×
سیاسی
شناسه خبر : 48981
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

کرونا تاثیرگذارتر از ترامپ و بایدن/ نقش‌آفرینی دن کیشوت در انتخابات 2020!

ترامپ با پوشیدن یونیفورم فرماندهی و اعلام فاجعه بزرگ و شرایط جنگی و شعار «ما در این جنگ پیروز خواهیم شد» لقب «دن کیشوت دوران جنگ» را از آن خود کرد. جنگ ترامپ برای پیروزی در انتخابات و غلبه بر کرونا، 200 هزار قربانی و 2100 میلیارد دلار را پیش‌بینی کرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل/ محمد قادری: کناره‌گیری زودهنگام سندرز که منجر به انتخاب بایدن در اردوگاه پرهیاهوی دموکرات ها شد؛ از این ایده سیاسی برخاسته که خسارت‌هایی که کرونا بر زیرساخت های ایالات متحده وارد کرده وضعیتی ایجاد نموده که پیروزی در انتخابات 2020 می‌تواند به نفع آنها نباشد.

دمکرات‌ها تا قبل از برگزاری «کمیته ملی دموکرات‌ها»، فضای داخلی حزب را آرام و تکلیف حزب را برای اتخاذ راهکاری مناسب‌تر‌ برای رقابت با ترامپ روشن کردند. در این مقطع استراتژی دمکرات‌ها بر آثار دهشتناک کرونا بر شکاف میان جامعه آمریکا و دولت ترامپ متمرکز خواهد شد. 

انتخاب بایدن حزب دمکرات را با تجربه قبلی از انتخابات 2016 که این حزب را تا آستانه تجزیه پیش برد، نجات داد و در یک نمایش هماهنگ حزبی اجازه نداد که سرنوشت حزب و کاندیدای حزب برای رقابت با ترامپ به سوپردلیگیت‌ها سپرده شود.

با خروج سندرز مشی آتی حزب دموکرات برای رقابت با ترامپ از میان دو دیدگاه میانه‌رو لیبرال و تحول‌خواه سوسیالیستی، مشخص شد.

واقعیت تلخ و شیرین این خروج حکایت از آن دارد که تمام آنچه از جانب سندرز در مورد مالیات بر ثروت، دانشگاه رایگان و نظام سلامت دولتی که در قالب نظام اقتصادی سوسیالیستی می‌گنجید، از کارزار انتخاباتی دمکرات‌ها خارج خواهد شد. هر چند برخی سازمان‌های مردم نهاد به بایدن هشدار داده‌اند که نسبت به برنامه‌های سندرز متعهد بماند. 

پایگاه اجتماعی دموکرات‌ها که به سمت سوسیالیسم متمایل شده بود و برخلاف جهت بنیان‌های اجتماعی و اقتصادی آمریکا طی طریق می‌کرد، با تغییر مسیر خود آبی بر آتش  غلیان احساسات جنبش‌های اجتماعی علیه سرمایه‌داران و کمپانی‌های بزرگ آمریکا پاشید و ایده‌های رادیکال و رویاپرداز را از برنامه‌های حزب دموکرات‌ دور کرد.

با انتخاب بایدن، الهام‌بخشی به جنبش‌های سوسیالیستی آرمان‌گرا که از سوی دمکرات‌ها بیشتر در میان جوانان رواج داده ‌می‌شد در مقابل نئولیبرالیسم حاکم بر نظام جهانی سرمایه‌داری در آمریکا رنگ باخت.

تفکر سوسیالیستی امثال سندرز و جنبش مبتنی بر آرمانگرایی جوانان که بیشتر در کارزارهای انتخاباتی بروز و ظهور داشته و کمتر بیان‌گر واقعیت‌های جامعه آمریکا و نظام سرمایه داری است، دوباره به حاشیه رفت.

البته کمپین تبلیغاتی سندر به نفع حزب خود موجی را به راه انداخت که دمکرات‌های میانه‌رو بتوانند در مقابل ترامپ تا حدی تعادل سیاسی ایجاد کنند.

اکنون بدون تنش‌های مرسوم در کنوانسیون‌های حزبی، جو بایدن حمایت جناح‌های سیاسی حزب دموکرات از جمله جناح‌های ترقی‌خواه و چپگرایان شبه سوسیالیستی را نیز پشت سر خود دارد که در راس آنها اوباما و همسر او قرار می‌گیرند.

اگر حزب دمکرات قصد پیروزی در انتخابات را داشته باشد وقت زیادی برای ارائه برنامه‌های جدید ندارد. در مناظره‌ها هم در امور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، برنامه‌ای که نقطه قوتی برای کارزار انتخاباتی دموکرات‌ها در مقابل ترامپ باشد، ارائه نشد و تنها نگرانی عمده دموکرات‌ها در مورد لابی‌گری و پول سرمایه داران کمپانی‌های بزرگ که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا را تا اندازه زیادی تعیین می‌کنند، برجسته گردید.

بد شانسی دموکرات‌ها این است که کمپانی‌هایی که در بحران کرونا دچار آسیب و ورشکستگی شده‌اند، نیازمند حمایت‌های مالی دولت هستند. شرایط بی‌سابقه نیازمندی متقابل که میان این کمپانی‌ها و حمایت‌های مالی دولت ایجاد شده، سرمایه‌داران و کمپانی‌های بزرگ را مجبور می‌سازد تا با تمام قوا آماده حمایت از ترامپ شوند. این فضا نگرانی‌های ناشی از این نیاز متقابل میان دولت و سرمایه را برای دموکرات‌ها دوچندان کرده ‌است.

حزب دمکرات و بایدن این وضعیت را درک کرده و بایدن با اعلام «بحران ملی تمام عیار» ترامپ را به چالش کشیده است.

بایدن تجربه مدیریت بحران در رکود جهانی در دوره پس از 2008 را در کارنامه خود دارد و برای جبران ضعف دمکرات‌ها که از حمایت سرمایه‌داران برخوردار نیستند، بسته حمایتی اقتصادی با مقیاس بزرگتر از بسته ترامپ را پیشنهاد داده ‌است، بسته‌ای که مانند «بسته بازیابی 2008» در همکاری کنگره دموکرات و دولت بوش تصویب شد و اوباما با همکاری بایدن آن را به طور کامل اجرا کرد.

 بایدن که در تصویب این بسته در سنا برای مقابله با رکود اقتصاد جهانی نیز نقش کلیدی داشت به خوبی می‌تواند در مقابل ترامپ در انتخابات عرض اندام کند.

بسته حمایتی دوهزار و صد میلیاردی ترامپ هم باید تا قبل از داغ شدن تنور انتخابات برای کمپانی‌ها و سرمایه‌داران آمریکا که بخش اعظمی از تولید و اقتصاد آمریکا هستند، معجزه کند. اما اگر ویرانی‌های کرونا ادامه یابد، این بسته مالی در کوتاه مدت ثمری نخواهد داشت.

شرط اول حمایت سرمایه‌داران از ترامپ و بازگرداندن مردم به زندگی عادی این است که ترامپ بتواند برنامه‌های دولت برای تقسیم ثروث از بسته 2100 میلیارد دلاری را برای مقابله با کرونا به زودی اجرایی کند، در غیر این صورت پیروزی در انتخابات 2020 برای ترامپ سخت خواهد شد.  

نگرانی عمده ترامپ موضوع «بیمه سلامت» است که برگ برنده دمکرات‌ها و طرفداران این حزب در انتخابات 2020 است.

در دوران اوباما، بیمه درمانی موسوم به «اوباماکِر» اجرایی شد که ترامپ در پی انحلال آن و جایگزینی آن با «ترامپ کِر» بود. جمهوری‌خواهان که اوباماکِر را دخالت دولت در بخش خصوصی می‌دانستند به شدت در مقابل دموکرات‌ها مقاومت کردند. سرانجام طرح نظام خدمات درمانی موسوم به اوباماکِر در 28 جولای 2017 در سنا رای آورد و شکست دیگری را برای ترامپ رقم زد.

بر این اساس؛ به نظر می‌رسد که دمکرات‌ها اژدهای بیمه سلامت را در کارزار انتخاباتی 2020 به جان ترامپ خواهند انداخت.

در مورد مقابله با ویروس کرونا هم بایدن بیش از ترامپ حرف برای گفتن دارد، چه، دولت ترامپ  دستورالعملی را که دولت اوباما برای مقابله در صورت بروز بیماری‌های همه‌گیر تدوین کرده بود، کنار گذاشت و مرکز هشدار زود هنگام برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر را منحل و به هشدارهای جامعه اطلاعاتی در ماه نوامبر 2019 در مورد اقدام فوری برای مقابله با کرونا بی‌توجهی کرد.

بر اساس برآوردها، این بی‌توجهی تاکنون خسارت مادی و انسانی جبران ناپذیری را بر ایالات متحده تحمیل‌ نموده است.

کاخ سفید اگر طی دو یا سه ماه آینده در مهار و یا ریشه‌کنی کرونا موفق نشود، باید شرایطی ایجاد کند که عزم دولت برای ریشه‌کنی ویروس و توجیه تقسیم ثروت میان سرمایه‌داران را برای افکار عمومی که در نوامبر وارد انتخابات می‌شوند به نمایش بگذارد که اگر ریشه‌کنی کرونا این شرایط را ایجاد نکرد، پس تنها راه، بزرگنمایی کرونا با اعلام جنگ است!

ترامپ با پوشیدن یونیفورم فرماندهی و اعلام فاجعه بزرگ و شرایط جنگی و شعار «ما در این جنگ پیروز خواهیم شد» لقب «دن کیشوت دوران جنگ» را از آن خود کرد. جنگ ترامپ برای پیروزی در انتخابات و غلبه بر کرونا، 200 هزار قربانی و 2100 میلیارد دلار را پیش‌بینی کرده است.   

بر این اساس؛ در منازعه میان احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات در کارزار انتخابات، کرونا بیش از بایدن و ترامپ نقش ایفا خواهد کرد.

اگرچه بحران فزاینده کرونا امید دموکرات‌ها برای شکست ترامپ در انتخابات را افزایش داده، اما آن‌طور که ترامپ پیش‌بینی کرده، اگر بتواند بر کرونا غلبه کند، به عنوان فرمانده پیروز وارد انتخابات خواهد شد.

بر این اساس؛ نتیجه عملکرد دولت ترامپ در مقابله با کرونا و سوء استفاده دموکرات‌ها از تاثیرات کرونا، قبل از اینکه آرای مردم ایالات متحده به صندوق‌ها ریخته شود، می‌تواند بر نتیجه انتخابات بسیار تاثیر‌گذار باشد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوشاد؛ ستاره بی‌رقیب Pro A فرانسه
قیمت خودرو امروز 17 اردیبهشت 1404+ جدول
قیمت روز سکه و طلا امروز چهارشنبه 17 اردیبهشت ماه 1404
برادرکشی در سایه اختلافات مالی
ایران به قدرت موشکی دریایی جدیدی دست یافت؛ تجهیز ناوشکن سهند به 12 فروند موشک کروز
افزایش حقوق بازنشستگان همراه با پرداخت معوقات ومتناسب سازی پرداخت می شود
معمای جسد سوخته
عراقچی: اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، توهین به همه ایرانیان است
خلیج فارس در خط آتش جنگ رسانه‌ای؛ تحریف، آزمون صبوری یا انحراف؟
نورنما | فوتبالیست شاعر را بشناسید!
کندوان از 21 اردیبهشت قفل می‌شود؛ عملیات عمرانی در مسیر تهران - چالوس
تهران امن‌تر شد؛ سرقت‌ کمتر، نظارت بیشتر
هشدار به مسافران مترو: مسیر شهرری–علی‌آباد، پنج‌شنبه و جمعه تعطیل است
ساعات کاری ادارات تغییر کرد
صعود و شب تکرار نشدنی اینتر با درخشش زومر و طارمی | بارسلونا (3) - اینتر (4) + خلاصه بازی
سقوط جنگنده اف‌18 آمریکا در دریای سرخ؛ خلبان نجات یافت
ویتکاف فرستاده ترامپ شد
طارمی، نماد جوانمردی؛ دلداری به رافینیا پس از شکست تلخ بارسلونا
برنامه بازی های نیمه نهایی جام جهانی 2025 فوتبال ساحلی + نمودار
تعداد تلفات در حمله موشکی هند به پاکستان/ پاکستان وارد مذاکره خواهد شد؟+ فیلم
جنایت مرگبار در مشهد
مهدی طارمی و پاس طلایی به تاریخ
تاریخ جدید عرضه GTA 6 چه زمانی است؟
برنامه مسابقات امروز 17 اردیبهشت + پخش زنده
بانک آینده؛ عامل اصلی بحران تورم!
ترامپ بعد از 100 روز!
کاهش مصرف انرژی با تغییرات اداری
یمن و تغییر معادلات میدانی
حقوق کارکنان باسابقه افزایش یافت؛ مزایای جدید اعلام شد
اقتصاد نگار | وام ودیعه مسکن چسب زخم روی قطع عضو
مذاکره با موضع روشن
پیش‌فروش پاییزی ایران خودرو با شرایط ویژه؛ فرصت طلایی برای خریداران
زندگی در چیستان
جزئیات وام ودیعه مسکن اعلام شد؛ آغاز ثبت‌نام متقاضیان از امروز
طرح سراسری برخورد با اتباع غیرقانونی کلید خورد
وزش باد در راه است؛ روزهای پاک در انتظار پایتخت
پوستر جالب AFC از مهدی طارمی + عملکرد طارمی در بازی اینتر بارسا
فرودگاه بن‌گوریون خالی از مسافر شد
وداع موقت با گرما؛ هوای خنک میهمان ایران می‌شود!
راز جاده خاموش فاش شد!
اقدامی نمادین برای صرفه‌جویی؛ رئیس‌جمهور لامپ‌های اضافه را خاموش کرد + ویدیو
آتش‌بس یا ادعای تبلیغاتی؟ انصارالله توافق با آمریکا را رد کرد
قول رفع کمبود انسولین تا هفته‌های آینده؛ وعده یا راه‌حل؟ + ویدیو
ترامپ: حملات به یمن متوقف می‌شود!
خانه‌سازی بدون زمین و وام؛ طرح ملی در خطر توقف
مک کارنی: کانادا فروشی نیست، حتی برای ترامپ!
نورنما | یک ساخت و ساز کامل با جزئیات مینیاتوری
عکس های منتخب جهان، 6 می 2025
زنگ خطر خشکسالی در پایتخت؛ آب تهران لب‌ مرز بحران
آغاز شمارش معکوس برای نهمین انتخابات نظام پزشکی کشور
X
آگهی تبلیغاتی