سه‌شنبه 14 مرداد 1404 | ساعت 18:20
سه‌شنبه 14 مرداد 1404 | ساعت 18:20
×
سیاسی
شناسه خبر : 50076
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/29 ساعت 13:56

سیاست اصولی ایران تقویت مناسبات و همکاری‌های همه جانبه با عراق است

رؤسای جمهور ایران و عراق در تماسی تلفنی روابط دو کشور را برادرانه، تاریخی و فرهنگی دانستند و بر ضرورت تلاش برای توسعه، تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات تهران ـ بغداد بویژه افزایش همکاری ها و تبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور به منظور تامین منافع دو ملت تاکید کردند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: حجت الاسلام والمسلمین  «حسن روحانی» روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با «برهم صالح» رییس جمهور عراق، با تبریک پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر و ابراز خرسندی از اینکه امروز روند سیاسی در عراق به نتیجه مثبتی رسیده و همه گروهها و طوایف عراقی در کنار هم قرار گرفتند و کابینه جدید در این کشور تشکیل و از پارلمان رای مثبت گرفته است، تاکید کرد: ثبات سیاسی در عراق برای منطقه حائز اهمیت است و مطمئنا این روند پیش زمینه بازیابی نقش برجسته عراق در منطقه خواهد بود.

رییس جمهوری با بیان اینکه امروز کشورهای منطقه با مشکلات فراوانی همچون کاهش قیمت نفت، همه گیری ویروس کرونا، معضلات امنیتی و مهمتر از همه مداخلات آمریکا در امور داخلی کشورها مواجه هستند، اظهار داشت: توسعه همه جانبه روابط و همکاری‌ها میان دولت ها و ملت های دوست میتواند برای عبور از مشکلات راهگشا باشد.

روحانی با بیان اینکه سیاست اصولی ایران تقویت مناسبات و همکاری های همه جانبه با عراق است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود و خواهان حفظ حاکمیت عراق و عدم مداخلات قدرت های خارجی در سرنوشت ملت و دولت این کشور است.

رییس جمهور توسعه روابط و همکاری های اقتصادی ایران و عراق را حائز اهمیت عنوان کرد و  افزود: باید تلاش کنیم تا مبادلات تجاری دو کشور با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی در تمامی مرزهای مشترک به روال قبلی بازگردد؛ ضمن اینکه با برنامه ریزی های دو کشور امیدوارم در آینده سطح روابط اقتصادی دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.

برهم صالح رییس جمهور عراق نیز در این گفتگو با تبریک متقابل فرا رسیدن عید سعید فطر در روزهای آتی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، روابط دو کشور را در سطح مطلوبی ارزیابی کرد و بر ضرورت تلاش همه جانبه مسوولان دو کشور در راستای توسعه بیش از پیش مناسبات و همکاری های فی مابین تاکید کرد.

رییس جمهور عراق با اشاره به اهمیت روابط سیاسی دو کشور، تاکید کرد: ثبات و امنیت عراق نیازمند همکاری کشورهای دوست و همسایه بویژه جمهوری اسلامی ایران است.

برهم صالح با تشریح تلاش ها و فعالیت های سیاسی انجام شده در جهت همگرایی گروهها، احزاب و طوایف مختلف عراقی برای تعیین نخست وزیر در این کشور، گفت: تحقق حاکمیت و سیادت عراق یک ضرورت انکار ناپذیر است که می بایست برای تصمیم گیری آینده این کشور به رسمیت شناخته شده و قدرتهای خارجی نباید در تعیین سرنوشت این کشور دخالتی داشته باشند.

