×
اقتصادی
شناسه خبر : 47747
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/01/25 ساعت 13:51

عضو هیات مدیره خانه صنعت استان تهران مطرح کرد:

رشد 3 تا 6درصدی قیمت کالاها، متاثر از افزایش دستمزدها

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: با افزایش 30 درصدی حقوق و دستمزد کارگران، بین سه تا 6 درصد به قیمت تمام شده کالاهای تولیدی صنایع مختلف اضافه خواهد شد.

«علیرضا حائری» روز دوشنبه در خصوص افزایش حدود ۳۰ درصدی دستمزدها در سال ۹۹ برای طبقه کارگر، (با احتساب ۲۱ درصد افزایش حقوق و دستمزد پایه همراه با افزایش بن کارگری، حق عایله مندی، مسکن و غیره) افزود: سهم حقوق و دستمزد در قیمت تمام شده کالاهای ساخته شده در صنایع مختلف بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است.

به گفته این مقام صنفی، فاصله ۱۰ درصدی موجود به دلیل قدمت بالاتر برخی صنایع و به تبع آن سابقه کاری بالاتر کارگران آنها، همچنین وجود حداقل دستمزدها در برخی صنایع تازه وارد و تازه‌کار یا مسائلی همچون بازسازی و نوسازی صنایع و کاربر یا سرمایه بر بودن آن صنعت است.

وی بیان داشت: صنعت نساجی و پوشاک از آن دست صنایعی است که بسیار کاربر بوده و تعداد کارگران شاغل در آن زیاد است و از این لحاظ با صنایع همچون پتروشیمی و خودروسازی که سرمایه بر هستند و از فناوری‌های روز بیشتری استفاده می‌کنند. متفاوت است.

حائری خاطرنشان کرد: با این حال سهم هزینه کارگری در کالاهای ساخته شده صنایع نساجی و پوشاک نیز بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است.

وی ادامه داد: حال که ۳۰ درصد به حقوق و دستمزدهای کارگران اضافه شده، اگر سهم آن در هزینه‌های کارگاهی ۱۰ درصد باشد در مجموع سه درصد به قیمت تمام شده کالای آن اضافه می‌شود و اگر این سهم ۲۰ درصد باشد، ۶ درصد افزایش قیمت خواهد داشت.

این عضو خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران اضافه کرد: البته باید افزایش قیمت مواد اولیه، انرژی (آب، برق و گاز) و در مجموع افزایش قیمت نهاده های تولید را در سال جدید در نظر بگیریم که بسته به بازار آن کالا در داخل یا امکان صادراتی آن، می تواند هزینه ها را پوشش داده و در مقابل تورم ۴۰ درصدی موجود قابل فروش باشند.

عضو جامعه متخصصان نساجی ایران اظهار داشت: به طور نمونه صنعت مواد غذایی که بازار داخلی خوبی داشته، صنعت پتروشیمی که بازار صادراتی خوبی داشته، عرضه سهام آن در بورس متقاضی دارد و از تعداد پرسنل کمتری برخوردار است، همچنین صنعت خودرو که محصولات خود را پیش فروش می کند، به راحتی می‌توانند این سه تا ۶ درصد افزایش قیمت‌ها را پوشش دهند و صنعت پوشاک نیز وضعیت مشابه این صنایع دارد.

وی گفت: حال که کارفرما باید ۳۰ درصد به حقوق و دستمزد کارگر اضافه کند، در مقایسه با تورم ۴۰ درصدی ۱۰ درصد فاصله دارد و انتظار می‌رود دولت با دادن یارانه، طراحی بسته های معیشتی و غیره این ۱۰ درصد باقی مانده را برای کارگران پوشش دهد تا این اقشار بتوانند دست کم قدرت خریدی به اندازه پارسال داشته و سفره شان از سال گذشته کوچک‌تر نشود.

به گزارش ایرنا، چهارمین جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد کارگران در سال ٩٩ پنجشنبه گذشته با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نماینده کارگران، کارفرمایان در محل این وزارتخانه برگزار و افزایش ۲۱ درصدی حداقل مزد کارگران تصویب شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چند نفر در جهان دچار مارگزیدگی می‌شوند و چند مورد به مرگ منتهی می‌شود؟
آمریکا معافیت بندر چابهار را لغو می‌کند
ایران: هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است
حال و هوای فرودگاه امام خمینی(ره) هنگام ورود تیم ملی کشتی آزاد+فیلم
اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت 4 نظامی خود در غزه+تصویر
پوستر باشگاه چادرملو برای بازی فردا مقابل پرسپولیس منتشر شد
زمین‌لرزه بزرگ در روسیه+جزییات
صحبت های پیام احمدی پس از شکست قهرمان جهان
بلاتکلیفی سرویس مدارس با نزدیکی به شروع سال تحصیلی+فیلم
پایان هفته چهارم لیگ آزادگان؛ هوادار در صدر + جدول
جزییات انفجار گاز در تبریز
سیدورف به تهران می آید
نورنما | آتش‌سوزی در پایتخت فیلیپین
نخستین ضربه به طرح «استارمر» برای اخراج مهاجران از انگلیس
سیتی 2-0 ناپولی |کار سخت ناپولی بی‌ دی‌بروینه مقابل هالند+ خلاصه بازی
بارسلونا 2-1 نیوکاسل | درخشش به موقع پسر انگلیسی+خلاصه بازی
اولیانوف: حملات به ایران بزرگترین ضربه به سیستم پادمان‌های آژانس اتمی بود
حمله انتحاری در پاکستان +تعداد کشته شدگان
صعود دختران ایران به فینال کاپ آسیا 2025 مالزی
امضای قرارداد تجاری بی‌سابقه میان انگلیس و آمریکا
دستور رئیس پلیس راهور برای تسریع شماره‌گذاری خودروهای جانبازان
تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
خوشحالی علیرضا دبیر پس از فینالیست شدن پیام احمدی+فیلم
ماجرای دیده‌شدن شی نورانی در آسمان برخی استان‌ها چه بود؟+فیلم
بازگشت آقای خاص به فوتبال پرتغال بعد از 25 سال
پزشکیان: بزرگداشت شهریار، بزرگداشت سرآمدان فرهنگ ایرانی و ادب فارسی است
زمان رای گیری درباره فعال سازی اسنپ‌بک مشخص شد
تیم کشتی آزاد قهرمان جهان امشب به ایران می‌رسد
ترامپ: پوتین ناامیدم کرد
اجتماع بزرگ کودکان پاکستانی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی+فیلم
بیانیه مهم شاخه نظامی حماس در خصوص اسرای صهیونیست در غزه
افزایش 2 برابری ترانزیت ریلی در 6 ماه گذشته+فیلم
دور تازه تبادل اجساد نظامیان کشته شده در جنگ روسیه و اوکراین صورت گرفت
زمان آخرین حراج تابستانه شمش طلا اعلام شد
پیام، فرخی و امین میرزازاده 3 فینالیست ایران در روز اول + فیلم
پزشکی در ایران: تناقضی میان مازاد و کمبود
احتمال توافق امنیتی میان سوریه و اسرائیل وجود دارد
رهبر انصارالله: اسرائیل با بمب‌های آمریکا، انگلیس و آلمان در غزه نسل‌کشی می‌کند
برنامه مرحله نیمه نهایی چهار وزن نخست رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان
تشکیل کارگروها‌ی تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی
تصمیم‌گیری درباره زباله‌سوز تهران تا 2 هفته آینده نهایی می‌شود
اسامی معرفی‌شدگان چندبرابر ظرفیت رشته‌های بورسیه و شرایط خاص کنکور اعلام شد+لینک
گزارش تصویری | بازدیدکنندگان به استقبال محصولات گروه زر آمدند+فیلم
شهادت یک بسیجی در ایرانشهر
عبدولی چهارمین فرنگی‌کار ایران در نیمه نهایی+فیلم
بن‌فرحان، عراقچی را در جریان توافق دفاعی عربستان و پاکستان قرار داد
واکنش معاون استاندار تهران به احداث آرامستان جدید تهران
پیام با آتش بازی راهی نیمه نهایی شد+فیلم
واکنش روسیه به تمایل پاکستان برای پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا
نگرانی وحید هاشمیان از وضعیت زمین ورزشگاه
X
آگهی تبلیغاتی