاچاق سوخت اثرگذار بود.

بر اساس اعلام سایت پلیس، وی ادامه داد:‌تشدید اقدامات کنترلی در ورودی استان ها برای جلوگیری از مسافرت های غیر ضروری داخلی، کاهش تقاضا در کشورهای همسایه و بسته بودن مرز برخی از کشورها و عدم امکان قاچاق سوخت از آنجا، باعث کاهش میزان قاچاق شده و میزان کشفیات سه ماهه اخیر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مبین این موضوع می باشد که حجم قاچاق کاهشی است. پیش بینی می شود، پس از مهار یا فروکش کردن کرونا و عادی تر شدن اوضاع جهانی خصوصاً در کشور های همسایه، مجدداً تقاضای خرید سوخت بالا رفته و ایادی فعال در این حوزه فعالیت خود را آغاز کنند و قاچاق سوخت یارانه‌ای افزایش یابد لذا اجرای طرح های مقابله ای سراسری و منطقه ای و تشدید اقدامات کنترلی در محورهای منتهی به مرزها در دستور کار این پلیس قرار داشته و با توجه به شرایط پیش رو اقدام متناسب به عمل می آید.


ایسنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزادی در انتظار آبی‌پوشان؛ جباری و مأموریت دشوار برابر آلومینیوم +ترکیب احتمالی استقلال
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
X
آگهی تبلیغاتی