رییس جمهور عراق با اشاره به مداخلات مخرب قدرت های خارجی در منطقه، اظهار داشت: منطقه خاورمیانه تاب و تحمل بحران های جدید را ندارد و از این نظر دخالت بیگانگان در منطقه باید به سرعت پایان یابد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس فدراسیون آب: ما بحران آب نداریم، بحران مصرف آب داریم
فنس‌کشی‌های میانکاله برداشته شد
علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود
سالار عقیلی بستری شد + فیلم
از یکشنبۀ آینده گرما کم خواهد شد/منتظر بارش باشید
نورویدئو | مصائب خبرنگاری در دفاع مقدس 12روزه
سازمان سنجش: آزمون‌های عملی هنر و ورزش کنکور 1404 لغو نخواهند شد
شوک جدید به استقلالی ها!
تصویر شگفت‌انگیز سحابی NGC 6072 از تلسکوپ جیمز وب
تصاویری تکان‌دهنده از خشکسالی بی‌سابقه در سد ازمیر
رییس جمهور مهمان کودکان مددجوی بهزیستی شد
رئیس‌جمهور مصر: نوار غزه ابزار چانه‌زنی سیاسی نیست
ادعای نتانیاهو درباره پیروزی بر حماس، حزب‌الله، سوریه و ایران
محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمالی در تعطیلات آخر هفته
فیلم برداری نوجوانی «سلمان فارسی» پروژه جدید داوود میرباقری
ضرب‌الاجل ترامپ و بی‌اعتنایی پوتین
بازار بورس در مسیر نزولی/ پیش‌بینی سقوط به حوالی 2 میلیون و 530 هزار واحد
علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
55 اثر تاریخی جدید استان اصفهان به فهرست ملی اضافه شدند
اتهام‌سازی هماهنگ غرب علیه ایران؛ ابعاد و پیامدها
تقاضای چند برابری برای بلیت پرواز اربعین
هشدار پلیس: پیش‌بینی اوج تردد زائران اربعین در روزهای آینده
خروج نیروهای آمریکایی از سه پایگاه استراتژیک در سوریه و عراق
طرح ترافیک تهران فردا لغو شد
عارف به گوترش: فجایع غزه نتیجه بی‌عملی سازمان ملل است
فرانسه در تکاپوی پنهان کردن همدستی با اسرائیل
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404 +جدول قیمت
رئیس بنیاد شهید: به‌زودی دایرة‌المعارف شهدای جنگ با اسرائیل تدوین می‌شود +فیلم
نوراینفو | شیخ فضل‌الله نوری؛ کسی که برای مشروطه به دار آویخته شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(64)؛ «بدره»
پیش‌فروش جدید سکه از سوی بانک مرکزی با ضرب 3 سال مختلف
با فعالیت دیپلماتیک مکانیسم ماشه پاشنه‌آشیل نیست!
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404
تنش بی‌سابقه میان نتانیاهو و فرماندهان ارتش اسرائیل
احتمال بروز درگیری بین آمریکا و روسیه
فرمانده مقاومت سوریه به سبک ابوعبیده سخنرانی کرد
طرحی برای امنیت غیرهسته‌ای
دختر شهید عباسی: نقش منافقین در ترور پدرم باید بررسی شود
جلسه علنی بعدی مجلس تا 4 شهریور برگزار نمی‌شود
بازی پوتین با ترامپ در اوکراین و احتمالات پیش رو
چمران: به عقیده من، تاکسی‌های اینترنتی غیرشهرداری غیرقانونی‌اند! + فیلم
هشدار روسیه به ناتو: محدودیت موشکی تمام شد، منتظر اقدامات بعدی باشید
آزادسازی تدریجی قیمت نان در مناطق شمالی تهران آغاز شد
پسر نخست‌وزیر اسرائیل: قطر عامل یهودستیزی بی‌سابقه است!
بازداشت معترضان یهودی علیه جنگ غزه در مقابل هتل ترامپ نیویورک + فیلم
پاسخ موشکی یمن پس از ورود بن گویر به مسجدالاقصی با موشک فراصوت!
تل زینبیه در آستانه اربعین مفروش و آماده استقبال از زائران شد
تعرفه‌های ترامپ علیه هند؛ از توطئه فروپاشی بریکس تا شکست هژمونی دلار
مهمانی شبانه، میدان تیراندازی شد
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی